Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- madner
#2376 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Svi osim Kifle = promasaj.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2377 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
marjanovič neče 100%....nije lud da ide sa bogatog turskog mindera u blato osiromašenog kurtonamalakh wrote:naravno da zna, jer je i sam učestvovao u njima, a sa sarajevskom sda je u jako dobrim rodbinsko-prijateljskim odnosima i jedini ih on može spasiti od eventualnog procesuiranja.Banksy wrote:
Ali čini mi se da su se najzad pomirili s gubitkom vlasti. Kako su prvih dana prijetili optužnicama Nikšiću, NS, zbog Srbina na čelu stranke, pokušavali prikazati kao velikosrpski projekat, itd, tako zadnjih dana mijenjaju taktiku, pa putem svojih medija pokušavaju pomutiti vodu unutar koalicije.
Tako Slobodna SDA Bosna baca bombe prvo o Forti, pa o Marjanoviću, sve pokušavajući naložiti NS na premijersku poziciju, a sve u strahu od Kifle koji jedini zna sve tokove novce, sve marifetluke, a uz to, jedini ima jaku, stratsvenu želju da im se osveti.![]()
ne moraju biti ni forto ni marjanović, neka naša stranka predloži nekog trećeg.
- cyprus
#2378 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ovaj put se slažem sa madnerom... Zajeban je poso premijera, a mislim da je u ovom trenutku Konaković najbolji čovjek za toga, obzirom da će biti strašni pritisci na novu vladu... On zaista djeluje kao neko ko bi se sa istima znao nositi... Za Marjanovića, Fortu i ostale - nisam baš siguran... Iz Naše stranke, možda jedino Peđa zasad ima taj kapacitet, ali neka ga na nivou tamo gdje je izabran...
-
hizo ramidovic
#2379 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
mescini nista od ove siroke 'lijeve' koalicije...nekako kilavo, sporo, mrljavo...hiljade nekakvih zahtjeva, opcija
izgleda da sda ima keca u rukavu i da preuzima inicijativu...
izgleda da sda ima keca u rukavu i da preuzima inicijativu...
- Banksy
#2380 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
humoristične postove pišeš drugačijim stilom
- kmirsad
#2381 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
A možda baš čekaju, da SDA ispuca eventualne adute... 
- Banksy
#2382 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kakvi aduti. Da ih imaju, bili bi davno ispucani. Spletkare i bacaju bombe.kmirsad wrote:A možda baš čekaju, da SDA ispuca eventualne adute...
- kmirsad
#2383 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Bile nekad jedna zajebancija u mahali... Pođe frajer da me žegne desnim krošeom, a ja mu bacim lijevi blok... pođe on na me lijevim krošeom, ja mu bacim desni blok... pođe da me žegne glavom, meni nesta blokova... joj kad me čojk razvali...Banksy wrote:Kakvi aduti. Da ih imaju, bili bi davno ispucani. Spletkare i bacaju bombe.kmirsad wrote:A možda baš čekaju, da SDA ispuca eventualne adute...
-
hizo ramidovic
#2384 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
tesko je obicnom puku znati sta se 'ispod zita' desava...samo velim da ovo ide sporo i traljavo i da jos nista nije definitivno
ipak je velik ulog u pitanju pa je za ocekivati svakakve poteze
ipak je velik ulog u pitanju pa je za ocekivati svakakve poteze
- ultima_palabra
#2385 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Marjanovic je nestabilan i neistrajan, PRom napuhan do nevjerovatnih granica. Katastrofalan izbor za premijera, ne bi proljece docekao.
O Forti ne znam puno, djeluje sposoban... ali mislim da je bolje za NS da to prepusti Konakovicu i koncentrisu se na par kljucnih resora.
O Forti ne znam puno, djeluje sposoban... ali mislim da je bolje za NS da to prepusti Konakovicu i koncentrisu se na par kljucnih resora.
- kmirsad
#2386 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Meni se čini da su im jaja u škripu... al jebena riba šaran... i kad ga zamaraš... i s dobrim štapom, i udicom i najlonom... krene u koso, udari glavom u dno, skine se baš kad misliš da je tvoj...mora ribar bit baš iskusan i znat mu tehniku...
