Eto exkluziva
Sarajevo Construction
- MOSALJOZE
#2376 Re: Sarajevo Construction
Duljević će praviti garažu preko puta Vijećnice
Eto exkluziva
Eto exkluziva
- zateznistub
#2377 Re: RE: Re: Sarajevo Construction
To sam pitao radnike...parkingO'zone wrote:Ovamo izmedju Alte i Hollidaya se nešto počelo praviti a to oko fontane nisam vidio
Poslato sa radnog mjesta...
-
neki
#2378 Re: Sarajevo Construction
Neko te slagao...MOSALJOZE wrote:Duljević će praviti garažu preko puta Vijećnice
Eto exkluziva
Duljevic nije ni učestvovao na tenderu
- P308
#2379 Re: Sarajevo Construction
Izgleda nista od vecih radova, samo ga malo uljepsavaju ali u sustini sve ostaje isto:O'zone wrote:Uze Bajrović Holliday inn
http://www.klix.ba/biznis/simbol-saraje ... /160717047
Nisam se nadao tome iskreno, mislio sam da je BBI real estate siguran kupac ali očigledno Bajrović zna posao i šta će mu donijeti lovu. Ako ga dovede na približan nivo hotela Europa svaka mu čast.
http://www.klix.ba/biznis/novi-vlasnik- ... /160718043
-
kB27
#2380 Re: Sarajevo Construction
Vjerovatno će sređivati onako u hodu, postepeno. Nerealno je da se bilo šta ruši pa gradi ponovo..
- P308
#2381 Re: Sarajevo Construction
Ne ocekuje niko rusenje, ocekujemo ovokB27 wrote:Vjerovatno će sređivati onako u hodu, postepeno. Nerealno je da se bilo šta ruši pa gradi ponovo..

- O'zone
- Globalni moderator
#2382 Re: Sarajevo Construction
Hahahaha koji je to megalomanski projekt bio
"i prođe od tad 13 Bajrama a babo Atif nikako da započne kongresni centar..."
- agent_zero
#2383 Re: RE: Re: Sarajevo Construction
Konačno više da i to počne, mada kasno, trebalo je ovo ljeto biti završeno da nisu oni iz Rama glasa srali... Planirao sam stan tu uzeti (jeftinije cijene bile nego dole ono sranje na Otoci). A sad je već gotovo, ko će čekati 2-3 godine još da se to izgradi.O'zone wrote:Pa u svim je planovima, jedino Rama glass/HANO nešto navodno prave probleme ali ljudi imaju ogroman postrojenja i mašine treba napraviti hale za to ako/kad se bude selilo_BataZiv_0809 wrote:Je li se to fakat pocinje graditi ona nebodercina?O'zone wrote:Iselio AMKO skaldišta iza Hitne pomoći ostaje još RamaGlass pa da se neboder počne praviti
-
kB27
#2384 Re: Sarajevo Construction
Koliko po m2?
I ja sam čuo za neku bombu o cijeni od cca. 1600-1800KM po kvadratu - ali nešto imam osjećaj da je šupljak. Ili da će biti x stanova po toj cijeni, ostalo daleko više. Ne vjerujem da se onakva zgrada gradi 'za sirotinju'.
I ja sam čuo za neku bombu o cijeni od cca. 1600-1800KM po kvadratu - ali nešto imam osjećaj da je šupljak. Ili da će biti x stanova po toj cijeni, ostalo daleko više. Ne vjerujem da se onakva zgrada gradi 'za sirotinju'.
-
Dzontra_Volta
#2385 Re: Sarajevo Construction
Ma ja, kod nas sve obrnuto. Kod nas "elita" živi u neboderu od 27 spratova! 
-
kB27
#2386 Re: Sarajevo Construction
Da, baš čudan sindrom. Valjda si tako veći graDŽanin. 
- Logovan
#2387 Re: Sarajevo Construction
Jedno su želje, drugo je realnost.P308 wrote:Ne ocekuje niko rusenje, ocekujemo ovokB27 wrote:Vjerovatno će sređivati onako u hodu, postepeno. Nerealno je da se bilo šta ruši pa gradi ponovo..
