Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
moonca

#2376 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moonca »

Primjeceno dobro- ponasanje je pretjerano, ..kao i kontakt, na slici.. ona nije trebala njega, oko struka :oops:

Image
ultima_palabra

#2377 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ultima_palabra »

breuer wrote: 26/06/2021 00:23 nebitno udata ili ne, nije prikladno za funkciju koju obavlja da se onoliko kezi...djeluje budalasto...mada, poslije Skake je teško djelovati budalasto...
Tacno donekle, neiskustvo valjda.
moonca

#2378 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moonca »

Kad su joj saradnici- volonteri... :zoka:
exliberal-ex

#2379 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by exliberal-ex »

kox wrote: 25/06/2021 23:53
Gradonačelnica na stranu ali ti si previše gledao Srnu u ratu, lupaš gluposti.
Svi su gledali srnu u ratu...de mi pojasni gdje to lupam
suspect_zero

#2380 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by suspect_zero »

moonca wrote: 26/06/2021 00:36 Primjeceno dobro- ponasanje je pretjerano, ..kao i kontakt, na slici.. ona nije trebala njega, oko struka :oops:

Image
Jes', eto trebala ga je uhvatit za muda.....oko čega laprdate par stranica.
exliberal-ex

#2381 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by exliberal-ex »

ultima_palabra wrote: 26/06/2021 00:31
exliberal-ex wrote: 25/06/2021 21:19 Da postavim jedno drugacije pitanje.

Ko po vama od srpskih politicara i javnih licnosti iz RS moze proci kao neko s kim se moze radit ?

Pokusavam da skontam kriteriju pa ako nije problem....
Sa svakim se mora raditi, pa i sa Dodikom. Neke tikve saditi, tesko. Za saradnju su najbolji oni koji se ne doticu previse tema oko kojih je zasad nemoguce sloziti se, ne raspiruju mrznju i fokusiraju se na zivotne teme (najblizi tome mi djeluje Sarovic).
👍

Ja o tome i pricam...daj da se radi na temama koje nece raspirivat mrznju...ocito je da je ima svugdje.Vremenom kad se ljudi bolje upoznaju moci ce pricat i o losim stvarima.
exliberal-ex

#2382 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by exliberal-ex »

suspect_zero wrote: 26/06/2021 00:48
moonca wrote: 26/06/2021 00:36 Primjeceno dobro- ponasanje je pretjerano, ..kao i kontakt, na slici.. ona nije trebala njega, oko struka :oops:

Image
Tacno tako...sve neki moralisti kao da su odraslu sa engleskom kraljicom e ne po nekim vukojebinama Bosne...
moonca

#2383 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moonca »

suspect_zero wrote: 26/06/2021 00:48

Image
:oops: koliko se uteg'o. ne nazire se tako sto..
..Ponasanje je jako bitno, kao i oblacenje/styling- joj je uzas.. djeluje neuredno,zapusteno.. sramota za Sarajevo :zoka:
Last edited by moonca on 26/06/2021 00:54, edited 1 time in total.
e__

#2384 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by e__ »

Image
Meni je bilo bas lijepo za vidjeti (politiku na stranu) i ne bi rekao da je to cini neozbiljnom, ili da je neprimjerno. Ne pratim njen rad, i Stanivukovic mi nije drag kao osoba, ali oboje su mladi (vjerovatno su zato malo opustenije prirode), druzeljubivi, i dijele “can do” stav… a isto tako pomaze cinjenica sto su fotogenicni. Tako da su vjerovatno dosta ljudi nasmijali i usrecili, cak iako im to nije bila namjera.

Neka nana cita Avaz: “Nu hi sto su pravo lijepi!” 😋
kox

#2385 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kox »

exliberal-ex wrote: 26/06/2021 00:45
Samo je na tebe za razliku od drugih očito ostavilo ozbiljne posljedice.
Postoje presude za opsadu Sarajeva i zna se vrlo dobro ko ga je držao pod opsadom i na koji način. To 'oni su sami civile držali u obruču, sami sebi gasili struju, vjerovatno i sami sebe granatirali' ostavi za četnička sijela i guslarske večeri.
suspect_zero

#2386 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by suspect_zero »

