Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
febo_acm

#2376 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Pasiflora wrote:
Zhìxin wrote: Mislim da ipak ima, cula sam za vise slucajeva :roll:
E ne znam... Onda treba obratiti paznju na to. Ja sam cuo za par slucajeva od raje da su zenke dobile tumor i razne bolesti jer nisu bile parene...

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
zvrk

#2377 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

moze se sve izguglati, ali opasnost je veca ako se pas ne pari, a stari

sto se tice postupka, pas mora biti zdrav kao i covjek pred operaciju, radi se opca anestezija, napravi se rez ispod penisa, u vecini slucajeva se sjemenovodi podvezu i testisi izvade i pas nema nikakvih komplikacija
registrovana onako

#2378 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by registrovana onako »

aha, dva mala reza, izvuce testise, odstrani, zasije :D
15ak minuta traje
febo_acm

#2379 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Sad ce vas Zengi napasti... :D

registrovana onako

#2380 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by registrovana onako »

nece, ako svi slozno editujemo postove :D
lavorpunvode

#2381 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lavorpunvode »

hvala na odgovorima, mada me niste bas usrecili :)

@zengi

voljela bih cuti i tvoje misljenje, jer si ostavio utisak nekoga ko se zaista razumije u vecinu stvari oko pasa.
pakica_

#2382 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

lavorpunvode wrote:hvala na odgovorima, mada me niste bas usrecili :)

@zengi

voljela bih cuti i tvoje misljenje, jer si ostavio utisak nekoga ko se zaista razumije u vecinu stvari oko pasa.
kod muzjaka postoji velika vjerovatnoca raka prostate, kako biva stariji.. to je razlog zbog kojeg muzjacima predlazu kastraciju ukoliko se nece pariti..
a uostalom, ja sam za kastraciju i sterilizaciju bilo kojeg psa i macke (i musko i zensko) koji se nece pariti, jer cemu ti dodatni hormoni ako ih nece nigdje istrest.. pogotovo zenkama u tjeranju :-) :-)
ne znam, svako odlucuje o svom psu, ja sam za, ko nije ne mora i cao.. niti imam ista protiv bilo koga ko misli da za svog psa radi najbolje sto zna..
-danTe-

#2383 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by -danTe- »

pakica_ wrote:moji kubure s tim svako ljeto, jer nece da spavaju na mekanom kao zimi :D nali nije toliko izrazeno, pa njoj ne diram, a basti, posto je kratkodlak i vidi se i ruzno je mazem nevenovom kremom ili vazeLJinom :D
ma i ovom se bas primijeti, pa cu pokusati mazati :) hvala ti :thumbup:
pakica_

#2384 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

-danTe- wrote:
pakica_ wrote:moji kubure s tim svako ljeto, jer nece da spavaju na mekanom kao zimi :D nali nije toliko izrazeno, pa njoj ne diram, a basti, posto je kratkodlak i vidi se i ruzno je mazem nevenovom kremom ili vazeLJinom :D
ma i ovom se bas primijeti, pa cu pokusati mazati :) hvala ti :thumbup:
samo mazi, ali opet se ne nadaj da ce izgledati nesto aman bolje :) u biti mazanjem ces samo preventirati stvaranje rana.. moj je vec razjeo jedan dio koze, pa mu se tu sad stvara krasta.. kreten :-) :lol:
zengi

#2385 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Zhìxin wrote:Sad ce vas Zengi napasti... :D

AHA!!! Čim mene malo nema, vi odmah o sječi genitalija!!!! E sad ćete vidjeti!!!
zengi

#2386 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

lavorpunvode wrote:hvala na odgovorima, mada me niste bas usrecili :)

