Televizija OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
York Light 100`s

#2376 Re: Televizija OBN

Post by York Light 100`s »

Nele kmeči opet o ugroženim Srbima
Mate odgovara "Dogodilo se dosta pozitivnih promjena ali mi se čini da ti nemaš te informacije"
Nele "Ja nemam informacije generalno ali imam taj njuh gdje mi i ne trebaju prevelike informacije. Ne osjete se promjene"
Mate "Znaš li da se pormjenilo ovo i ono i Sarajevo Film Festival i aplaudiranje Srbijanskoj himni u Bosni"
Nele "To je divno čuti, to znači da je narod ovdje spreman za približavanje"

E poserem ti se na takav njuh Nele :lol: :lol: :lol: u ovog su izjave o Sarajevu u 2015. još gluplje nego one iz 1995. :-)
dječak sa šibicama

#2377 Re: Televizija OBN

Post by dječak sa šibicama »

Normalno da mu je prica glupa, i nepovezana, dosadna, mislim Neletova.. kad ne moze otvoreno reci, ko ne voli Dabic Rasu, pop*sio kitu nasu ili kako ono ide.

Pokusava hinjski biti otvoren i demokrat, ali ne lezi mu.

Jedino sto sam suvislo cuo je ono da ne dijeli misljenje danasnjih sarajlija, i da mu tamo/ovdje nije mjesto. Uz Toronto, sto je kako rekoh nazalost, u pravu.

Sarajlije su u hiljadama zbrisale, zauvijek, ne samo onih Neletovih "200.000". Zato ova kotlina danas i lici na seosku zadrugu, a sve manje na grad.
Banksy

#2378 Re: Televizija OBN

Post by Banksy »

dječak sa šibicama wrote:Istina boli, znam.

Odes u Toronto, vise ces raje na ulici sresti kojoj mozes reci "dzesi ba" nego u Najnovijem Pazaru.
Jeftina doskočica, ničim potkrijepljena, koja ništa ne govori, a i ne zvuči bogzna kako duhovito.

Odes u Toronto, vise ces raje na ulici sresti kojoj mozes reci "de si bre" nego u ostacima nekadašnjeg Beograda, danas naseljenog uglavnom ruralnim stanovništvom Bosne, Hercegovine i Crne Gore.
Bambi_na_kofeinu

#2379 Re: Televizija OBN

Post by Bambi_na_kofeinu »

Jebote...pa on je prosto glup.
Nekada je zaista bolja opcija ne eksponirati se i pustiti da ljudi misle da imaš neke više principe, pa makar i pogrešne, nego progovoriti i demonstrirati da si prosto smiješna, ostarjela, pukotina.
Potpisujem Banksy.
Nakon 15-ak minuta sam otišla ribati kupatilo, toliko je bio nezanimljiv.
dječak sa šibicama

#2380 Re: Televizija OBN

Banksy wrote:

Odes u Toronto, vise ces raje na ulici sresti kojoj mozes reci "dzesi ba" nego u Najnovijem Pazaru.
Jeftina doskočica, ničim potkrijepljena, koja ništa ne govori, a i ne zvuči bogzna kako duhovito.

Odes u Toronto, vise ces raje na ulici sresti kojoj mozes reci "de si bre" nego u ostacima nekadašnjeg Beograda, danas naseljenog uglavnom ruralnim stanovništvom Bosne, Hercegovine i Crne Gore.
Istina naravno, a to mijenja na stvari sto se tice Sarajeva... kako?

Briga me za Beograd, ja govorim o rajvosa, sve vise selo jebote.
__Phoenix__

#2381 Re: Televizija OBN

Post by __Phoenix__ »

Gdje si ti bio u ratu?
Banksy

#2382 Re: Televizija OBN

Post by Banksy »

dječak sa šibicama wrote:
Banksy wrote:

Istina naravno, a to mijenja na stvari sto se tice Sarajeva... kako?

