tutku wrote:A_A_AKCIJA wrote:tutku wrote:Dino je pokazao da nema nikakve kadrove, i njegov vijek trajanja kao i NiP ce biti vrlo kratak, narocito ako Vlada padne.
Previse avanturizma, premalo profesionalizma i strucnosti.
Volio bih cuti i jedan smislen argument onih koji tu tezu zastupaju, elem Hadzija je zagrizao puno vise nego sto moze sazvakati. I veci su padali, pa cemo vidjeti
Blablablabla...
Gomila mišljenja, što je babi milo, bez ikakve argumentacije, baziranog na emotivnoj reakciji zbog izgubljene pozicije.
Uz to, leksika iz usta Bakira Izetbegovića.
Nego, i tebi da dam besplatan savjet, ko i bunku, Nivelaciji i sličnim državnim službenicima koji trošite budžetski novac i borite se za SDA pišući u radnom vremenu: gledajte općinska vijeća, KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.
Narod nije slijep. Sa jedne strane šuplja, vrijeđanje, laži, podmetanja, sa druge rezultati, mjerljivi, imena i prezimena, cifre koje ste ukrali i koje kradete...
Čuvajte guzicu, kada već niste u stanju i nećete da se pokajete i promijenite, KS je samo prvo poluvrijeme, biće toga još

Ovdje ko emotivno reaguje si ti. Besplatne savjete mi ti ne moras davati, iste sam platio obrazovanjem na univerzitetima koji takvi poput tebe posmatraju putem malih ekrana. Svaki moj post na ovom forumu je u politickom tonu kritikovao SDA i jadno je da ti pokusavas mene izjednaciti s tom organizacijom. Razlika izmedju tebe i mene je sto meni platu ne daje ni Bakir ni Dino, pa mogu biti objektivan i kritikovati obojicu, kao i sve ostale. Meni ni iz djepa ni u djep. Ovakvi komentari koje upucujes su najbolji pokazatelj sta je ova tranzicija izbacila na povrsinu. Zalosno.
Khm,

pa što ne kažeš da si NSovac sa ambicijom većom od kapaciteta.
Ne krivim te, čest slučaj u vas.
Da preskočim ovu ad hominem defanzivu koju si otpočeo u nedostatku argumenata, pogledaš semafor i malo ti bude jasnije. Srce zna slagati, ali brojevi rijetko.
NiP, od nule do vođe koalicije, ključnog sastojka u receptu borbe protiv SDA, od osnivanja do izbora, u roku April-Oktobar

