Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#2378 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by O'zone »

Evo još jedan razloga za ekonomski bojkot
Tomislav Nikolić: Presuda Karadžiću ne smije utjecati na sudbinu RS-a

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić povodom presude Radovanu Karadžiću kazao je kako nikakva sudska presuda Karadžiću ne smije utjecati na sudbinu i budućnost RS-a.
Tomislav Nikolić: Presuda Karadžiću ne smije utjecati na sudbinu RS-a
Foto: EPA
Osim toga, Nikolić je pozvao sve političke predstavnike srpskog naroda u Bosni i Hercegovini da se bore za RS i svoj narod, prenosi B92.

"Srbija će u potpunosti izvršavati svoje obaveze i koristiti svoja prava konstituisana Dejtonskim sporazumom, posebno pravo da podržava Republiku Srpsku i pomogne joj da opstane", rekao je Nikolić.

Predsjedik Srbije je, također, rekao da "ova presuda ne može i ne smije da utječe na sudbinu Republike Srpske".

Samo zbog ovoga bih volio da je Bošnjak, Bosnac i Hercegovac, Hercegovac, Musliman, Katolik, Pravoslavac i ostali koji smatra ovu državu svojom otadžbinom dovoljno pametan da bojkotuje sve što dolazi iz Srbije. Od Supe/Juhe do TV Programa. Nek uvoze i nude šta hoće ma nek i za đžabe daju ali odbiti i pustiti nek istruhne.
Samo zbog ovoga bih volio da je Bošnjak, Bosnac i Hercegovac, Hercegovac, Musliman, Katolik, Pravoslavac i ostali koji smatra ovu državu svojom otadžbinom dovoljno pametan da bojkotuje sve što dolazi iz Srbije. Od Supe/Juhe do TV Programa. Nek uvoze i nude šta hoće ma nek i za đžabe daju ali odbiti i pustiti nek istruhne.
ljevoruki

#2379 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ljevoruki »

Pazi ove budale:
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentirajući presudu kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora, kazao je kako je Haag lažni sud te kako je Karadžić nevin i osuđen samo zato jer je Srbin.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2380 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by plain vanilla »

ljevoruki wrote:Pazi ove budale:
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentirajući presudu kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora, kazao je kako je Haag lažni sud te kako je Karadžić nevin i osuđen samo zato jer je Srbin.

pa to misli vecina Srba i nije nimalo smijesno
muha_sa

#2381 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

:lol:

da je samo Šešelj--ovakvih je kolko hoŠ :-)
O'zone
Globalni moderator

#2382 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by O'zone »

Isto su ti ovo izjavili i Nikolić i Pizdousti samo umotano u ukrasni papir sa mašnicom odozgo
VjecitiStudent

#2383 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

madridist wrote:Ovo je presuda za buducnost.
Danas je BiH nezavisna drzava puno vise nego je bila 1995.
Vrijeme igra za nas koji volimo BiH.
Radit na ekonomiji i naravno demografiji.
Sve ce doc na svoje.
Radimo odlično na demografiji ... Njemačke i Austrije.
Toffee karamela

#2384 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

Ja se samo molim da do izbijanja sljedećeg rata Sanela Jenkins bude imala dovoljno novca da nam kupi ono osnovno na svjetskim berzama oružja :bih:
megaman4

#2385 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by megaman4 »

mene uopšte ne zanima ovaj đikan koliko me zanima ko je stvorio ovog Karadžića ovakvog? On nije preko noći postao monstrum. neko je njega unazad par deceniaj prije raspada SFRJ vrbovao za ono što se sprema. nalogodavci njegovi su se povukli a on je žrtvovan i tu leži glavna opasnost, jer ti iz sjene su vukli konce čitavo vrijeme. sam Sidran je rekao u jednom intervju da je ovaj đikan još za vrijeme studentskih protesta 1968 vrbovan od strane tajnih službi. prema tome radi se o ljudskom ološu koji nikada nije razmišljao svojom glavom, nego su njime upravljali drugi.
Last edited by megaman4 on 24/03/2016 19:24, edited 1 time in total.
ljevoruki

#2386 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ljevoruki »