Briga me za Beograd, ja govorim o rajvosa, sve vise selo jebote.
Istina je da je to proces globalnih razmjera, posebno na teritoriji bivših socijalističkih i komunističkih zemalja u tranziciji. Sarajevo je tek jedno u nizu, ništa manje, ništa više.
forum_selektor

#2383 Re: Televizija OBN

Post by forum_selektor »

dječak sa šibicama wrote:
Sarajlije su u hiljadama zbrisale, zauvijek, ne samo onih Neletovih "200.000". Zato ova kotlina danas i lici na seosku zadrugu, a sve manje na grad.
zato si ti ostao, da odrzavas balans
milojicabrzi

#2384 Re: Televizija OBN

Post by milojicabrzi »

It_is_a_Leclerc wrote:
karanana wrote:a sta je to bilo vezano za 2 pushenja?
ja se ne sjecam toga. da li je bilo to na sudu nekom?
Sejo kao autor većine pjesama, i kao nosilac autorskih prava na pjesme, zabranio je sudskim putem izvođenje njegovih pjesama Neletovom "No Smoking Orkestru". Mislim da ima cijela presuda negdje na stranicama Zabranjenog pušenja. Odnosno, barem je bila prije par godina.
Nele se zbog pozicije frontmena, nametnuo kao neki sinonim i autor "Zabranjenog pusenja", ali u stvarnosti, vecina hitova sa greates hits kompilacija prijeratnog ZP su autorska djela Davora Sucica tj. Seje Sexona, dok je autor manjeg broja pjesama Nele, te su to uglavnom one pjesme koje nisu bas prvo sto padne na pamet kad se spomene ovaj band (Meteor, Pklatovi itd).

U sustini, Nele nikada nije bio muzicar niti faca intelektualnog profila, sto je ovaj intervju i pokazao. Mislim da nije nesto jak ni sa skolom..on je vise bio saljivdzija iz naroda, pa su njegove fore dobro prolazile medju rajom, nego sto je bio neka umjetnicka ili autorska velicina
and

#2385 Re: Televizija OBN

Post by and »

dječak sa šibicama wrote:Normalno da mu je prica glupa, i nepovezana, dosadna, mislim Neletova.. kad ne moze otvoreno reci, ko ne voli Dabic Rasu, pop*sio kitu nasu ili kako ono ide.

Pokusava hinjski biti otvoren i demokrat, ali ne lezi mu.

Jedino sto sam suvislo cuo je ono da ne dijeli misljenje danasnjih sarajlija, i da mu tamo/ovdje nije mjesto. Uz Toronto, sto je kako rekoh nazalost, u pravu.

pa većina od tih što su otišli su odnekud i došli,tj.njihovi roditelji iz raznih vukojebina,pa su se uklopili u ovaj grad.treba i ovim ljudima dati priliku da se uklope,jer to je jednostavno proces koji oduvijek u sarajevu traje
radeljas

#2386 Re: Televizija OBN

Post by radeljas »

Banksy wrote:

vec sam ovo komentarisao, ali eto opet kad je u pitanju nele i ljudi sa kojima je radio ili se druzio. u sarajevu su i dalje zenit, shiber, minka, chuka koji kaze da se i sad cuje sa neletom, benjamin isovic, najbolji mu prijatelj iz djetinjstva, sula, dado dzihan dodje svako malo, kao i djuro. znaci kome lazes lazovcino ? otislo je svijeta, dosta je pomrlo ... a mnogi su se i vratili iz tog fu..ing toronta kao napr. vlasnik slasticarne jadranka - jedan od tih imaginarnih 199900 srba, kojih je juce u neletovom prosipanju suplje bilo 150000.
dječak sa šibicama

#2387 Re: Televizija OBN

Ja sam vec pisao, pa cu ponoviti, Cuka Tabakovic veliki Neletov jaran sa kojim se i danas cuje redovno, Cuku znam licno vec 20 godina iako je prilicno stariji od mene, tako da sam vecinu toga cuo iz prve ruke.

Taj Cuka je prvi pljackao srpske stanove po ciglanama, ne skriva to, ko zna Cuku zna kako on to komentarise.. sve mu je na izvolite, uz obavezno "jebem im ja mater"... takav je Cuka, covjek je bio desna ruka Cele Bajramovica. I sad Nele prodaje pricu o ugrozenosti i kako bi njemu neko pucao u ledja, a jaran je sa najzescim sarajevskim jalijasima, znaci nigdje veze. Covjek se prodaje anamo onim, mnogi jesu pobjegli od straha jer su niko i nista samo im ime pogresno, ali Nele je bio idol sarajevskih jalijasa.

