Povorka ponosa u Sarajevu
-
kakavdanakneiskustvu
#2376 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ta grozna ljevica,sve bi bilo lakse bez njih
- insomnia78
#2377 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Doci ce to sve na svoje. U biti ni u jednoj bitnoj EU zemlji i nisu vise na vlasti
-
kakavdanakneiskustvu
#2378 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
desnicarske stranke su zakon,da prostite na off topicu
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 07/04/2019 21:09, edited 1 time in total.
-
drogon2
#2379 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Haha jbt. kakvih sve misljenja
Odgledah par anketa na ovu temu na yt i moram rec da ostadoh zatecen komentarima.Stariji narod u fazonu bmk za paradu,nek radi ko sta hoce (ima naravno i suprotnih misljenja),a mladji je uglavnom protiv parade i to jako izricito (pogotovo momci iako ih velika vecina izgleda ko da u zivotu nisu pipnuli zensko
)Postavlja se pitanje zasto su oni protiv parade.Dal misle da bi bili pozeljni od strane paradirajucih gejeva pa ih to plasi 
- Matzan
#2380 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
"Manijaci" & Sultan od Bruneja spašavaju bosanski narod izumiranja.
- ¤ jelena ¤
-
megaribi1
#2382 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Koja je danas iole relevantna nacija mnogobozacka? Nije niti jedna.
Bar tri se mogu smatrati vrlo relevantnim:
Japan
Indija
Kina
- Idemedosumom
#2383 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mogu l' ja, mogu l' ja?!?!?!?drogon2 wrote:Haha jbt. kakvih sve misljenjaOdgledah par anketa na ovu temu na yt i moram rec da ostadoh zatecen komentarima.Stariji narod u fazonu bmk za paradu,nek radi ko sta hoce (ima naravno i suprotnih misljenja),a mladji je uglavnom protiv parade i to jako izricito (pogotovo momci iako ih velika vecina izgleda ko da u zivotu nisu pipnuli zensko
)Postavlja se pitanje zasto su oni protiv parade.Dal misle da bi bili pozeljni od strane paradirajucih gejeva pa ih to plasi
-Vjerovatno su svi ti mladi nesigurni u svoju seksualnost. Stručnjaci bi rekli latentni gejevi.
Poyy
- Atego
#2384 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma sve go deras .nema drugedrogon2 wrote:Postavlja se pitanje zasto su oni protiv parade.Dal misle da bi bili pozeljni od strane paradirajucih gejeva pa ih to plasi
- scarface32
#2385 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Meni ovi frajeri sto se protive paradi lice na oca od onog momka u "american beauty" .Sve su to u dusi homici.
-
drogon2
#2386 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sve je to bojazan da ih nece povuc zvuci sa parade,nema drugog objasnjenjaIdemedosumom wrote:Mogu l' ja, mogu l' ja?!?!?!?drogon2 wrote:Haha jbt. kakvih sve misljenjaOdgledah par anketa na ovu temu na yt i moram rec da ostadoh zatecen komentarima.Stariji narod u fazonu bmk za paradu,nek radi ko sta hoce (ima naravno i suprotnih misljenja),a mladji je uglavnom protiv parade i to jako izricito (pogotovo momci iako ih velika vecina izgleda ko da u zivotu nisu pipnuli zensko
-Vjerovatno su svi ti mladi nesigurni u svoju seksualnost. Stručnjaci bi rekli latentni gejevi.
Poyy
-
zijancer
#2387 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ajj, učini mi se da sam ja u sivom ogrtačushandrprcSA wrote:
p.s. a nemam ni suncane
-
Korisničkoime
#2388 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To prepustam parizanimainsomnia78 wrote:Dodji pa ovjasni to u pariskim predgradjima
- insomnia78
#2389 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
zijancer wrote:ajj, učini mi se da sam ja u sivom ogrtačushandrprcSA wrote:ali znam da nemam takav
p.s. a nemam ni suncane
- rovac13
#2390 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Internet je ustvari mjesto gdje se dolazi lijecit zivce frustracije itd,bitno je raspravljat,pobjednika ionako nema.
