a i osipa se i na teravijama
jeste vi primjetili

ružmarin-a wrote:
Božiji Poslanik s.a.w.s je rekao: Od Allahovih dž.š. robova ima ljudi koji nisu ni poslanici, ni šehidi, a zavidjet će im i poslanici i šehidi na Sudnjem danu zbog njihovog mjesta kod Allaha dž.š.“
Upitaše ashabi: „Obavjesti nas, Allahov Poslaniče, ko su oni?“
Allahov Poslanik s.a.v.s. reče:
„To su ljudi koji se vole u ime Allaha dž.š. nisu rodbina, niti imaju materijalene koristi od toga. Njihova lica će biti svjetlost, i oni će biti u svjetlosti. Neće se bojati onda kad ljudi budu strahovali, niti će tugovati kada drugi budu tugovali
(hadis prenosi: Omer ibnu-l-Hattab r.a.)
Što se teravija tiče, tako je svakog ramazana: nekako se drži sličan omjer u prvoj polovini ramazana, da bi potom počelo lagano osipanje. Ponovo dolazi do laganog povećanja klanjača oko 27 noći koja je i ramazanska kulminacijaružmarin-a wrote:šta je ovo nešto utihnulo![]()
a i osipa se i na teravijama
jeste vi primjetili
ružmarin-a wrote:
Božiji Poslanik s.a.w.s je rekao: Od Allahovih dž.š. robova ima ljudi koji nisu ni poslanici, ni šehidi, a zavidjet će im i poslanici i šehidi na Sudnjem danu zbog njihovog mjesta kod Allaha dž.š.“
Upitaše ashabi: „Obavjesti nas, Allahov Poslaniče, ko su oni?“
Allahov Poslanik s.a.v.s. reče:
„To su ljudi koji se vole u ime Allaha dž.š. nisu rodbina, niti imaju materijalene koristi od toga. Njihova lica će biti svjetlost, i oni će biti u svjetlosti. Neće se bojati onda kad ljudi budu strahovali, niti će tugovati kada drugi budu tugovali
(hadis prenosi: Omer ibnu-l-Hattab r.a.)
Alejkumu selam! Jel to halal-gripa?giordania wrote:Selam svima
Ja se borim sa gripom,tabletice,cajevi i limun......al' eto,virnem pomalo da vidim sta radite

pape wrote:Evo, ... kjafir poranio na sijelo. Znam da zasluzeno odmarate, neka, ... sucur Allahu, treba prikupiti snage za posta.Ahmmed wrote: Hej, brate pape, neka si navratio, mubarek si nam učinioPost,Bogu velikom hvala, ide taman kako treba
A za havanu....ne brinem ja za njega, snađen je on insan, a svakako ga očekujem na barem jednom ovom našem ramazanskom sijelu, do kraja ovog mubarek mjeseca
![]()
Nego, ... moj brate Ahmo, ... dva dana ti sve nesto prevrcem po glavi, ... dumam, ... i ne mogu izdrzati, moram te nesto pitati, pa kud puklo da puklo.
Znas, ... na sjelima insan promuhabeti, uz kahvu proegleni o svemu i svacemu, ... pa evo, da ne "okolokolim", ... ti me nazva bratom i razvuce mi usta ovako, ...... i ... bezbeli, drago mi bi. Al`, ... pobojah se da ti neki ne zamjere i da ti ne zahatore, ... da njima usta ne budu ovaka, ...
![]()
Poselami mi @Kwaheri, ...
Dobro, elhamdulillah, u iščekivanju vikenda, da se , ako Bog da, doooobro naspavamBHF_Manijak wrote:Dzezakellah jar za kafu Zvjezdice,moRe vala u oev sate...
we selam brate Ahmmede,kako ti u ove kasne sate?!
BHF_Manijak wrote:Ti bas ko prava zvijezda,cas je ima,cas nema...naleti...ode,vrati se,pa opet negdje ode...![]()
Sto se zadala sa flimovima...zvjezdica_7 wrote:BHF_Manijak wrote:Ti bas ko prava zvijezda,cas je ima,cas nema...naleti...ode,vrati se,pa opet negdje ode...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gledam film
ZapisalaBHF_Manijak wrote:cuuuuj?!eh Bogami ne znam,ja sam cuo da je film beton,ali razlciiti ukusi valjda...Hangover moram pogledati,iako nisam ljubitelj komedija,ali cuo sam da je dobar pravo...
ako nisi gledalam,stariji je film,obaevzno pogledaj,Mind hunters!!