Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2376 Re: Arsenal F.C.
Wenger je car fudbala, održati Arsenal ovoliko godina u vrhu uz minimalna ulaganja - maestralno. Nisam se mogao načuditi tzv. Arsenalovim navijačima koji su pljuvali po njemu na kraju prošle, i početku ove sezone.
Ipak, konkurencija na vrhu PL-a postaje sve jača i bojim se da će se Arsenal slijedećih godina više boriti za top 4 nego za titulu. City, Chelsea i United su resursima jači od njih, a i spremniji potrošiti, a Liga Prvaka je jedini način da se dođe do novca pa Liverpool i Tottenham neće sjediti skrštenih ruku. Bojim se da će u nekom vrlo skorom periodu Wenger izgubiti savršen rekord osvajanja mjesta koje vode u LP. Imaju sreće da je Chelsea u problemima, moćda bi to bilo i ove godine. Ruku na srce, jest da su se dobro stabilizovali dakon početnog kaosa ali to dobrim dijelom mogu zahvaliti sjajnoj sezoni RVP-a. Mogu se samo nadati da će on ostati zdrav jer bez njega, mislim da je to poprilično nedovoljno za top 4. I ovako će biti guravo jer City, United, Chelsea i Tottenham definitivno imaju bolje ekipe, a Liverpool nije ništa lošiji.
Ipak, konkurencija na vrhu PL-a postaje sve jača i bojim se da će se Arsenal slijedećih godina više boriti za top 4 nego za titulu. City, Chelsea i United su resursima jači od njih, a i spremniji potrošiti, a Liga Prvaka je jedini način da se dođe do novca pa Liverpool i Tottenham neće sjediti skrštenih ruku. Bojim se da će u nekom vrlo skorom periodu Wenger izgubiti savršen rekord osvajanja mjesta koje vode u LP. Imaju sreće da je Chelsea u problemima, moćda bi to bilo i ove godine. Ruku na srce, jest da su se dobro stabilizovali dakon početnog kaosa ali to dobrim dijelom mogu zahvaliti sjajnoj sezoni RVP-a. Mogu se samo nadati da će on ostati zdrav jer bez njega, mislim da je to poprilično nedovoljno za top 4. I ovako će biti guravo jer City, United, Chelsea i Tottenham definitivno imaju bolje ekipe, a Liverpool nije ništa lošiji.
- alijagoro
#2377 Re: Arsenal F.C.
Sta bi Barsa bila bez Messia/Ronaldinha ili Real bez Raula/Zidana.Juve bez Del Piera ili Milan bez Kake/Zlatana
primjera je masa tako da...Ne znam po cemu Tottenham ima bolji sastav od Arsenala,mozda po boljoj formi ali sastavu nikada.
-
LSD
#2378 Re: Arsenal F.C.
Odakle ti uopšte ta ideja da je Tottenham bolji od Arsenalaalijagoro wrote:Sta bi Barsa bila bez Messia/Ronaldinha ili Real bez Raula/Zidana.Juve bez Del Piera ili Milan bez Kake/Zlatanaprimjera je masa tako da...Ne znam po cemu Tottenham ima bolji sastav od Arsenala,mozda po boljoj formi ali sastavu nikada.
To je isto kao kad bi sad poredio Želju sa Olimpicom.
- alijagoro
#2379 Re: Arsenal F.C.
Prati sta pisem LSD,to i jeste moja poentaLSD wrote:Odakle ti uopšte ta ideja da je Tottenham bolji od Arsenalaalijagoro wrote:Sta bi Barsa bila bez Messia/Ronaldinha ili Real bez Raula/Zidana.Juve bez Del Piera ili Milan bez Kake/Zlatanaprimjera je masa tako da...Ne znam po cemu Tottenham ima bolji sastav od Arsenala,mozda po boljoj formi ali sastavu nikada.
![]()
niti je sad, niti je kad bio, niti ce kad biti.
-
LSD
#2380 Re: Arsenal F.C.
Ma Arsenalu treba još samo jedan kvalitetan špic da rastereti malo Van Persia i to je to.alijagoro wrote:Prati sta pisem LSD,to i jeste moja poentaLSD wrote:Odakle ti uopšte ta ideja da je Tottenham bolji od Arsenalaalijagoro wrote:Sta bi Barsa bila bez Messia/Ronaldinha ili Real bez Raula/Zidana.Juve bez Del Piera ili Milan bez Kake/Zlatanaprimjera je masa tako da...Ne znam po cemu Tottenham ima bolji sastav od Arsenala,mozda po boljoj formi ali sastavu nikada.
![]()
niti je sad, niti je kad bio, niti ce kad biti.
I da, Aršavina što prije prodati nekome dok još ima cijenu.
- vaučer
#2381 Re: Arsenal F.C.
Ove sezone je Tottenham bolji od Arsenala.
Igra usput i vrlo lijep nogomet, ništa lošiji od Arsenalovog.