Bože smiluj se i satari ovu prćvarnicu od zemlje :oops:
Jebe mi se više za četnike, balije, ustaše, komuniste....30 godina prošlo, pa dosta majku mu.
Tema Gradonačelnica Sarajeva, koja se rodila godinu prije, nije haman rat ni zapamtila (ako je i bila ovdje, to nisam upratila a nije ni bitno) a vi okrenuli o prvim, drugim, trećim, ostalim...
Hoću život dostojan čovjeku, da pošteno zaradim i mogu da preživim od svog rada, hoću da ne čekam po pet sati u ambulanti, hoću da mi dijete sigurno može otići do škole, hoću sklonjene migrante sa ulica, hoću kriminalce, dilere i ubice u zatvorima, hoću redovan prevoz, hoću mogućnost zasnivanja porodice i da mogu obezbijediti krov nad glavom, hoću posao al bez da nekoga trebam zakititi ko na svadbi, hoću jebene vakcine da sa materom mogu popiti kafu a da ne mislim jesam li je zarazila....hoću na kraju dostojanstvenu smrt, da mi porodica ne mora dizat kredit da bi me ukopali.
Sva ostala priča, mislim da poštene ljude ne zanima.
moonca

#2387 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moonca »

:dada: Bila je Jugoslavija.
high_volume

#2388 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by high_volume »

suspect_zero wrote: 26/06/2021 01:10 Bože smiluj se i satari ovu prćvarnicu od zemlje :oops:
Jebe mi se više za četnike, balije, ustaše, komuniste....30 godina prošlo, pa dosta majku mu.
Tema Gradonačelnica Sarajeva, koja se rodila godinu prije, nije haman rat ni zapamtila (ako je i bila ovdje, to nisam upratila a nije ni bitno) a vi okrenuli o prvim, drugim, trećim, ostalim...
Hoću život dostojan čovjeku, da pošteno zaradim i mogu da preživim od svog rada, hoću da ne čekam po pet sati u ambulanti, hoću da mi dijete sigurno može otići do škole, hoću sklonjene migrante sa ulica, hoću kriminalce, dilere i ubice u zatvorima, hoću redovan prevoz, hoću mogućnost zasnivanja porodice i da mogu obezbijediti krov nad glavom, hoću posao al bez da nekoga trebam zakititi ko na svadbi, hoću jebene vakcine da sa materom mogu popiti kafu a da ne mislim jesam li je zarazila....hoću na kraju dostojanstvenu smrt, da mi porodica ne mora dizat kredit da bi me ukopali.
Ma ne može!

Može, ako stalno naglas govoriš "Ja sam Bošnjakinja", "Ja sam Srpkinja", "...Hrvatica"... itd :-)
LBVIEW

#2389 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by LBVIEW »

kox wrote: 26/06/2021 01:07
Postoje presude za opsadu Sarajeva i zna se vrlo dobro ko ga je držao pod opsadom i na koji način. To 'oni su sami civile držali u obruču, sami sebi gasili struju, vjerovatno i sami sebe granatirali' ostavi za četnička sijela i guslarske večeri.
:thumbup:
Sta ocekivati od lika koji ne priznaje haske presude jer, kako sam rece, ni Ameri to ne rade. Da ne spominjem kako je, nakon presude Plavsicki, tvrdio kako genocidna babuskara nije kriva. :-)
exliberal-ex

#2390 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote: 26/06/2021 01:54

Sta ocekivati od lika koji ne priznaje haske presude jer, kako sam rece, ni Ameri to ne rade. Da ne spominjem kako je, nakon presude Plavsicki, tvrdio kako genocidna babuskara nije kriva. :-)
jel to kasni socijala ha....

mislim ja sam ko i ti sklonio guzicu na zapad ali barem nisam ko ti zadojen mrznjom.....
Patton44

#2391 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Patton44 »

ultima_palabra wrote: 26/06/2021 00:20
Patton44 wrote: 25/06/2021 19:41
Hakiz wrote: 25/06/2021 19:18

Ne odlučuje on da li je bio genocid nego sud. A sud je rekao da je bio. Kraj priče.
Sto bi drasko reko. cica mica gotova prica.
A sto se Benjamine tice, imala je dobar nijet,al je nedolicnim ponasanjem koji nije primjeren za udatu zenu i uz to gradonacelnicu,sve usrala. Ko da je slanca pustena.
Eto ti ces reci sta je primjereno udatoj zeni :lol:
Da sam bogdo samo ja,al nazalost nisam.
KraljicaIzJajca

#2392 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by KraljicaIzJajca »

exliberal-ex wrote: 26/06/2021 03:03
mislim ja sam ko i ti sklonio guzicu na zapad ali barem nisam ko ti zadojen mrznjom.....
Ti samo loše glumiš poštenog Srbina. :)
KraljicaIzJajca

#2393 Re: Gradonačelnica Sarajeva

tovarish wrote: 25/06/2021 22:48
exliberal-ex wrote: 25/06/2021 21:19 Da postavim jedno drugacije pitanje.

