U po dana u po noci ne mozes normalno voziti sve od policije na Bjelavama pa do OS i prevoja prema M. Handzica pa dole nizbrdoOptimist wrote: ↑07/07/2023 10:11Ulica se ne zove Bardakcije nego Zaima Sarca.HelaS wrote: ↑07/07/2023 07:00 Sinoć oko 22.30, na Bardakčijama, u Sarajevu, na ulici ispred hotela "Hondo", trojica policajaca zakačili prekršajne naloge za parkiranje. Ostavili svoj automobil 50-tak m udaljen s uključenim motorom. Preko dana ovdje ima mnogo parkiranih vozila, škola je u blizini, kafići, stanari, itd, i nijednom policajci iz PS Centar nisu došli, a kad ljudi parkiraju vozila u vrijeme dok nema saobraćaja, preko noći, onda dođu da napišu prekršaj. Policija nam je stvarno poslata lihvarska i lešinarska organizacija![]()
Tu su svaki dan parkirana vozila na cesti, u saobracajnoj traci, i svaki dan policajci treba da pisu jer se ne moze proci.
Dobio si kaznu jer si bio parkiran u saobracajnoj traci, nepropisno.
Po tvojoj logici po danu na tom mjestu ne treba parkirati, dok je navecer dozvoljeno?
"Majstori" parkiranja Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bitangeIprinceze
#2376 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
- Optimist
#2377 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Slazem se.
Svaki dan prolazim i svaki dan se provlacim. Cak i policijsko vozilo bude parkirano u traci dok su oni na kafi u Coshe-tu.
Svaki dan prolazim i svaki dan se provlacim. Cak i policijsko vozilo bude parkirano u traci dok su oni na kafi u Coshe-tu.
-
HelaS
#2378 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Pa bolan što iskačeš iz grmlja tako, čitaj šta sam napisao. Bardakčije je naziv naselja gore, nisam napisao na Zaimu Šarcu nego na Bardakčijama. I nisam napisao da sam ja dobio kaznu. Kako si legendo ovo zaključio, sam ili ti je neko rekaoOptimist wrote: ↑07/07/2023 10:11Ulica se ne zove Bardakcije nego Zaima Sarca.HelaS wrote: ↑07/07/2023 07:00 Sinoć oko 22.30, na Bardakčijama, u Sarajevu, na ulici ispred hotela "Hondo", trojica policajaca zakačili prekršajne naloge za parkiranje. Ostavili svoj automobil 50-tak m udaljen s uključenim motorom. Preko dana ovdje ima mnogo parkiranih vozila, škola je u blizini, kafići, stanari, itd, i nijednom policajci iz PS Centar nisu došli, a kad ljudi parkiraju vozila u vrijeme dok nema saobraćaja, preko noći, onda dođu da napišu prekršaj. Policija nam je stvarno poslata lihvarska i lešinarska organizacija![]()
Tu su svaki dan parkirana vozila na cesti, u saobracajnoj traci, i svaki dan policajci treba da pisu jer se ne moze proci.
Dobio si kaznu jer si bio parkiran u saobracajnoj traci, nepropisno.
Po tvojoj logici po danu na tom mjestu ne treba parkirati, dok je navecer dozvoljeno?
I da, preko noći nikom ne smetaju parkirana vozila uz trotoar. Tako se ovdje parkira decenijama, još i prije rata. I preko dana ne smetaju vozila ispred Honde, smetaju vozila na kolovozu ispred cijele zgrade preko puta. Smetaju ispred Amko marketa.
A ovdje je policija dobila nalog preko MZ da piše kazne, pa su došli naveče kad svi spavaju da ispune normu. O tome se radi. Preko dana ih nema.
- Optimist
#2379 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Hotel Hondo se ne nalazi na Bardakcijama nego na Bjelavama, ulica Zaima Sarca.
Vozila parkirana u saobracajnici uvijek smetaju, bez obzira koje je doba dana.
Ostalo sto si pisao ne vrijedi ni komentarisati.
Vozila parkirana u saobracajnici uvijek smetaju, bez obzira koje je doba dana.
Ostalo sto si pisao ne vrijedi ni komentarisati.