Ne samo ovaj sajt.Ne samo ova tema.
Naletih kako su docekali u zatvoru ubicu na Novom Zelandu.Izudarase ga kolege dobro.
I zamisli,i tamo kao i ovdje,jedni ga brane,jedni su za ovakvo kaznjavanje.
Znaci kraj borbe.
Ako je on zaluzio da ga se zali.
Onda nek ide sve u 3 pm.
Haman nije bitno jesul pederi ispravni ili ne.
Bitno da se ima oko cega raspravljat svadjat vrijedjat pravit se pametan.....a sve beskonacno,nema kraja....
Naletih kako su docekali u zatvoru ubicu na Novom Zelandu.Izudarase ga kolege dobro.
Znaci kraj borbe.
Onda nek ide sve u 3 pm.
Bitno da se ima oko cega raspravljat svadjat vrijedjat pravit se pametan.....a sve beskonacno,nema kraja....
-
drogon2
#2391 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije ti dobro poredjenje.Poredis covjeka koji je ubio 50 ljudi sa tim hocel 2 muskarca ili dvije zene nebitno spavat zajedno.Jedino je ispravno ovog prvog samo osudjivat,jer je frajer svojim djelom nanio stetu nekom drugom i onaj koji to podrzava ili ga zali jednostavno nije u pravu bez obzita na svoje argumentacije,dok u drugoj situaciji ti nemas pravo ljude osudjivat sve dok oni ne nanose stetu tebi ili nekom drugom.Sad kako raja dodje do zakljucka da njih homoseksualci ili lezbejke direktno ugrozavaju to ne znam,al mnogi se u nedostatku nekih argumenata pozivaju na svete knjige,a ovamo vidio dzamije/crkve/sinagoge nije.I da,nije poenta u tome da li je nesto ispravno ili nije,nego je poenta u tome da je to licna stvar pojedinca isto kao i religija i kad do tog dokucimo mi ovdje na Balkanu vjv necemo pisat 2k postova na ovakvim temama ahharovac13 wrote:Internet je ustvari mjesto gdje se dolazi lijecit zivce frustracije itd,bitno je raspravljat,pobjednika ionako nema.
Znaci kraj borbe.
Onda nek ide sve u 3 pm.
- rovac13
#2392 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije tebi dobro citanje onoga sto sam ja pisaodrogon2 wrote: Nije ti dobro poredjenje.Poredis covjeka koji je ubio 50 ljudi sa tim hocel 2 muskarca ili dvije zene nebitno spavat zajedno.
Mene pederi ne zanimaju.
Ja sam komentarisao one koji komentarisu po netu.
Oni valjda nisu ni pederi ni ubice.
Oni samo nemaju drugog posla nego se prepiru u nedogled.Kraja nema.
- insomnia78
#2393 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije valjda da vjerujes da je ono stvarno on i da su ga u zatvoru pustili onako medju gomilurovac13 wrote:Internet je ustvari mjesto gdje se dolazi lijecit zivce frustracije itd,bitno je raspravljat,pobjednika ionako nema.
Znaci kraj borbe.
Onda nek ide sve u 3 pm.
-
Otto24
#2394 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Iz kabineta predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabic, a u saradnji sa Blerovim institutom, u Bosnu je poslan ljepuskasti operativac kodnog imena Romeo, da zajedno sa drugim aktivistima organizuje povorku ponosa u Sarajevu. Dogovoreno je da se diskretna komunikacija odvija iskljucivo putem pisama i razglednica. Iz predostroznosti je odluceno da se koristi latinica, a ako je kojim slucajem pismo napisano cirilicom, onda je to jedna velika laz. Nekoliko dana kasnije, u postanski sanducic koji se nalazi u dvoristu zdanja gdje je 2003. godine ubijen tadasnji premijer Zoran Djindjic, stize prvo pismo iz grada na Miljacki. U njemu latinicom napisano:” Dragi prijatelji, ovdje je sjajno, svi su srdacni, Sarajlije su otvorene prema ljudima svih boja i rasa, vjera i seksualnog opredjeljenja, narocito je ta raznolikost vidljiva u prigradskoj opstini Ilidza gdje zene izgledaju moderno, a muskarci ne klanjaju na ulici. Jedina stvar koja mi “ovdje” nedostaje je cirilica.”PM72 wrote:Tamo je premijer - šef parade.
