Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti koji govore za noge su obicni idioti, pa nozni misici su najjaci misici na cijelom tijelu
ne znam kako se nekome moze svidjati Johny Bravo
napuhan kao balon, a noge cackalice
kritichar wrote:Ti koji govore za noge su obicni idioti, pa nozni misici su najjaci misici na cijelom tijelu
ne znam kako se nekome moze svidjati Johny Bravo
napuhan kao balon, a noge cackalice
Pa sta ja znam, meni je logicno nekako bilo istu vecer raditi prsa i triceps, bas zato sto radi i na benchu . Iako, ima logike i to sto ti pricas... Automatski, kad bih razdvojio , mogao bih vise vjezbati triceps/biceps ...
Nema to veze nikakve... bitnije je da se uvode izmjene svkih mjesec dana jer se tijelo navikne na odredjeni ritam vjezbi.
To zavisi od individue, nekome ce bolje raditi biceps/ledja a nekome prsa/ledja i sl.
donja_crtica wrote:Previse kreatina je samo trik proizvodjaca. Ne bi li ga sto vise trosili/kupovali.
Tijelo i ne moze apsorbovati tolike kolicine. Cak sam cuo i da faza punjenja nije bitna. Pokusacu naci clanak o tome.
Svako je svasta pricao. I ovdje i na netu... Ali nekako mi je najlogicnije sto "buranija" rece... Nisam siguran kako ono bi, al uglavnom da misic ne moze "upiti" vise od 5gr ili koliko vec dnevno. Tako da, mi mozemo piti i 50gr dnevno, ali ce izaci . Mnogi su govorili kako imaju proliv ili nesto drugo... to je to ...
Sve vjezbe rotiram ili mjenjam, ali neke ostaju : bench, kosi bench i cucanj . Mrtvo dizanje ne radim upravo zato sto je komplikovano. Mogu nauciti pogresno pa eto belaja ... Naci cu nekoga da mi lijepo objasni i pokaze . Jedino ponekad radim ono sa ukocenim nogama, ali ono je za donja ledja (uglavnom).
L00d wrote:Sve vjezbe rotiram ili mjenjam, ali neke ostaju : bench, kosi bench i cucanj . Mrtvo dizanje ne radim upravo zato sto je komplikovano. Mogu nauciti pogresno pa eto belaja ... Naci cu nekoga da mi lijepo objasni i pokaze . Jedino ponekad radim ono sa ukocenim nogama, ali ono je za donja ledja (uglavnom).
Uzmes sipku , stavis po 5kg i pred ogledalo , vjezbaj tehniku , ja sam sa 60kg radio dugo , sve dok nisam bio siguran u tehniku izvodjenja. Vrlo brzo sam dosao do 180kg i tu sam stao. Zapostavio te hardcore vjezbe i krenuo sa definisanjem i pripremom za ljeto
L00d wrote:Sve vjezbe rotiram ili mjenjam, ali neke ostaju : bench, kosi bench i cucanj . Mrtvo dizanje ne radim upravo zato sto je komplikovano. Mogu nauciti pogresno pa eto belaja ... Naci cu nekoga da mi lijepo objasni i pokaze . Jedino ponekad radim ono sa ukocenim nogama, ali ono je za donja ledja (uglavnom).
Izostavljati mrtvo dizanje i cucanj je steta. Probaj naci nekog da ti pokaze, ali imas i na youtube dosta videa. Ne moras previse tovariti, stavi pojas i to je to. U biti, samo nek su ledja ispravna
nemoguce je raditi trening nogu sa nekom drugom grupom misica...ipak je to pola tijela
Nekad davno sam radio noge i ramena...no..nikad ih nisam mogao odraditi dobro..sad radim trening samo za noge..i to mi je najvazniji trening..ako nisam uradio noge to je isto kao da nisam uradio nista drugo..
Najbolja vjezba za biceps je cucanj ...Ako ne radis noge...sporije napreduje i gornji dio tijela