Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2376 Re: Cijene stanova All about

Post by Tomahawk11 »

sunce100 wrote:Stanovi u Vogosci, u ulici Tome Mendesa. Cijena: 1.500 KM/m2 sa PDV po sistemu “ključ u ruke”; Plaćanje: od 30-50% - avansna uplata, preostali dio po dogovoru.
E sad, zanima me vase misljenje. Cijena stana je, cini mi se, prihvatljiva, no da li je za Vogoscu i realna, s obzirom da npr po ovoj cijeni mozete kupiti stan u Tibri.
Koliko covjek potrosi na gorivo da bi svakodnevno dosao do grada? Kakva je Vogosca za svakodnevni zivot?
Isto koliko ces i sa Dobrinje potrositi. Ljudi imaju predstavu da se Vogosca nalazi negdje kod Kaknja. :-)
A sto se tice uslova za zivot, ja bih se uvijek prije odlucio za Vogoscu nego Vratnik i slicne lokacije. Nema problema sa parkingom, ima dosta zelenih povrsina (za ljude koji imaju djecu), ima prakticno sve sto imaju i druge sarajevske opstine. Mirnija sredina sto se tice kriminalnih desavanja.
A ta cijena od 1500, koliko vidim, novogradnja, zavisi od kvalitete. To moras dobro oci otvoriti, jer ima svakakvog fusheraja, al to je tako s novogradnjom. Imam druga koji je uzeo stan u Vrtovima iznad Pionirske, ove zime se smrz'o pravo, planira raditi izolaciju. Lijepo to sve izgleda, novo, ali ja nebi dao svoj stan za to ''cudo'' od stana.
Emi_Nevermind

#2377 Re: Cijene stanova All about

Post by Emi_Nevermind »

dado83 wrote:
AmirEmira wrote:Ja znam sta NE preporucujem, navikana novogradnja kojoj spustaju cijenu jer niko ne kupuje.. Okolo kalaj, unutra belaj. Ako neko razmislja o investiranju u novogradju, javite na PP, mogu vam poslati par slika, da vidite rupe u zidovima, krive podove, lajsne koje su centimetar odignute od poda, a o onavodnoj dzabnoj kuhinji da ne pricam.. Ne znam za tibru, ali od ovog gore ne moze biti.. Upravo komsija usisava, i traumira mi bebu koja se boji usisivaca, jer zvuci kao da je kod nas u stanu. Sta dalje da kazem... :x
Amire, koji je izvodjac u pitanju i koja lokacija...naravo ako nije tajna. Hvala!
Poslala sam ti PP Dado, imam svoje razloge sto ne mogu javno :) Skontat ces kad procitas pp :!:
talić

#2378 Re: Cijene stanova All about

Post by talić »

kakavdanakneiskustvu wrote:koliko bi se moglo novaca dobiti za garsonjeru u zenici u ul. a . goldbergera,28 kvadrata,renovirana prije dvije i po godine,6. sprat?
ako nije zadnji sprat onda 30 do 35 hiljada ne više. Željezara je preblizu. Da je bliže centru oko 40.000.
alica.k

#2379 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

sunce100 wrote:Stanovi u Vogosci, u ulici Tome Mendesa. Cijena: 1.500 KM/m2 sa PDV po sistemu “ključ u ruke”; Plaćanje: od 30-50% - avansna uplata, preostali dio po dogovoru.
E sad, zanima me vase misljenje. Cijena stana je, cini mi se, prihvatljiva, no da li je za Vogoscu i realna, s obzirom da npr po ovoj cijeni mozete kupiti stan u Tibri.
Koliko covjek potrosi na gorivo da bi svakodnevno dosao do grada? Kakva je Vogosca za svakodnevni zivot?
Tomahawk11 wrote:Isto koliko ces i sa Dobrinje potrositi. Ljudi imaju predstavu da se Vogosca nalazi negdje kod Kaknja. :-)
A sto se tice uslova za zivot, ja bih se uvijek prije odlucio za Vogoscu nego Vratnik i slicne lokacije. Nema problema sa parkingom, ima dosta zelenih povrsina (za ljude koji imaju djecu), ima prakticno sve sto imaju i druge sarajevske opstine. Mirnija sredina sto se tice kriminalnih desavanja.
:thumbup:

ja sam zivjela na dobrinji i napustila je da bih zivjela u vogosci. brze sam u gradu, osim ako se ne desi neki zastoj tipa sudar il sta ja znam.