- Control panel
#2387 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pliiiiiz izaberite marjanovica, fortu ili bilo kog drugog iz nase stranke. Da konacno maske padnu o NS.
Da se vise konacno pokaze nesposobnost ove Neozbiljne Stranke.
Da se vise konacno pokaze nesposobnost ove Neozbiljne Stranke.
- Banksy
#2388 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Podliježeš traljavom spinu očajnika.kmirsad wrote:Bile nekad jedna zajebancija u mahali... Pođe frajer da me žegne desnim krošeom, a ja mu bacim lijevi blok... pođe on na me lijevim krošeom, ja mu bacim desni blok... pođe da me žegne glavom, meni nesta blokova... joj kad me čojk razvali...Banksy wrote:Kakvi aduti. Da ih imaju, bili bi davno ispucani. Spletkare i bacaju bombe.kmirsad wrote:A možda baš čekaju, da SDA ispuca eventualne adute...
Ništa oni više nemaju, nikakve argumente ni skrivene karte, ni adute, ništa. Samo još sirovu silu, ali ne vjerujem da će ići tako daleko jer bi im se moglo itekako razbiti o glavu.
Znaju i oni da je 25% triput manje od 75%, kamoli 12 prema 88.
- kmirsad
#2389 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne podliježem, oprezan sam... senzori mi osjetljivi... koga su zmije jele i u gušteru zmiju vidi.Banksy wrote: Podliježeš traljavom spinu očajnika.
Ništa oni više nemaju, nikakve argumente ni skrivene karte, ni adute, ništa. Samo još sirovu silu, ali ne vjerujem da će ići tako daleko jer bi im se moglo itekako razbiti o glavu.
Znaju i oni da je 25% triput manje od 75%, kamoli 12 prema 88.
Sa sirovom silom su zakasnili, do izbora je to i moglo pit vode... sad je kasno... možda pojedinačno i ciljano, kad krenu revizije, istrage, hapšenja...
-
MUNAFIK
#2390 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Da sam ja SDA sve bih radio samo da Konaković ne bude premijer...
Samo sebe postavite u poziciju SDA i pogledajte moguce premijere i kojeg bi pokušali izbjeci???
Svako drugi ko bude izabran otvara veliku mogucnost SDA da pritiskom i drugim radnjama lahko obori vladu ali Konakovic je usao u direktnu borbu "na šake" sa njima i jako tesko bi SDA od njega uspjeli uzeti ista i ono što je najvažnije 'raja' u gradu zna sve to i podrzava... Pa ne bi on dobio 20 000 glasova bez razloga...
Samo sebe postavite u poziciju SDA i pogledajte moguce premijere i kojeg bi pokušali izbjeci???
Svako drugi ko bude izabran otvara veliku mogucnost SDA da pritiskom i drugim radnjama lahko obori vladu ali Konakovic je usao u direktnu borbu "na šake" sa njima i jako tesko bi SDA od njega uspjeli uzeti ista i ono što je najvažnije 'raja' u gradu zna sve to i podrzava... Pa ne bi on dobio 20 000 glasova bez razloga...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2391 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Šta sam dočekao, da se na ovom forumu navija za Dinu premijera

-
hizo ramidovic
#2392 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
df i sbb se jos kolebaju i vagaju te nije iskljuceno da se prikljuce sda...
uz boss to bi bilo i dovoljno za novu vlast
sbb bi dao premijera a df predsjednika skupstine dok bi boss dobio neko ministarstvo i par javnih preduzeca...
sbb bi dao premijera a df predsjednika skupstine dok bi boss dobio neko ministarstvo i par javnih preduzeca...
