Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- Skyfox
#2376 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
onda se neko drugi trkao i nabio Yugica bez kocenja i lagano produzio 
- Cholina_Lokica
#2377 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ne mora znaciti... mozda mu je pukla guma u voznji pa odletio... ili jednostavno prenijelo ga pa smot'o i opalio...
- Skyfox
#2378 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
moguce al onda se vjerovatno ne bi cuo udarac kao sudar... jedino ako je udario u drvoDile wrote:ne mora znaciti... mozda mu je pukla guma u voznji pa odletio... ili jednostavno prenijelo ga pa smot'o i opalio...
BTW
u tom dijelu ima nesto pravo puno udesa
- cappy_tempo
-
krusty
#2380 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
e pravi je lola...
- chuchumbamayumbe
#2381 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Nadjose li VW efendiju, ili je zaplatio glavom?!amrica wrote:Džeta" sletjela u Miljacku, tijelo vozača nije nađeno
Prema izjamama očevidaca vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi
Autor: B.C.
02.12.2009. 11:15
MUP KS
Automobil "džeta" jučer je u 18.45 sati sletio u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Otoka.Policija traga za vozačem za kojeg se ne zna da li se uspio izvući ili se utopio u nabujaloj rijeci.
Prema izjamama očevidaca, "džeta" je sletjela u rijeku iza džamije na Otoci. Vidjeli su vozača kako se popeo na krov automobila u pokušaju da se spasi, ali im je ubrzo nestao iz vidokruga, jer je vozilo ponijela snažna bujica.
"Džeta" je nađena 200 metara niže, iza stadiona na Otoci, ali vozača nije bilo nigdje. Vatrogasci nisu noćas uspjeli izvući vozilo iz Miljacke.
- Na osnovu oznaka automobila poznat nam je identitet vlasnika. Još se utvrđuje da li je vlasnik upravljao automobilom ili ga je dao nekom na korištenje, kazala nam je kantonalna tužiteljica Suada Velić koja je sinoć obavila uviđaj na mjestu događaja.
Policija je sinoć otišla na adresu osobe na koju je registrirana "džeta", ali je nisu naši jer je odselila.
- amrica
#2382 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
oslobodjenje
Policajci MUP-a Kantona Sarajevo i specijalna ronilačka jedinica FMUP-a još nisu pronašli vozača džete koja je u utorak navečer sletjela u Miljacku u sarajevskom naselju Otoka
U MUP-u KS-a još ne mogu potvrditi da li je vozač poginuo ili se utopio u nabujaloj Miljacki, kao ni to ko je osoba koja je u utorak upravljala džetom registarskih oznaka 935-T-194, čiji je vlasnik Vlatko Krunić.
Podsjetimo, nakon što se džeta survala u Miljacku, očevici su vidjeli vozača kako se penje na vozilo, međutim, kada je automobil ponijela bujica, on je, navodno, nestao u vodi. Automobil je poslije izvučen iz rijeke, ali vozača u njemu nije bilo.
Policajci MUP-a Kantona Sarajevo i specijalna ronilačka jedinica FMUP-a još nisu pronašli vozača džete koja je u utorak navečer sletjela u Miljacku u sarajevskom naselju Otoka
U MUP-u KS-a još ne mogu potvrditi da li je vozač poginuo ili se utopio u nabujaloj Miljacki, kao ni to ko je osoba koja je u utorak upravljala džetom registarskih oznaka 935-T-194, čiji je vlasnik Vlatko Krunić.
Podsjetimo, nakon što se džeta survala u Miljacku, očevici su vidjeli vozača kako se penje na vozilo, međutim, kada je automobil ponijela bujica, on je, navodno, nestao u vodi. Automobil je poslije izvučen iz rijeke, ali vozača u njemu nije bilo.