- piupiu
#2395 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Druga najmnogobrojnija na planeti - Indija. Ne samo da nije uništena, nego ima milijardu i tristo miliona stanovnika.choxnox wrote:Koja je danas iole relevantna nacija mnogobozacka?
- Matzan
#2396 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
piupiu wrote:Druga najmnogobrojnija na planeti - Indija. Ne samo da nije uništena, nego ima milijardu i tristo miliona stanovnika.choxnox wrote:Koja je danas iole relevantna nacija mnogobozacka?
Holy cow!
I didn't know that.
- piupiu
#2397 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Zezaš me, naravno. Evo, može i Japan.Matzan wrote:piupiu wrote:Druga najmnogobrojnija na planeti - Indija. Ne samo da nije uništena, nego ima milijardu i tristo miliona stanovnika.choxnox wrote:Koja je danas iole relevantna nacija mnogobozacka?
Holy cow!
I didn't know that.
P.S. Aha. Evo sad vidim da ste već obradili. Sorry.
-
John Cleese
#2398 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Da stvar bude tuznija - ne zeza, bas kao ni onaj prije njegapiupiu wrote:Zezaš me, naravno. Evo, može i Japan.![]()
- Kikibombona
#2399 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sve govori da je to sto si vidio podvala. Lik je u samici.rovac13 wrote:Internet je ustvari mjesto gdje se dolazi lijecit zivce frustracije itd,bitno je raspravljat,pobjednika ionako nema.
Znaci kraj borbe.
Onda nek ide sve u 3 pm.
-
kiligonzales
#2400 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovo je Balkan, Jelena svi znamo kako stvari ovdje funkcionisu. Dehumanizacija odredjenje grupe ljudi ovdje nije nista novo, maltane bonton, ali ako u nesto vjerujes zato nesto se i boris. Nekad razbijes druge, nekad budes bijen, nekad pogrijesis, pa se i izvines, kad se to vec desi mjenjas nacin borbe, ne mjenjas principe, ne mozes od sviju biti ni jaci ni pametniji, ali borba ostaje. Sto bi rekli Montenigersi i vazda sam isti i na nebu i na pisti i bicu takav dok me starost ne pocisti.¤ jelena ¤ wrote:Ne govorim o verbalnoj torturi, nego o otvorenoj dehumanizaciji jedne grupe ljudi.kiligonzales wrote:Prezivio je svako na forumu neku verbalnu torturu, neko i privatnu kad je dirao necije osinjake, zavisi sve kome stanes na zulj.¤ jelena ¤ wrote:
CK, nisu ludi da se jave na ovaj forum...haj zamisli da tebe, tvoj sistem vrijednosti i tvoj način života, neko stavi u istu ravan sa:
četnicima, ustašama, pedofilima, komadom pečene svinjetine na tanjiru ili flašom piva na stolu.
Šta bi ti imala reći tom nekom da ti se direktno obrati?
Svako ko je pokazao malo svoga stava i individualizma, ovdje je docekan pricom da je salonac, cetnik, ustasa, vehabija, komunjara, peder, supak, picka, neinteligentan, glup i td. A o tome da redovno dobijes neku stranku i tabor, ako se usudis reci nekome da bas nije sve crno i bijelo po pitanju tumacenja nase politike i pokazes drugaciji stav, ne vrijedi ni pricati jer to je postao visegodisnji obrazac ponasanja ovdje. Ono ako ne mozes argumentirati ili nadgovoriti pojedinca onda sibni mu etiketu
I dodajem da je pametan onaj ko uopšte neće da ulazi ni u kakve rasprave i moguće dijaloge s ljudima koji sebe i svoje: etničke, nacionalne, religijske, seksualnegrupe - dakle, grupe kojima bez uplita ličnog izbora sami pripadaju - vide kao moralno, etički, logički, estetički superiorne u odnosu na neke druge.