Mislim da će i završiti ispred Arsenala, ne puno, ali ispred.
Jel to znači da je bolji?
Pa jeste, u ovom trenutku je sigurno bolji, ali sezone su duge i tko zna, možda se i Wenger jednom isprsi za poštenu odbranu i defanzivnog veznog.
Pa jeste, u ovom trenutku je sigurno bolji, ali sezone su duge i tko zna, možda se i Wenger jednom isprsi za poštenu odbranu i defanzivnog veznog.
-
Chuckie
#2382 Re: Arsenal F.C.
Ajd na kraju sezone ćemo vidjet ko će ispred koga završit. 
-
LSD
#2383 Re: Arsenal F.C.
Ne treba njima nova odbrana, ima tu vrlo dobrih igraca vec Arsenal treba promjeniti kompletno medicinsko osoblje...e tu se treba Wenger isprsti i rastjerati ova sadašnje levate....postaje vec komicno kakve se njima sve ozljede dešavaju u serijama, i to vec godinama....to nije normalno.vaučer wrote:Ove sezone je Tottenham bolji od Arsenala.
- vaučer
#2384 Re: Arsenal F.C.
Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
Slično kao Unitedov vezni red, Arsenalova odbrana je nedovoljna i samo je pitanje vremena kad će im se to kroz sezonu odbiti od glavu. Doduše zašto potrošiti na odbranu akd možeš platiti Oxladea 14 miliona eura.
Slično kao Unitedov vezni red, Arsenalova odbrana je nedovoljna i samo je pitanje vremena kad će im se to kroz sezonu odbiti od glavu. Doduše zašto potrošiti na odbranu akd možeš platiti Oxladea 14 miliona eura.
- alijagoro
#2385 Re: Arsenal F.C.
Jest vala treba potrositi kao Liverpool na Downinga nekih 16-17 milioncica,koliko ono on ima asistencija/golova?vaučer wrote:Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
- ultima_palabra
#2386 Re: Arsenal F.C.
Pa kad bi mogli održati kvartet Sagna-Koscielny-Vermaelen-Santos zdravim, to je vrlo dobra odbrana... rekao bih bolja od konkurenata im za treće i četvrto mjesto.vaučer wrote:Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
-
LSD
#2387 Re: Arsenal F.C.
Ako cemo pošteno : Mertesacker,Vermaelen,Djourou, Sagna, Santos su vrlo dobri igraci i reprezentativci...ali šta to vrijedi kad su uvijek po 2-3 fale radi ozljeda, taman se jedan oporavi i vrati- drugi se odmah povrijedi i tako ukrug.vaučer wrote:Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
Zato kažem, da se treba uložiti u jak medicinski tim....pa jbt kralj, njima vazda ozljeđeno po 4 igraca, uvijek 4 igraca van stroja u svako doba dana i noci
- vaučer
#2388 Re: Arsenal F.C.
Liverpool je dobio šta je platio s Downingom i ostalima koje je doveo preko ljeta a to je dobra momčad i debela klupa.alijagoro wrote:Jest vala treba potrositi kao Liverpool na Downinga nekih 16-17 milioncica,koliko ono on ima asistencija/golova?vaučer wrote:Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
Arsenal troši na mjestima gdje nisu toliko tanki, iznova i uvijek ignorirajući očite probleme.
Ne znam, možda umišljam jer ne pratim Arsenal predetaljno, ali tako mi se čini.
- alijagoro
#2389 Re: Arsenal F.C.
Downing je doveden da bude prva postava kao i Caroll,druga je stvar sto nijedan od njih nije ispunio ocekivanja
.Sto se tice debele klupe,jedini koji ima dobru klupu je City.
- shuma.ispod.pazuha
#2390 Re: Arsenal F.C.
o kakvoj odbrani Arsenala vi pricate
njihov problem nisu nikada bili igraci nego trener, pa vi kao da ste zaboravili kakvi su igraci bili u Arsenalu pa su opet bili podcinjeni Unitedu, kasnije Celziju a sada Sitiju
- alijagoro
#2391 Re: Arsenal F.C.
Nepobjedivi?shuma.ispod.pazuha wrote:o kakvoj odbrani Arsenala vi pricatenjihov problem nisu nikada bili igraci nego trener, pa vi kao da ste zaboravili kakvi su igraci bili u Arsenalu pa su opet bili podcinjeni Unitedu, kasnije Celziju a sada Sitiju
- shuma.ispod.pazuha
#2392 Re: Arsenal F.C.
ovo u "vrhu" nije isto sto i trofeji, zato ne znam sta se cudis onima koji fakat navijaju za taj klub a blam ih bude na kraju svake sezone, pogotovo prosleodesveuhonduras wrote:Wenger je car fudbala, održati Arsenal ovoliko godina u vrhu uz minimalna ulaganja - maestralno. Nisam se mogao načuditi tzv. Arsenalovim navijačima koji su pljuvali po njemu na kraju prošle, i početku ove sezone.
- Arteta
#2393 Re: Arsenal F.C.