- minjonja
#2383 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vidim ja jucer policajce i specijalce kako se spustaju u miljacku u onom gumenom brodicu. zovem brata i pitam ga zna li on ista, jel se sta desilo da nisam cula. kaze on da oni to sigurno nesto vjezbaju. nisam znala za to da se neko utopio... uzasna smrt...amrica wrote:oslobodjenje
- bpsang
#2384 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
desava se da nosam cijeli dan aparat a da svi posteno i laganice vozeSkyfox wrote:Dile wrote:hocu i ja jednom u zivotu da ovdje okacim sliku jer sam bila prisutna dogadjajuovaj sa yugom me zeznu u par minuta
nist skyfox, od sad cemo da se vozamo po citavu noc i trazimo sta da slikamo![]()
Ja sam naletio par puta na neke situacije sto se moze vidjeti na ovoj temi![]()
al jedini alat mi je mobi tako da slike ili su mutne ili skroz lose samo poneka uspije...
Drug 100ka to odraduje vrhunski
- jedna tamo
#2385 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
sad sam prošla tuda i još stoji.....
okrećem se sreća nikoga na cesti mogla sam sudar napraviti....
okrećem se sreća nikoga na cesti mogla sam sudar napraviti....
- Skyfox
#2386 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
dovoljno je na svaku glavnu raskrsnicu staviti kameru i samo posmatrati sta lole cine i kako divljaju. svaku vecer bi bilo materijala za vijesti100_KA wrote: desava se da nosam cijeli dan aparat a da svi posteno i laganice voze, nego gledam vec dva dana stoji OPEL suza, na izlazu kod HECE izgleda da koliko sam po tragovima vidio da ga je LoLa nagazio preko zelenog ostrvca i opalio po sred bandere jer mu je ulubljeno izmedju farova sve do šajbe( izlaz na stupsku petlju )
- bpsang
#2387 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
da ti je doci meni kuci i gledati raskrsnicu koju ja promatram godinama, vidio bi sta IDIOTI rade, volio bi da me komunicira neko iz Policije evo nudim mu sobu da posmatra sta sve ljudi rade, to je van svakog razuma,jednostavno covjek sa svojim autom ne da pretice kolonu od desetak vozila ,nego i trakom koja ide u suprotnom smjeru, dolazi iz Saraj Polja i prepeci se pored onih koji cekaju da se upali zeleno, ako postoji sumnja da nema Policije doticni prolazi kroz crveno i nastavlja put kao da nikad na tom mjestu nisu postojali semafori.To isto rade doticni iz pravca a.Polja,bez ikakve grize savjesti da ugrozavaju prvo sebe pa cak i ostale ucesnike u saobracaju .A sto je najzalosnije Policije tada ni za lijeka, jer ce prije zaustaviti mene tebe ili bilo kog drugog sto je igrom slucaja zaboravio upaliti svjetla na automobilu, a ovi koji krse drasticni zakon za njih nema ,OPRAVDANJA.Skyfox wrote:dovoljno je na svaku glavnu raskrsnicu staviti kameru i samo posmatrati sta lole cine i kako divljaju. svaku vecer bi bilo materijala za vijesti100_KA wrote: desava se da nosam cijeli dan aparat a da svi posteno i laganice voze, nego gledam vec dva dana stoji OPEL suza, na izlazu kod HECE izgleda da koliko sam po tragovima vidio da ga je LoLa nagazio preko zelenog ostrvca i opalio po sred bandere jer mu je ulubljeno izmedju farova sve do šajbe( izlaz na stupsku petlju )
- Skyfox
#2388 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ma znam sve.100_KA wrote:
da ti je doci meni kuci i gledati raskrsnicu koju ja promatram godinama, vidio bi sta IDIOTI rade, volio bi da me komunicira neko iz Policije evo nudim mu sobu da posmatra sta sve ljudi rade, to je van svakog razuma,jednostavno covjek sa svojim autom ne da pretice kolonu od desetak vozila ,nego i trakom koja ide u suprotnom smjeru, dolazi iz Saraj Polja i prepeci se pored onih koji cekaju da se upali zeleno, ako postoji sumnja da nema Policije doticni prolazi kroz crveno i nastavlja put kao da nikad na tom mjestu nisu postojali semafori.To isto rade doticni iz pravca a.Polja,bez ikakve grize savjesti da ugrozavaju prvo sebe pa cak i ostale ucesnike u saobracaju .A sto je najzalosnije Policije tada ni za lijeka, jer ce prije zaustaviti mene tebe ili bilo kog drugog sto je igrom slucaja zaboravio upaliti svjetla na automobilu, a ovi koji krse drasticni zakon za njih nema ,OPRAVDANJA.