-
old_spice
#2388 Re: RE: Re: Sarajevo Construction
Rama glass i hano su vec napravili nova skaldista u vlakovu, koliko znam rama glas je vec preselio tu ili je jedan dio, uglavnom ogromne hale su u pitanju i jos jedna u izgradnjiO'zone wrote: Pa u svim je planovima, jedino Rama glass/HANO nešto navodno prave probleme ali ljudi imaju ogroman postrojenja i mašine treba napraviti hale za to ako/kad se bude selilo
- agent_zero
#2389 Re: Sarajevo Construction
Tako nešto je pisalo kad je projekat objavljen na zvaničnoj stranici. To je super cijena i ja sam planirao tu stan uzeti, ali ne mogu čekati više dok se to izgradi. Sjebali čitav projekat radi onih straćara dole. I sad čekaj do 2018te...kB27 wrote:Koliko po m2?
- studiorum_tuzlaensis
#2390 Re: Sarajevo Construction
Ista situacija kao i sa mnom. Vjerovatno ću ganjati prekoputa, na Trgu Heroja/Aleja lipa ili Azize Šaćirbegović plavi ili crveni neboderi i između. Kad bi samo ovo krenulo, odma bi ostavio pare, ali ovako se i dalje oteže situacija niakd da krene. Ne bi mi žao bilo ni 2000 KM/m2, vjerujem da će i biti takva cijena bez poreza.agent_zero wrote:Tako nešto je pisalo kad je projekat objavljen na zvaničnoj stranici. To je super cijena i ja sam planirao tu stan uzeti, ali ne mogu čekati više dok se to izgradi. Sjebali čitav projekat radi onih straćara dole. I sad čekaj do 2018te...kB27 wrote:Koliko po m2?
-
kB27
#2391 Re: Sarajevo Construction
Ne treba tako gledati stvari, da je sjebao RamaGlass svojim 'straćarama'.. sjebali su ovi što su počeli Sarajevo Tower priču na sva zvona - a nisu riješili stvari koje prve trebaju da se riješe.agent_zero wrote:Tako nešto je pisalo kad je projekat objavljen na zvaničnoj stranici. To je super cijena i ja sam planirao tu stan uzeti, ali ne mogu čekati više dok se to izgradi. Sjebali čitav projekat radi onih straćara dole. I sad čekaj do 2018te...kB27 wrote:Koliko po m2?
- dzevadk
#2392 Re: Sarajevo Construction
Stvano ovo sta rade na bijelasnici je za sjest i plakat... Koje unistavanje planine...Thorgerson wrote:Haje ba ko hoce da dise eno mu Bjelasnica i Babin do.
-
archi_a
#2393 Re: Sarajevo Construction
Na ovom mjestu, tačno na ovom mjestu sam 91 na 92 naučio skijati, tačnije prvi put stao na skije i imao časove skijanja. Bio je tzv bebi lift.dzevadk wrote:Stvano ovo sta rade na bijelasnici je za sjest i plakat... Koje unistavanje planine...Thorgerson wrote:Haje ba ko hoce da dise eno mu Bjelasnica i Babin do.
-
PeppermintSA
#2394 Re: Sarajevo Construction

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160729040
Počela rekonstrukcija platoa na Skenderiji. Daj bože da napokon naprave jedan ozbiljan i lijep trg. Živim za dva dana: Kada će srediti fasade na svim oronulim austrougarskim zgradama u centru i kada će u potpunosti renovirati Skenderiju (dvorane, privredni grad i plato).
Kad već to spomenuh - ima li neko stručan da mi kaže koliko bi realno koštalo da se ponovo fasadiraju Titova, Ferhadija, Zelenih beretki, Branilaca Sarajeva i Štrosmajerova? Kad čovjek recimo ode u Ljubljanu i vidi kako oni održavaju svoje austrougarske fasade i kako je grad zbog toga lijep, te se vrati u Sarajevo i vidi ovaj krš zgadi mu se život.
- mayab
#2395 Re: Sarajevo Construction
Sve zavisi od stepena korupcije tzv. "ugradnje" vladajućih koji se pitaju.... videći kako se to otprilike kreće u nas, vrlo sam skeptičan 
-
vodoinstalater
#2396 Re: Sarajevo Construction
Općinsko vijeće Ilidža na 41. redovnoj sjednici održanoj 3. augusta donijelo je Odluku o neposrednoj pogodbi za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta, tvrdi N1.
Naime, kako je navedeno u odluci koja je danas stupila na snagu objavom u Službenom listu, odobrava se prodaja neposrednom pogodbom građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu "Kuwait investment company d.o.o." Sarajevo iz Ilidže radi izgradnje stambenog objekta. Cijena po metru kvadratnom iznosi 75 KM.
