Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
-
ja71
#2376 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Naprijed braco tifusari"
iz Bitke na Neretvi
iz Bitke na Neretvi
- Aleluja
#2377 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ništa ja ne izmišljam. Ja samo iznova otkrivam! 
- frameni
#2378 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Znam da je ljubav ista kao brana: ako ostavite pukotinu kroz koju može da se provuče i najtanji mlaz vode, malo pomalo, voda će potkopavati odbrambene zidove i nastupiće trenutak kad više niko neće uspeti da ukroti snagu bujice. Ako se zidovi odrone, ljubav osvaja sve: tada više nije važno šta je moguće ili nemoguće, nije važno da li možemo ili ne možemo da zadržimo osobu pored sebe. Ljubav znači gubitak kontrole!"
Paulo Koeljo
Paulo Koeljo
- frameni
#2379 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne znam gdje počinje praznina mora.
Ali slutim što je taknuo u tebi ili meni glas koji je blizu negdje rekao: nikad.
To je rijeka koja se više ne vraća u svoj izvor,
jer su joj obale dogovorene s nekim nepoznatim koji čeka u daljini.
To je cvijet koji ne silazi više u svoj korijen jer se ondje naselila budućnost.
Nikad. Šumna trava neizgaženih visoravni, snijeg na planinama ljubičastim.
Osvrni se za sobom i gledaj svoje Nikad u travi sluha i vida naraslo u sjeni ruku sustalih, u sjaju želje neugasle.
Obazri se, prepoznaj svoje Nikad po iščezlim nizinama prostrto. I teška misao koju si zanjihao postat će blaga, jer je kraj nje čovjek nerazumljiv u svojoj samoći.
A kad se on pomakne u Noć i u veliki uspavani prostor,
ispružit ćeš za njim svoje ruke i viknuti: ne odlazi!
Nikad - Vesna Parun
Ali slutim što je taknuo u tebi ili meni glas koji je blizu negdje rekao: nikad.
To je rijeka koja se više ne vraća u svoj izvor,
jer su joj obale dogovorene s nekim nepoznatim koji čeka u daljini.
To je cvijet koji ne silazi više u svoj korijen jer se ondje naselila budućnost.
Nikad. Šumna trava neizgaženih visoravni, snijeg na planinama ljubičastim.
Osvrni se za sobom i gledaj svoje Nikad u travi sluha i vida naraslo u sjeni ruku sustalih, u sjaju želje neugasle.
Obazri se, prepoznaj svoje Nikad po iščezlim nizinama prostrto. I teška misao koju si zanjihao postat će blaga, jer je kraj nje čovjek nerazumljiv u svojoj samoći.
A kad se on pomakne u Noć i u veliki uspavani prostor,
ispružit ćeš za njim svoje ruke i viknuti: ne odlazi!
Nikad - Vesna Parun
- hanny12
#2380 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nitko ne može biti toliko gluh kao oni koji ne žele čuti. Nitko ne može biti toliko slijep kao oni koji ne žele vidjeti.
Matthew Henry
Matthew Henry
- Layne
#2381 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Would you tell me, please, which way I ought to go from here?"
"That depends a good deal on where you want to get to," said the Cat.
"I don’t much care where--" said Alice.
"Then it doesn’t matter which way you go," said the Cat.
"--so long as I get SOMEWHERE," Alice added as an explanation.
"Oh, you’re sure to do that," said the Cat, "if you only walk long enough."
"That depends a good deal on where you want to get to," said the Cat.
"I don’t much care where--" said Alice.
"Then it doesn’t matter which way you go," said the Cat.
"--so long as I get SOMEWHERE," Alice added as an explanation.
"Oh, you’re sure to do that," said the Cat, "if you only walk long enough."
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2382 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
veze s vezom,
.
- potočanka
#2383 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
i ne znam čime me kupuješ i ne znam zašto si uvijek tu i ne znam otkud ti...
nikada nisi bio dio nijedne moje bajke, pa ipak ti savršeno pristaje kostim i prosjaka i princa...
nikada nisi bio dio nijedne moje bajke, pa ipak ti savršeno pristaje kostim i prosjaka i princa...
