Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

TheMule

#2376 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

PeppermintSA wrote:Meni se Adidas uopšte ne sviđa - previše je nađiđan. Nike fura neki retro-minimalizam, slimfit - po meni najljepši modeli su Nike.

Francuski dres je mrak sa onom kragnom. Kao drugo, Nike odjeva mnogo manji broj reprezentacija, dok Adidas bukvalno odjeva svaku drugu - od Armenije, preko tamo Lihtenštajna pa nadalje. Nike ima neku specifičnu draž - uvijek odjeva medijski eksponirane reprezentacije, ima neki jebački marketing.

Dovoljno je vidjeti kako odjevaju stručni štab da se ukapira da su mrtva šminka - odjela, ofo ono. Ja se nadam Nike-u iako bi Adidas naravno bio 100X bolji od Legeae, a ujedno sam i sam čuo da će Adidas biti novi sponzor :roll:
Sto se tice adidasa, samo da ne dobijemo ove chelzijeve uske -uzas. Inace Adidas je dobar, po meni bolji od Nikea jer ima neku klasu. Nike, osim u odredjenim slucajevima, nemaju dobar dizajn. Oni furaju neke gluposti, kao nekakve crtice nekakve vijuge - nadam se da to rade neki studenti a ne profesionalci? Vidi ovaj Portugalov sto je neko postavio
Mustang1

#2377 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Puma je tito !
Legollas

#2378 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

TheMule wrote:
PeppermintSA wrote:Meni se Adidas uopšte ne sviđa - previše je nađiđan. Nike fura neki retro-minimalizam, slimfit - po meni najljepši modeli su Nike.

Francuski dres je mrak sa onom kragnom. Kao drugo, Nike odjeva mnogo manji broj reprezentacija, dok Adidas bukvalno odjeva svaku drugu - od Armenije, preko tamo Lihtenštajna pa nadalje. Nike ima neku specifičnu draž - uvijek odjeva medijski eksponirane reprezentacije, ima neki jebački marketing.

Dovoljno je vidjeti kako odjevaju stručni štab da se ukapira da su mrtva šminka - odjela, ofo ono. Ja se nadam Nike-u iako bi Adidas naravno bio 100X bolji od Legeae, a ujedno sam i sam čuo da će Adidas biti novi sponzor :roll:
Sto se tice adidasa, samo da ne dobijemo ove chelzijeve uske -uzas. Inace Adidas je dobar, po meni bolji od Nikea jer ima neku klasu. Nike, osim u odredjenim slucajevima, nemaju dobar dizajn. Oni furaju neke gluposti, kao nekakve crtice nekakve vijuge - nadam se da to rade neki studenti a ne profesionalci? Vidi ovaj Portugalov sto je neko postavio
Jest. ali zato nije previše kitnjasto kao Adidas, igrači su, nisu jelke :wink:
PeppermintSA

#2379 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

Legollas wrote:
TheMule wrote:

upravo to
TheMule

#2380 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

PeppermintSA wrote:
TheMule wrote:iskreno, puma pravi najbolje dresove, nadam se da cemo njih privuci.
Ni oni mi se ne sviđaju - nije to to. Brojevi su im odvratni, svaka reprezentacija igra bukvalno u istom dresu druge boje.
Ja volim one velike brojeve i slova, a i drugi su par stranica ranije trazili velike brojeve :D

Treba nam nesto specijalno, da se razlikujemo od ostalih, ko Meksiko 98.
Evo ovaj od Pume, samo trokut i zvijezde naprijed umjesto lava, bijeli sorc, plave stucne :D

Image
TheMule

#2381 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

PeppermintSA wrote:
Legollas wrote:[

upravo to
Ne kontam kako su vam previse kitinjasti, i jedni i drugi su obicno minimalisticni, s tim sto adidas ima pruge?

Ovaj Nike od Hrvatske nije los, samo crna boja, nidje veze.
Legollas

#2382 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

TheMule wrote:
PeppermintSA wrote:
Legollas wrote:

upravo to
Ne kontam kako su vam previse kitinjasti, i jedni i drugi su obicno minimalisticni, s tim sto adidas ima pruge?

Ovaj Nike od Hrvatske nije los, samo crna boja, nidje veze.
Image

Još kad dodaš broj naprijed i nazad, te ime igrača...
TheMule

#2383 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

^ Mi ne bi imali ni sampionski logo, ni zvijezdicu iznad znacke saveza ;-) Inace, Spanci imaju 3 boje, pa su njihovi uvjek kitinjasti.
Legollas

#2384 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

TheMule wrote:^ Mi ne bi imali ni sampionski logo, ni zvijezdicu iznad znacke saveza ;-) Inace, Spanci imaju 3 boje, pa su njihovi uvjek kitinjasti.
Slažem se. a ovo što kažeš:
Treba nam nesto specijalno, da se razlikujemo od ostalih, ko Meksiko 98.
Evo ovaj od Pume, samo trokut i zvijezde naprijed umjesto lava, bijeli sorc, plave stucne
Da to ne bi bilo malo pretjerano? :-)
TheMule

