"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#2376 Re: "Majstori" parkiranja
opet su to kafići i oni svaki dan rade normala, dok ima dana kada je veća posjećenost, kada se to tačno podudara sa živom muzikom i raznim pevljakama u Inkognitu...
- Comrad
#2377 Re: "Majstori" parkiranja
Ima papana koji stvarno ne znaju parkirat. Odnosno mozda znaju, ali ih jednostavno zaboli briga ako slucajno zauzmu 2-3 mjesta, mrsko im valjda ponovo parkirati. U vecini slucajeva su ovo desava upravo u trznim centrima i sl.
Medjutim isto tako je cinjenica da u Sarajevu nedostaje parkinga, necemo se sad pravit ludi. Nikakvog plana, nicega. Samo uzmi pare, gradi...a automobila sve vise i vise.
Najsvjeziji primjer je Bingo Alipašino - trzni centar, nemaju svoj parking. Sad je tu uvijek guzvara, a taj parking je bio sasvim dovoljan da se parkiraju ljudi koji zive u obliznjim zgradama. I sta ce sad neko ko se ne moze parkirat, normalno da ce na trotoar, na livadu, na trg...mora se negdje parkirat. Pa ja bih iz protesta parkirao na travu. Napravis trzni centar, dajes ljudima minimalac i nemas para za parking. Nemas malo sutra...
Grbavica je haos totalni. Em sto tu gotovo nema parkinga za same stanare, tu i kafici, prodavnice i sta ja znam. I normalno da ce se desavati ovakve situacije. Nije da opravdavam, ali to je tako.
Npr na Dobrinji je drugi problem. Ima sasvim dovoljno parkinga za jos onoliko stanara, ali oni naplacuju garaze i jos su ja mislim povecali cijene nedavno. Naplacuju nesto u sto nisu ulozili poslije rata ni feninga, onakvi stoje otkad su sagradjeni. Niti odgovaraju za stetu, kradju nista. Naplacuju onako iz zezancije, umjesto da podsticu raju i da ih nacue da se parkiraju gdje treba i kako treba. I normalno, raja parkira na trgove, pred haustore, unistava ploce itd. Opet, da se ogradim i da su besplatne garaze, siguran sam da bi bilo ljudi koji bi htjeli parkirat pred ulaz. Al brate tada fino stavis na ulazu u trg rampu, one stubice il nesto slicno i rijesen problem.
Medjutim isto tako je cinjenica da u Sarajevu nedostaje parkinga, necemo se sad pravit ludi. Nikakvog plana, nicega. Samo uzmi pare, gradi...a automobila sve vise i vise.
Najsvjeziji primjer je Bingo Alipašino - trzni centar, nemaju svoj parking. Sad je tu uvijek guzvara, a taj parking je bio sasvim dovoljan da se parkiraju ljudi koji zive u obliznjim zgradama. I sta ce sad neko ko se ne moze parkirat, normalno da ce na trotoar, na livadu, na trg...mora se negdje parkirat. Pa ja bih iz protesta parkirao na travu. Napravis trzni centar, dajes ljudima minimalac i nemas para za parking. Nemas malo sutra...
Grbavica je haos totalni. Em sto tu gotovo nema parkinga za same stanare, tu i kafici, prodavnice i sta ja znam. I normalno da ce se desavati ovakve situacije. Nije da opravdavam, ali to je tako.
Npr na Dobrinji je drugi problem. Ima sasvim dovoljno parkinga za jos onoliko stanara, ali oni naplacuju garaze i jos su ja mislim povecali cijene nedavno. Naplacuju nesto u sto nisu ulozili poslije rata ni feninga, onakvi stoje otkad su sagradjeni. Niti odgovaraju za stetu, kradju nista. Naplacuju onako iz zezancije, umjesto da podsticu raju i da ih nacue da se parkiraju gdje treba i kako treba. I normalno, raja parkira na trgove, pred haustore, unistava ploce itd. Opet, da se ogradim i da su besplatne garaze, siguran sam da bi bilo ljudi koji bi htjeli parkirat pred ulaz. Al brate tada fino stavis na ulazu u trg rampu, one stubice il nesto slicno i rijesen problem.
-
mr.gugl
- Comrad
- Control panel
#2380 Re: "Majstori" parkiranja
petak subota i nedjelja na cijeloj grbavici nema mjesta za parking. mi stanari nemamo gdje parkirati.johntra wrote:Opet Grbavica vodi...dok postoji ovaj Inkognito, uvijek će tako biti...
