Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#2376 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Rijetki su oni koji više ne moraju da varaju da bi plivali.
A i kada ne moraju, duša im zavrnuti te za onih 17% i džaba.
MaxPayne

#2377 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MaxPayne »

na tu HS sam čuo mnoge pritužbe,ali nije ni čudo kad pogledaš ko im je vlasnik
sale07

#2378 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sale07 »

Ebo te imal teme da se rat ne spomene.
Pa jel to sad znaci da se ja ne trebam kupati jer tamo u africi umiru ljudi jer nemaju vode :?
Skupa je tjestenina od 14KM, a nije skupo auto od 30 000-40 000 na kredit uz ratu od 70% plate, ili telefon od 2000KM za koji radi citavu godinu da ga otplati, ili godisnji odmor od par hiljada maraka.
Pruzi se koliko si dug i nikog glava nece zaboliti, ni onog sto ima manje od tebe ni onog sto ima vise od tebe.

Ne znam jel moze pod ovu temu, al za svakodnevnu upotrebu restoran u raiffeisen banci na vilsu, cijene po mjeri, hrana solidna i velik izbor :)
alibaba_i_30_godina

#2379 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by alibaba_i_30_godina »

sale07 wrote: Ne znam jel moze pod ovu temu, al za svakodnevnu upotrebu restoran u raiffeisen banci na vilsu, cijene po mjeri, hrana solidna i velik izbor :)
Prije bio puno bolji i kvalitetniji, ali sada ništa special. Naravno, moje mišljenje.
tempuser

#2380 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Koliko znam to je preuzeo Bukvic BBI (Cordoba u BBI, Kimono i onaj pakistanski u SCC, caffe u Mercatoru je bio njihov)...
DaffyDuck

#2381 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

jeste, prije je taj restoran drzao only one
O'zone
Globalni moderator

#2382 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by O'zone »

CotSuljakovic wrote:Ago na adresi Mula Mustafe Bašeskije 17, Sarajevo 71000.
Još jednom zaspamaj sa Agom i bit će ende
beni-bu-man

#2383 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

:thumbup:

:lol: :lol: :lol:
VenomousV

#2384 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VenomousV »

Sad znamo gdje necemo opet otici :roll: BOCCONE

Restoran spominjan i ranije ali odlucismo da odemo nakon sto mi je na ovoj temi preporucen njihov rizoto.
Prvo, ventilacija nepostojeca. Otvorena vrata iako je pohladno vani, zagusljivo, a nisu miomirisi hrane. Al haj nema veze, samo da fino jedemo.
Naucili napamet jelovnik dok se konobar smilovao da uzme narudzbu, a ne bi mozda ni tad da co'jek nije pitao mozemo li naruciti.
Ja narucila crni rizoto, co'jek linguine sa piletinom u curry sosu.

Ovaj put nije bila pretvrda riza (spominjala sam da smo jednom vec jeli kod njih, nekad kad su tek otvorili, pa nismo bili nesto narocito zadovoljni) solidna kolicina kozica i lignji ALI nesto mu fali. Nekih zacina, parmezana, necega. Situacija se jeste poboljsala kad sam stavila soli, bibera i nakrhala parmezana (koji smo morali dodatno traziti iako je nepisano pravilo da se parmezan servira uz pastu i rizoto) al' nije to to. Jela sam, nisam ostala gladna i to je otprilike to. Kad odem u restoran ocekujem da fino jedem bez da se ja peglam u kuhinji, medjutim, taj osjecaj zadovoljstva je ovaj put izostao.
Trazila sam foccaciu uz rizoto. Bila je hladna (vjerovatno nekome ostalo prije nas) i cak je i ona bila underwhelming.
@Averus ti im pisi o pasti.