Za jedno tri,cetiri sezone Oxlade bi mogao biti medju najboljem igracima u Engleskoj premijer ligi...vaučer wrote:Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
- Arteta
#2394 Re: Arsenal F.C.
Wengere kada bi otisao...onda svi mi navijaci Arsenala trebamo kolektivno da pocnemo navijati za neki drugi klub jer Arsenal bez Wengera nije Arsenal...odesveuhonduras wrote:Wenger je car fudbala, održati Arsenal ovoliko godina u vrhu uz minimalna ulaganja - maestralno. Nisam se mogao načuditi tzv. Arsenalovim navijačima koji su pljuvali po njemu na kraju prošle, i početku ove sezone.
- Arteta
#2395 Re: Arsenal F.C.
Mislim da su Vermaelen i Koscielny dobar stoperski tandem,desno ima Sagna,a lijevo Santos...shuma.ispod.pazuha wrote:o kakvoj odbrani Arsenala vi pricatenjihov problem nisu nikada bili igraci nego trener, pa vi kao da ste zaboravili kakvi su igraci bili u Arsenalu pa su opet bili podcinjeni Unitedu, kasnije Celziju a sada Sitiju
Jedno od jacih odbrana u Premijer ligi...samo povrede su problem,lako se Vermaelen povrijedi...
-
sinkaspud
#2396 Re: Arsenal F.C.
Liverpool je onda ocigledno htio sesto mjesto kad je dovodio ta izvanredne pojacanja, Arsenalova odbrana kad je zdrava je koplje ispred i Liverpoolove i Totenhemove, napad i sredina uvijek bili dok je Wengera.vaučer wrote:Liverpool je dobio šta je platio s Downingom i ostalima koje je doveo preko ljeta a to je dobra momčad i debela klupa.alijagoro wrote:Jest vala treba potrositi kao Liverpool na Downinga nekih 16-17 milioncica,koliko ono on ima asistencija/golova?vaučer wrote:Nemaju ni blizu dovoljno dobru odbranu, ni u snovima.
Arsenal troši na mjestima gdje nisu toliko tanki, iznova i uvijek ignorirajući očite probleme.
Ne znam, možda umišljam jer ne pratim Arsenal predetaljno, ali tako mi se čini.
- vaučer
#2397 Re: Arsenal F.C.
Arsenalova odbrana ispred Liverpoolove i Tottenhamove?
Sagna je bolji od Johnsona, Mertesacker od Aggera?
Lijevi bek? Daj molim te, Santos je bolji od Ekota ili Enriquea.
Szceszni bolji od Reine? Ozbiljno?
Jedini igrač iz Arsenalove odbrane koji bi ikako kandidirao za prvu postavu u Tottenhamu ili Liverpoolu je Vermaelen, a on više ne igra nego što igra.
O sredini i napadu bi se također dalo dobro diskutirati. Ja bih radije Lucas, Adam, Gerrard sredinu ispred Arteta, Song, Wilshere ali to sam ja, lud valjda šta li.
Sagna je bolji od Johnsona, Mertesacker od Aggera?
Lijevi bek? Daj molim te, Santos je bolji od Ekota ili Enriquea.
Szceszni bolji od Reine? Ozbiljno?
Jedini igrač iz Arsenalove odbrane koji bi ikako kandidirao za prvu postavu u Tottenhamu ili Liverpoolu je Vermaelen, a on više ne igra nego što igra.
O sredini i napadu bi se također dalo dobro diskutirati. Ja bih radije Lucas, Adam, Gerrard sredinu ispred Arteta, Song, Wilshere ali to sam ja, lud valjda šta li.
- ultima_palabra
#2398 Re: Arsenal F.C.
Sagna jeste bolji od Johnsona (zericu lošiji ofanzivno, mnogo bolji defanzivno), Chesney je bolji od Reine koji je postao strašan kikser.
Santos je tu negdje sa Ekottom ili Enriqueom koji su objektivno bezze igrači. Agger isto nije ništa posebno, bolji je od Švabe koji se još traži... Koscielny je ispred njega kad su svi zdravi.
Santos je tu negdje sa Ekottom ili Enriqueom koji su objektivno bezze igrači. Agger isto nije ništa posebno, bolji je od Švabe koji se još traži... Koscielny je ispred njega kad su svi zdravi.
-
Baudelaire
#2399 Re: Arsenal F.C.
Boga mi, meni se čini da Vaučer malo precjenjuje Liverpool. Meni bi bilo veliko iznenađenje da završe među 4 ako nastave sezonu bez značajnih pojačanja.
- ultima_palabra
#2400 Re: Arsenal F.C.
I meni se čini... one-man team, što je razočaravajuće s obzirom na utrošeni novac.Baudelaire wrote:Boga mi, meni se čini da Vaučer malo precjenjuje Liverpool. Meni bi bilo veliko iznenađenje da završe među 4 ako nastave sezonu bez značajnih pojačanja.