- respo
#2381 Re: "Majstori" parkiranja
sta me sada zanima gdje parkirate kad odete npr u druga naselja
jeli i tada mislite na te stanare ili vas boli briga
-
mr.gugl
#2382 Re: "Majstori" parkiranja
bas tako, najbolje bi bilo kad bi mi svi kupili po auto i svako ispred svoje zgrade parkira i ne mice se. tako je najboljerespo wrote:sta me sada zanima gdje parkirate kad odete npr u druga naselja
- johntra
#2383 Re: "Majstori" parkiranja
Ovakva vrsta parkiranja na Grbavici nije predviđena pravljenjem naselja...druga stvar je centar grada, gdje većina nas i ide, parkira vozila i gdje postoje plaćeni parkinzi...respo wrote:sta me sada zanima gdje parkirate kad odete npr u druga naselja
- DoradO
#2384 Re: "Majstori" parkiranja
...ne znam je li nekko vidio danas se sudarili u mercatoru
haos opsti, mjesta za lijeka nema, mozete misliti na sta je to licilo i kakvih je parkinga bilo 
- Better Man
#2385 Re: "Majstori" parkiranja
Ma grozno danas u Merkatoru na socijalnom. Opca nekulturas parkiranja. Najgori je neki debil koji je crvenu Skodu Feliciju parkirao ispred ulaza da nisi mogao uci u Merkator.DoradO wrote:...ne znam je li nekko vidio danas se sudarili u mercatoru![]()
haos opsti, mjesta za lijeka nema, mozete misliti na sta je to licilo i kakvih je parkinga bilo
-
mr.gugl
#2386 Re: "Majstori" parkiranja
pa kralju, slikaj i objaviBetter Man wrote:Ma grozno danas u Merkatoru na socijalnom. Opca nekulturas parkiranja. Najgori je neki debil koji je crvenu Skodu Feliciju parkirao ispred ulaza da nisi mogao uci u Merkator.DoradO wrote:...ne znam je li nekko vidio danas se sudarili u mercatoru![]()
-
krusty
#2387 Re: "Majstori" parkiranja
svi znate kukati na forumu, sto ne kukate upravi Mercatora, pa da zovnu policiju da malo zavede red kao sto rade u BBI
fakat mi je muka vise citat vase jadikovke, svi ste jaki na tastaturi...
- testovi
#2388 Re: "Majstori" parkiranja
svi znate sta je ku klux klan
da i mi nesto osnujemo
i uz pomoc fb da razglasimo da nas ima vise
pa da im zafarbamo auta izgrebe busimo gume jer od pisanja i price nema koristi
a kad se to desi na 50-ak auta pa kad novine napisu i na tv bude objavljeno onda ce da razmissle prije parkiranja
inace sto se tice onih koji zauzmu 2 parking mjesta i ja sam jedan od tih u nekim situacijama npr u mom naselju gdje svi parkiraju paralelno jer je takav parking prostor ponekad zauzmem 2 mjesta ako sumnjam da ce mi se neko previse priblizit pa necu moc izac
+ pocetnik sam u voznji jos uvjek slovo P
nije zbog mene ali meni su takvi slucajevi opravdani ali ako neko npr u merkatoru gdje se moze uc prednjim dijelom auta ili rikvercom ako on tada parkira i zauzme dva mjesta onda busi busi hahahaha
da i mi nesto osnujemo
a kad se to desi na 50-ak auta pa kad novine napisu i na tv bude objavljeno onda ce da razmissle prije parkiranja
inace sto se tice onih koji zauzmu 2 parking mjesta i ja sam jedan od tih u nekim situacijama npr u mom naselju gdje svi parkiraju paralelno jer je takav parking prostor ponekad zauzmem 2 mjesta ako sumnjam da ce mi se neko previse priblizit pa necu moc izac
nije zbog mene ali meni su takvi slucajevi opravdani ali ako neko npr u merkatoru gdje se moze uc prednjim dijelom auta ili rikvercom ako on tada parkira i zauzme dva mjesta onda busi busi hahahaha
- quasar
#2389 Re: "Majstori" parkiranja
KKK kazes? Hocemo li samo crna i obojena auta busiti, a bijela necemo?testovi wrote:svi znate sta je ku klux klan
da i mi nesto osnujemo
A ti sigurno onda vozis bijelo. Normalno, opravdano je da zauzmes i tri mjesta kad parkiras, ako mislis da tako treba.
