lavorpunvode wrote:hvala na odgovorima, mada me niste bas usrecili
@zengi
voljela bih cuti i tvoje misljenje, jer si ostavio utisak nekoga ko se zaista razumije u vecinu stvari oko pasa.
Ma pusti bona ove ublehe sto su pokupili sa AP i okolo rasturaju a izmislili su ih veterinari da zarade pare na ljudima koje misle da je psu pravo drago kad mu odsjeces jaja.... i koji u zamjenu za ljubav i druzenje, kupe psu novu skupu ogrlicu i rade tako te stvari.
Znas, kad sam ja bio mali izmislili su pricu da majcino mlijeko nije dobro za bebe i da treba da im se daje laktovit umjesto da doje.
Kakav crni rak, kakve trice. Ja prije vjerujem da to dodje od ove procesirane hrane nego od toga.
Od neceg svako mora umrijeti i ako ne bude rak prostate, onda ce biti rak na plućima, a ako ne bude to, onda ce biti udarilo ga auto. U svakom slucaju ja to nikako ne bih preporucio bar kad su u pitanju vlasnicki psi.
Najjace su mi one price, bojim se da mi ne ode za kujom pa da ga ne udari auto.
Znaci, capnut cemu mu jaja u interesu njegove bezbjednosti. Toliko ga voli da ce mu odsjeci jaja. Ja se nadam da takva osoba mene nikad nece zavoliti jer mi taj tip ljubavi ni malo ne treba.
Ako pas ima komplikacije i postoji nesto zbog cega se to mora uciniti, onda naravno kao i svaka druga stvar to treba odstraniti, Boze moj. Ali prevenciju i posebno dok je pas jos mlad to raditi i jos pricati kako je to super nesto najbolje na svijetu.... e pa ne znam. Ako je to tako dobro onda to treba primjeniti i na sebi. Znate svi koliko zena i muskaraca umre od raka dojke i raka prostate... e pa da se to ne bi dogodilo vi fino čika doktoru a ja cu pokusati da vam nadjem sponzora.
Znas sta u stvari, ja ne mogu da vjerujem da ja evo sjedim i raspravljam da li je dobro nekom odsjeci jaja ili nije.

Pa ako oko toga moramo raspravljati, oko cega onda ne moramo.
Ja nedam vise ni da mi se lutalice kastriraju a kaomo li moji psi.
Imam ovu jednu lokalnu i nju cu drzati zatvorenu tih nekoliko dana dok tjeranje ne prodje kao i svoju kuju.
Zapamtite, to je jedna neopoziva odluka koja je jos uz to u svim monoteistickim religijama zabranjena. I ne, nije to isto kao drzanje psa u kuci koje je zabranjeno po Islamu. Ovo je teska i neopoziva povreda tudjeg integriteta, mutalacija i paćenje i kao takva zestoko veci haram nego drzanje psa u kuci, zbog kojeg (tako bar ja vjerujem) ako je sve ostalo u redu neces ici u Dzehenem.