Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑07/11/2024 10:56
I za povrat novca imaju trik, kao vracanje para na karticu potrajat ce do 14 dana a novac moze ici i na Temu kredit u roku 3 minute
Sacekacu ja 14 dana ili koliko god, a oni neka vide sa kakvom bagrom posluju. Nije ni cudo da su prebacili na druge poste.
meni su zabranili da trazim povrat . JEr sam trazio 4 x od 100 artiakala . MOgu dobiti povrat ali moram poslati artikal u Kinu o svome trosku
I za povrat novca imaju trik, kao vracanje para na karticu potrajat ce do 14 dana a novac moze ici i na Temu kredit u roku 3 minute
Ne mora značiti da je trik, u većini povrata i sa drugih stranica se čeka na novac neki period.
Ne mora značiti da je trik, u većini povrata i sa drugih stranica se čeka na novac neki period.
Nije trik, pogresno se izrazih, ono cekaces pare a mozes i na kredit kod nas za 3 minute, pa te navuku da ipak pristanes na njihov kredit cime se osiguraju da ces opet kupiti.
Meni nije jasno kakva je to brza posta koja je pogubila toliko paketa, samo na ovoj temi cetiri pet ljudi je svjedocilo. Kako mogu gubiti pakete, pa valjda se nekad ukaze u skladistu, nemoguce da je nestao.
Ili kradu, sto je fascinantna poslovnost. Sjebace sebi unosan posao jer neko maznjava pakete.
Sacekacu ja 14 dana ili koliko god, a oni neka vide sa kakvom bagrom posluju. Nije ni cudo da su prebacili na druge poste.
meni su zabranili da trazim povrat . JEr sam trazio 4 x od 100 artiakala . MOgu dobiti povrat ali moram poslati artikal u Kinu o svome trosku
Meni nije jasno kakva je to brza posta koja je pogubila toliko paketa, samo na ovoj temi cetiri pet ljudi je svjedocilo. Kako mogu gubiti pakete, pa valjda se nekad ukaze u skladistu, nemoguce da je nestao.
To se slažem.
Meni u ovih 13 godina kako naručujem sa interneta (i to raznih stranica, od malih anonimnih poduzetnika iz Evrope pa do eBaya, AliExpressa) se desilo da možda nisu stigla 1-2 paketa od možda njih 200 naručenih.
Još su to u 95% situacija državne pošte dostavljači, a je li, privatne kurirske službe se ne bi trebale ni porediti sa državnim jer po automatizmu očekuješ bolju uslugu od privatnih.
djukak wrote: ↑07/11/2024 11:18
Juče mi od brze pošte 1323 stiže Viber poruka da su paketi na dostavi i link za eventualno preusmjerenje. Naravno nisam otvarao link.
Danas me zovu iz lokalne pošte da pokupim pakete. Banjaluka je u pitanju. Za razliku od prošli put nema dostave na adresu, već idem u poštu (ionako je blizu).
Dobar bio moj onaj tracking ovde al sad vise nije mjerodavan jer imaju sad 2 poste izlazne sa 2 tracking broja mada mogu se sabirati al ko ce to sve ganjati i analizirati
xPaco1337 wrote: ↑07/11/2024 15:00
Arrived in destination country (warehouse/logistic center)
HU
Kakva crna Mađarska
Kako misliš crna Mađarska? Je li misliš da paket iz Kine dolazi direktno u Sarajevo?
Pa ne mislim, ali nije to destination country I ne kontam zašto se carini paket za Bosnu u Mađarskoj ? Ne znam kakve su šanse da se sad 2 paketa od jednom nađu na carini pa me ovi klepe
@drugi paket mi dolazi M-ONE, neka Srpska služba
Last edited by xPaco1337 on 07/11/2024 15:06, edited 1 time in total.
Bio sam neki dan u skladistu x expresa da preuzmem, oni paketi nabacani na gomilu, ne znam kajav im je sistem ali meni djeluje da bas i nema nekog sistema, a ogromna kolicina paketa. Bukvalno trazio radnik onako i na svakom citao ime, nema nekog sortiranja posebnog, jedva nasao.
Dobro se ne zagubi i vise posiljki.
Ateista wrote: ↑07/11/2024 15:17
Bio sam neki dan u skladistu x expresa da preuzmem, oni paketi nabacani na gomilu, ne znam kajav im je sistem ali meni djeluje da bas i nema nekog sistema, a ogromna kolicina paketa. Bukvalno trazio radnik onako i na svakom citao ime, nema nekog sortiranja posebnog, jedva nasao.
evo sad gledam status pošiljke koju sam dobio prošle sedmice:
Out for Delivery
NEW
Under delivery (at the courier/postman )
BA
November 6, 2024, 15:36
Out for Delivery
NEW
BA
kakve legende
Ha ha, giganti.
Meni pise tacan datum da je dostavljeno, kad sam i preuzeo.
Ono sto je cudno, nije bilo na moje ime a dali su mi bez da su trazili licnu (imao je sa sobom ali nisu trazili), samo ime i adresu.
Out for Delivery
NEW
BA
kakve legende
Ono sto je cudno, nije bilo na moje ime a dali su mi bez da su trazili licnu (imao je sa sobom ali nisu trazili), samo ime i adresu.
Koliko se sjećam, meni ni u Euroexpressu ne traže ličnu pri preuzimanju u prostorijama, a unazad nekoliko godina ni u BH Pošti kad preuzimam neki veći paket.
Ja bi paket i licno otisao preuzeti, u DC Lukavica, ali sta vrijedi ici kad su oni zijanili paket tj pojma nemaju gdje je. Ako nije ukraden, negdje je ispod tog brda paketa.
Kod nas se svaka bagra zeli baviti poslom koji ne zna raditi, ne mozes nabacivati brdo paketa, valjda sortiras po nekom osnovu.