GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
perfect_guy

#2376 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Rolex wrote:
perfect_guy wrote:
Rolex wrote:Poštovani, prije svega izvinjenje ako je pogrešna tema, jer zaista nisam uspio naći odgovarajuću...
Naime, može li mi neko objasniti kako mi je javnim prijevozom (tramvaj, trojejbus, bus) najlakše doći na relacijama:
Koševsko brdo - Stup;
Koševsko brdo - KŠC (katedrala)
Osim toga, interesuje me u koje zone pripadaju ove relacije i koliko košta radnička mjesečna karta?

Unaprijed hvala!!!
sa koševskog brda kreće autobuska linija 16, njom se spustiš do skenderije (stanica uz tramvajsku okretaljku), vratiš se do predsjedništva i tu sjedaš na tramvaj do Stupa. Ovo drugo ti je malo nedefinisano, treb li ti Katedrala ili KŠC? A sve ti je u A zoni koja je 53 KM mjesečna
Hvala prijatelju!
Meni treba direktno do KŠC-a na Bjelavama (???) ako je to moguće.
Dakle, od Koševskog brda do KŠC-a, ako je to ikako izvodljivo.
Takođe, interesuje me, koju kartu kupiti za jedan smijer, ako se treba presjedati?
Sorry na davljenju, zapelo je...
opet se možeš spustiti sa koševskog brda autobusom do iste stanice. jedna varijanta je da ideš tramvajem jednu stanicu prema čaršiji. Onda ideš pješke u ulicu koja prolazi između pošte i pozorišta. Tu dolaziš na semafor kod centralne banke i nastavljaš pravo u ulicu koja ide uzbrdo (kafe Brazil je na početku). Na semaforu koji je na vrhu ulice ideš desno (ulica Mehmed-paše Sokolovića). Ili pošto nije velika distanca, ako voliš prošetati, iz autobusa ideš prema predsjedništvu, ravno uz glavnu cestu i kroz nekoliko minuta ćeš opet stići na semafor kod centralne banke, i tu lijevo ulaziš u ulicu uzbrdo. Dalje je sve isto
Rolex

#2377 Re: GRAS - karte

Post by Rolex »

E super!
Hvala puno na ovom iscrpnom uputstvu.
Koristit će mi itekako za početak.
Živ i zdrav bio!
Baudelaire

#2378 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Ne bih prijatelju da ti pehiram, ali vidjet ćeš i sam, solidno ćeš se nahodati čekajući Grasova vozila :D Šetnja će ti postati svakodnevnica :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2379 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

ja dobio kartu kao dar :) :) :)
nidje revozora :x :x :x

držim je spremnu :lol: :lol: :lol: :lol:
kokuz_sa

#2380 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

na avazovoj stranici intervju sa onim direktorom grasa
i izmedju ostalog na kraju pise sta je kazao

Prijedlog cijena

2 KM karte

60 KM kuponi
BHF_Manijak

#2381 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

Malo! Ja bi 3KM karta, 80 kupon, nek ljudi zarade!

Pravda za gras!!! :thumbup: :thumbup:

:x :x :x :x :x
Ado88

#2382 Re: GRAS - karte

Post by Ado88 »

Da li ce i u februaru GRAS voziti na Bjelasnicu svaki dan, zna li neko?
Hvala
kokuz_sa

#2383 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

Ado88 wrote:Da li ce i u februaru GRAS voziti na Bjelasnicu svaki dan, zna li neko?
Hvala
prevoz za Bjelašnicu tokom mjeseca februara i marta 2012. godine odvijat će se vikendom i državnim praznikom, sa polascima iz Ulice Franje Račkog u 9.00 sati, sa llidže u 9.20 sati, dok je povratak sa Bjelašnice u 15.30 sati, navodi se u saopćenju.
Glas

#2384 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

Ako mi na studentskom kuponu piše: "VAŽI U SVIM ZONAMA I VIDOVIMA SAOBRAĆAJA OSIM EKSPRESS I KOMERCIJALNIH LINIJA", da li to znači da bez problema mogu otići u Kiseljak i/ili Fojnicu ?! Kiseljak i/ili Fojnica su u okviru GRAS-ovih zona.

Bude li vaš odgovor negativan tj. ako napišete da se ne mogu voziti do Kiseljaka i/ili Fojnice jer to nije "uobičajena" linija, moje pitanje dalje glasi kako ne mogu ako piše da VAŽI U SVIM ZONAMA I VIDOVIMA saobraćaja ?

Kako ću znati koje su to tačno "EXPRESS" i "KOMERCIJALNE" linije ?

Hvala
dharma

#2385 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Prevod, ne mozes u 31. Vijecnica - Dobrinja, ili na Bjelasnicu i sl. relacije

Sve ostalo sto GRAS vozi, mozes ici. Za Fojnicu nisam sigurna da li uopste ima GRAS-ov prevoz. Znaci, imas studentski i on ti vazi za sve zone, i A i B i C i D, mislim da nema vise zona :-D
DON_eARL

#2386 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

dharma wrote:Prevod, ne mozes u 31. Vijecnica - Dobrinja, ili na Bjelasnicu i sl. relacije

Sve ostalo sto GRAS vozi, mozes ici. Za Fojnicu nisam sigurna da li uopste ima GRAS-ov prevoz. Znaci, imas studentski i on ti vazi za sve zone, i A i B i C i D, mislim da nema vise zona :-D
31e :D
dharma

#2387 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

DON_eARL wrote:
dharma wrote:Prevod, ne mozes u 31. Vijecnica - Dobrinja, ili na Bjelasnicu i sl. relacije

31e :D
:lol: :lol: Nije mi zamjeriti sto ne znam :lol: :lol:
Glas

#2388 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

Iako to već znam, hvala na informacijama.

