FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kory

#2376 Re: FC Barcelona

Post by kory »

Plavih_11 wrote:
kory wrote:
Plavih_11 wrote:Ma to ja samo nakukavam .. :mrgreen:
hehehe ma samo ti al dzaba ipak ce real abd osvojit zasluzili su ba heehee :D :-D
Eki zasluzili .. 8-)

Znaci, Barsa koja je sve do veceras bila prva nije zasluzila a Real koji je veceras dosao na prvo mjesto jeste? Izgleda da ja nikad necu skontati ovo kad je neko "zasluzio" .. :mrgreen: :mrgreen:
hehehe ma ne...to sam ja reko vise onako ponesem atmosferom heheh...to da je neko zasluzio titulo je cisto sranje.... :D
al real je cijelu sezonu tu uz barsu i jos uvijek tu jedan naspram drugog...vidjecemo ko je bolji...
mene ovo sve podsjeca na sezonu od prije 2-3 god kad je real slicno ovako pobijedio espanjola...(gubili 1-3,pobijedili 4-3) i bas tada je barsa imala kiks neznam protiv koga...cini mi se atletiko madrid.... :D :-D
al uzivacemo do kraja sezone zaista bice napeto...
Charuga
Globalni moderator

#2377 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Danas, 06.03.2010. godine, u Sport Centru u Zetri održana je osnivačka skupština udruženja navijača FC Barcelona iz BiH. Sastanak i osnivačku skupštinu je organizovala facebook grupa FC Barcelona Bosnia, a veliku pomoć i podršku ovome su dali Dino Konaković i Marjan Mijajlović koji su sastanak uveličali svojom prisustvom.
Inicijativa za osnivanje fan kluba postoji već odavno, ali nikada nisu napravljeni neki konkretni koraci da se to uradi iako je to često bila tema rasprava kako na facebook grupi FC Barcelona Bosnia, tako i po forumima gdje su se okupljali simpatizeri Barce. Večeras se u Sport Centru napokon prešlo s riječi na djela.
Sastanku su prisustvovali osim spomenutih ličnosti i desetak fanova Barce iz Sarajeva i okolnih gradova. Između ostalih bili su tu i skoro svi administratori FC Barcelona Bosnia na facebooku. U okviru sastanka Sport Centar nam je i obezbijedio live prijenos večerašnje tekme Barce s Almerijom. Pobjeda Barce u toj tekmi je trebao biti šlag na tortu nakon sastanka, ali nažalost ovaj put nismo bili te sreće.
Dogovorene su sljedeće stvari:

IME UDRUŽENJA: FC Barcelona Bosnia
SJEDIŠTE: Sarajevo
E-MAIL: [email protected]
LOGO: biće korišten ovaj logo facebook grupe FC Barcelona Bosnia

Što se tiče oficijelne web stranice udruženja to će se znati u ovih dan-dva i tome ćete biti obaviješteni. Udruženje planira u što skorijoj budućnosti napraviti članske karte za sve oni koji budu željeli postati članovi fan kluba, a o proceduri kako doći do tih članskih karata pisat ćemo više u narednim danima. Planira se u okviru udruženja organizovati zajedničko gledanje utakmica Barcelone u prostorijama Sport Centra, a kako često će to biti zavisiće od nas i vas. Osim tih u okviru udruženja biće i ostalih aktivnosti, a između ostalog i kupovina originalnih Barca rekvizita, te mogućnost kupovine ulaznica i organizovanog odlaska na neku od utakmica Barce. Sve ovo će naravno biti privilegija samo registrovanih članova.
Nakon ove osnivačke skupštine članovi skupštine su dobili pojedinačna zaduženja i latiće se posla oko registracije ovog fan kluba u BiH, kao i odmah pokrenuti proceduru priznavanja fan kluba od strane FC Barcelona kao jednog od oficijelnih fan klubova što će i samo za sebe donijeti određene privilegije.
Slike sa osnivačke skupštine imaćete priliku vidjeti u galeriji slika facebook grupe FC Barcelona Bosnia.

Charuga
Globalni moderator

#2378 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

sumirprimus

#2379 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote:Da vidimo sta stats kaze za vecerasnju tekmu...
"Almería have not beaten FC Barcelona since they won promotion to the top flight in 2007. They have met five times in all competitions and the Andalucian outfit have drawn once and lost four times."

