Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
groove

#2376 Re: Bundesliga

Post by groove »

zar to u 1. minuti nije bio bender
Gandalf

#2377 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

Borussijine utakmice su za infarkta - biće ovdje bar još 5-6 golova
missko

#2378 Re: Bundesliga

Post by missko »

groove wrote:zar to u 1. minuti nije bio bender
Moze bit, meni se ucini ovaj
Gandalf

#2379 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

da mi je dočekat' utakmicu Borussije bez 100 kila drame na terenu - ko ima slabo srce nek bježi od gledanja Dortmunda :D Oni da dočekaju ekipu iz naše lige bila bi frka živa od utakmice :D
groove

#2380 Re: Bundesliga

Post by groove »

2:1 za dortmund. ako ovako ostane moze se titula da slavi...
missko

#2381 Re: Bundesliga

Post by missko »

Koji su krkani ovi iz salkea to ukinut treba
Dugi nožni nokti

#2382 Re: Bundesliga

Post by Dugi nožni nokti »

Da sam sudija, ja bih Jonesu na samom početku meča dao crveni karton. :D Svakako će u 90 minuta napraviti neki teži prekršaj, pa bolje da na vrijeme sačuvam nekog igrača. :lol:
vicious

#2383 Re: Bundesliga

Post by vicious »

missko wrote:Koji su krkani ovi iz salkea to ukinut treba
Prava seljacka ekipa. 90 minuta samo nabijaju loptu u 16, tako su i izvukli milion kornera. A Jones... lik je odavno za zatvora, nije mu mjesto na terenu nikako.
simonese

#2384 Re: Bundesliga

Post by simonese »

sta ste vi gledali,
nije vise "Bayerndusel" nego "Dortmundglueck"
nikad losiji prvak
Dugi nožni nokti

#2385 Re: Bundesliga

Post by Dugi nožni nokti »

Nikad slabiji prvak?
Po čemu to? Volio bih znati zašto to tvrdiš. Dormtund je dvije godine zaredom uzeo Salataru, a oni koji su jednom zasjali (Stuttgart i Wolfsburg) su sigurno bili slabiji prvaci od Borussije. Mada, još uvijek ne znam koji su faktori po kojima "mjeriš" jačinu prvaka, a volio bih da ih čujem.
Kaćunak

#2386 Re: Bundesliga

Post by Kaćunak »

simonese wrote:sta ste vi gledali,
nikad losiji prvak
Dominacija (od lat. dominari - gospodariti, vladati, kao i domine - gospodin, gospodar) označava prevlast, premoć, ono što se ističe prema ostalom.

ćao, ćao
groove

#2387 Re: Bundesliga

Post by groove »

bayern se cuva za utorak. lahm, gomez i ribery na klupi... hajde razumljivo :run:
za 10 minuta pocinje dobra utakmica: psv- az
pirmin

#2388 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Drama u Minhenu :oops: :zzzz: :zzzz:
missko

#2389 Re: Bundesliga

Post by missko »

simonese wrote:sta ste vi gledali,
nikad losiji prvak
Koji bi prvak trebao biti bolji, ovaj sto im bjeze sad 8 bodova ili neko treci? :D
pirmin

#2390 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Dugi nožni nokti wrote:Nikad slabiji prvak?
Po čemu to? Volio bih znati zašto to tvrdiš. Dormtund je dvije godine zaredom uzeo Salataru, a oni koji su jednom zasjali (Stuttgart i Wolfsburg) su sigurno bili slabiji prvaci od Borussije. Mada, još uvijek ne znam koji su faktori po kojima "mjeriš" jačinu prvaka, a volio bih da ih čujem.
Mozda mu je slab prvak :D ali sta reci za viceprvaka? :lol:
frngla

#2391 Re: Bundesliga

Post by frngla »

upravo me oborio bayern za milju maraka na kladionici, da Bog da nikad srece ne imali u zivotu...
missko

#2392 Re: Bundesliga

Post by missko »

frngla wrote:upravo me oborio bayern za milju maraka na kladionici, da Bog da nikad srece ne imali u zivotu...
uuuuuuuuuuuuuu nije mal brate nije malo
veella

#2393 Re: Bundesliga

Post by veella »

fc cirkus (bayern)
veella

#2394 Re: Bundesliga

Post by veella »