E da, uz to sve, haman je crnilo sipe bilo prilicno staro jer me pocelo plaho nosati nekih sat vremena nakon jela, zestoko mi se oborio pritisak, mantalo mi se i osjecala sam se nadrogirano (al' ne na dobar nacin :D :D )
JThomas

#2385 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

probajte ulaz do u aščinici kod šahe, grah četiri marke i komad kljukuše marka :mrgreen:
славянин

#2386 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by славянин »

Toplik - sve dobro (zao mi je nisam neki degustator prefinjeniji :D ) riba odlicna- da dodam i da su normalne porcije iste a ne narucis kao u 4 sobe pa dobijes 6 grama ribe :oops:
Govedina stroganoff odlicna sa domacim hljebom :D
Naslovnica

#2387 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

славянин wrote:Toplik - sve dobro (zao mi je nisam neki degustator prefinjeniji :D ) riba odlicna- da dodam i da su normalne porcije iste a ne narucis kao u 4 sobe pa dobijes 6 grama ribe :oops:
Nekada se tamo jeo i onaj kolač, Dinastija...ima li toga još, nisam bio u Topliku više od 10 godina.
Averus

#2388 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Averus »

VenomousV wrote:Sad znamo gdje necemo opet otici :roll: BOCCONE

Restoran spominjan i ranije ali odlucismo da odemo nakon sto mi je na ovoj temi preporucen njihov rizoto.
Prvo, ventilacija nepostojeca. Otvorena vrata iako je pohladno vani, zagusljivo, a nisu miomirisi hrane. Al haj nema veze, samo da fino jedemo.
Naucili napamet jelovnik dok se konobar smilovao da uzme narudzbu, a ne bi mozda ni tad da co'jek nije pitao mozemo li naruciti.
Ja narucila crni rizoto, co'jek linguine sa piletinom u curry sosu.

Ovaj put nije bila pretvrda riza (spominjala sam da smo jednom vec jeli kod njih, nekad kad su tek otvorili, pa nismo bili nesto narocito zadovoljni) solidna kolicina kozica i lignji ALI nesto mu fali. Nekih zacina, parmezana, necega. Situacija se jeste poboljsala kad sam stavila soli, bibera i nakrhala parmezana (koji smo morali dodatno traziti iako je nepisano pravilo da se parmezan servira uz pastu i rizoto) al' nije to to. Jela sam, nisam ostala gladna i to je otprilike to. Kad odem u restoran ocekujem da fino jedem bez da se ja peglam u kuhinji, medjutim, taj osjecaj zadovoljstva je ovaj put izostao.
Trazila sam foccaciu uz rizoto. Bila je hladna (vjerovatno nekome ostalo prije nas) i cak je i ona bila underwhelming.
@Averus ti im pisi o pasti.

E da, uz to sve, haman je crnilo sipe bilo prilicno staro jer me pocelo plaho nosati nekih sat vremena nakon jela, zestoko mi se oborio pritisak, mantalo mi se i osjecala sam se nadrogirano (al' ne na dobar nacin :D :D )
Pri ulazu mi je prva pomisao bila "kul, otvorena kuhinja, pa vidim šta mi prave".
Druga misao je bila "jbt šta je ovo ovako hladno", ali haj' to sad nije toliko ni bitno.

VV je već napisala dojam o konobaru i mjestu. Dodao bih samo da atmosfere nikakve nema.
Možda serem, ali gdje god sam bio, ma koliko dobro ili loše mjesto bilo, postojala je nekakva atmosfera. Negdje je domaćinska, negdje restoranska, negdje malo sterilna i uštogljena, a negdje kafanska. Ovdje - NIŠTA. Isto da sam ušao u TOTO ili kod trovača. Jbt u lokalnom granapu je ugodnije.

Naručili to što smo naručili i moram reći samo da je curry sos onako fin, ovo ostalo smiješno.
Trči, trči pa naiđem na komadić piletine.
Tjestenina... Ništa. Doslovno nema ukusa. Slično kao i kod VV, imam osjećaj da su zaboravili nešto staviti u hranu.