- madesa
#2380 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
zezas se jel deHelaS wrote: ↑07/07/2023 07:00 Sinoć oko 22.30, na Bardakčijama, u Sarajevu, na ulici ispred hotela "Hondo", trojica policajaca zakačili prekršajne naloge za parkiranje. Ostavili svoj automobil 50-tak m udaljen s uključenim motorom. Preko dana ovdje ima mnogo parkiranih vozila, škola je u blizini, kafići, stanari, itd, i nijednom policajci iz PS Centar nisu došli, a kad ljudi parkiraju vozila u vrijeme dok nema saobraćaja, preko noći, onda dođu da napišu prekršaj. Policija nam je stvarno poslata lihvarska i lešinarska organizacija![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- vjeshalica
#2382 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Lik je fasovo kaznu,dosao da dušicu olakša,razumijevanja imajte
- nepass1
#2383 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Neki dan su i u konaku pisali, inace od crkve do dzamije je traka postala parking prostor. Kamioni iz pivare ne mogu namotati.
- Snake Eyes
-
Throttle
#2385 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ko je duzan da tebi obezbijedi npr 3 parking mjesta jer ti, hanuma i dijete imate po auto? Ko je duzan da ti obezbijedi parking mjesto pod prozorom jer ti je mrsko prohodat 100m? Da se razumijemo, pisem generalno, nista licno
- Altsa
#2386 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ponavljam. Obezbijedi parking a onda naplacuj kazne za nepravilno parkiranje. Kolko ce ko imati auto je licna stvar.
- Laplace
-
Throttle
#2388 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ne slazem se. Naplacuj kazne da bi utjecao na bahatost. Parkiras li na placene parkinge il daj dzabice na trotoar? Posto se iz pisanja vidi da si ovaj drugi, nema se sta s tobom diskutovat
-
HelaS
#2389 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Nije, napamet pišeš. Lik zna problematiku parkiranja u ovoj ulici i zna za nalog za pisanje kazni, ali u dnevno vrijeme, kad je stvarno teško prohodna od parkiranih vozila, najčešče roditelja iz škole, i gostiju kafića u blizini, a ne u noćne sate kada nikog nema. Pisali su kazne ljudima koji tu žive, koji nemaju gdje ostaviti auto preko noći. I nisu ova tri policajca jedini koji pišu kazne za parkiranje u noćnim satima. Nedavno je policajac postavio prekršajne naloge na sva vozila u Dženetića čikmi iza 11 naveče. Kome tada smetaju vozila
- drug_profi
#2390 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
To je bogami preseravanje i maltretiranje.
Ja ako sam ih zvao, bilo je uvijek u gluha doba jer se neko natakri na haustor ili blokira stazu potpuno.
Tolerisacu sve ako je samo preko noci, samo ostavi malo prostora da se moze proci sa kolicima ili sa cekerima.
Za bezobrazluk i samozivost odmah zovem.
I znas koliko su puta dosli?
Nikad!
Ja ako sam ih zvao, bilo je uvijek u gluha doba jer se neko natakri na haustor ili blokira stazu potpuno.
Tolerisacu sve ako je samo preko noci, samo ostavi malo prostora da se moze proci sa kolicima ili sa cekerima.
Za bezobrazluk i samozivost odmah zovem.
I znas koliko su puta dosli?
Nikad!
- Laplace
#2391 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
To bi možda i imalo smisla da svakog dana ne gledamo vozila parkirana na trotoaru iako na desetak metara od tog mjesta ima nekoliko slobodnih parking mjesta. Ne jednom sam vidio da je lik parkirao na cesti ili trotoaru doslovno pored skoro praznog parkinga. Juče je, na primjer, lik parkirao na cesti a bukvalno metar desno od auta su tri prazna parking mjesta.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2392 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Država to nije dužna da obezbijedi.Laplace wrote: ↑09/07/2023 09:38To bi možda i imalo smisla da svakog dana ne gledamo vozila parkirana na trotoaru iako na desetak metara od tog mjesta ima nekoliko slobodnih parking mjesta. Ne jednom sam vidio da je lik parkirao na cesti ili trotoaru doslovno pored skoro praznog parkinga. Juče je, na primjer, lik parkirao na cesti a bukvalno metar desno od auta su tri prazna parking mjesta.