Čini mi se da je Fojnica u zoni D.

Image

Fojnica, Visoko, Breza, Olovo ?
Last edited by Glas on 30/01/2012 23:36, edited 1 time in total.
Mr. Brightside

#2389 Re: GRAS - karte

Post by Mr. Brightside »

s centrotransom do tih ;-)
Glas

#2390 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

Mr. Brightside wrote:s centrotransom do tih ;-)

Pa zašto mi onda na kuponu piše da važi za sve zone ? Neću se valjda Centrotransom voziti do zone D pa kad dođem tamo onda se voziti GRAS-ovim vozilima samo unutar zone D a ne od zone A do zone D i obrnuto, ako me shvataš ?!
Mr. Brightside

#2391 Re: GRAS - karte

Post by Mr. Brightside »

Glas wrote:

Pa zašto mi onda na kuponu piše da važi za sve zone ? Neću se valjda Centrotransom voziti do zone D pa kad dođem tamo onda se voziti GRAS-ovim vozilima samo unutar zone D a ne od zone A do zone D i obrnuto, ako me shvataš ?!
ali fojnica, visoko i olovo ne pripadaju Grasovim zonama :-?
evo ovdje imas sve linije :-)
http://www.gras.co.ba/hodnik.htm
BHF_Manijak

#2392 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

A jebi ga najbolje da te GRAS voza po cijeloj BH! :roll: Moze i do Bihaca sa GRAS-om?!
Baudelaire

#2393 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Nema mi logike da Gras vozi u Fojnicu koja je skroz drugi kanton.
black_noke

#2394 Re: GRAS - karte

Post by black_noke »

BHF_Manijak wrote:A jebi ga najbolje da te GRAS voza po cijeloj BH! :roll: Moze i do Bihaca sa GRAS-om?!
:lol: :lol: :lol:
shambho

#2395 Re: GRAS - karte

Post by shambho »

BHF_Manijak wrote:A jebi ga najbolje da te GRAS voza po cijeloj BH! :roll: Moze i do Bihaca sa GRAS-om?!
Ma malo je to konfuzno, btw ovo je jedna od glupljih stranica..Ja na njoj se nikad ne znam snac.. Jedva nadjem linije..

Fazon je u sljedecem (bar ono sto ja ne kontam), zasto me uopste pita o
'Relacija putovanja Centrotrans: POLAZIŠTE od _______________________________
ODREDIŠTE do________________________________'
na zahtjevu onom kad predajem, i zasto pise da vazi u svim zonama, kad ne vazi do Fojnice npr. Jasno je meni da me nece GRAS vozit tamo, al' hajd da su oni u saradnji sa Centrotransom, pa da je jeftinije u toj zoni s tom iskaznicom meni bi bilo jasno..

Ovako ispada da mozes iskaznicu koristit u Centrotransu u toj zoni.. A ne mozes..

Tako bar meni to ispada :-D ..

Tom logikom ja bih recimo navela da se vozim jer cesto idem do Kiseljaka, cisto kako bih mogla koristit tu iskaznicu za prevoz, a ne mogu..dzaba mi znaci i navodit.. Sto onda uopste traze taj podatak??

Eto to meni nije jasno..

Ne znam u ovoj drzavi je pravilo - sto bi jednostavno, kad moze komplikovano..

A mozda je i do mene :-D ..
Baudelaire

#2396 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Pa nabrajate mjesta koja ne pripadaju Kantonu Sarajevo uopšte, zašto bi vas Gras tamo vozio? :-)
Mr. Brightside

#2397 Re: GRAS - karte

Post by Mr. Brightside »

do tebe je :roll:
shambho

#2398 Re: GRAS - karte

Post by shambho »

Baudelaire wrote:Pa nabrajate mjesta koja ne pripadaju Kantonu Sarajevo uopšte, zašto bi vas Gras tamo vozio? :-)
Ali sto pise da vazi u svim zonama, a ne mozes se vozit GRAS-ovim busom za Bjelasnicu..

Jasan mi je dio zasto se ne mozes vozit za Bjelasnicu, OK, hoce pare, nije Sarajevo..svejedno..jos mi je jasnije kad je Kiseljak u pitanju..

Al' pogledaj kartu, Kiseljak je u zoni C.

Pise na iskaznici da VAZI U SVIM ZONAMA. A ja se ne mogu tim busom za Bjelasnicu npr vozit, za Kiseljak ne znam ni je l' ima grasov..

Eto mene buni sto pise tako, do mene je :-D .. Komplikuju..

Il' sto ovaj iznad mene rece, ne znam kartu citati..
shambho

#2399 Re: GRAS - karte

Post by shambho »

kiki-miki wrote:
kokuz_sa wrote:
Ado88 wrote:Da li ce i u februaru GRAS voziti na Bjelasnicu svaki dan, zna li neko?
Hvala
prevoz za Bjelašnicu tokom mjeseca februara i marta 2012. godine odvijat će se vikendom i državnim praznikom, sa polascima iz Ulice Franje Račkog u 9.00 sati, sa llidže u 9.20 sati, dok je povratak sa Bjelašnice u 15.30 sati, navodi se u saopćenju.

Ima li i za Jahorinu?

Noup...

I u vezi sa ovim gore.. I dalje mi nije jasno sto ce im podatak o koristenju Centrotransa..
Manic Psycho

#2400 Re: GRAS - karte

Post by Manic Psycho »

Glas wrote:

jarane ti mozes s tim kuponom grasovim autobusom u njemacku, svedsku francusku. cim uvedu te linije
nego da ja pitam od kad pocinje prodaja kupona za februar. jel odmah od prvog
Post Reply