Bezveze mu prica, nego sto je on cetnik u srcu i dusi, pa je otisao tamo gdje je mogao cetovati. A sad bi kao malo da bude sarajevski mangup, da proda knjigu.

A i dan danas prvi taj Cuka bi stao u odbranu Neleta Karajlica, kad bi mu neko u Sarajevu nesto pokusao reci. Sere zvaljo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2388 Re: Televizija OBN

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:Ja sam vec pisao, pa cu ponoviti, Cuka Tabakovic veliki Neletov jaran sa kojim se i danas cuje redovno, Cuku znam licno vec 20 godina iako je prilicno stariji od mene, tako da sam vecinu toga cuo iz prve ruke.

Taj Cuka je prvi pljackao srpske stanove po ciglanama, ne skriva to, ko zna Cuku zna kako on to komentarise.. sve mu je na izvolite, uz obavezno "jebem im ja mater"... takav je Cuka, covjek je bio desna ruka Cele Bajramovica. I sad Nele prodaje pricu o ugrozenosti i kako bi njemu neko pucao u ledja, a jaran je sa najzescim sarajevskim jalijasima, znaci nigdje veze. Covjek se prodaje anamo onim, mnogi jesu pobjegli od straha jer su niko i nista samo im ime pogresno, ali Nele je bio idol sarajevskih jalijasa.

Bezveze mu prica, nego sto je on cetnik u srcu i dusi, pa je otisao tamo gdje je mogao cetovati. A sad bi kao malo da bude sarajevski mangup, da proda knjigu.

A i dan danas prvi taj Cuka bi stao u odbranu Neleta Karajlica, kad bi mu neko u Sarajevu nesto pokusao reci. Sere zvaljo.
Hebo ga više i Čuka i ista priča vazda na svakom postu....
Hajde jednom da ti uđe u glavu (mada namjerno nećeš) PLJAČKANI SU SVI STANOVI, SVE TRAFIKE, SVE SAMOPOSLUGE, SVE BANKE, SVE POŠTE... Ne samo SRPSKE (ZA razliku od Srbije gdje se pale samo Alnbanke slastičarne , na primjer), tako da ti primjer Čuke i njegoe pljačke dokazuje NIŠTA.
Više su Topa i njegovi opljačkali nego Čuka, ali hajd, nije tema.
Banksy wrote:Nije što su mu stavovi i promišljanja i dalje ostala na tvrdoj, velikosrpskoj matrici, s čime se možemo ili ne možemo složiti, i što mu je glava očito ostala ista kao i prije 20 godina, već što u sat vremena nije bilo ama baš nijedne jedine suvisle, inteligentne, bezobrazne, lucidne, rečenice kojom bi potkrijepio svoje stavove.
Sve je na nivou neke polupismene, zadrte komšinice koja se bijesno šica nekim brojevima i sikće poznate, istrošene parole i doskočice, a suštinski, slabo je tu bilo kakve pameti. Baška što je mljeo jedno te isto sat vremena.
Veliko mi je iznenađenje bilo vidjeti tako nizak intelektulani nivo na kojem je (za)ostao. Sve je to tako šuplje i plitko, zaista poražavajuće i tužno, nevjerovatno. Da je ovaj intervju emitiran ranije, ona tema sigurno ne bi dobacila onoliko stranica. Jazuk.
:thumbup: Post teme, pdf-a, mjeseca. Svaka čast :thumbup:
StupskaBitanga

#2389 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

bingov buraz wrote:
StupskaBitanga wrote:Zamislite samo da je Mimo radio intervju umjesto mate
Nisam nesto bas Mimu primjetio kad ona dva celava cetnika jedan iz BL i drugi iz Mostara uriniraju izmedju ostalih i po Sarajevu.
pa u tome i jeste fol koliko god Mato loše odradio Mimo je mogao još gore
bingov buraz