Njima nikako da dodje iz guzice u glavu.
Neko rece da ne moze cijeli narod biti genocidan - cini mi se da moze ako vise od 90% tog naroda i njegove vodje podrzavaju genocid i osudjene ratne zlocince.
Bojkot svega sto dolazi iz Srbije i genocidnog entiteta.
oridjidji

#2387 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

Za svakog ubijenog stanovnika naseg glavnog grada posebice dobio je nesto vise od 24 sata kazne, sluzice 14, 600 dana kazne, a njegova politika je pobila 11 541 stanovnika Sarajeva u opsadi koja je trajala 1425 dana. Kad se uzme u obzir broj zrtava u cijeloj BiH, onda je ova kazna jos besmislenija. Lijepi Ninberski proces, ovakvima nebi dali nimalo sanse da zive.

Ova presuda mu je nagrada, a zrtvama slaba utijeha i tanka moralna satisfakcija.

Deset dozivotnih bilo bi mu malo.
LSD

#2389 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by LSD »

"Neka mi garantuju Republiku Srpsku, borbu moga naroda, poštovanje 20 hiljada mojih najboljih poginulih boraca. Neka mi garantuju da moju državu neće gurnuti u muslimaniju. Da mene neće medicinski preparirati, da se sa mnom neće rugati i igrati kao komunisti sa Dražom Mihailovićem. Da me neće trovati i ispisati mi pamet - i ja cu otići pješke preko mađarske ravnice pravo za Haag. Ali, tamo ja neću da mi sude. Ja ću biti tužitelj. Ja ću prstom pokazati ko je izazvao da pukne karakazan u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj..."
-rece tada Dabić za list Svedok 1997. god

I yebem ja ovaj komedijaški Haag koji se sjetio da ga osuđuje sad u 2106 u njegovoj 70-toj godini života :shock: puuu pizdurine one ogavne....što ga niste hapsili prije 15-20 godina, a ne sad kad se pseto naživilo.
NeenaSa

#2390 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by NeenaSa »

Toffee karamela wrote:Ja se samo molim da do izbijanja sljedećeg rata Sanela Jenkins bude imala dovoljno novca da nam kupi ono osnovno na svjetskim berzama oružja :bih:
:-)
Sanjarko

#2391 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Sanjarko »

Boskero wrote:Gledam po FB-u sad komentare Srba na presudu Dr. Zlocincu, 1 od 100 ljudi kaže da je dobio ono što je zaslužio i tog jednog mucenika šikaniraju na sve moguce nacine. Imam osjecaj da bi zavrsili kao i ona doktorica iz Prijedora, da su im na dohvat ruke...

I onda se sjetim ovih naših merhametlija kad kažu "ma nisu ni oni svi isti" kao da namjerno ne žele da završe recenicu "90% ih jeste takvo morbidno zatucano krvolocno bez osjecaja za sve ono što se razlikuje od njih "...
Ma eno gledam vijesti BHT.
Pale, Banjaluka nije kriv svi Srbi skoro to govore, hajka na njih Srbe itd.
Zalosno.
valensija

#2392 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by valensija »

Šešelj je komentarisao i presudu Radovanu Karadžiću koja je danas objavljena u Hagu:

"Danas je zločinački Hag, lažni sud zapadnih sila, osudio Karadžića na 40 godina robije. Osudio ga je bez krivice, samo zato što je Srbin i što je poveo srpski narod. Presuda njemu je presuda srpskom narodu. Haški sud nam kroji novu istoriju, svi osim Srba nisu krivi, ni bosanci, ni Hrvati, ni Albanci", rekao je Šešelj.

"Izdajnik Tadić je isporučio Karadžića i Mladića, srpski narod mu to neće oprostiti", rekao je Šešelj.