a zivot u vogosci je super, sve je na ruku sto ti treba, ima lijepih parkova, ima se gdje i setati, ima konzum, merkator, dp, kozmo, razno razne banke, jedno 5 apoteka, ambulanta, policija, posta i opstina je sve u krugu od 200tinjak metara. i tako... autobusi su uglavnom na vrijeme, i istina, nema bas nekog kriminala.
bavi

#2380 Re: Cijene stanova All about

Post by bavi »

kakavdanakneiskustvu wrote:www.pik ba/artikal/2866716/stan-49-m2/

šta mislite?,povoljno?

Ne može se otvoriti link.
medaaa

#2381 Re: Cijene stanova All about

Post by medaaa »

jesul to oni stanovi koji su nadogradjivani naknadno?
kolko je stara zgrada?
ovako djeluje povoljno, al dobro ti to ispitaj...
talić

#2382 Re: Cijene stanova All about

Post by talić »

kakavdanakneiskustvu wrote:
medaaa wrote:jesul to oni stanovi koji su nadogradjivani naknadno?
kolko je stara zgrada?

nisam još gledao,ne bi rekao da je nova zgrada,sutra možda pogledam stan
Ne znam da li živiš u Zenici ali razmisli o Travničkoj koja jest blizu centra grada ali je tjesna i uz to vuče dobar dio željezarskog dima i prašina.
motorola01

#2383 Re: Cijene stanova All about

Post by motorola01 »

talić wrote:]
medaaa wrote:jesul to oni stanovi koji su nadogradjivani naknadno?
kolko je stara zgrada?

Ne znam da li živiš u Zenici ali razmisli o Travničkoj koja jest blizu centra grada ali je tjesna i uz to vuče dobar dio željezarskog dima i prašina.

sad živim u n. zenici ,zgrada mi je na 100 metara od željezare,ne smijem veš sušiti na balkonu zbog smrada,tako da mi je travnička nešto bolja opcija
Isto ce ti druze biti i u travnickoj.Tamo je haos sto se tice zagadjenja.Tamo je gore nego dole kod Borisa Kidrica.
motorola01

#2384 Re: Cijene stanova All about

Post by motorola01 »

Jest dalje,ali je u kotlini i povlaci sav onaj dim.Nema cirkulacije zraka.Ne znam da li si ikad prosao,odnosno kad si ulazio u grad sa vjetrenica u poslijepodnevnim satima ili nocnim,pa da vidis kako smrdi :( .Ja jesam i to se vracao sa planine milion puta i ukljuceno grijanje i nema spojma koji je to sok kad se krenes spustati od cajdrasa prema travnickoj i kad prolazis kroz nju :roll:
talić

#2385 Re: Cijene stanova All about

Post by talić »

motorola01 wrote:Jest dalje,ali je u kotlini i povlaci sav onaj dim.Nema cirkulacije zraka.Ne znam da li si ikad prosao,odnosno kad si ulazio u grad sa vjetrenica u poslijepodnevnim satima ili nocnim,pa da vidis kako smrdi :( .Ja jesam i to se vracao sa planine milion puta i ukljuceno grijanje i nema spojma koji je to sok kad se krenes spustati od cajdrasa prema travnickoj i kad prolazis kroz nju :roll:

prolazio sam milion puta tuda autom,,nisam baš primijetio,moguće je
Ako puše vjetar sa sjevera prema gradu pokrene dim i prašinu i taj oblak ide tom stranom uz Zmajevac a onda travnička povuče to zagađenje ko dimnjak. Ja živim u Radakovu i vjerum mi da po pitanju zagađenja, parkinga, prostora za igru djece nema bolje solucije. Sad u Radakovu možeš kupiti stan u zgradama koje su građene 1987. po cijeni od 1000 km/m2. Dvije mane koje ima Radakovo su buka auta sa magistrale i gužva na drvenom mostu ali to će biti rješeno u naredne tri godine kada autoput prođe iznad grada i kad se završi gradska magistrala.
kockica_kockica

#2386 Re: Cijene stanova All about

Post by kockica_kockica »

Da li neko mozda zna koja je to neka optimalna cijena kvadrata stana na Alipasinom polju?