Posto pricamo o LGBT populaciji, sreo sam dosta ljudi iz toga jata, pa i nekih drugih, nekima kojima je ljubav prema istome spolu bila faza eksperimentisanja, do onih koji planiraju cijeli zivot sa osobom istog spola i nicim ne isticu svoju seksualnost, toliko da se to na njima i ne primjeti, prisebni i ok ljudi, do onih koji bi sve i svakoga poveli u krevet i koji toliko agresivno promicu svoj stil zivljenja da su fakat zreli za degeneka, ne zbog toga sto su biseksualci vec jer je ta njihova agresivnost vulgarna i bezobrazna do te mjere da te nervira, ne pricaj mi svoju intimu, ne zanima me s kime spavas, s kim se pumpas, s kime ne, sto i kako to radis, gdje orgijas, s koliko osoba i kako i da li si primo penciline ili neku drugu terapiju jer si zakacio neku baju. Mozemo li tabiriti neke zivotne teme, smislenije od tih kad si vec zalutao s nekim koga znam u moje drustvo ?
Mene ljudska arogancija, glupost i bezobrazluk tjeraju da neke ljude mrzim ili ne volim, ne zbog toga sto su i kakva je njihova seksualnost, nego zbog ove tri pobrojane stavke. Mrzim tu ljudsku potrebu da se kurce, skrecu paznju na sebe i smatraju se posebnijim od drugih zbog onoga sto rade i ono sto se tice njih samih da guraju drugima pod nos ili ako si u necemu bolji od drugoga, to ti ne daje za pravo da se oholis nad tim drugim i da se smatras boljim o njega u svemu, imas vise para dobar si advokat, to ne znaci da si i bolji covjek od nekog zanatlije koji vari i profesionalac je u svome poslu, imas aktivniji seksualni zivot ili razlicitiji, sto te to cini bolje od nekoga ko nije jednako promiskutetan. Ono sto ne volim i ne radim, sve sto mi se ne svidja i ne osudjujem, tudje zivote zaista ne volim da zivim, niti svacije krive drine da pravim, cak i ne idem tamo gdje smatram da nisam dobrodosao, niti smatram da svakome trebam biti prijatelj, ono sto ne volim zaobilazim, ono sto volim i radim, pa makar bila i najbolja ljudska dijela volim zadrzati za sebe, pa i najgora dok ne naucim lekcij, sto manje ljudi vidi i zna to mi je srce time vece, a intimu strogo cuvam i ne pricam o njoj, to ne znaci da je nemam, ali to sam ja. Davno sam skontao da je covjek sam sebi mizan kojim mjeri svijet oko sebe i da kao takav ne moze izmjeriti sve ono sto je u nekome drugome, niti promjeniti toga nekoga. Ljudi su satkani od iluzija nazalost i misle da mogu to.
Sto se tice ove teme, kakav god nas stav bio o LGBT populaciji, ova zemlja ce donjeti zakone kojim ce oni steci svoja prava u drustvu i postati ravnopravni sa ostalim clanovima drustva i svi mi koji nismo ljubitelji njihovi moracemo progutati ponos ko slinu i napokon nauciti da se ne opterecujemo onim sto nas se jednostavno ne tice, a oni najagresivniji medju nama ostace zateceni u svojoj nemoci da bilo sta promjene, kao sto su sada i po pitanju mnogih drugih stvari koje nam se ne svidjaju u nasem drustvu.
Last edited by kiligonzales on 08/04/2019 02:04, edited 1 time in total.