Ko po vama od srpskih politicara i javnih licnosti iz RS moze proci kao neko s kim se moze radit ?

Pokusavam da skontam kriteriju pa ako nije problem....
Puhalo, Bursać, Bajić,... Samo što oni i takvi kao oni neće zadugo doći na vlast u RS-u.

Zato se mora deverati sa onim što imamo u ponudi i odabrati onoga Srbina koji je pošteniji i hoće da radi u korist običnog čovjeka, bez obzira što ima stavove kakve ima. Kad bi to bilo eliminatorno, onda nebi imali s kim išta raditi i imali bi ovo što nam servira tronožac sa svojim podguznim muhama. A to što trenutno imamo koristi šačici ljudi, dok su ostali bijeda. I bijedi su dali nacionalističke kosti da ih glođu, dok oni uživaju u luksuzu.

A ovi kozojebi što traže dlaku u jajetu po meni nisu ništa bolji od Draška. On četnik, oni balije.
Osoba koja osobe oslovljava kozojebima je nacistički nastrojena, kao što je bio i autor kovanice.

Kozojeb je nastala od riječi Judensau ili Judenschwein, kontakt Židova sa svinjom koji sisa njeno vime.. To implicira dacsu Židovi potomci krmače, nečiste životinje u judaizmu. Koza se pojavljuje kasnije, a predstavlja vraga, npr. Židovka grli kozu/vraga. Identična demonizacija se danas nastavlja kovanicom kozojeb ka muslimanima.

Tvom fašizmu se upravo najviše raduju tvoji četnici.
saibaba

#2394 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by saibaba »

suspect_zero wrote: 26/06/2021 01:10 Bože smiluj se i satari ovu prćvarnicu od zemlje :oops:
Ja i ? Mislim to je ok... ali sta cemo s tim tvojim manifestom ?
saibaba

#2395 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by saibaba »

high_volume wrote: 26/06/2021 01:31
Ma ne može!

Može, ako stalno naglas govoriš "Ja sam Bošnjakinja", "Ja sam Srpkinja", "...Hrvatica"... itd :-)
Sto mislis da ce ti neko davati kes ako govoris da si ... sta vec ? Mislis da je to dovoljno ? Da ne moras ici na posao, obrazovati se,.. da je dovoljno samo reci sta si po nacionalnosti ?
KraljicaIzJajca

#2396 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Danas je nakon 27 godina održan prvi zvanični sastanak gradonačelnika Sarajeva i gradonačelnika Banja Luke.
Svjesni različitosti u politikama i određenim stavovima, želimo potencirati saradnju u svemu onome što nas spaja.
Benjamina je ovakvom izjavom pogazila osobni stav. Fuj!
kox

#2397 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kox »

Ova rečenica je suština jedine moguće politike u BiH koja mozda može donijeti napredak. Bravo gradonacelnice :bih:
Anquilla

#2398 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Anquilla »

KraljicaIzJajca wrote: 26/06/2021 10:28
Danas je nakon 27 godina održan prvi zvanični sastanak gradonačelnika Sarajeva i gradonačelnika Banja Luke.
Svjesni različitosti u politikama i određenim stavovima, želimo potencirati saradnju u svemu onome što nas spaja.
Benjamina je ovakvom izjavom pogazila osobni stav. Fuj!
Ne kontam bas, sta je pogazila?
Kada je artikulisala stav da nam ne treba nikakva saradnja?

Sto se mene tice, za Benjaminu :thumbup:
Hakiz

#2399 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Hakiz »

kox wrote: 26/06/2021 11:08 Ova rečenica je suština jedine moguće politike u BiH koja mozda može donijeti napredak. Bravo gradonacelnice :bih:
Mogli smo to još 1995, ne da ganjamo da se hapse i sude Ratko i Radovan, nego sa njima u saradnju. Propade nam 25 godina čekajući nekog otamo ko ne podržava zločin. Pa na kraju, opet sa takvim. Što nismo odmah, jazuk vremena...
LBVIEW

#2400 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: 26/06/2021 03:03
LBVIEW wrote: 26/06/2021 01:54
jel to kasni socijala ha....

Cuj, socijala - ubise te kompleksi. :D
A nisi zadojem mrznjom, velis - pa ko negira cinjenice potvrdjene sudskim presudama, ja ili ti? Jesi li kad na ovom forumu procitao kako ja negiram bosnjacke zlocine?
Post Reply