Prodajem svoj stan i imam utisak da koliko god ja stavila cijenu potencijalni kupac zakera za koju hiljadu, dvije, tri ili pet hiljada da bude niza...

Nedavno sam dobila ponudu tipa za kvadrat da mi daje 1000 KM .. ja mislim da to nije realna cijena, i da ti stanovi vrijede mnogo vise, posebno ako u stan ne treba mnogo ulagati....

Ja sam formirala cijenu koja bi bila ono neka srednja za recimo renoviran stan, pa sam onda od te cijene oduzela cca iznos koji je potreban za dodatna ulaganja... Medjutim u razgovoru sa ljudima koji dolaze vidjeti stan oni bi od te sume opet oduzimali te neke iznose... I sad sam zaista zbunjena... jer po tome kako oni rezonuju uopce nije isplativo prodavati stan...
sabanss

#2387 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Za AP ima mnogo faktora: spratnost zgrade, spratnost stana, kvadratura, faza odnosno lokacija... Bilo je solidnih stanova cijenjenih po 1400 KM, ne znam za koliko su otisli.
kockica_kockica

#2388 Re: Cijene stanova All about

sabanss wrote:Za AP ima mnogo faktora: spratnost zgrade, spratnost stana, kvadratura, faza odnosno lokacija... Bilo je solidnih stanova cijenjenih po 1400 KM, ne znam za koliko su otisli.
Nije zadnji... a bome ni predzadnji sprat... :lol:
A faza...
Dobra orijentacija....
70m2
bez mnogo ulaganja...
Emi_Nevermind

#2389 Re: Cijene stanova All about

Post by Emi_Nevermind »

kockica_kockica wrote:Da li neko mozda zna koja je to neka optimalna cijena kvadrata stana na Alipasinom polju?

Prodajem svoj stan i imam utisak da koliko god ja stavila cijenu potencijalni kupac zakera za koju hiljadu, dvije, tri ili pet hiljada da bude niza...

Nedavno sam dobila ponudu tipa za kvadrat da mi daje 1000 KM .. ja mislim da to nije realna cijena, i da ti stanovi vrijede mnogo vise, posebno ako u stan ne treba mnogo ulagati....

Ja sam formirala cijenu koja bi bila ono neka srednja za recimo renoviran stan, pa sam onda od te cijene oduzela cca iznos koji je potreban za dodatna ulaganja... Medjutim u razgovoru sa ljudima koji dolaze vidjeti stan oni bi od te sume opet oduzimali te neke iznose... I sad sam zaista zbunjena... jer po tome kako oni rezonuju uopce nije isplativo prodavati stan...
U pravu si, ne isplati se sada prodavati stan, pogotovo ne na A.P. Postavi 1500Km izvuci ces oko 1300-1350 osim ako je bas luksuzan stan..
kockica_kockica

#2390 Re: Cijene stanova All about

AmirEmira wrote:
kockica_kockica wrote:Da li neko mozda zna koja je to neka optimalna cijena kvadrata stana na Alipasinom polju?

U pravu si, ne isplati se sada prodavati stan, pogotovo ne na A.P. Postavi 1500Km izvuci ces oko 1300-1350 osim ako je bas luksuzan stan..
ja stavila manje od 1300 KM.. i opet ne valja...
sabanss

#2391 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

AmirEmira wrote: U pravu si, ne isplati se sada prodavati stan, pogotovo ne na A.P. Postavi 1500Km izvuci ces oko 1300-1350 osim ako je bas luksuzan stan..
Daj Boze kceri da te aga uzme ali cigani oko kuce hodaju...