"Zemljište je označeno kao k.č. broj 2387/40 A, u površini od 580 m, upisana u z.k. ul. broj 544 K.O. Donji Butmir (z.k. stanja), odnosno k.č. broj 583/2, u površini od 67 m, 579/2 u površini od 90 m, 584/2 u površini od 128 m i 578 u površini od 295 m sve K.O. Vrelo Bosne (katastarskog stanja), zemljište u državnoj svojini sa kojim, na temelju člana 7. Zakona o građevinskom zemljištu Federacije BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/03 i 16/04), upravlja i raspolaže Općina", navodi se u odluci, navode na N1.
Kako je navedeno u Odluci, sa kupcem predmetne nekretnine zaključit će se odgovarajući kupoprodajni ugovor, a kupac se može uknjižiti kao vlasnik i preuzeti u posjed kupljenu nekretninu, tek nakon što prodavcu - Općini Ilidža u propisanom roku uplati cjelokupnu prodajnu cijenu.
A "mi" .....
Ovo mozda i nije blizu izvorista ali malo pomalo. Samo strpljivo
Naime, kako je navedeno u odluci koja je danas stupila na snagu objavom u Službenom listu, odobrava se prodaja neposrednom pogodbom građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu "Kuwait investment company d.o.o." Sarajevo iz Ilidže radi izgradnje stambenog objekta. Cijena po metru kvadratnom iznosi 75 KM.
"Zemljište je označeno kao k.č. broj 2387/40 A, u površini od 580 m, upisana u z.k. ul. broj 544 K.O. Donji Butmir (z.k. stanja), odnosno k.č. broj 583/2, u površini od 67 m, 579/2 u površini od 90 m, 584/2 u površini od 128 m i 578 u površini od 295 m sve K.O. Vrelo Bosne (katastarskog stanja), zemljište u državnoj svojini sa kojim, na temelju člana 7. Zakona o građevinskom zemljištu Federacije BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/03 i 16/04), upravlja i raspolaže Općina", navodi se u odluci, navode na N1.
Kako je navedeno u Odluci, sa kupcem predmetne nekretnine zaključit će se odgovarajući kupoprodajni ugovor, a kupac se može uknjižiti kao vlasnik i preuzeti u posjed kupljenu nekretninu, tek nakon što prodavcu - Općini Ilidža u propisanom roku uplati cjelokupnu prodajnu cijenu.
A "mi" .....
Ovo mozda i nije blizu izvorista ali malo pomalo. Samo strpljivo
- Logovan
#2397 Re: Sarajevo Construction
Pa evo piše ti, biće ozbiljan, kvalitetan: glavni grad Bosne i Hercegovine ubrzo će biti bogatiji za kvalitetniji trg i plato u centru Sarajeva.PeppermintSA wrote: Počela rekonstrukcija platoa na Skenderiji. Daj bože da napokon naprave jedan ozbiljan i lijep trg. Živim za dva dana: Kada će srediti fasade na svim oronulim austrougarskim zgradama u centru i kada će u potpunosti renovirati Skenderiju (dvorane, privredni grad i plato).
- drug_profi
#2398 Re: Sarajevo Construction
Pred ZOI 84. su sve fasade obnovljene. Grad bio prelijep.PeppermintSA wrote:
Kad već to spomenuh - ima li neko stručan da mi kaže koliko bi realno koštalo da se ponovo fasadiraju Titova, Ferhadija, Zelenih beretki, Branilaca Sarajeva i Štrosmajerova? Kad čovjek recimo ode u Ljubljanu i vidi kako oni održavaju svoje austrougarske fasade i kako je grad zbog toga lijep, te se vrati u Sarajevo i vidi ovaj krš zgadi mu se život.
Ako je tad moglo, moze i sad, samo ako se napravi plan i iskljuce taldzije.
-
Innovation
#2399 Re: Sarajevo Construction
Zar nisu obnovljene i poslije rata?drugi profil wrote:Pred ZOI 84. su sve fasade obnovljene. Grad bio prelijep.
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... XXRcK7WE1Q
- drug_profi
#2400 Re: Sarajevo Construction
Nemam pojma. Poslijeratne godine su mi prošle u agoniji preživljavanja sa dvoje male djece. Ne znam da li sam ikako išao u centar i čaršiju nekoliko godina.Innovation wrote:Zar nisu obnovljene i poslije rata?drugi profil wrote:Pred ZOI 84. su sve fasade obnovljene. Grad bio prelijep.
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... XXRcK7WE1Q