Hvala Bogu,nema vise lopovluka,a i Bake je zasluzio odmor
60 MINUTA - All about
Moderator: anex
-
ibizza
#2376 Re: 60 MINUTA - All about
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110916107
- yugi
#2377 I poslije Bakira...
Bit će da ova nova vlast radi dobro i da ovakva vrsta emisije više nema smisla
Hadžiomerović na novoj poziciji: FTV prestaje emitovati politički magazin "60 minuta"
Autor Onasa 2011-09-16 16:37:00
Bakir Hadžiomerović
Emisija koju je uređivao i vodio Hadžiomerović nije uvrštena u jesenju šemu FTV-a
Upravni odbor (UO) Radio-televizije (RTV) Federacije BiH (FBiH) jednoglasno je na današnjoj sjednici dao saglasnost Poslovodnom odboru i generalnom direktoru RTV FBiH za imenovanje Bakira Hadžiomerovića na poziciju urednika televizijskog programa i multimedije u Sektoru za produkciju i emitiranje RTV programa, saopšteno je danas iz ove medijske kuće.
Istovremeno, data je saglasnost i da Željko Tica preuzme poslove urednika Redakcije vijesti FTV-a.
Ova imenovanja uslijedila su u sklopu daljnjih koraka unapređenja ukupnog poslovanja i programskog djelovanja RTV FBiH u narednom periodu.
S obzirom na obim obaveza koje će Hadžiomerović imati na poziciji urednika TV programa i multimedije, politički magazin "60 minuta" privremeno će prestati sa emitiranjem, te neće biti uvršten u jesenju programsku shemu FTV-a.
Hadžiomerović na novoj poziciji: FTV prestaje emitovati politički magazin "60 minuta"
Bakir Hadžiomerović
Emisija koju je uređivao i vodio Hadžiomerović nije uvrštena u jesenju šemu FTV-a
Upravni odbor (UO) Radio-televizije (RTV) Federacije BiH (FBiH) jednoglasno je na današnjoj sjednici dao saglasnost Poslovodnom odboru i generalnom direktoru RTV FBiH za imenovanje Bakira Hadžiomerovića na poziciju urednika televizijskog programa i multimedije u Sektoru za produkciju i emitiranje RTV programa, saopšteno je danas iz ove medijske kuće.
Istovremeno, data je saglasnost i da Željko Tica preuzme poslove urednika Redakcije vijesti FTV-a.
Ova imenovanja uslijedila su u sklopu daljnjih koraka unapređenja ukupnog poslovanja i programskog djelovanja RTV FBiH u narednom periodu.
S obzirom na obim obaveza koje će Hadžiomerović imati na poziciji urednika TV programa i multimedije, politički magazin "60 minuta" privremeno će prestati sa emitiranjem, te neće biti uvršten u jesenju programsku shemu FTV-a.
-
StupskaBitanga
#2378 Re: 60 MINUTA - All about
al čuj Urednik programaibizza wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110916107
Možda konačno i budu imali program
A evo imaju od sada i redakciju vijesti
- wickerman
#2379 Re: 60 MINUTA - All about
Ekskluzivno iz FTV-a :
Nakon gasenja 60 minuta,FTV pokrece novu emisiju slicnog sadrzaja koja ce se zvati Red Carpet