- kmirsad
#2393 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Velkoski wrote:Šta sam dočekao, da se na ovom forumu navija za Dinu premijera![]()
-
statixx
#2394 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Zasto bi se odmah prikljucili SDA, bolje prvo povaliti buduceg premijera NS i uzet im par mandata na narednim izborima... 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2395 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Dino Konaković - stari reformator , bez i jednog dana , minute ili sekunde vlasti , jedva čeka da pokaže šta umije....Velkoski wrote:Šta sam dočekao, da se na ovom forumu navija za Dinu premijera![]()
Peđa baš ima sreću što mu ovaj pomaže da ostane na vlasti nakon 3.5 godine premijerske pozicije i uništavanja Kantona Sarajevo...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2396 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
e, ali stvarno tako jeste.Velkoski wrote:Šta sam dočekao, da se na ovom forumu navija za Dinu premijera![]()
nijedan istinski potez ne bi bio lišen spinova kako je NS četnička, kako je to što se radi zakuhano u Beogradu, kako napadaju Bošnjake, kako ruše BiH...
sa Kiflom im je taj adut izbijen iz ruku. poziciju premijera i federalnog i kantonalnog (pogotovo sarajeva), mora obnašati neko ko ima takav bekgraund da se jadni spinovi malih fašistoida mogu teže primiti.
npr. za uvođenje reda u GRAS-u nije dovoljno htjeti i znati. MORALA bi se imati široka podrška javnosti da se otpusti nekoliko stotina ljudi. ako se spinuje o nekakavim protokolima sionskih mudraca, sve će to ići traljavo, uz ogromne proteste, blokade, zastoje... gdje bi SDA slavodobitno umarširala kao spasitelj.
zato, Kifla.
jebiga. ni ja ga očima ne mogu gledati. ali jedno su želje, a drugo je realnost i pragmatičnost. u zemlji gdje je Grujičić načenik u Srebrenici, licemjerno je tražiti ultimativnu principijelnost u svemu.
-
Nero Histrion
#2397 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ovo u tebe k'o Veselo vece predratno, moj si ga ti @ hizohizo ramidovic wrote:df i sbb se jos kolebaju i vagaju te nije iskljuceno da se prikljuce sda...
pa dze skupljas ove informacije, cuj sbb i df se jos kolebaju
tebi ocigledno zao Baketa
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#2398 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
njegov ego mu ne može dozvoliti da četiri godine provede u skupštinskoj klupi, ipak je to za njega premalo. funkcija nekog ministra ili premijera je nešto što bi djelomično zadovoljilo njegove apetite, jer kako ti reče, on ima alternativu.JoseMujica wrote:
marjanovič neče 100%....nije lud da ide sa bogatog turskog mindera u blato osiromašenog kurtona
samo me iznenađuje što pojedinci misle da bi se i sam konaković upustio u novu premijersku avanturu, sa realnom šansom da istu završi u roku od godine dana. tako gubi mandat u skupštini kantona sarajevo i lagano ide na biro. već je jednom to doživio i uspio se izvući iz tog blata, drugi put bi već bilo previše i za njega.
ali drago mi je što se dosta raspravlja o ovoj temi, jer je tzv ljevičarstvo mnogih palo u vodu.
- Banksy
#2399 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Tačno.Chmoljo wrote: e, ali stvarno tako jeste.
nijedan istinski potez ne bi bio lišen spinova kako je NS četnička, kako je to što se radi zakuhano u Beogradu, kako napadaju Bošnjake, kako ruše BiH...
sa Kiflom im je taj adut izbijen iz ruku. poziciju premijera i federalnog i kantonalnog (pogotovo sarajeva), mora obnašati neko ko ima takav bekgraund da se jadni spinovi malih fašistoida mogu teže primiti.
npr. za uvođenje reda u GRAS-u nije dovoljno htjeti i znati. MORALA bi se imati široka podrška javnosti da se otpusti nekoliko stotina ljudi. ako se spinuje o nekakavim protokolima sionskih mudraca, sve će to ići traljavo, uz ogromne proteste, blokade, zastoje... gdje bi SDA slavodobitno umarširala kao spasitelj.
zato, Kifla.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2400 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
malakh wrote:ali drago mi je što se dosta raspravlja o ovoj temi, jer je tzv ljevičarstvo mnogih palo u vodu.