#2390 Re: Televizija OBN

Post by bingov buraz »

jasno,razumijemo se :thumbup:
York Light 100`s

#2391 Re: Televizija OBN

E jesu više i ove Sarajlije dosadile sa ovim plakanjem "jadno naše Sarajevo, doselili se ovi, da nisu ove naše prave Sarajlije (bez obzira na nacionalnost) otišli sve bi drugačije bilo"
E ne bi. Sve je postalo gore svugdje u svijetu, gdje i nije bilo rata. Beograd, Zagreb, Minhen, Pariz, London, Madrid, Beč, nijedan grad nema više onaj duh 70ih i 80ih, zašto bi sa Sarajevom drugačije bilo?
Ovdje se stiče pojam da neki misle da su sve Sarajlije ostale na svom da bi se svirao i dalje rock u ulici Fuada Midžića, da bi djeca i dalje u sokaku igrala loptu kao onda kada je Lagumdžija Kusturici i ostalim donosio loptu, da bi se pravile fešte u istom stilu kao onda kada su Nele i Elvis J slavili.
U čitavom svijetu nema više duše, sve postalo sivo i materijalno, svi ovisni o internetu i 24 sata na dan su online i niko neće više da igra fudbal, klikera i barbika, kriminal zavladao, sve mlađe i mlađe ubice, napadi po tramvajima po diskotekama, vucibatine kao Bushido, Lil Wayne i MC Stojan su sada šta su nekada bili legende Falco, Bruce Springsteen i Toma Zdravković, droga i prostitucija cvjetaju po čitavoj Europi i svijetu jer je ovo društvo globalno otišlo u 3 pm a eto samo Sarajevo bi ostalo ono isto kao da je godina 1985. da nije zaratilo i otišlo "sve što valja" :lol: sve krive Sandžaklije :-)
Ridjobrki

#2392 Re: Televizija OBN

Post by Ridjobrki »

Generalno, ljudi koji kukaju nad tim da se sve promijenilo su ili:

1. Ljudi koji su se sjebali u životu pa bi htjeli neki reset u sretnija vremena
2. Ljudi koji su pravo uspjeli ali su pritom izgubili kontakt sa samima sobom pa se više ne mogu naći tamo gdje su zadnji put ostavili same sebe

Ostatak ljudi gledaju svoja posla, odrastaju i mijenjaju se s vremenom skupa sa svojom sredinom.

Svaka se sredina više-manje mijenja, šta sad trebamo - zaustaviti vrijeme? Ok, jeste kod nas sve bilo prisilno i neprirodno ali i to se dešava. Ko zna kakav bolji svijet nek' i meni javlja, volio bih i ja biti nefleksibilan kad bih to mogao priuštiti...
York Light 100`s

#2393 Re: Televizija OBN

Ridjobrki wrote:Generalno, ljudi koji kukaju nad tim da se sve promijenilo su ili:

1. Ljudi koji su se sjebali u životu pa bi htjeli neki reset u sretnija vremena
2. Ljudi koji su pravo uspjeli ali su pritom izgubili kontakt sa samima sobom pa se više ne mogu naći tamo gdje su zadnji put ostavili same sebe

Ostatak ljudi gledaju svoja posla, odrastaju i mijenjaju se s vremenom skupa sa svojom sredinom.

Svaka se sredina više-manje mijenja, šta sad trebamo - zaustaviti vrijeme? Ok, jeste kod nas sve bilo prisilno i neprirodno ali i to se dešava. Ko zna kakav bolji svijet nek' i meni javlja, volio bih i ja biti nefleksibilan kad bih to mogao priuštiti...
:thumbup:
Biti nostalgičan uredu ali imam osjećaj da neki zamjeraju došlama i onima što su otjerali "prave Sarajlije" što Bijelo Dugme, Plavi Orkestar i Zdravko Čolić nisu među top 3 najaktuelnijih bendova u 2015. godini :-)
Dok danas širom svijeta prave zvijezde od osoba koje su rođene u 2000. godini ove naše Sarajlijice plaču zašto ljudi koji su rođeni u doba kada nije još postojao televizor u boji nisu više relevantni. Sve došle krive, yebla vas Titina slika na svakom yebenom protestu, zbog takvih kao vas FTV i pušta svaki 3. mjesec Bitku na Neretvi :roll:

