Sto se tice adidasa, samo da ne dobijemo ove chelzijeve uske -uzas. Inace Adidas je dobar, po meni bolji od Nikea jer ima neku klasu. Nike, osim u odredjenim slucajevima, nemaju dobar dizajn. Oni furaju neke gluposti, kao nekakve crtice nekakve vijuge - nadam se da to rade neki studenti a ne profesionalci? Vidi ovaj Portugalov sto je neko postavioPeppermintSA wrote:Meni se Adidas uopšte ne sviđa - previše je nađiđan. Nike fura neki retro-minimalizam, slimfit - po meni najljepši modeli su Nike.
Francuski dres je mrak sa onom kragnom. Kao drugo, Nike odjeva mnogo manji broj reprezentacija, dok Adidas bukvalno odjeva svaku drugu - od Armenije, preko tamo Lihtenštajna pa nadalje. Nike ima neku specifičnu draž - uvijek odjeva medijski eksponirane reprezentacije, ima neki jebački marketing.
Dovoljno je vidjeti kako odjevaju stručni štab da se ukapira da su mrtva šminka - odjela, ofo ono. Ja se nadam Nike-u iako bi Adidas naravno bio 100X bolji od Legeae, a ujedno sam i sam čuo da će Adidas biti novi sponzor
Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
TheMule
#2376 Re: Dres reprezentacije BiH
- Legollas
#2378 Re: Dres reprezentacije BiH
Jest. ali zato nije previše kitnjasto kao Adidas, igrači su, nisu jelkeTheMule wrote:Sto se tice adidasa, samo da ne dobijemo ove chelzijeve uske -uzas. Inace Adidas je dobar, po meni bolji od Nikea jer ima neku klasu. Nike, osim u odredjenim slucajevima, nemaju dobar dizajn. Oni furaju neke gluposti, kao nekakve crtice nekakve vijuge - nadam se da to rade neki studenti a ne profesionalci? Vidi ovaj Portugalov sto je neko postavioPeppermintSA wrote:Meni se Adidas uopšte ne sviđa - previše je nađiđan. Nike fura neki retro-minimalizam, slimfit - po meni najljepši modeli su Nike.
Francuski dres je mrak sa onom kragnom. Kao drugo, Nike odjeva mnogo manji broj reprezentacija, dok Adidas bukvalno odjeva svaku drugu - od Armenije, preko tamo Lihtenštajna pa nadalje. Nike ima neku specifičnu draž - uvijek odjeva medijski eksponirane reprezentacije, ima neki jebački marketing.
Dovoljno je vidjeti kako odjevaju stručni štab da se ukapira da su mrtva šminka - odjela, ofo ono. Ja se nadam Nike-u iako bi Adidas naravno bio 100X bolji od Legeae, a ujedno sam i sam čuo da će Adidas biti novi sponzor
-
PeppermintSA
#2379 Re: Dres reprezentacije BiH
Legollas wrote:Jest. ali zato nije previše kitnjasto kao Adidas, igrači su, nisu jelkeTheMule wrote:Sto se tice adidasa, samo da ne dobijemo ove chelzijeve uske -uzas. Inace Adidas je dobar, po meni bolji od Nikea jer ima neku klasu. Nike, osim u odredjenim slucajevima, nemaju dobar dizajn. Oni furaju neke gluposti, kao nekakve crtice nekakve vijuge - nadam se da to rade neki studenti a ne profesionalci? Vidi ovaj Portugalov sto je neko postavioPeppermintSA wrote:Meni se Adidas uopšte ne sviđa - previše je nađiđan. Nike fura neki retro-minimalizam, slimfit - po meni najljepši modeli su Nike.
upravo to
-
TheMule
#2380 Re: Dres reprezentacije BiH
Ja volim one velike brojeve i slova, a i drugi su par stranica ranije trazili velike brojevePeppermintSA wrote:Ni oni mi se ne sviđaju - nije to to. Brojevi su im odvratni, svaka reprezentacija igra bukvalno u istom dresu druge boje.TheMule wrote:iskreno, puma pravi najbolje dresove, nadam se da cemo njih privuci.