Znaci brat bratu,oni i remi ako izvuku bingo,...
hebmu misha,ko da nasluti :evil:
ako je ko od vas gledo tekmu pa jedno 80-20% je posjed lopte bio...
al nece u go i bog...
tito dragi,zadnja linija kanta,...štaš,idemo dalje...
mene najvise plasi utakmica sa seviloom.,,po meni bodovi iz madrida mogu se i prosut,bod ko kuca,al 3 u sevilli je odlucujuca(naravno isto tako i sigurica sa valenciom aBd,buda,shiva,tito partijai ostali ).... :)
sumirprimus

#2380 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Next match

Competition: League

Home team: FC Barcelona FC Barcelona

Visiting team: Valencia CF Valencia CF

Date: 14-03-10 Time: 19:00

Stadium: Camp Nou

Nista glavu gore,idemo dalje,ako nista onda bar nema ibre u napadu,sace pedro uvaljutat koji golcic :evil:
ultima_palabra

#2381 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:po meni bodovi iz madrida mogu se i prosut,bod ko kuca
:shock: Kakva je ovo malodušnost, nigdje najava pobjede, 6-2 i slično :-D Više vas volim kad se razmećete :D
sumirprimus wrote:Nista glavu gore,idemo dalje,ako nista onda bar nema ibre u napadu,sace pedro uvaljutat koji golcic
Imate prednost što je ovaj meč između 2 utakmice kupa UEFA za Valenciu. Villa, Silva, Mata i ekipa mogu uvaliti gol-dva, eh sad koliko će im odbrana primiti :?: Xaviju i Iniesti ne gine dobra mara od Marchene i Albelde :evil:
Taj Pedro je baš čudan igrač, rijetko kad odigra nešto posebno, ali zna gol uvalit.
sumirprimus

#2382 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:po meni bodovi iz madrida mogu se i prosut,bod ko kuca
:shock: Kakva je ovo malodušnost, nigdje najava pobjede, 6-2 i slično :-D Više vas volim kad se razmećete :D
sumirprimus wrote:Nista glavu gore,idemo dalje,ako nista onda bar nema ibre u napadu,sace pedro uvaljutat koji golcic
Imate prednost što je ovaj meč između 2 utakmice kupa UEFA za Valenciu. Villa, Silva, Mata i ekipa mogu uvaliti gol-dva, eh sad koliko će im odbrana primiti :?: Xaviju i Iniesti ne gine dobra mara od Marchene i Albelde :evil:
Taj Pedro je baš čudan igrač, rijetko kad odigra nešto posebno, ali zna gol uvalit.
IMa djecko fintu jedan na jedan,nemoj djaba,:)
Nema svako nafake u zivotu ko pipo raul,pardon raul gonzalez :evil:
Charuga
Globalni moderator

#2383 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

http://www.fcbarcelonabih.com/

Ovo je oficijelna stranica Barsinih simpatizera u BiH. S obzirom da je tek u nedelju pocelo da se ozbiljno radi na njoj odlicno izgleda. Ko se nije pridruzio, ima jos vremena .. ;-)
emirchata

#2384 Re: FC Barcelona

Post by emirchata »

http://www.fcbarcelona-bosnia.com/

a kakva je ovo stranica? gledam anketu i smijem se..stranica je barcin fan klub,a moj klub dere u anketi :D sve u svemu barca je jadan klub. .. =)

GLORY GLORY! :evil:
Charuga
Globalni moderator

#2385 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

emirchata wrote:http://www.fcbarcelona-bosnia.com/

a kakva je ovo stranica? gledam anketu i smijem se..stranica je barcin fan klub,a moj klub dere u anketi :D sve u svemu barca je jadan klub. .. =)

GLORY GLORY! :evil:
http://www.fcbarcelonabih.com/

Ovo je ona prava .. :thumbup:

Jeli tvoj klub onaj sto je prosle godine bio SAMO ucesnik finala LP-a. Oni sto su hladno primili 2 gola od "jadnog kluba" .. :mrgreen:
emirchata

#2386 Re: FC Barcelona

Post by emirchata »

plavih 11 jeste to je taj klub koji je izgubio od tima koji nije zasluzio da igra finale :D..btw navijam za zelju pa necu puno da te pritiscem :P
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2387 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