-
c0d14c
#2390 Re: "Majstori" parkiranja
u merkatoru jedva izmole da se pomjeri auto kod vrata sto je a ne jos i da se sa policijom moraju peglatkrusty wrote:svi znate kukati na forumu, sto ne kukate upravi Mercatora, pa da zovnu policiju da malo zavede red kao sto rade u BBI
-
mr.gugl
#2391 Re: "Majstori" parkiranja
i ovako se raja kolju svaki dan, jos samo nedostaje 50 budala da grebu auta i buse gume.testovi wrote:svi znate sta je ku klux klan
da i mi nesto osnujemo
- Better Man
#2392 Re: "Majstori" parkiranja
Uslikao sam i postacu kad uhvatim malo vise vremena.mr.gugl wrote:pa kralju, slikaj i objaviBetter Man wrote:Ma grozno danas u Merkatoru na socijalnom. Opca nekulturas parkiranja. Najgori je neki debil koji je crvenu Skodu Feliciju parkirao ispred ulaza da nisi mogao uci u Merkator.DoradO wrote:...ne znam je li nekko vidio danas se sudarili u mercatoru![]()
- respo
#2393 Re: "Majstori" parkiranja
pa ko govori da se ne mice ispred zgrade zanima me samomr.gugl wrote:bas tako, najbolje bi bilo kad bi mi svi kupili po auto i svako ispred svoje zgrade parkira i ne mice se. tako je najboljerespo wrote:sta me sada zanima gdje parkirate kad odete npr u druga naselja
jeli ljudi pomisle na stanare kad odu negdje ili o stanarima razmislja samo kad parkira ispred svoje zgrade i onda kukaju joj mi stanari nemamo gdje parkirati od ovih sto dolaze kod nekoga u neki kafic u trzni centar itd
-
mr.gugl
#2394 Re: "Majstori" parkiranja
jbm ti kraljicu ( u sahu naravno), vishe se ne smijes ni sloziti s covjekom.respo wrote:pa ko govori da se ne mice ispred zgrade zanima me samomr.gugl wrote:bas tako, najbolje bi bilo kad bi mi svi kupili po auto i svako ispred svoje zgrade parkira i ne mice se. tako je najboljerespo wrote:sta me sada zanima gdje parkirate kad odete npr u druga naselja
jeli ljudi pomisle na stanare kad odu negdje ili o stanarima razmislja samo kad parkira ispred svoje zgrade i onda kukaju joj mi stanari nemamo gdje parkirati od ovih sto dolaze kod nekoga u neki kafic u trzni centar itd
- respo
#2395 Re: "Majstori" parkiranja
ocigledno se nismo sporazumili prvi put al ajd eto
i nemoj ti meni slagati kraljice ti slozi ti nekoj nemoj meni
i nemoj ti meni slagati kraljice ti slozi ti nekoj nemoj meni
- respo
#2396 Re: "Majstori" parkiranja
jeli stvarno kreteni kontaju kad upale sva 4 da ne smetaju nikome?
-
krusty
#2397 Re: "Majstori" parkiranja
c0d14c wrote:u merkatoru jedva izmole da se pomjeri auto kod vrata sto je a ne jos i da se sa policijom moraju peglatkrusty wrote:svi znate kukati na forumu, sto ne kukate upravi Mercatora, pa da zovnu policiju da malo zavede red kao sto rade u BBI
pa eto onda da je to parkiranje toliki problem, svako bi normalan bojkotovao Mercator dok se ne rijese ti problemi... a ne ono svi ovdje po forumu kukaju a svi opet idu u taj isti Mercator... pa brate ako ti smeta pokreni se malo izbori se za svoja prava
-
AS_sa
#2398 Re: "Majstori" parkiranja
suti... dobro je i to uradio ...respo wrote:jeli stvarno kreteni kontaju kad upale sva 4 da ne smetaju nikome?
-
Dendrlix
#2399 Re: "Majstori" parkiranja
Za ovakve je stojadin osiguran u osiguranju pred stecaejem najbolji lijek.
Zviiiizzzz!

Zviiiizzzz!
-
herbert mekfjuger
#2400 Re: "Majstori" parkiranja

Friško uslikano