Na to sve, što ona nije spomenula, ta slavna foccacia - dva KOMADIĆA hljeba. Jbt u Bosni si!
Kod nas ljudi uz supu jedu hljeb, a ti meni za dvije odrasle osobe doneseš k'o pola kifle :oops:

Na kraju ostao neki bezveze osjećaj, ono... Ne mogu više da jedem, jer ću se prejesti, a nisam se uopšte najeo. Možda sam poguzija, ali ja brate volim kad jedem da poslije još satima govorim "joooj jes' bilo dobro".

Sve u svemu, ja u Boccone mogu jedino ući ako mi hitno bude trebao WC tokom SFF-a, ali na obrok ne.
Bolji Chipas jbt

EDIT: Da ne bude da samo blatim. Cijene u Boccone nisu bezobrazne. Eto.
Last edited by Averus on 12/11/2018 22:53, edited 1 time in total.
славянин

#2389 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by славянин »

Naslovnica wrote:
славянин wrote:Toplik - sve dobro (zao mi je nisam neki degustator prefinjeniji :D ) riba odlicna- da dodam i da su normalne porcije iste a ne narucis kao u 4 sobe pa dobijes 6 grama ribe :oops:
Nekada se tamo jeo i onaj kolač, Dinastija...ima li toga još, nisam bio u Topliku više od 10 godina.
Cini mi se da ima - ja sam uzeo pitu od jabuka zadnji put - a dobra fora je da je gazda ostavio korpe pune domacih jabuka sa svog vocnjaka ispred ulaza da se posluzi ko zeli :thumbup:
Last edited by славянин on 12/11/2018 22:54, edited 1 time in total.
Naslovnica

#2390 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Tačnije, nisam bio tamo od marta 2006, od onog dana kada je tamo ubiVen Rato. Sva sreća otišli smo malo prije rafalanja.
VenomousV

#2391 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VenomousV »

Averus wrote: Bolji Chipas jbt

Ili Ago :lol: :lol:
славянин

#2392 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by славянин »

Naslovnica wrote:Tačnije, nisam bio tamo od marta 2006, od onog dana kada je tamo ubiVen Rato. Sva sreća otišli smo malo prije rafalanja.
Pa dobro , mora se nekad i zapucat u dobrom restoranu sta sad. :D
Naslovnica

#2393 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

славянин wrote:
Naslovnica wrote:Tačnije, nisam bio tamo od marta 2006, od onog dana kada je tamo ubiVen Rato. Sva sreća otišli smo malo prije rafalanja.
Normala ba... :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2394 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

славянин wrote:
Ono je sve ali nije dobar restoran, doduse mozda je nekad i bio, ali sad da je neki kvalitet, nidje veze. Toliko price o nekom nivou, a donesu ti lebac star par dana, ..... :-)
Pastrmka, k'o i svaka druga tovljena, i sto se mene tice, mene nece više vidjeti zadugo.
славянин

#2395 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by славянин »

Ne znam ja sam dobio svjez hljeb vreo morao sacekati da se ohladi eto :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2396 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Kad smo kod hljeba, dobar je kod Mujanića na tranzitu (ono kad se hoće na Vraca), domaći prave.
Uz njega uzmeš sitni i hitna te vozi :D
JThomas

#2397 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

neke stvari koje čitam na ovoj temi ja ne mogu drukčije objasniti nego da i u stvarnom životu djelujete kao pegle, pa vas negativno pripaze... :mrgreen:
Banksy

#2398 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

star hljeb je star hljeb, i da ga peglaš :D
strašno je kako je Toplik propao...
tempuser

#2399 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Ja sam zadnji put bio prije mozda 3-3,5 god, ono jest to uredno, lijepo sredjeno, ali sasvim prosjecan restoran, hrana ok, nista da padas unesvjest, standardni meni + pastrmka iz ribnjaka. Otprilike sto nudi svaki restoran u Blagaju.
hopi

#2400 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hopi »

bio u drugoj kući neki dan, uezo kobasice
pita ljute ili blge, reko ljute- a dobio blage, haj dobro nema veze
onog prženog luka (koji mi je inače super) jedva da je bilo, ona posuda prazna, malo na dnu jedva 3 zalogaja
slabo sve u svemu, poskupo realno
Post Reply