Država je dužna da odobri investitoru gradnju ukoliko mu je objekat u skladu sa urbanističko-građevinskim propisima , šta urbanističko - građevinski propisi govore o praktičnom broju parking mjesta za automobile i koliko je država revnosna u poštovanju tih propisa je nešto drugo.
Kad neko napravi kuću , u svoju avliju parkira auto i zatvori , zagradi avliju , nije to javni parking.
U čemu je razlika sa javnim parkinzima ispred zgrada u privatnom vlasništvu ?
Nek kupe sebi gospoda parking mjesta ili nek plaćaju kazne ako nepropisno parkiraju.
Država je dužna da gradi , škole , bolnice i sve druge javno-korisne zgrade i ustanove.
Automobil i parking je individualni izbor a ne javno dobro.
- Altsa
#2393 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ne podrzavam ne propisno parkiranje i treba strogo kaznjavati. Isto tako treba obezbjediti dovoljno parking mjesta. Sta tu nije jasno.Laplace wrote: ↑09/07/2023 09:38To bi možda i imalo smisla da svakog dana ne gledamo vozila parkirana na trotoaru iako na desetak metara od tog mjesta ima nekoliko slobodnih parking mjesta. Ne jednom sam vidio da je lik parkirao na cesti ili trotoaru doslovno pored skoro praznog parkinga. Juče je, na primjer, lik parkirao na cesti a bukvalno metar desno od auta su tri prazna parking mjesta.
- Laplace
#2394 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Sve je jasno pa i to da je nedostatak parking mjesta samo izgovor za nepropisno parkiranje.Altsa wrote: ↑09/07/2023 09:58Ne podrzavam ne propisno parkiranje i treba strogo kaznjavati. Isto tako treba obezbjediti dovoljno parking mjesta. Sta tu nije jasno.Laplace wrote: ↑09/07/2023 09:38
To bi možda i imalo smisla da svakog dana ne gledamo vozila parkirana na trotoaru iako na desetak metara od tog mjesta ima nekoliko slobodnih parking mjesta. Ne jednom sam vidio da je lik parkirao na cesti ili trotoaru doslovno pored skoro praznog parkinga. Juče je, na primjer, lik parkirao na cesti a bukvalno metar desno od auta su tri prazna parking mjesta.
-
psycho social
#2395 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Civilizacija problem preopterećenosti užeg gradskog jezgra rješava na vrlo suptilan način represije, namjernog nedostatka parking mjesta i žara kaznama za nepropisno parkiranje.
Odlazak u grad planiraš korištenjem javnog prijevoza. To što narod fura neosnovan snobizam da je javni prijevoz za sirotinju, to je druga priča.
Odlazak u grad planiraš korištenjem javnog prijevoza. To što narod fura neosnovan snobizam da je javni prijevoz za sirotinju, to je druga priča.
- Laplace
#2396 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Da.psycho social wrote: ↑09/07/2023 10:28 Civilizacija problem preopterećenosti užeg gradskog jezgra rješava na vrlo suptilan način represije, namjernog nedostatka parking mjesta i žara kaznama za nepropisno parkiranje.
Uz to, ja bih za nepropisno parkiranje uveo kaznu obaveznog pješačenja od po pet kilometara dvevno u toku 15 dana (uz moguće povećanje kilometraže i broja dana ako se prekršaj ponovi) uz oružanu pratnju.
Danas lik, koji je bio parkiran na trotoaru, izlazi na cestu da bi prešao preko i parkirao prekoputa, doslovno nekih pet metara od mjesta gdje je maloprije bio parkiran. Majstoru se nije dalo da pješice pređe cestu nego je morao auto paliti.
-
kakaljin
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2399 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
moram se pohvaliti da sam općio u barbarosi i kafiću lijevo s dvije koke naravno ne u isto vrijeme 
i to bez kola
inženjerke
i da su me izbacivali iz kafića zbog nemoralnog ponašanja
stipsa ne da za sobu pare
i to bez kola
i da su me izbacivali iz kafića zbog nemoralnog ponašanja
- Ateista
#2400 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
E jest ti neko hvaljenje, ako nije bilo u isto vrijeme onda nista.