-
Lullaby5
#2384 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Mozes mi ponovo reci da bi mi srce u kutiji dao
da ga pored kreveta cuvam
dok na barsunu kao na odru
mirno pocivaju snovi.
A ja bih mogla,
mogla bi da ti kazem da te jos uvek sanjam, da te jos uvek volim,
ali reci nista necu, cutacu,
jer ja i kada cutim - cutim o tebi.
da ga pored kreveta cuvam
dok na barsunu kao na odru
mirno pocivaju snovi.
A ja bih mogla,
mogla bi da ti kazem da te jos uvek sanjam, da te jos uvek volim,
ali reci nista necu, cutacu,
jer ja i kada cutim - cutim o tebi.
- vesela_sveska
#2385 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne nedostaju nam osobe koje volimo. Nedostaje nam onaj dio nas koji su odnijele sa sobom...
- frameni
#2386 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I dalje verujem da Sunce izlazi svakog dana
i da svako novo Sunce najavljuje novi dan;
dan koji je juče bio budućnost.
I dalje verujem da će današnji dan,
u trenutku zatvaranja jedne stranice vremena,
obećati sutra - ranije nepredvidivo,
kasnije neponovljivo.
Karlos Fuentes
i da svako novo Sunce najavljuje novi dan;
dan koji je juče bio budućnost.
I dalje verujem da će današnji dan,
u trenutku zatvaranja jedne stranice vremena,
obećati sutra - ranije nepredvidivo,
kasnije neponovljivo.
Karlos Fuentes
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2387 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Znaci koje ostavljamo iza sebe neće izbeci sudbinu svega sto je ljudsko: prolaznost i zaborav. Možda će ostati uopšte nezapaženi? Možda ih niko neće razumeti? Pa ipak, oni su potrebni, kao što je prirodno i potrebno da se mi ljudi jedan drugom saopštavamo i otkrivamo. Ako nas ti kratki i nejasni znaci i ne spasu od lutanja i iskušenja, oni nam mogu olakšati lutanja i iskušenja i pomoći nam bar time što će nas uveriti da ni u čemu sto nam se dešava nismo sami, ni prvi ni jedini." - Ivo Andrić
"Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se ugasi. Izbrisati je, da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje, ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji. Ovako se mjesaju utvare i zivot, pa nema ni cistog sjecanja ni cistog zivota." - Meša Selimović
"Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se ugasi. Izbrisati je, da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje, ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji. Ovako se mjesaju utvare i zivot, pa nema ni cistog sjecanja ni cistog zivota." - Meša Selimović
- vesela_sveska
#2388 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ponekad te neki ljudi odguraju od sebe, jer znaju da zaslužuješ bolje...
- Aleluja
#2389 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Muškarac mora biti svoj kako bi bio moj! 
-
cvrcak i mrav
#2390 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
" Ima mnogo rasparenih ljudi i neparnih kombinacija. To je cesta zivotna prica. Ili ste sami ili ste suvisni."
D. Radovic
D. Radovic
- vesela_sveska
#2391 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Oprostila je što sam je čuvao kao rezervu, a hvatao se lošeg društva, kafane i one druge vrste djevojaka. Oprostila mi je što sam ljubio druge, znala je da samo nju volim. Oprostila mi je sve pijane noći, sve te kafane, znala je da ću joj se, opet, kad - tad vratiti. Oprostila mi je svaku poruku koju joj nisam poslao, svaki poziv kojem se nadala, a nije ga bilo. Znala je, još je ima u meni. Oprostila mi je što sam je mijenjao za lude noći, lude provode, dok me je u suzama čekala držeći telefon u ruci. Opraštala mi je uvrede, psovke. Čekala je, kao niko ona je znala da čeka. Dok sam bio daleko, stotinama kilometara, s nekim djevojkama za jednu noć - bila je sama.
Često pitam za nju, jesu li me kilometri i moje ponašanje izbrisali iz njenog srca, ljube li je neke tuđe usne. Kažu, još je sama. Ona za mene ne pita, a znam je. Ludica mala, ne bi priznala ni za šta na svijetu da sam jedino čemu se moli, da sam bio i ostao jedini razlog onih zlih suza što joj svakodnevno kvase ono lijepo, umiljato lice. Pustila me je, ne zove više, ne da da joj žute minute unište sve što je započela bez mene. I neka je, neću je dirati. Neću da joj sreću opet pokvarim. A samo kad bi znala .. volim je, prijatelju, volim kao prvog dana. Đubre sam bio godinama, godinama je ubijao. U jednom trenutku stvorio bih joj sve, u drugom sve uzeo, vratio na samo dno.