@zengi

Ma pusti bona ove ublehe sto su pokupili sa AP i okolo rasturaju a izmislili su ih veterinari da zarade pare na ljudima koje misle da je psu pravo drago kad mu odsjeces jaja.... i koji u zamjenu za ljubav i druzenje, kupe psu novu skupu ogrlicu i rade tako te stvari.
Znas, kad sam ja bio mali izmislili su pricu da majcino mlijeko nije dobro za bebe i da treba da im se daje laktovit umjesto da doje.
Kakav crni rak, kakve trice. Ja prije vjerujem da to dodje od ove procesirane hrane nego od toga.
Od neceg svako mora umrijeti i ako ne bude rak prostate, onda ce biti rak na plućima, a ako ne bude to, onda ce biti udarilo ga auto. U svakom slucaju ja to nikako ne bih preporucio bar kad su u pitanju vlasnicki psi.
Najjace su mi one price, bojim se da mi ne ode za kujom pa da ga ne udari auto.
Znaci, capnut cemu mu jaja u interesu njegove bezbjednosti. Toliko ga voli da ce mu odsjeci jaja. Ja se nadam da takva osoba mene nikad nece zavoliti jer mi taj tip ljubavi ni malo ne treba.
Ako pas ima komplikacije i postoji nesto zbog cega se to mora uciniti, onda naravno kao i svaka druga stvar to treba odstraniti, Boze moj. Ali prevenciju i posebno dok je pas jos mlad to raditi i jos pricati kako je to super nesto najbolje na svijetu.... e pa ne znam. Ako je to tako dobro onda to treba primjeniti i na sebi. Znate svi koliko zena i muskaraca umre od raka dojke i raka prostate... e pa da se to ne bi dogodilo vi fino čika doktoru a ja cu pokusati da vam nadjem sponzora.

Znas sta u stvari, ja ne mogu da vjerujem da ja evo sjedim i raspravljam da li je dobro nekom odsjeci jaja ili nije. :-) :-) :-) Pa ako oko toga moramo raspravljati, oko cega onda ne moramo.

Ja nedam vise ni da mi se lutalice kastriraju a kaomo li moji psi.
Imam ovu jednu lokalnu i nju cu drzati zatvorenu tih nekoliko dana dok tjeranje ne prodje kao i svoju kuju.

Zapamtite, to je jedna neopoziva odluka koja je jos uz to u svim monoteistickim religijama zabranjena. I ne, nije to isto kao drzanje psa u kuci koje je zabranjeno po Islamu. Ovo je teska i neopoziva povreda tudjeg integriteta, mutalacija i paćenje i kao takva zestoko veci haram nego drzanje psa u kuci, zbog kojeg (tako bar ja vjerujem) ako je sve ostalo u redu neces ici u Dzehenem.
lavorpunvode

#2387 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lavorpunvode »

hvala puno na odgovoru.iskreno nikad nisam bila za to prvenstveno iz razloga sto ne zelim bespotrebno da ga rezu, nekako sam se i ja vodila tim da mi je uvijek "na oku" i da cemo ga cuvati zatvorenog kada namirise kuju u tjeranju itd.
sad zasad a i do sada u ovih 7 god to je jedan jaako zdrav i jak cuko, bez ijednog simptoma ikakvih problema s prostatom ili bilo cim drugim.

i ja sam malo potrazila na internetu i vidim da se kastriranje uglavnom predlaze kao prevencija, i to uglavnom za jako mlade pse... iskreno.. mislim da bi mi nesto bilo kada bih ga sad, mozda napola zivota odvela da ga rezu i mrcvare, samo eto zbog prevencije.... ne do mi Bog kakvih komplikacija, zbog anestezije (na sto me veterinar jednom prilikom ozbiljno upozorio kada smo razmisljali da u skidamo kamenac sa zuba) ili operacije, pa da mu od toga nesto bude.. do kraja zivota to sebi ne bih oprostila...
zengi

#2388 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

lavorpunvode wrote:hvala puno na odgovoru.iskreno nikad nisam bila za to prvenstveno iz razloga sto ne zelim bespotrebno da ga rezu, nekako sam se i ja vodila tim da mi je uvijek "na oku" i da cemo ga cuvati zatvorenog kada namirise kuju u tjeranju itd.
sad zasad a i do sada u ovih 7 god to je jedan jaako zdrav i jak cuko, bez ijednog simptoma ikakvih problema s prostatom ili bilo cim drugim.

i ja sam malo potrazila na internetu i vidim da se kastriranje uglavnom predlaze kao prevencija, i to uglavnom za jako mlade pse... iskreno.. mislim da bi mi nesto bilo kada bih ga sad, mozda napola zivota odvela da ga rezu i mrcvare, samo eto zbog prevencije.... ne do mi Bog kakvih komplikacija, zbog anestezije (na sto me veterinar jednom prilikom ozbiljno upozorio kada smo razmisljali da u skidamo kamenac sa zuba) ili operacije, pa da mu od toga nesto bude.. do kraja zivota to sebi ne bih oprostila...
Nema na čemu drugarice. Sto rekli Englezi "ne popravljaj ako nije pokvareno".
Kad se nesto pokvari, a jednog dana svima nama sigurno hoce, onda trazi glavi selameta kako znas i umijes, a do tada uzivaj.
:thumbup:
febo_acm