Nakon gasenja 60 minuta,FTV pokrece novu emisiju slicnog sadrzaja koja ce se zvati Red Carpet
- amrica
#2380 Re: 60 MINUTA - All about
wickerman wrote:Ekskluzivno iz FTV-a :
Nakon gasenja 60 minuta,FTV pokrece novu emisiju slicnog sadrzaja koja ce se zvati Red Carpet![]()
![]()
a vodice je damir k. iz zatvora
-
StupskaBitanga
#2381 Re: 60 MINUTA - All about
ne newickerman wrote:Ekskluzivno iz FTV-a :
Nakon gasenja 60 minuta,FTV pokrece novu emisiju slicnog sadrzaja koja ce se zvati Red Carpet![]()
![]()
Crvena ruža
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2382 Re: 60 MINUTA - All about
Očekujem emisiju Pozitiv u svim varijantama i oblicima nekoliko puta sedmično.
-
Fabian
#2383 Re: I poslije Bakira...
yugi wrote:Bit će da ova nova vlast radi dobro i da ovakva vrsta emisije više nema smisla![]()
Bakir Hadžiomerović
Sada ce nam opet biti sedmicno po jednom: Sutjeska, Bitka na Neretvi, Desant na Drvar, Kozara itd....
BTW, Zato je ekipa eminentnog magazina bila jucer na okupu u birtiji na Ciglanama i opijala se spricerima....
Naravno pod budnim okom licnog obezbjedjenja "novog nam urednika TV programa"
-
StupskaBitanga
#2384 Re: I poslije Bakira...
Fabian wrote:i još koji krug Vize i LZNyugi wrote:Bit će da ova nova vlast radi dobro i da ovakva vrsta emisije više nema smisla![]()
Bakir Hadžiomerović
Sada ce nam opet biti sedmicno po jednom: Sutjeska, Bitka na Neretvi, Desant na Drvar, Kozara itd....
- travnik
#2385 Re: 60 MINUTA - All about
Skontali Zlaja i njegov megafon Bakir da je bolje ukinuti emisiju, nego da megafon bude primoran (što je do sada jedva izbjegavao, a pošto su vlast, više neće moći) kritikovati SDP i velikog vođu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2386 Re: 60 MINUTA - All about
Ma, ne bi nikada kritizirao SDP vlast. Pa ko to još misli. Nego samo je pitanje koliko će vremena ovdje provesti prije diplomatije. E, onda je teferićtravnik wrote:Skontali Zlaja i njegov megafon Bakir da je bolje ukinuti emisiju, nego da megafon bude primoran (što je do sada jedva izbjegavao, a pošto su vlast, više neće moći) kritikovati SDP i velikog vođu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2387 Re: 60 MINUTA - All about
Pa sta hocete da nastavi pljuvati i otkrivati aferime ove nove vlade i vlasti
To neko ,od nas/vas,naivan ovdje
Ovo sam i ocekivao i najavljivao jos od pobjede SDP-a na proslim izborima,a ulaskom SDA u koaliciju sa SDP-om i zadnji adut za prozivanje je pao u vodu.
Od sada je drzava bez afera,bez kradje,bez politickih duela,manipulacija i bilo cega slicnog.
Od sada je BIH drzava uredjena i harmonicna...cemu onda vise ta emisija,logicno
A i bolje je sto je prestao praviti ono smece od emisije,cast i spomen samim pocetcima emitovanja kada je sve to jos i licilo na nesto,ali ovo u zadnje vrijeme je bilo cisti primjer SDP propagandnih pamflate i stranacko glasilo.
R.I.P "60 min"..i vakat ti je bio.
Ovo sam i ocekivao i najavljivao jos od pobjede SDP-a na proslim izborima,a ulaskom SDA u koaliciju sa SDP-om i zadnji adut za prozivanje je pao u vodu.
Od sada je drzava bez afera,bez kradje,bez politickih duela,manipulacija i bilo cega slicnog.
Od sada je BIH drzava uredjena i harmonicna...cemu onda vise ta emisija,logicno
A i bolje je sto je prestao praviti ono smece od emisije,cast i spomen samim pocetcima emitovanja kada je sve to jos i licilo na nesto,ali ovo u zadnje vrijeme je bilo cisti primjer SDP propagandnih pamflate i stranacko glasilo.
R.I.P "60 min"..i vakat ti je bio.
- madner
#2388 Re: 60 MINUTA - All about
Eki to, pa zar nismo vec utvrdili da je to bila emisija koja nije imala nikakvu svrhu.
Kontradiktorni ste, u najmanju ruku.
Kontradiktorni ste, u najmanju ruku.
- stochar
#2389 Re: 60 MINUTA - All about
madner, mnogo si smesan. mislim, tvoje branjenje neodbranivog postaje cista groteska.
a, mene ne bi iznenadila vijest da ukinu i dnevnik, pa da u 19.30 ubace neku razbibrigu. onda ce nas madner i ostali ubjedjivati da je ovo zgrada RTV doma nakon renoviranja, i da nase zlobne anti-sdp mrzilacke oci iz ciste zlobe projiciraju pogresnu sliku sive i ruzne zgrade:

a, mene ne bi iznenadila vijest da ukinu i dnevnik, pa da u 19.30 ubace neku razbibrigu. onda ce nas madner i ostali ubjedjivati da je ovo zgrada RTV doma nakon renoviranja, i da nase zlobne anti-sdp mrzilacke oci iz ciste zlobe projiciraju pogresnu sliku sive i ruzne zgrade:

-
Über Bosanac
#2390 Re: 60 MINUTA - All about
"Ova imenovanja uslijedila su u sklopu daljnjih koraka unapređenja ukupnog poslovanja i programskog djelovanja RTV FBiH u narednom periodu.S obzirom na obim obaveza koje će Hadžiomerović imati na poziciji urednika TV programa i multimedije, politički magazin "60 minuta" privremeno će prestati sa emitiranjem, te neće biti uvršten u jesenju programsku shemu FTV-a."
Ovo u crvenom je bitan podatak. Drugim rijecima, 60 minuta je na pauzi dok su sefovi na vlasti. Onog momenta kada sefovima iz partije bude zatrebala medijska pomoci 60 minuta ce se vratiti na male ekrane.
Ono sto je najzalosnije u cijeloj ovoj prici je da ce ovaj krimo novinar sada uzivati jos vecu i uticajniju poziciju.

Ovo u crvenom je bitan podatak. Drugim rijecima, 60 minuta je na pauzi dok su sefovi na vlasti. Onog momenta kada sefovima iz partije bude zatrebala medijska pomoci 60 minuta ce se vratiti na male ekrane.
Ono sto je najzalosnije u cijeloj ovoj prici je da ce ovaj krimo novinar sada uzivati jos vecu i uticajniju poziciju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2391 Re: 60 MINUTA - All about
Sad' ce kirBa pred lokalne izbore malo da se aktivira..da nam opet ,kao,nesto "pojasni"....

-
kemal21
#2392 Re: 60 MINUTA - All about
Nešto kontam
mogao bi sada jedan medij, kao sto je TV1 napraviti sličnu emisiju da blati ove SDP-ovce 
-
nihoniho
#2393 Re: 60 MINUTA - All about
izgleda da smo navikli da nas guze sda i njihovi derivati. jebi ga, nije lako poslije dvadeset godina mijenjat'.
ja sam za promjene........
ja sam za promjene........
- madner
#2394 Re: 60 MINUTA - All about
Ne kontam te.stochar wrote:madner, mnogo si smesan. mislim, tvoje branjenje neodbranivog postaje cista groteska.
Kako mozete juce misliti da treba ukinuti 60 minuta i danas biti frapirani sto 60 minuta vise ne postoji? Da li je ovdje zastupana teza da je to emisija koja nema pozitivne efekte?
-
Walter76
#2395 Re: 60 MINUTA - All about
Pa ja vidis kako je to sve isplanirano. Dok je hvalio SDP i blatio sve ostale stranke, dodje Zlatko na vlast i sad ga je nagradio sa jednom lijepom pozicijom tako da nema potrebe blatiti ikoga kada su na vlasti oni. Ha yaa...kemal21 wrote:Nešto kontammogao bi sada jedan medij, kao sto je TV1 napraviti sličnu emisiju da blati ove SDP-ovce
Vise je vala i dosadio, haman svaku drugu je gost bio zlatko ili neko drugi iz sdp-a.
- stochar
#2396 Re: 60 MINUTA - All about
ko smo to MI? ja, za razliku od nekih ovdje, ne pripadam nikakvom stadu. reci mi gdje sam to ja kazao da treba ukinuti 60 minuta? koliko se sjecam - ngdje. jesam govorio da ce postati revijalni program i slicne zajebancije, ali o ukidanmju nisam govorio.madner wrote:Ne kontam te.stochar wrote:madner, mnogo si smesan. mislim, tvoje branjenje neodbranivog postaje cista groteska.
Kako mozete juce misliti da treba ukinuti 60 minuta i danas biti frapirani sto 60 minuta vise ne postoji? Da li je ovdje zastupana teza da je to emisija koja nema pozitivne efekte?
-
supervizor
#2397 Re: 60 MINUTA - All about
Lagumdžija je morao žrtvovati Hadžiomerovića jer je to Dodik postavio kao uslov za nastavak pregovora.
-
Bloger
#2398 Re: 60 MINUTA - All about
Magazin 60 minuta zatvara se samo privremeno, čim SDP izgubi izbore, ponovo će se vratiti kritičkom novinarstvu.
-
VjecitiStudent
#2399 Re: I poslije Bakira...
A 60 minuta ne moze niko drugi raditi????yugi wrote:....
Smijurije od javne televizije
- vinnie_jones
#2400 Re: 60 MINUTA - All about
Šokiran sam ovom tužnom viješću o hibernaciji šesetke, ne mogu da vjerujem da neću više čuti ono Čupino legendarno "Skandalozno" svakog ponedijeljnika...nadam se da će nezavisno političko novinarstvo u BiH preživjeti ovaj nenadoknadivi gubitak.