Treba nam nesto specijalno, da se razlikujemo od ostalih, ko Meksiko 98.
Evo ovaj od Pume, samo trokut i zvijezde naprijed umjesto lava, bijeli sorc, plave stucne

-
TheMule
#2381 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne kontam kako su vam previse kitinjasti, i jedni i drugi su obicno minimalisticni, s tim sto adidas ima pruge?PeppermintSA wrote:Legollas wrote:[
Jest. ali zato nije previše kitnjasto kao Adidas, igrači su, nisu jelke
upravo to
Ovaj Nike od Hrvatske nije los, samo crna boja, nidje veze.
- Legollas
#2382 Re: Dres reprezentacije BiH
TheMule wrote:Ne kontam kako su vam previse kitinjasti, i jedni i drugi su obicno minimalisticni, s tim sto adidas ima pruge?PeppermintSA wrote:Legollas wrote:
Jest. ali zato nije previše kitnjasto kao Adidas, igrači su, nisu jelke
upravo to
Ovaj Nike od Hrvatske nije los, samo crna boja, nidje veze.

Još kad dodaš broj naprijed i nazad, te ime igrača...
-
TheMule
#2383 Re: Dres reprezentacije BiH
^ Mi ne bi imali ni sampionski logo, ni zvijezdicu iznad znacke saveza
Inace, Spanci imaju 3 boje, pa su njihovi uvjek kitinjasti.
- Legollas
#2384 Re: Dres reprezentacije BiH
Slažem se. a ovo što kažeš:TheMule wrote:^ Mi ne bi imali ni sampionski logo, ni zvijezdicu iznad znacke savezaInace, Spanci imaju 3 boje, pa su njihovi uvjek kitinjasti.
Da to ne bi bilo malo pretjerano?Treba nam nesto specijalno, da se razlikujemo od ostalih, ko Meksiko 98.
Evo ovaj od Pume, samo trokut i zvijezde naprijed umjesto lava, bijeli sorc, plave stucne
-
TheMule
#2385 Re: Dres reprezentacije BiH
Vidi ovaj Umbrov od Guatamalevelikibrnjo wrote:djeco djeco ne kontate poentu
od kada je nastala ova reprezentacija, dresovi su PLAVO BIJELI!
zute boje nema nigdje, od prvog dana do dana danasnjega
poenta je sacuvati samo ove dvije boje i to je to![]()
greda manje vise, ali plavo bijelo mora ostati

Last edited by TheMule on 13/09/2013 17:32, edited 1 time in total.
- antifascism
#2386 Re: Dres reprezentacije BiH
treba obavezno staviti behar na dras, da se zna da je probeharao.

-
Dino_noDi
#2387 Re: Dres reprezentacije BiH
Mislim da bi idealno bilo Umbro, jer uvijek rade prelijepe dresove a i legendarni su bred. Druga opcija adidas i to je to.
- Tayyip
#2388 Re: Dres reprezentacije BiH
Hvala bogu samo da ne idemo u onim dronjcima u Brazil! Sto godina nosimo ono smeće, kao da smo ugovorom bili vezani za Koza Nostru a ne Legeu.
- Legollas
#2389 Re: Dres reprezentacije BiH
Adidas > Umbro , Nike > UmbroTheMule wrote:
Vidi ovaj Umbrov od Guatamale
-
TheMule
#2390 Re: Dres reprezentacije BiH
Tayyip wrote:Hvala bogu samo da ne idemo u onim dronjcima u Brazil! Sto godina nosimo ono smeće, kao da smo ugovorom bili vezani za Koza Nostru a ne Legeu.
Mi, Sjeverna Korea, i Crna Gora u Legei
Al ozbiljno, treba biti zahvalan sto su sve selekcije opremili sve ove godine, samo dres jest ruzan nema sta. Kao sto je neko piso, ako se malo potrude (pare+ dobar dizajn), treba im dati prvu opciju da nas opet opreme.