Više raje u Torontu zna o sarajevskim fazonima nego oni u Sarajevu? Pa šta onda? Da li to nekog pravog Sarajliju koji živi još u svom gradu sprečava da postane novi Nele, Kusta, Čola, Pimpek, Brega, Kemo ako ima talenat ili kreativnost? To je samo izgovor za nekreativnost i anti-talenat koju ima današnja generacija Sarajlija pa pokušavaju tražiti izgovor u došlama i talentu koji je otišao skupa sa onima koji valjaju a ne traže krivicu u sebi. Još je bilo prije teže postati neko i nešto ako si iz Sarajeva jer si imao moćni Beograd i Zagreb koji su vladali scenom Jugoslavije pa dosta Sarajlija postadoše legende u cijeloj Jugi. To što sada npr. Bregovića nema u svom stanu jer tu živi neki Sandžaklija ne mjenja ništa ako si ti talentovan.
"Otišlo je sve što valja" pa nije brate svaka 3. kuća u Sarajevu imala po jednu poznatu ličnost, da je ova generacija Sarajlija išta talentovana ko oni prije njih uspjeli bi bar nešto pokazati, ali nisu pa im je najlakše krivicu tražiti negdje drugo
BHF_Manijak

#2394 Re: Televizija OBN

Post by BHF_Manijak »

Ima li gdje da se pgoleda kompletna emisija, nasao sam neke isjeckane verzije po netu od po 15-16 minuta...

Sere supak, mlati praznu slanu konstantno u tih 15 minuta. Jeblo te vise 150 hiljada Srba. Performans, pa performans... Eto nek' se vrate, ti prvi, pa svi ostalo, ko im ili sta im brani???

To nije kao proslo Sarajevo, pa eto vrati se mater ti jebem pa ga ti napravi boljim. Jok, lakse je poene ubirati seruci kako to nije isto Sarajevo, lakse nego vratit se i jesti sa ostalima govna.
York Light 100`s

#2395 Re: Televizija OBN

BHF_Manijak wrote:Ima li gdje da se pgoleda kompletna emisija, nasao sam neke isjeckane verzije po netu od po 15-16 minuta...

Sere supak, mlati praznu slanu konstantno u tih 15 minuta. Jeblo te vise 150 hiljada Srba. Performans, pa performans... Eto nek' se vrate, ti prvi, pa svi ostalo, ko im ili sta im brani???

To nije kao proslo Sarajevo, pa eto vrati se mater ti jebem pa ga ti napravi boljim. Jok, lakse je poene ubirati seruci kako to nije isto Sarajevo, lakse nego vratit se i jesti sa ostalima govna.
Stvarno je čovjek puko, on bi neki usrani performans kao u nekom ofucanom američkom porodičnom filmu gdje krvoloci koji su se 92. penjali na brda i pucali na običan narod, odgovorni za Markale se uhvate pod ruku i naparave jedan simpatični performans kako ulaze u grad gdje su nekada ubijali i pjevaju sa ovim smradom na čelu. Fuj!
mayab

#2396 Re: Televizija OBN

Post by mayab »

BHF_Manijak wrote:Ima li gdje da se pgoleda kompletna emisija, nasao sam neke isjeckane verzije po netu od po 15-16 minuta...

Ja sam gledao , onako pomalo na preskok, i koliko skontah, Nele misli da ga raja po Sarajevu ne gotivi zato sto je 1992. razgulio ..... koliko ja kontam, nije uopce problem sto je razgulio, ni prvi ni posljednji, problem je sto je SRAO na usta i, svasta izjavljivao, pjevao, slikao se, cime je navukao bijes vecine Sarajlija!
A najgore od svega u tom inervjuu, je sto ga Mato nije nikako o tome pitao, nego mu dozvolio da mlati praznu slamu, e jes i novinar u PM :skoljka:
OldMayor

#2397 Re: Televizija OBN

Post by OldMayor »

Pregledao emisiju, Nele standardno baljezga o istim ofucanim stvarima...kaze iz Sarajeva je otislo 150.000 stanovnika, koji su slucajno pravoslavne vjere?!?! I Mato suti. Pa jebemu Mato mogao si pretpostaviti da ce ovo reci. Ja bih ga prvo pitao, dobro Nele, i moj buraz je otisao iz Sarajeva, a nije pravoslavac?! Kako to? Nije moj nele otislo 150k srba, nego 150k ljudi / gradjana.