#2389 Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Koji je najjednostavniji nacin da me ne slusa samo kada imam nesto za jelo u ruci :D

Malo teze idu komande be nagrade :D

Cholina_Lokica

#2390 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Zhìxin wrote:Koji je najjednostavniji nacin da me ne slusa samo kada imam nesto za jelo u ruci :D

Malo teze idu komande be nagrade :D

Mlada je jos da je to popusti. Happy moja je godinu I pol funkcionisala na tom principu I sad je sve super. Tako da samo ti sa hranom skintace ona kad poraste malo
anjaistkrank

#2391 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

probaj sa nekom igrackom. ja to radim kad smo u parku i kad malo treniramo, ali ne previse. hrana ipak treba da bude veci dio nagrada za psa.
bizet

#2392 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by bizet »

@zengi, rekla bih da je ovaj tvoj post o sterilizaciji pasa jedan od najboljih na forumu...cista 10 od mene, do zadnjeg pasosa kad ti umiksa i religiju, e tu sam se nasmijala
ako ides na to da ce se neko ko vjeruje u Boga prepasti, kad procita sta si napisao, pa nece sterilisati psa ili macku, mislim da si veliki entuzijasta :thumbup: ...i mani se dvostrukuh standarda...cuj nece u dzehenem onaj ko drzi psa u kuci, ali onaj ko ga sterilise sigurno hoce, a pravila su jasna, svi u dzehenem, fino za rukice po dvoje u redu :lol:
hajde malo se zezam, niko ne zna ko ce gdje i ima li se igdje nakon ovoga, ali da trebamo paziti nase najbolje prijatelje onako kako zelimo da se nas pazi vala trebamo

ps. @zengi, napokon izasla se druziti sa svojom rundavom djecom, ja te radosti i srece, sa moje strane, ma kao da sam iz banja se vratila nakon par sati sa njima, a i njihove srece naravno
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2393 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by I am Happy »

Pregledah ovaj film i isplakah se :lol: :lol:
Pa da vam ga preporucim ( ako slucajno niste gledali )

Psi su zakon :)

Hachi: A Dog's Tale (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1028532/

Po istinitom je događaju :(
pakica_

#2394 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

gledala, plakala.. gledala eyes of an angel s travoltom, isto istinit dogadjaj, plakala.. necu vise da gledam kerece filmove :lol:
febo_acm

#2395 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Zena mi je pricala o tom i filmu i na kraju sam pregledao trailer :D

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2396 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by I am Happy »

pakica_ wrote:gledala, plakala.. gledala eyes of an angel s travoltom, isto istinit dogadjaj, plakala.. necu vise da gledam kerece filmove :lol:
Mislim da bi i ljudi koji mrze pse plakali gledajuci Hachija :D
Zhìxin wrote:Zena mi je pricala o tom i filmu i na kraju sam pregledao trailer :D
To se ne racuna :-D Steta je vala da ne pregledas :D
febo_acm

#2397 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Lilly je kastrirana prije sat i evo je lezi na svom mjestu i zbunjeno posmatra okolinu. Sve je proslo kako treba ;)

Pasiflora

#2398 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Ma bice ona dobro. Sretno :-D
febo_acm

#2399 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Sto bi ovaj moj jaram reko stafford je to :D Bice ako Bog da, hvala ;)

JeronimoBa

#2400 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by JeronimoBa »

Molim vas za informaciju da li postoje zakonski akti kojima je regulirano vršenje nužde pasa na javnim površinama. Kad sam prije nekoliko godina imao psa, sjećam se da sam mu obavezno stavljao brnjicu, i čistio za njim.
Neki dan sam vidio djevojku kako šeta sa lijepim boxerom i momkom, a nakon što je pas obavio nuždu na trotaru, ona daje povodac momku, a izvadi lijepo kesu iz torbice i pokupi kaku :)
Zanima me ako neko zna kojim zakonom, pravilnikom, odlukom regulirano (poželjno bi bilo broj sl. lista i godina, ili barem tačan naziv akta)
Hvala!
Post Reply