I kod mene ima jedna takva raskrsnica... Zapice se Zagrebackom od Zeljinog stadiona prema gradu, ima jedan duza ravna dionica i onda kad stignu do ove raskrsnice "kod pilica" ima manja okuka ulijevo ali dovoljna da izgube kontrolu i zabiju se u banderu. U zadnjih 10g sam vidio bar jedno 15 udesa i 5 prevnutih kola tu + pogazenih pjesaka... nazalost ko klinca i mene je tu pokupilo auto...
I nikad tu nisam vidio patrolna kola..
- cappy_tempo
#2389 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ooo zar ste i vi tu nastradaliSkyfox wrote:ma znam sve.100_KA wrote:
da ti je doci meni kuci i gledati raskrsnicu koju ja promatram godinama, vidio bi sta IDIOTI rade, volio bi da me komunicira neko iz Policije evo nudim mu sobu da posmatra sta sve ljudi rade, to je van svakog razuma,jednostavno covjek sa svojim autom ne da pretice kolonu od desetak vozila ,nego i trakom koja ide u suprotnom smjeru, dolazi iz Saraj Polja i prepeci se pored onih koji cekaju da se upali zeleno, ako postoji sumnja da nema Policije doticni prolazi kroz crveno i nastavlja put kao da nikad na tom mjestu nisu postojali semafori.To isto rade doticni iz pravca a.Polja,bez ikakve grize savjesti da ugrozavaju prvo sebe pa cak i ostale ucesnike u saobracaju .A sto je najzalosnije Policije tada ni za lijeka, jer ce prije zaustaviti mene tebe ili bilo kog drugog sto je igrom slucaja zaboravio upaliti svjetla na automobilu, a ovi koji krse drasticni zakon za njih nema ,OPRAVDANJA.
I kod mene ima jedna takva raskrsnica... Zapice se Zagrebackom od Zeljinog stadiona prema gradu, ima jedan duza ravna dionica i onda kad stignu do ove raskrsnice "kod pilica" ima manja okuka ulijevo ali dovoljna da izgube kontrolu i zabiju se u banderu. U zadnjih 10g sam vidio bar jedno 15 udesa i 5 prevnutih kola tu + pogazenih pjesaka... nazalost ko klinca i mene je tu pokupilo auto...
I nikad tu nisam vidio patrolna kola..
-
Hendrix
#2390 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ja fakat pokušavam da skontam zašto kod nas vozači voze ko muhe bez glave, eto nije mi jasno kako neko može da vozi i ide u nekakve situacije gdje su izgledi ko u ruskom ruletu.
Danas mi lik uleti u Blažuju u traku da sam morao reagovati motanjem naglo ulijevo i sreća me je spasila da nije bilo nikoga tamo jer bi spuco u nekoga sigurno. A vidio me je sigurno 100m prije kako idem, ali je iz ko zna kojeg razloga odlučio da se sa stanice ubaci par metara ispred mene i što je najžalosnije skrenuo je u onu mesaru 50m kasnije, pa čemu žurba u PM?
Vožnja M17 prema Zenici je uvijek salijevanje strave, šta ljudi rade to je nevjerovatno, kao da niko ne razmišlja šta bi se moglo desiti nego samo idu pa kako god.
Vožnja M17 prema Zenici je uvijek salijevanje strave, šta ljudi rade to je nevjerovatno, kao da niko ne razmišlja šta bi se moglo desiti nego samo idu pa kako god.
- bpsang
#2391 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
evo ova Suza jos stoji ovdje, sa kolikom je on brzinom uletio u ovu krivinu to samo ptice znaju, i doceko ga stub ulicne rasvjete.Stoji ovdje vec skoro 6 dana

slikano mobitelom danas

slikano mobitelom danas
- karanana
#2392 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
dobra mobitel kamera. mora da je sony erricsson.