- Legollas
#2391 Re: Dres reprezentacije BiH
Nije im ove godine toliko loš dres, koliko su bili prethodnih godina. A o golmanskim dresovima da ne govorim, uvijek su smeće za golmane pravili!TheMule wrote:Tayyip wrote:Hvala bogu samo da ne idemo u onim dronjcima u Brazil! Sto godina nosimo ono smeće, kao da smo ugovorom bili vezani za Koza Nostru a ne Legeu.
Mi, Sjeverna Korea, i Crna Gora u LegeiJos samo Taliban da opreme!
Al ozbiljno, treba biti zahvalan sto su sve selekcije opremili sve ove godine, samo dres jest ruzan nema sta. Kao sto je neko piso, ako se malo potrude (pare+ dobar dizajn), treba im dati prvu opciju da nas opet opreme.
-
Mustang1
#2392 Re: Dres reprezentacije BiH
Umbro vise ne postoji.. To je Nike sada .. Engleska ima nike po prvi put u historiji
-
spacek
#2393 Re: Dres reprezentacije BiH
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:52, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#2394 Re: Dres reprezentacije BiH
talibani imaju najljepseTheMule wrote: Mi, Sjeverna Korea, i Crna Gora u LegeiJos samo Taliban da opreme!
nego ozbiljno sad. dosta je legee. vrijeme je za ozbiljnu ponudu.
- Asamoah Gyan
#2395 Re: Dres reprezentacije BiH
Ja sam se baš iznenadio kad sam ove sezone vidio City u Nike opremi. Onda sam skonto da su ih ovi poklopili.Mustang1 wrote:Umbro vise ne postoji.. To je Nike sada .. Engleska ima nike po prvi put u historiji
- anonimnaosoba
#2396 Re: Dres reprezentacije BiH
Ostavite Zrinjskom te lenteTheMule wrote:Vidi ovaj Umbrov od Guatamalevelikibrnjo wrote:djeco djeco ne kontate poentu
od kada je nastala ova reprezentacija, dresovi su PLAVO BIJELI!
zute boje nema nigdje, od prvog dana do dana danasnjega
poenta je sacuvati samo ove dvije boje i to je to![]()
greda manje vise, ali plavo bijelo mora ostati
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
-
Mustang1
#2397 Re: Dres reprezentacije BiH
Rayo Vallacano dok je BOlic haro tamo
Nema se tu sta pametovati oko dresova .. Ako se bude mijenjao sponzor vjerovatno ce biti adidas ili nike .. Oni imaju 2-3 modela pred svako veliko takmicenje i te modele imaju sve ekipe .. Nije to fazon ljepote dresova meni su i klasika (jedna boja,grb i broj) najbolji
Bitno je koliko ce love savez dobiti 
Nema se tu sta pametovati oko dresova .. Ako se bude mijenjao sponzor vjerovatno ce biti adidas ili nike .. Oni imaju 2-3 modela pred svako veliko takmicenje i te modele imaju sve ekipe .. Nije to fazon ljepote dresova meni su i klasika (jedna boja,grb i broj) najbolji
- Legollas
#2398 Re: Dres reprezentacije BiH
Eventualno još neki mali detalj drugom bojomMustang1 wrote: Nije to fazon ljepote dresova meni su i klasika (jedna boja,grb i broj) najbolji
- zecko_kupuz
#2399 Re: Dres reprezentacije BiH
Ovo jeste kitnjast dres, ali čini mi se da ova trakica oko vrata simbolizuje obješenu medalju, jer su Španci ipak prvaci na oba fronta. Nagađam doduše.Legollas wrote:
Još kad dodaš broj naprijed i nazad, te ime igrača...
- velikibrnjo
#2400 Re: Dres reprezentacije BiH
i mene ovaj fol sa spanskim prosto asocira na objesenu medalju
ma nije bitan dres, udri plavu, bijelu garnituru
hajmo mi deverat kako cemo tuci njemce u cetvrtfinalu
ma nije bitan dres, udri plavu, bijelu garnituru
hajmo mi deverat kako cemo tuci njemce u cetvrtfinalu