veella wrote:
ledeni_caj wrote:Ne slusaj ti simonesea, samo nastavi i slobodno se prosipaj. :D :D
17 sati, povratak s posla kuci kroz Dortmund vec se okupljaju navijaci ispred stadiona
17 i 15 svracam do Fan schopa da vidim ima li karata, covjek ispred mene (navijac Borussije dolazi iz Stuttgarta) na salteru vraca dvije karte kaze ne svidja mu se mjesto na tribini (imao sam nevjerovatnu srecu da se zadesim na salteru kada covjek vraca dvije karte a meni bas trebaju dvije – sudbina valjda), covjek od koga sam dobio dvije karte vozi crno zuti kombi sav u znaku Borussije, dao mi je obje karte za 50 €
18 sati, dosao kuci vecera na brzaka i vec pomalo trema pred tekmu
18 i 45 polazak na stadion sa puncem (ovo mu je prvi put da uzivo gleda bundesligu i to bas Borussiju)
19 i 05 guzva na autoputu A40 – B1
19 i 25 problem s parkingom sve je krcato, parkiram se pred nekakav hotel u blizini stadiona
19 i 45 kapije su odavno otvorene ali je guzva na svim blokovima
20 sati ulazak na tribine, prizor velicanstven to se ne moze opistai to se treba dozivjeti i vidjeti (svaki put kada dodjem na Westfalenstadion ja ga tako zovem sjetim se kako sam nekada 1993 na rovu slusao na radiju finale kupa uefa Juventus – Borussia na talijanskom i onda pomislim Boze je li ovo stvarnost pa ja sam tu na stadionu)
Sta reci 80 720 gledalaca, rezultat 4:4, Borussia prvo poluvrijeme i drugo do 65 min razvalila i u potpunosti nadigrala Stuttgart mogli su voditi 9:0, ma sve ste vidjeli ali ja sam osjetio tu atmosferu istorijske horror – infarct utakmice kako je ja zovem
Nisam slikao ali imam par video zapisa na telefonu, samo su mi bila vazna tri boda za titulu, uzeli smo bod a izgubili dva :sad:
Evo danas je 03. April i javno izjavljujem da ce Borussia u naredne tri utakmice (Wolfsburg, Bayern i Schalke) osvojiti svih 9 bodova…
Ovako sam ja nekada pisao....
muhafuca

#2395 Re: Bundesliga

Post by muhafuca »

veella wrote:
veella wrote:
ledeni_caj wrote:Ne slusaj ti simonesea, samo nastavi i slobodno se prosipaj. :D :D
17 sati, povratak s posla kuci kroz Dortmund vec se okupljaju navijaci ispred stadiona
17 i 15 svracam do Fan schopa da vidim ima li karata, covjek ispred mene (navijac Borussije dolazi iz Stuttgarta) na salteru vraca dvije karte kaze ne svidja mu se mjesto na tribini (imao sam nevjerovatnu srecu da se zadesim na salteru kada covjek vraca dvije karte a meni bas trebaju dvije – sudbina valjda), covjek od koga sam dobio dvije karte vozi crno zuti kombi sav u znaku Borussije, dao mi je obje karte za 50 €
18 sati, dosao kuci vecera na brzaka i vec pomalo trema pred tekmu
18 i 45 polazak na stadion sa puncem (ovo mu je prvi put da uzivo gleda bundesligu i to bas Borussiju)
19 i 05 guzva na autoputu A40 – B1
19 i 25 problem s parkingom sve je krcato, parkiram se pred nekakav hotel u blizini stadiona
19 i 45 kapije su odavno otvorene ali je guzva na svim blokovima
20 sati ulazak na tribine, prizor velicanstven to se ne moze opistai to se treba dozivjeti i vidjeti (svaki put kada dodjem na Westfalenstadion ja ga tako zovem sjetim se kako sam nekada 1993 na rovu slusao na radiju finale kupa uefa Juventus – Borussia na talijanskom i onda pomislim Boze je li ovo stvarnost pa ja sam tu na stadionu)
Sta reci 80 720 gledalaca, rezultat 4:4, Borussia prvo poluvrijeme i drugo do 65 min razvalila i u potpunosti nadigrala Stuttgart mogli su voditi 9:0, ma sve ste vidjeli ali ja sam osjetio tu atmosferu istorijske horror – infarct utakmice kako je ja zovem
Nisam slikao ali imam par video zapisa na telefonu, samo su mi bila vazna tri boda za titulu, uzeli smo bod a izgubili dva :sad:
Evo danas je 03. April i javno izjavljujem da ce Borussia u naredne tri utakmice (Wolfsburg, Bayern i Schalke) osvojiti svih 9 bodova…
Ovako sam ja nekada pisao....
Djemila de da cujem prognozu za Bayern Real - da mogu tiket odigrat
simonese

#2396 Re: Bundesliga

Post by simonese »

pirmin wrote:
nikad slabiji ni viceprvak
missko

#2397 Re: Bundesliga

Post by missko »

simonese wrote:
pirmin wrote:
nikad slabiji ni viceprvak
A mozda nije ni jedno ni drugo nego nikad jaca BL.
simonese

#2398 Re: Bundesliga

Post by simonese »

frustracija,druze,nista drugo
a Bundesliga je samo jedna jedina :thumbup:
Basler

#2399 Re: Bundesliga

Post by Basler »

Gandalf wrote:da mi je dočekat' utakmicu Borussije bez 100 kila drame na terenu - ko ima slabo srce nek bježi od gledanja Dortmunda :D Oni da dočekaju ekipu iz naše lige bila bi frka živa od utakmice :D
:D
fakat im se kockice fino slazu. rijetko kad utakmicu (koja se vaga, odnosno, lomi) ne okrenu u svoj korist. ima tu dosta srece, ali bogami i umijeca. vise nego zasluzeni prvak. toliki niz bez poraza, 2x bayerna tukli, isto tako schalkea.

ima dosta smijesnih komentara iznad. da ne kazem zalosnih.
ultima_palabra

#2400 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Vala su tekmu sa Stuttgartom usrali da nisu mogli gore :-) Valjda su tu ispucali svu lošu sreću.

Ako dobiju Gladbach, druga sezona zaredom da osvajaju titulu dva kola prije kraja... respect :thumbup:
Post Reply