.
Ne bi bilo fer prema ostalima da je išlo jače i efikasnije. Pogledaš upise na početku ove teme i nađeš gomilu tvojih istomišljenika
Lijepo je što voliš NS i treba da voliš, samo nećeš daleko dogurati sa tipičnom balkanštinom pljuvanjem nekoga da bi se ti pokazao boljim.
Kada spominješ argumente, da ti plastično prikažem kako se to radi. Naime, ovo sve tvoje što si napisao je hipotetsko naklapanje, začinjeno mišljenjima.
Argumenti su: Poturak nije član NiP. Lagan zadatak, provjeriš na stranici Skupštine KS.
Kada si se zagrijao, malo jača lopta: Admir Katica, kao ministar, isječak iz CV-a:
Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka,
magistrirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu.
Završio je i Londonsku školu za odnose s javnošću LSPR te
Media centar Sarajevo i
Centar za strateško komuniciranje London.
Usavršavao se u odnosima s javnošću i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Austrije. S
tručno usavršavanje imao je i na Policijskoj akademiji Baton Rouge, Univerzitet Louisiana te
pri Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.
Zadnji radni angažman imao je na poziciji šefa Kabineta Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH
Uporediš sa prethodnim, Vedranom Mulabdićem, pa argumentovano dokažeš zašto je lošiji kadar kako tvrdiš. Njegov CV je u prilogu.
https://nap.ba/news/24865
Ili, da ga možda uporedimo sa, inače po mom mišljenu jako dobrom ministricom pravde KS, izuzetno vrijednom i angažiranom članicom NS:
Apsolutno nemam nikakvu namjeru da je uvrijedim, dapače, ali ne mogu da odolim da ti natrljam na nos detalje poput, rada u fast food-u:
U tom periodu otvara se prilika da preuzmemo vođenje i rad u fast food-u
Pravni fakultet i prosjek 9.4
Javnoj predškolskoj ustanovi u Tuzli, najprije kao pripravnica, a onda sam napredovala do mjesta rukovoditeljice opće pravne i kadrovske službe.
Nakon četiri godine rada u javnoj ustanovi gdje sam imala stalni posao, upoznajem svog sadašnjeg muža i selim se u Sarajevo, gdje prihvatam rad u privatnom sektoru i to ugovor na određeno vrijeme sa nižom platom. U međuvremenu sam se udala, položila pravosudni ispit, rodila sina, i započela karijeru u potpuno novoj oblasti, ovaj put u zdravstvu.
ili možda da uporedimo Mandića i Kovačevića:
Rođen je 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio Ekonomski fakultet u Sarajevu na kojem stiče i zvanje magistra ekonomskih nauka iz oblasti marketinga. Dosadašnji radni vijek proveo je u kompanijama Klas, Sprind i Oslobođenje, obavljajući različite menadžerske funkcije sve do pozicije direktora preduzeća.
Rođen je 1972. godine, a fakultetsko obrazovanje je stekao na Internacionalnom islamskom univerzitetu u Maleziji gdje je 2000. godine stekao zvanje magistra ekonomije. Svoje kompetencije je dokazao u bankarskom sektoru, diplomatiji i akademskoj zajednici. Zadnje radno iskustvo imao je kao direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom u Bosna Bank International. U istoj banci je od 2000. do 2003. godine je bio vođa tima za BBI finansiranje.
Ambasador BiH u Kini i Mongoliji
Na International University of Sarajevo radio je kao profesor na predmetima Managerial Mathematics, Marketing i Introduction to the Management. Bio je predavač i na The Noel Baker Center for Business and Management Studies, gdje je, također, obnašao i funkciju direktora.
Ili da ubacimo Bašića:
Haris Bašić rođen je 1974. godine u Sarajevu. Na Anglo-američkom univerzitetu u Pragu diplomirao je na poslovnoj ekonomiji. Titulu magistra stekao je iz upravljanja državom i humanitarnih poslova na zajedničkom master programu Univerziteta Sarajevo, “La Sapienza” Rim, Beograd.
Od 2015. do 2018. godine bio je ambassador BiH u Kraljevini Danskoj te nerezidentni ambassador BiH za Litvaniju I Latviju.
Od 2010. do 2015. godine bio je savjetnik i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.
U Centru za međunarodni razvoj Univerziteta New York, USAID projekat podrške parlamentima u BiH radio je kao ekspert u oblasti istraživanja i edukacije.
Predavač iz oblasti poslovne ekonomije bio je na brojnim međunarodnim univerzitetima.
Da malo pojačamo NS sa Fortom:
Edin Forto rođen je 1972. godine u Sarajevu. Bio je dugogodišnji direktor NEXE grupe, jedne od prestižnih kompanija iz građevinskog sektora u BiH. Prije toga je radio kao politički konsultant u New Yorku. Završio je Drugu gimnaziju u Sarajevu, a zatim University of North Carolina at Chapel Hill School of Journalism and Mass Communication, smjer Advertising, te Columbia University School of International and Public Affairs, smjer International Finance and Business. Biran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo 2014. i 2018. godine, te je bio i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije u mandatu 2014. – 2018. godina.
Ili si ono ipak spomenuo Skupštinske zastupnike. Hmm, da vidimo:
Handžić:
Prve školske korake napravio je u Osnovnoj školi “Mula Mustafa Bašeskija”. Završio je Prvu gimnaziju 2004. godine. Diplomirao je 2008, a zatim magistrirao 2011. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Na izborima 2012. godine je izabran na mjesto vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo, te je izabran i za poziciju vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva. Vibor je danas predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.
Vreto:
Rođen sam 1973. g. u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu sam završio na Ilidži a u periodu 92-95, kao mladić, bio sam pripadnik Armije RBiH i učestvovao sam u odbrani zemlje. Oženjen sam i otac dvoje djece, direktor porodične firme od 1997. godine
Vedran Jakupović:
Vedran Jakupović je rođen 15. maja 1978. godine u Sarajevu. Godine 2004. postaje doktor dentalne medicine,
a 2009. godine završava MBA na Henderson State University u Sjedinjenim Američkim Državama.
Godine 2010. je magistrirao na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu,
a od 2017. godine je i doktor Menadžmenta.
Trenutno radi kao direktor marketinga u Privrednoj banci Sarajevo i u privatnoj stomatološkoj ordinaciji „Jakupović“.
Također je zaposlen i kao Viši asistent na nekoliko predmeta pri Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.
Evo, daću ti fore da nam nađeš CV Neire Dizdarević, jer google mi ponudi samo jednu rečenicu da je magistrica ekonomije.
Evo, čak ćemo Damira Marjanovića pikati kao izvornog NSovca
Ne moraš opovrgavati tezu da američki model lidere traži u sportu i vojsci, čisto da ti ne bude preteško da pokažeš kako još jedan docent, doktor nauka, olimpijac i šampion Evrope, Mekić isto zaslužuje nulu.
Dakle, ja ništa ne mislim, ne nagađam, ne smišljam vratolomije, nego ti fino serviram argumente, a ti odbrani tezu o kadrovima koji su, citat, nula, zatvoren citat. Da budem fin, NS kadrovska politika je -3 po toj skali

a ti dokaži drugo.
Neće ti biti problem, nadam se, pošto si se pohvalio kvalitetom obrazovanja, da sad pošamaraš na ovu temu i dokažeš da sam ovo gore sve slagao, izmislio, ili da je common knowledge da jedan NSovac po defaultu vrijedi 3 ostala