Isto koliko ces i sa Dobrinje potrositi. Ljudi imaju predstavu da se Vogosca nalazi negdje kod Kaknja.sunce100 wrote:Stanovi u Vogosci, u ulici Tome Mendesa. Cijena: 1.500 KM/m2 sa PDV po sistemu “ključ u ruke”; Plaćanje: od 30-50% - avansna uplata, preostali dio po dogovoru.
E sad, zanima me vase misljenje. Cijena stana je, cini mi se, prihvatljiva, no da li je za Vogoscu i realna, s obzirom da npr po ovoj cijeni mozete kupiti stan u Tibri.
Koliko covjek potrosi na gorivo da bi svakodnevno dosao do grada? Kakva je Vogosca za svakodnevni zivot?
A sto se tice uslova za zivot, ja bih se uvijek prije odlucio za Vogoscu nego Vratnik i slicne lokacije. Nema problema sa parkingom, ima dosta zelenih povrsina (za ljude koji imaju djecu), ima prakticno sve sto imaju i druge sarajevske opstine. Mirnija sredina sto se tice kriminalnih desavanja.
A ta cijena od 1500, koliko vidim, novogradnja, zavisi od kvalitete. To moras dobro oci otvoriti, jer ima svakakvog fusheraja, al to je tako s novogradnjom. Imam druga koji je uzeo stan u Vrtovima iznad Pionirske, ove zime se smrz'o pravo, planira raditi izolaciju. Lijepo to sve izgleda, novo, ali ja nebi dao svoj stan za to ''cudo'' od stana.