Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zateznistub

#2376 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

devito wrote:Isplati li se uzeti mobitel preko operatora na rate i sta mislite o tome?
Inace kako vidim puno bolja ponuda u mtelu? :izet:
Garantovano nov telefon sa sigurnom i punom garancijom, ja ne pamtim kad sam uzeo telefon mimo operatera...piljare u sirokom luku zaobici...a ako bas nekohoce da kupi telefon negdje drugdje onda na autopijacu i biraj...
Student1994

#2377 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Student1994 »

Pozdrav,
Hocu da kupim nov Nexus 5, medjutim u BHT nema, a necu da kupujem u Univerzalo ili Fontele. Ima li jos nekih konkretnih opcija? Hvala.
mayab

#2378 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mayab »

Student1994 wrote:Pozdrav,
Hocu da kupim nov Nexus 5, medjutim u BHT nema, a necu da kupujem u Univerzalo ili Fontele. Ima li jos nekih konkretnih opcija? Hvala.
Slabe su opcije; PIK.ba ili na ebay-u
quarterback

#2379 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

devito wrote:Isplati li se uzeti mobitel preko operatora na rate i sta mislite o tome?
Inace kako vidim puno bolja ponuda u mtelu? :izet:
ja sam uzimao na taj nacin 2 mobitela kod telecoma, oba su bila jeftiniji modeli, kod jednog mi je rata bila 7 KM kod drugog 3 KM, meni je to bilo ok, znam da su telefoni ok i pod garancijom i da ce se garancija postovati, ovaj zadnji se ubrzo nakon kupovine pokvario, popravljen u ovlasenom servisu prilicno brzo, od tada nema nikakvih problema

inace, kako sam ovdje pisao i ranije, 2 nesto skuplja telefona sam uzeo u fonteleu, s2 i note1, i nisam imao nikakvih problema iako se ovdje mogu procitati razlicita razmisljanja, prema mom iskustvu ljudi su bili vise nego poslovni
Curve

#2380 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

imal jos gdje u shopu kupit NOVU, neku stariju nokiu, tipa 6300 / 6700, za starce mi, oni i dalje su vjerni starim mob, ovo gdje sam gledao sve polovno

nes na ovakav "kalup"

Image
_Reds_

#2381 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by _Reds_ »

Curve wrote:imal jos gdje u shopu kupit NOVU, neku stariju nokiu, tipa 6300 / 6700, za starce mi, oni i dalje su vjerni starim mob, ovo gdje sam gledao sve polovno

nes na ovakav "kalup"

Image
Imas tih nokija u FonTele za 150tak KM.
Vidal89

#2382 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Vidal89 »

Planiram uzeti tablet u fontele.ba koja su vasa iskustva s njima, da li je sve ispravno i garancija koja je itd.
pakica_

#2383 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by pakica_ »

noviclan wrote:
febo_acm wrote:
pakica_ wrote:ljudi, imam nijet na xperiju z1.. u telekom stize evo vec mjesec i po' i nikako da stigne :zid:
tako da mi je dop... i od vas trazim preporuku gdje ga kupiti.. jedni ljagaju univerzalno, drugi ih hvale, jedni ljagaju fontele, drugi ih hvale.. da ja na kraju pustim da mi cijena presudi (univerzalno 745, fontele 790, a u imtecu je oko milje, pa mi to uopste nije opcija :lol: ) ili?
kontam cak i na mtel da se prebacim pa da preko njih zaganjam, jer ovaj telekom nudi vise al' u panjevima.. DOVDE mi ga je vise!!

Meni Univerzalno vise nije opcija... Ljudi pod nove prodaju polovne telefone. Istina ovo mi se desilo na samo dva uredjaja koja sam kupio tamo, a kupio sam ih preko deset... Kupi bilo gdje, samo nemoj tamo. Uzmes nov telefon, a on pun slika i muzike :D Mada eto stari kod njih uzeo S3 prije skoro dvije godine i nema frke. Imtec ima malo vece cijene jer prodaju regularno telefone, a ne na divlje(kao vecina u Sarajevu). Ako uzmes kod nekog operatera znas da ima garanciju i da je "sve po zakonu". Sony modele imas i u Dr Tehno ali mislim da su skuplji malo.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

pa jebes mu mater ako je nov oda je nov i ja mislim uzeti z1 u univerzwlno ali ne otpakovano znaci kazu godina garanicje i made in koreaa sta ciniti
ja na kraju uzeh svoj z1 preko druga za 750 KM nov nov nov :sretan:
quarterback

#2384 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

Vidal89 wrote:Planiram uzeti tablet u fontele.ba koja su vasa iskustva s njima, da li je sve ispravno i garancija koja je itd.
imas 860 komentara fontelea na prethodnim stranicama, reicmo na prethodnoj imas moj komentar
Altsa

#2385 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Altsa »

gdje se moze uzeti Sony Xperia ZR

Image
Altsa

#2386 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Altsa »

van helsing wrote:Ne znam sto kupujete po tim piljarama,kad vec imate bhtelecom? Orig.uredjaji,racun,pdv,garancija,itd itd.
jedini problem sa BHT je sto si primoran da kupis ono sta ti oni nude
Curve