Sada se kajem, ali natrag nema. Šta bih sve dao, da tu moju malu garavu opet učinim najsretnijom na svijetu, šta sve ne bih dao za jedan osmijeh - a da sam ja tome razlog. Fali mi, prijatelju, i ona, a i ja onakav kakvim me samo ona uspijevala učiniti. Nikada neće saznati, što sam gori bio - više sam je volio...

Često pitam za nju, jesu li me kilometri i moje ponašanje izbrisali iz njenog srca, ljube li je neke tuđe usne. Kažu, još je sama. Ona za mene ne pita, a znam je. Ludica mala, ne bi priznala ni za šta na svijetu da sam jedino čemu se moli, da sam bio i ostao jedini razlog onih zlih suza što joj svakodnevno kvase ono lijepo, umiljato lice. Pustila me je, ne zove više, ne da da joj žute minute unište sve što je započela bez mene. I neka je, neću je dirati. Neću da joj sreću opet pokvarim. A samo kad bi znala .. volim je, prijatelju, volim kao prvog dana. Đubre sam bio godinama, godinama je ubijao. U jednom trenutku stvorio bih joj sve, u drugom sve uzeo, vratio na samo dno.
Sada se kajem, ali natrag nema. Šta bih sve dao, da tu moju malu garavu opet učinim najsretnijom na svijetu, šta sve ne bih dao za jedan osmijeh - a da sam ja tome razlog. Fali mi, prijatelju, i ona, a i ja onakav kakvim me samo ona uspijevala učiniti. Nikada neće saznati, što sam gori bio - više sam je volio...
- hanny12
#2392 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Najveća kukavica je muškarac koji probudi u ženi ljubav, bez namjere da joj tu ljubav uzvrati."
Bob Marley
Bob Marley
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#2393 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Beskorisno je čovjeku sa predrasudama dokazivati neopravdanost njegovih predrasuda.
Ivan Sergejevič Turgenjev
Ivan Sergejevič Turgenjev
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#2394 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Put do zvijezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe puno se lomatati po bespućima. Ne prijatelju... Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu. U tome je tajna... U tome je jedini trik... -Balašević
- Aleluja
#2395 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vuk dlaku mijenja u jesen i u proljece. Čovjek po potrebi! 
- charrrmed
#2396 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
veze s vezom wrote:On the first page of our story ...the future seemed so bright
then this thing turned out so evil...I don’t know why I’m still surprised
even angels have their wicked schemes...and you take that to new extremes
but you’ll always be my hero....even though you’ve lost your mind
Love the way you lie
- charrrmed
#2397 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ima na raznim diskusijama, i nisam jedini koji je glasao za tebe. Nema na cemuveze s vezom wrote:Volim i ja ovu pjesmu...svaka rijec je na mjestucharrrmed wrote:
Uh, volim ovu pjesmu! I sve tvoje citate, zato i glasah za tebe za forumasa godine
![]()
![]()
Toliko ti se svidjaju citati ...zar ima i ta tema...hvala hvala puno
![]()
- miskin
#2398 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kol'ko god hvalio magarca nikada neće biti kao konj!
Čovjek koji juri dva zeca ne uhvati nijednog. (Konfučije)
Čovjek koji juri dva zeca ne uhvati nijednog. (Konfučije)
- Aleluja
#2399 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Padam svakog dana, ali je važno ustati. Svi mi padamo svakog trena. Stalno nekoga iznevjeravamo, stalno smo neprijatni prema nekom, ali je dobro da to odmah možemo da ukapiramo. Znaš, nije frka pasti, frka je valjati se u svom padu! 
- dust in the wind
#2400 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
10.fojerbahova teze
ako ne mozemo mijenjati svijet, mjenjajmo kafane
ako ne mozemo mijenjati svijet, mjenjajmo kafane

...hvala hvala puno