Agencije cijene po 1200 - 1400 tako da je mozda 1000 KM malo podcijenjeno ali ne puno. Inace moze biti i veca cijena ali stan mora biti extra...
StupskaBitanga

#2392 Re: Cijene stanova All about

Post by StupskaBitanga »

čuj na alipašinom stan za manje od 1300
to je bagatela
sabanss

#2393 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

StupskaBitanga wrote:čuj na alipašinom stan za manje od 1300
to je bagatela
http://www.prostor.ba/index.php?action= ... da.inc.php (odaberi AP, prodaja, stanovi)

Zrakni cijene... Jos prodaje prostor, agencija na koju su se mnogi zalili da drzi nerealno visoke cijene.
megacar

#2394 Re: Cijene stanova All about

Post by megacar »

šokantno: kupac pokušava dobiti bolju cijenu :D

šalim se ja malo, ali koliku god da staviš cijenu, naravno da će kupci pokušati postići još bolju ... zamisli da ti kupuješ stan. Inače iako ne znam kakav ti je stan, to mi se čini kao neka ok cijena ... (mislim ova koju si kasnije navela da tražiš)
kockica_kockica

#2395 Re: Cijene stanova All about

megacar wrote:

šalim se ja malo, ali koliku god da staviš cijenu, naravno da će kupci pokušati postići još bolju ... zamisli da ti kupuješ stan. Inače iako ne znam kakav ti je stan, to mi se čini kao neka ok cijena ... (mislim ova koju si kasnije navela da tražiš)
pa nije meni problem to sto neko zeli spustiti ne znam lupam sad za 1000 - 2000 KM od cijene.... u vecini slucajeva pristanem na to...
Ali mi nije jasna recenica kada mi kazu da ce mi dati sad lupam 80 000 KM u kesu... wtf :shock: u cemu jos osim u kesu se moze platiti stan ... mozes imati novac kod sebe ili dici kredit, i u oba slucaja je kes u pitanju ... mislim nece mi platiti u loncicima ili serpama... :mrgreen:
kockica_kockica

#2396 Re: Cijene stanova All about

sabanss wrote:
AmirEmira wrote: U pravu si, ne isplati se sada prodavati stan, pogotovo ne na A.P. Postavi 1500Km izvuci ces oko 1300-1350 osim ako je bas luksuzan stan..

Agencije cijene po 1200 - 1400 tako da je mozda 1000 KM malo podcijenjeno ali ne puno. Inace moze biti i veca cijena ali stan mora biti extra...
Pa sta je po tebi realna cijena... ako je 1200 precjenjeno a 1000 podcjenjeno?
amko76

#2397 Re: Cijene stanova All about

Post by amko76 »

kockica_kockica wrote:
megacar wrote:

pa nije meni problem to sto neko zeli spustiti ne znam lupam sad za 1000 - 2000 KM od cijene.... u vecini slucajeva pristanem na to...
Ali mi nije jasna recenica kada mi kazu da ce mi dati sad lupam 80 000 KM u kesu... wtf :shock: u cemu jos osim u kesu se moze platiti stan ... mozes imati novac kod sebe ili dici kredit, i u oba slucaja je kes u pitanju ... mislim nece mi platiti u loncicima ili serpama... :mrgreen:
Hahaha tačno, to mi liči na nešto što bi Del boy izjavio :D
medaaa

#2398 Re: Cijene stanova All about

Post by medaaa »

talić wrote: Ja živim u Radakovu i vjerum mi da po pitanju zagađenja, parkinga, prostora za igru djece nema bolje solucije..
Babina Rijeka :evil: :thumbup: :thumbup:
valter.ba

#2399 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Ooooooooooooooooo smoriste vise sa Zenicom, otvorite posebnu temu misha mu :lol:
sabanss

#2400 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

kockica_kockica wrote:
sabanss wrote:

Pa sta je po tebi realna cijena... ako je 1200 precjenjeno a 1000 podcjenjeno?
Nisam rekao da je 1200 precjenjeno. Isto tako ukoliko je stan na 10. spratu i renoviran je zadnji put 1982. onda ne moze ni vrijediti vise od 1000 KM sa danasnjim stanjem trzista.

Pazi, AP je naselje na jako losem glasu i zbog toga su cijene stanova takve kakve jesu. Ja sam vidio i super renoviranih stanova na AP-u koji su otisli po 1400 KM (pod renoviranjem mislim na solidno renoviranje, ne laminat, farbanje unutrasnje stolarije i postavljanje vanjskih vrata od 600 KM).

Procjena stana jeste umjetnost, zelim ti srecu da nadjes cijenu koja ce zadovoljiti i tebe i kupca 8-)
Post Reply