Point. wrote:
Je li Bakir ili bilo koji drugi bošnjački političar koji je na bitnoj poziciji u bitnoj stranci ikad rekao da je BiH samo Bošnjačka?
Sa druge strane imaš predsjednika najveće srpske stranke koji godinama javno i otvoreno govori da je BiH nemoguća država, da je nezavisnost manjeg entiteta konačni cilj i naposlijetku ujedinjenje sa Srbijom, hoće da mijenja ime u entiteta u zapadna Srbija, da Drina nije nikakva granica itd čak to i piše u memorandumu SNSD ja mislim. Sad ja ne znam šta još treba da uradi, možda da stavi granične policajce na Dobrinji da vidiš u kojem smjeru oni otvoreno i javno idu.
Sta treba da uradi Bakir pa da vidim u kojem smjeru ide? Hrvate u FBiH smatra "manjinom", RS ga interesuje koliko i lanjski snjeg. Je li kontas? Ja nisam rekao da ti politicari to ne zele, vec da programi stranaka, ono sto nacelno govore i ono sto rade su razlicite stvari. Eto Dodik se sjetio Srbije, bu huu, ono, nismo znali, samo je trebao da nam "speluje". Isto vazi za Bakira.
Fazon je u tome sto ti ne kontas da za neke od nas je jednako bitno to hoce li se RS odvojiti kao i to da bi od Bosne ostao samo bosnjacka drzava.
Stice se dojam da je nekima ideja bosnjacke drzave postala dovoljno draga pa im Dodikova prica dodje ko kec na 10.
I ovo se kao sto spomenu madner i pemanapemani promjenilo zadnjih 10-ak godina, a ideja Bosanstva sluzi samo kao tas na vagi za promociju iskljucivo bosnjackih ciljeva.
Svaki put kada se ovdje spomene neka ideja o kompromisu, o nekoj anacionalnoj prici, o politici koja nije zasnovana na etno-kategorijama, ovdje se ko iz topa izjavi "otidji to onim u BL pa im to reci". Ona tema "rahat patnja", kad sam je prvi put otvorio pitao sam se koliko ce postova proci dok neko to ne kaze. (Ja mislim da je proslo cca 5). Ja kontam - zasto upravo bosnjacki stranacki vrh ne ide u BL da trazi kompromis? Njima su usta puna Bosne, sta oni rade na tom pitanju? Nista, jer im odgovara. A tako je nauceno i njihovo glasacko tijelo. Isto su uradili i Srbi i Hrvati. Znaci prvo BHS podjela, pa onda sve ostalo.