I kako ima jebote srca pricati o srbima koji su otisli, ponavljam OTISLI, dakle nisu protjerani, pobijeni kao ljudi po Prijedoru, Visegradu, Bijeljini itd. Kako ga nije stid, ma ja bih ga odmah sasjekao tu. Sta je, sto ste otisli koji qrac, nije vas niko tjerao. Otisli ste jer su vam oni s brda rekli ili odlazite ili cemo mi pucati i po vama, haubica sa brda ne zna ko je srbin ko nije. Zato ste otisli. I nije problem, neka ste, cuvali svoj zivot, ali zasto to niko da prizna.

Koliko ima to grobnica po Sarajevu? Nedavno kopali dole na Alipasinu, livadu citavu prekopali i ne znam nasli jednu kost, sta li. Ne valja se igrati za brojevima, ali jebemu jel to vaznija cetveroclana porodica koja se ispalila 92 za toronto, od cetveroclane porodice koja i dan danas lezi na dnu Drine, ili negdje zakopana pod 3 metra zemlje?

Htio kaze da snima nove TLN 2012 godine, zvao Zenita i Djuru i oni nisu htjeli, jer je on htio da se snima u Beogradu, kaze nema logike da se bilo gdje drugo snima. Eeej, pa kakve jebene veze ima Beograd sa TLN - znaci cista provokacija - Mato suti ponovo.

I na kraju da kao izvrsi analogiju svog odlaska iz Sarajeva. Kaze znas Mato vozis se u autu i jaran ti vozi 200km/h, ti mu govoris uspori, uspori, on nista, ti ponavljas stani, uspori i onda poludis i kazes stani hocu da izadjem. I onda izadjes, taj ti se jaran skrsi u sto komada i onda svi kazu vidi Nele supak izaso iz auta. Nisi ti supak Nele sto si izasao iz auta, supak si jer si izasao iz auta i uzeo taxi, ne pozvavsi ni hitnu, prosao pored svog smrskanog jarana.

Steta emisije, jer voditelj jednostavno nije bio na njegovom nivou, glupa i ofucana pitanja, bez podpitanja, bez diskusije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2398 Re: Televizija OBN

Post by pici »

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

Mate solidan...šHo bi se preknado s propalim umetnikom, nemanjica ga nabijo nogom, jedva preživiJo infraKat i onda se sjetio starih jarana i rodnog grada...sad ko te Jebe Žvaljo :oops:
oskarboy

#2399 Re: Televizija OBN

Post by oskarboy »

Mato je uzas od novinara,kakav on i telering,nek odmah promjeni naziv svoje emisije,jer vecini svojih gostiju on ne zna zadat udarac.sve nesto mlako.neletu nije postavio ni jedno kako treba pitanje,dopustio smradu da prica gluposti a nele je pizda od covjeka.ni jednom smrad nije spomenuo etnicka ciscenja nesrba i to prije rata u sarajevu.prica kao da je neko u srbe masovno ubijao.nele smrad zaboravlja slike iz vukovara i srebrenice kad cetnici odvajaju muske u jedan red i odvode ih u smrt.mato ugasi emisiju jer ona nema smisla.
mayab

#2400 Re: Televizija OBN

Post by mayab »

Takve sugave, mlake , uvlakacke intervjue je jos samo Hadzifejzovic znao praviti, OK ovaj nije bio uvlakački, ali je mlak do bola!Ovo mi je vise izgledalo kao promocija Neletove knjige...
Tu bi trebao Aleksandar Stankovic sa HRT-a da uradi svoju emisiju Nu2, i da pozove Neleta!
Post Reply