#2385 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

velikibrnjo wrote:djeco djeco ne kontate poentu
od kada je nastala ova reprezentacija, dresovi su PLAVO BIJELI!
zute boje nema nigdje, od prvog dana do dana danasnjega
poenta je sacuvati samo ove dvije boje i to je to ;-)
greda manje vise, ali plavo bijelo mora ostati
Image
Vidi ovaj Umbrov od Guatamale

Image
Last edited by TheMule on 13/09/2013 17:32, edited 1 time in total.
antifascism

#2386 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by antifascism »

treba obavezno staviti behar na dras, da se zna da je probeharao.
Image
Dino_noDi

#2387 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Dino_noDi »

Mislim da bi idealno bilo Umbro, jer uvijek rade prelijepe dresove a i legendarni su bred. Druga opcija adidas i to je to.
Tayyip

#2388 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Tayyip »

Hvala bogu samo da ne idemo u onim dronjcima u Brazil! Sto godina nosimo ono smeće, kao da smo ugovorom bili vezani za Koza Nostru a ne Legeu.
Legollas

#2389 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

TheMule wrote:

Image
Adidas > Umbro , Nike > Umbro :D
TheMule

#2390 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Tayyip wrote:Hvala bogu samo da ne idemo u onim dronjcima u Brazil! Sto godina nosimo ono smeće, kao da smo ugovorom bili vezani za Koza Nostru a ne Legeu.

Mi, Sjeverna Korea, i Crna Gora u Legei :lol: Jos samo Taliban da opreme!

Al ozbiljno, treba biti zahvalan sto su sve selekcije opremili sve ove godine, samo dres jest ruzan nema sta. Kao sto je neko piso, ako se malo potrude (pare+ dobar dizajn), treba im dati prvu opciju da nas opet opreme.
Legollas

#2391 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

TheMule wrote:
Tayyip wrote:Hvala bogu samo da ne idemo u onim dronjcima u Brazil! Sto godina nosimo ono smeće, kao da smo ugovorom bili vezani za Koza Nostru a ne Legeu.

Mi, Sjeverna Korea, i Crna Gora u Legei :lol: Jos samo Taliban da opreme!

Al ozbiljno, treba biti zahvalan sto su sve selekcije opremili sve ove godine, samo dres jest ruzan nema sta. Kao sto je neko piso, ako se malo potrude (pare+ dobar dizajn), treba im dati prvu opciju da nas opet opreme.
Nije im ove godine toliko loš dres, koliko su bili prethodnih godina. A o golmanskim dresovima da ne govorim, uvijek su smeće za golmane pravili!
Mustang1

#2392 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Umbro vise ne postoji.. To je Nike sada .. Engleska ima nike po prvi put u historiji
spacek

#2393 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:52, edited 1 time in total.
5 0 5

#2394 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

TheMule wrote: Mi, Sjeverna Korea, i Crna Gora u Legei :lol: Jos samo Taliban da opreme!

talibani imaju najljepse

Image

nego ozbiljno sad. dosta je legee. vrijeme je za ozbiljnu ponudu.
Asamoah Gyan

#2395 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Asamoah Gyan »

Mustang1 wrote:Umbro vise ne postoji.. To je Nike sada .. Engleska ima nike po prvi put u historiji
Ja sam se baš iznenadio kad sam ove sezone vidio City u Nike opremi. Onda sam skonto da su ih ovi poklopili.
anonimnaosoba

#2396 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

TheMule wrote:
velikibrnjo wrote:djeco djeco ne kontate poentu
od kada je nastala ova reprezentacija, dresovi su PLAVO BIJELI!
zute boje nema nigdje, od prvog dana do dana danasnjega
poenta je sacuvati samo ove dvije boje i to je to ;-)
greda manje vise, ali plavo bijelo mora ostati
Image

Image
Ostavite Zrinjskom te lente :mrgreen:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Mustang1

#2397 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Rayo Vallacano dok je BOlic haro tamo :lol: :lol:

Nema se tu sta pametovati oko dresova .. Ako se bude mijenjao sponzor vjerovatno ce biti adidas ili nike .. Oni imaju 2-3 modela pred svako veliko takmicenje i te modele imaju sve ekipe .. Nije to fazon ljepote dresova meni su i klasika (jedna boja,grb i broj) najbolji :D Bitno je koliko ce love savez dobiti :thumbup:
Legollas

#2398 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

Mustang1 wrote: Nije to fazon ljepote dresova meni su i klasika (jedna boja,grb i broj) najbolji :D
Eventualno još neki mali detalj drugom bojom :D
zecko_kupuz

#2399 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Legollas wrote: Image

Još kad dodaš broj naprijed i nazad, te ime igrača...
Ovo jeste kitnjast dres, ali čini mi se da ova trakica oko vrata simbolizuje obješenu medalju, jer su Španci ipak prvaci na oba fronta. Nagađam doduše. :D
velikibrnjo

#2400 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by velikibrnjo »

i mene ovaj fol sa spanskim prosto asocira na objesenu medalju
ma nije bitan dres, udri plavu, bijelu garnituru
hajmo mi deverat kako cemo tuci njemce u cetvrtfinalu :D
Post Reply