Image

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2388 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

Image

mislim da je Katalonija čula za ovog momčića... :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2389 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

mozda bi mogao u barcu, xavi jos malo pa u penziju. zasad se nebi naigrao pored inieste i xavia. jedino da ih mjenja kad se povrijede.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2390 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

crysis wrote:mozda bi mogao u barcu, xavi jos malo pa u penziju. zasad se nebi naigrao pored inieste i xavia. jedino da ih mjenja kad se povrijede.
aludiram na večerašnje ispadanje Reala :mrgreen: konkretno.
crysis

#2391 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

katalonija je cula za momcica, al se ne obazire lion je djeciji vrtic za barcelonu.
Fordas

#2392 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Messi - Valencia 3:0 :D :D

Treba prodati Zlatana onim hadaljima iz Madrida, ne treba nam :D
Bušman

#2393 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Messi je fakat fenomen 21. stoljeca. Upravo ono sto je Maradona bio u 20. :D Plus sto je i bolji covjek, dva gola posvetio UNICEFu (postao je ove sedmice ambasador UNICEFa).
LSD

#2394 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Messi nije normalan :-) ...3 gola zabi i to slalomima kroz odbranu Valensije :shock:
Charuga
Globalni moderator

#2395 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Image

"PARA VOS VALEN"!

Valen je odmilja ime za Valentinu, nedavno rodjenu kcerku Maxija Biancucchija, igrača Cruz Azula, inace Messijvog rodjaka za kojeg Messi kaze da mu je brat. Beba je rodjena prije vremena, nakon samo sedam mjeseci trudnoce zbog cega je njena mama vise sedmica lezala u bolnici. Messi je golove posvetio maloj Valentini.
ultima_palabra

#2396 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Valjda će se ispucati u ovih par kola ;-) Al se Villi ne da zaigrati protiv Barce :roll: Valencia uze 1 bod iz 2 meča, a da je igrao on, moglo je biti 4...
sumirprimus

#2397 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Valjda će se ispucati u ovih par kola ;-) Al se Villi ne da zaigrati protiv Barce :roll: Valencia uze 1 bod iz 2 meča, a da je igrao on, moglo je biti 4...
bogme kakve golove dade,ne bi valenciji ni 3 ville pomogle...
prvi je za antologije... :thumbup:
samo se nadam,da ce pravi biti za reala...
u stvari pravi trebaju biti xavi iniesta i nadam se keita.... :thumbup:

mada i s realom nista ne odlucuje,vaznije su tekme u gostima maljorci,viljarealu i sevilji, :evil: bem ti raspored...
dugo hladno proljece :D
Charuga
Globalni moderator

#2398 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Kad se u potpinosti oporave Abidal, Keita i Toure ekipa ce biti jaca za jos 30% i nece biti patnja kao sad .. :thumbup:
ultima_palabra

#2399 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:
ultima_palabra wrote:Valjda će se ispucati u ovih par kola ;-) Al se Villi ne da zaigrati protiv Barce :roll: Valencia uze 1 bod iz 2 meča, a da je igrao on, moglo je biti 4...
bogme kakve golove dade,ne bi valenciji ni 3 ville pomogle...
prvi je za antologije... :thumbup:
samo se nadam,da ce pravi biti za reala...
u stvari pravi trebaju biti xavi iniesta i nadam se keita.... :thumbup:

mada i s realom nista ne odlucuje,vaznije su tekme u gostima maljorci,viljarealu i sevilji, :evil: bem ti raspored...
dugo hladno proljece :D
Misliš da ne bi zabio onu šansu što je imao Žigić 8-)
Anyway, nisam se previše nadao, Valencia nije u pravoj formi da digne bod sa Nou Campa...
sumirprimus

#2400 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Plavih_11 wrote:Kad se u potpinosti oporave Abidal, Keita i Toure ekipa ce biti jaca za jos 30% i nece biti patnja kao sad .. :thumbup:
znas sta,po onom sto sam onako nestrucno i subjektivno odokativnom metodom i sam mogao upratit,najvise su im falili alves kad je bio povrijedjen i sad keita...
keita je zmaj.
naravno to u slucaju kada su messi,xavi i iniesta pravi 8-)
Post Reply