#2387 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

Vidal89 wrote:Planiram uzeti tablet u fontele.ba koja su vasa iskustva s njima, da li je sve ispravno i garancija koja je itd.
ja sam nedavno uzeo tablet u fontele, generalno ok je sve, garancija 2 god, pakovanje full, nov 100%
sad mozda minus je, sto je ovaj tablet nabavljen za azijsko trziste, made in hong kong, i tu generalno ne dodje neki dodaci (umetci za s pen) ko sto bi dosli da je tablet koji je namjenjen evropskom trzistu
shandrprcSA

#2388 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shandrprcSA »

a sta vam je to full?
neowyn

#2389 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by neowyn »

Ljudi, kakva iskustva imate sa radnjama na Baščaršiji? Cijene izgledaju skroz OK al' me strah nekako :shock:
skafiskafsnjak

#2390 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

shandrprcSA wrote:a sta vam je to full?
Full....pa uz mobitel dobijes i bateriju ahahhahaha

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2391 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

skafiskafsnjak wrote:
shandrprcSA wrote:a sta vam je to full?
Full....pa uz mobitel dobijes i bateriju ahahhahaha

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ima i paket "full fullova"... tu uz mobitel i bateriju dobiješ i punjač. :D
passiv

#2392 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by passiv »

Pomagajte ljudi, dakle budzet za kupovinu telefona je nekih 200 KM mogu se ispruziti za jos nekih 20tak KM, na univerzalno i fontele sam nasao ovaj Galaxy Ace 2 i8160 koji kosta 215 univerzalno, odnosno 220 u fontele.
Posto ovdje vidim svasta se pise i o jednim i drugim (inace davno sam kupio telefon u univerzalno i jos me sluzi nekih 4 god), pogledao sam i u BHT i ima ovaj HTC Desire 200, koji je losiji po vecini karakteristika od ovog galaxy ali eto razmotrit cu i njega.
Ne mogu da nadjem nigdje info oko garancija, univerzalno i fontele koliko znam daju garanciju na softver ili?? i to godinu ili dvije?? Šta je sa BHT, kakva je kod njih garancija i koliko traje (uzeo bih mob za kes)
mayab

#2393 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mayab »

Evo, mogu ti pomoci ovako da vidis kako izgleda garantni list Univerzalnog, pa se skontaj
Image
agent_zero

#2394 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

mayab wrote:Evo, mogu ti pomoci ovako da vidis kako izgleda garantni list Univerzalnog, pa se skontaj
Image
:lol: :lol: :lol:

Sve za što ti i treba garancija, kod njih "ne podliježe" :-)
shandrprcSA

#2395 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shandrprcSA »

agent_zero wrote:
mayab wrote:Evo, mogu ti pomoci ovako da vidis kako izgleda garantni list Univerzalnog, pa se skontaj
Image
:lol: :lol: :lol:

Sve za što ti i treba garancija, kod njih "ne podliježe" :-)
:lol:
passiv

#2396 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by passiv »

Image
hvala :D
Kako sam i predpostavio garancija nula bodova i mislim da je i u fontele ovakva, ostaje BHT kako je tamo po ovom pitanju? Ili da se kockam pa uzmem kod ovih telefon pa sta bude
skafiskafsnjak

#2397 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

BHT ti nema veze s garancijom ...
garanciju imas od ovlastenog servisa.

Konkretno, za SAmsung je KimTec i ja imam pozitivna iskustva.
Da ne govorim o tome sto dobijes original dio, a ne Made in China.

Mom prijatelju u Fontele zvucnik zamjenili ... hah ne cuje se ni 30% kao original ...
passiv

#2398 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by passiv »

Pa naravno da oni salju u odgovarajuci servis ali mene interesuje šta pokriva garancija, da li je kao i kod ovih ili pokriva sve kvarove
zateznistub

#2399 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

passiv wrote:
Image
hvala :D
Kako sam i predpostavio garancija nula bodova i mislim da je i u fontele ovakva, ostaje BHT kako je tamo po ovom pitanju? Ili da se kockam pa uzmem kod ovih telefon pa sta bude
Ako ti samo cijena uređaja vodilja, onda ganjaj ove bilo univerzalno ili bilo koji drugi, sve je u par deka. A ako ti je bitna podrska ondosno sigurnost u srevis i dijelove onda se odgovr sam namece! :thumbup:
skafiskafsnjak

#2400 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

passiv wrote:Pa naravno da oni salju u odgovarajuci servis ali mene interesuje šta pokriva garancija, da li je kao i kod ovih ili pokriva sve kvarove
Pa normalna garancija kao sto bi trebala i biti .

Znaci, kvarovi na koje ne mozes uticati su pokriveni. Uci ce u garanciju ako ti se displej sam od sebe pokvari ili nesto drugo.
Mom su prijatelju na NOTE 2 onu tipku promjenili .... i sam se zacudio.
Post Reply