- chuchumbamayumbe
#2393 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Mogu samo zamisliti kada se, u dalekoj buducnosti, kroz BiH izgradi auto put, ili autoputevi.Hendrix wrote:Ja fakat pokušavam da skontam zašto kod nas vozači voze ko muhe bez glave, eto nije mi jasno kako neko može da vozi i ide u nekakve situacije gdje su izgledi ko u ruskom ruletu.Danas mi lik uleti u Blažuju u traku da sam morao reagovati motanjem naglo ulijevo i sreća me je spasila da nije bilo nikoga tamo jer bi spuco u nekoga sigurno. A vidio me je sigurno 100m prije kako idem, ali je iz ko zna kojeg razloga odlučio da se sa stanice ubaci par metara ispred mene i što je najžalosnije skrenuo je u onu mesaru 50m kasnije, pa čemu žurba u PM?
Pa tu ce biti mrtvih svaki dan.
- karanana
#2394 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa ja nesto kontam da ce autoputevi spasiti zivota i da su sigurniji. gore na m17 prema zenici i dalje prema doboju, najvise se gine kod preticanja. kad/ako se autoput napravi belaji s preticanjem ce nestati.
- chuchumbamayumbe
#2395 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ma kakvi!karanana wrote:pa ja nesto kontam da ce autoputevi spasiti zivota i da su sigurniji. gore na m17 prema zenici i dalje prema doboju, najvise se gine kod preticanja. kad se autoput napravi belaji s preticanjem ce nestati.
Najvise ce se ginuti na autoputevima, vjeruj mi.
Saobracajna kultura - nula.
Stanje vozila - nula.
Poznavanje voznje na autoputu - nula.
Pa jebote, kod nas naprave kruzni tok, raja pojma nema kako da udje a kako da izadje, lobotomija!
Jos kada ga lole nagare 160 u G2, pa to ce da bude raspad sistema!
- 2407
#2396 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Zaboravio si navesti jos jednu vrlo vaznu i veoma porazavajucu cinjenicu:chuchumbamayumbe wrote: Ma kakvi!
Stanje vozila - nula.
Pa jebote, kod nas naprave kruzni tok, raja pojma nema kako da udje a kako da izadje, lobotomija!
Kvalitet autoputa nula ali jedna velika.
I to kada se kombinuje sa svim ovim sto si naveo ima da bude gadno
- chuchumbamayumbe
#2397 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Da, to mi nije palo na pamet. Doduse, slabo me ima na ovo malo naseg jada od autoputa, ne znam ni kakav je "kvalitet"?!2407 wrote:Zaboravio si navesti jos jednu vrlo vaznu i veoma porazavajucu cinjenicu:chuchumbamayumbe wrote: Ma kakvi!
Stanje vozila - nula.
Kvalitet autoputa nula ali jedna velika.
I to kada se kombinuje sa svim ovim sto si naveo ima da bude gadno
Pa, najmanje se gine po gradu, gdje su manje brzine.
Na autoputu, u slucaju nesrece, slabo se ostaje ziv.
A jos ono tipa voznja u pogresnom smjeru, pod uticajem alkohola, brzina, ma ima da bude svega
- Skyfox
#2398 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Da nije ova Suza dio akcije za podizanje svijesti vozaca u prometu? Nesto slicno je bilo i lani...
- karanana
#2399 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ma nek ginu kamikaze. oni ginu i sad a ginut ce i na autoputu. ali jedna, za mene pozitivna razlika je, da na autoputu ginu vecinom svojom krivicom oni koji jure, koji voze pijani, koji voze kante....dok sada na recimo m17 kamikaza pogine ali u isto vrijeme ubije i druge ni krive ni duzne putnike drugih auta u koje se zalijepe kada preticu. izuzev kada lola uleti u suprotni smjer i ubije ni krive ni duzne na autoputu, ali ovo i nije toliko cesto, desava se ali ne redovno.
-
krusty
#2400 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
chuchumbamayumbe wrote: Ma kakvi!
Stanje vozila - nula.
pa imamo vec autoputa, koliko je to bilo teskih udesa na ovih 30ak kilometara ? manje od 10 sigurno
koliko god nasi vozaci ne znali vozit autoput je 10 puta sigurniji od obicne ceste, jer nema seljaka koji izlijecu sa livada i ukljucuju se, nema seljaka koji preticu i ulijecu u makaze itd
jedino sto se moze desiti je da ti neko uleti dok ga pretices, al opet nemoj prebrzo ici pa mozes i izbjeci tezi sudar