Toffee karamela

#2394 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

megaman4 wrote:mene uopšte ne zanima ovaj đikan koliko me zanima ko je stvorio ovog Karadžića ovakvog?
Stvorio ga njegov tata četnik iz Petnjice, isti kao on...stvorio ga i fizički i mentalno, još nije bilo da dijete ili unuk ćetalja iz WWII nije postalo to isto.
Last edited by Toffee karamela on 24/03/2016 19:27, edited 1 time in total.
oridjidji

#2395 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

megaman4 wrote:mene uopšte ne zanima ovaj đikan koliko me zanima ko je stvorio ovog Karadžića ovakvog? On nije preko noći postao monstrum. neko je njega unazad par deceniaj prije raspada SFRJ vrbovao za ono što se sprema. nalogodavci njegovi su se povukli a on je žrtvovan i tu leži glavna opasnost, jer ti iz sjene su vukli konce čitavo vrijeme. sam Sidran je rekao u jednom intervju da je ovaj đikan još za vrijeme studentskih protesta 1968 vrbovan od strane tajnih službi. prema tome radi se o ljudskom ološu koji nikada nije razmišljao svojom glavom, nego su njime upravljali drugi.
Radovan je bio dio DB. Barem tako posvjedoci Marko Vesovic, koji rece kako su ga cudni ljudi od sistema onog vakta samarali po Bascarsiji. Vjerovatno tada nije radio dobro svoj posao.
Toffee karamela

#2396 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

NeenaSa wrote:
Toffee karamela wrote:Ja se samo molim da do izbijanja sljedećeg rata Sanela Jenkins bude imala dovoljno novca da nam kupi ono osnovno na svjetskim berzama oružja :bih:
Šta ti vrtiš okicama? Da ti je poznat i 5% jada koje smo imali oko nabavke oružja što zbog embarga što zbog škrtog Alije ne bi tu vrtjela smajlija.
BlueBlood

#2397 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BlueBlood »

"radovan kradzic je lazov i mafijas a pravo ime za zlocine koje je pocinio jeste genocid!"

- haski tuzilac Alan Tieger
statixx

#2398 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by statixx »

megaman4 wrote:mene uopšte ne zanima ovaj đikan koliko me zanima ko je stvorio ovog Karadžića ovakvog? On nije preko noći postao monstrum. neko je njega unazad par deceniaj prije raspada SFRJ vrbovao za ono što se sprema. nalogodavci njegovi su se povukli a on je žrtvovan i tu leži glavna opasnost, jer ti iz sjene su vukli konce čitavo vrijeme. sam Sidran je rekao u jednom intervju da je ovaj đikan još za vrijeme studentskih protesta 1968 vrbovan od strane tajnih službi. prema tome radi se o ljudskom ološu koji nikada nije razmišljao svojom glavom, nego su njime upravljali drugi.
Maloprije na AJZ javlja se novinar iz Srbije koji kaze da ono sto najvise zabrinjava, a sto karakterise danasnju Srbiju, je negiranje ovakvih presuda i optuzbi, ali ne samo na ulici, medju obicnim narodom, vec i u kulturnim, akademskim i politickim krugovima.
Last edited by statixx on 24/03/2016 19:38, edited 1 time in total.
uglavnomja

#2399 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

ceda j.

"Presudu Karadžiću sam saslušao s osećajem stida, ali i nade da će sa srpskog naroda u Srbiji i Bosni i Hercegovini skinuti teret kolektivne krivice. O skidanju krivice sa celog naroda za zločine Karadžićeve ratne politike odlučićemo sami, spremnošću da se od tih zločina ogradimo i da osudimo politiku koja je do njih dovela. Kazna Radovanu Karadžiću je bar delimična, nedovoljna satisfakcija za porodice žrtava njegove politike i jedan od osnova na kojem možemo graditi nove odnose, politiku pomirenja u celom regionu i pre svega u Bosni i Hercegovini, čiji narodi su od ove politike najviše stradali", naveo je Jovanović u saopštenju koje je objavljeno na službenoj internet stranici LDS-a.
Sanjarko

#2400 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Sanjarko »

smijesni_ste wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1111718

Pa jel ova kurva radi u Sarajevu(znam da se pisalo na forumu o tome) ili ima još jednu kćerku?
I caca joj je radio u Saraju.
25-30 godina.
I zahvalio Mu se na ovaj nacin i Sarajevu i Bosni.
Sta smo Mi hranili tolike godine i sta jos hranimo i danas.
Post Reply