Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
denis.istok

#2376 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

A_A_AKCIJA wrote:

da ponovim,

blablablabla... imaš nastavak u prethodnom postu.
Ti si bas frustriran svime sto se ne slaze sa tvojim. Hajd dobro. Ovako je onaj kmirso pametovao i za TK pa ga nema ni na mapi da nam pojasni hoce li NS ili SDP dati mandatara.

Ovo je presjek stanja trenutni, ti ako mislis da je OK da ministrica obrazovanja onako optužuje onog što ju je postavio, pri tome se ovaj pravda kao dijete "nisam svega mi", a mogucu istinu o dodjeli pola miliona KM opravdavas cinjenicom da je kiosk bio 250.000 onda se ne razlikujes od drugih zestokih simpatizera koji do zadnjeg daha brane velike vođe.

Samo branite, imate i koga :D
tutku

#2377 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

Opetja033 wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
tutku wrote:Dino je pokazao da nema nikakve kadrove, i njegov vijek trajanja kao i NiP ce biti vrlo kratak, narocito ako Vlada padne.

Previse avanturizma, premalo profesionalizma i strucnosti.

Volio bih cuti i jedan smislen argument onih koji tu tezu zastupaju, elem Hadzija je zagrizao puno vise nego sto moze sazvakati. I veci su padali, pa cemo vidjeti
KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.

Narod nije slijep. Sa jedne strane šuplja, vrijeđanje, laži, podmetanja, sa druge rezultati, mjerljivi, imena i prezimena, cifre koje ste ukrali i koje kradete...

Čuvajte guzicu, kada već niste u stanju i nećete da se pokajete i promijenite, KS je samo prvo poluvrijeme, biće toga još :D
Upravo tako.

Vlada KS nece pasti. To je sasvim sigurno, garantujem svojim brisanjem sa foruma.

I sto ti rece, bolje je da malo obrate paznju na sopstvene redove. Vjerovatno ni sami nisu svjesni koliko NiP spavaca ima unutar SDA. Ovi drugi, "piskili bi - kakili bi", su svjesni da bi im se svaki pokusaj obaranja Vlade KS obio o glavu iz dva razloga: prvo jer bi postalo jasno da ne kontrolisu cak ni vecinu svojih zastupnika u federalnom parlamentu, skupstini KS i OV. Znaju da bi se izofirali. Drugi razlog je sto bi bili pometeni na lokalnim izborima, ionako po anketama stoje jako lose.

Postoji realna mogucnost da SDA iduceg oktobra ostane bez ijednog nacelnika u gradskim opcinama i bez dijela nacelnickih mjesta u drugim opcinama kantona. Izgubice vecinu u gradskom vijecu i samim tim poziciju gradonacelnika.
Narod i pravda ce zadrzati poziciju najjace stranke ovog bloka. Sustina je da ni opcinski izbori nisu upitni, iako se naravno treba krv propisati da se ovo ostvari.

Prava, istinska, opasnost po SDA od strane NiP-a dolazi na iducim opcim izborima. I oni i njihovi botovi su toga itekako svjesni. Lagano se gradi baza sirom BiH: opcina po opcina, grad po grad, kanton po kanton.

Ne zelim da uvrijedim bilo kojeg partnera u Vladi KS, ali je cinjenica (koju i oni sami priznaju u razgovorima) da ova vlada opstaje iskljucivo zahvaljujuci mudima i stavu NiP-a. Ima tu vrijednih i sposobnih ministara, zastupnika koji su iz redova partnera i koji rade odlican, fantastican posao - ali ga rade u miru jer NiP i njegovi kadrovi preuzimaju na sebe gotovo svu "neprijateljsku vatru".

Sustina: Vlada KS opstaje i ostaje. Spremajte se vi za lokalne izbore.
Quotati cu obje izjave, jer su na istom tragu. @AKCIJA ti moj prijatelju ocito imas dosta frustracija i nisi navikao na argumentiranu raspravu. Zalim sto je nazalost to opca pojava u nasem drustvu koje je u dubokoj degresiji vec dugo vremena. Zato me to i ne cudi. Mene ne poistovjecuj sa SDA od mene nikada glas nisu dobili, ako malo pratis sta pisem po forumu, simpatizer sam NS-a, no naravno i kriticar obzirom da im dajem glas pa i imam pravo ocekivati vise.

Sve sto sam rekao za NiP apsolutno je moguce ispitati. Kadrovska politika - nula bodova. Pogledajte ljude koji tamo sjede. Vecina njih da nije usla u Skupstinu ili bi a) ispijala kafe po Ilidzi i sl. ili b) usla na farmu da rjesava egzistencijalna pitanja. Potpredsjednica Skupstine, imenom nebosnjakinja, zavrsila fakultet u Travniku, nakon 10 minuta razgovora jasni su intelektualni kapaciteti. Po mojoj procjeni - kapacitet kasirke u nekom trznom centru. Necu ni govoriti ovdje kako je dospijela na listu, i na koji nacin je Dino prikupljao ljude da skupi tih 35.

Mekic, Poturak, Okeric, vjerujem da bi imali vise za reci na nekom Fight Night nego u politickom diskursu, no to je nasa realnost.

Dakle - KADROVSKI su jedna velika nula i zbog toga nemaju buducnost. Vrijeme ce pokazati. Pogledajte reciklaze tih ljudi - jedan Muzur koji je parfeme prodavao je odjednom na celu TZ KS, u Parlamentu FBiH i bice kandidat za nacelnika Ilidze. U SDA on bi o tome samo mogao sanjati, naravno da mu je NiP dika i nada jer bez toga se vraca na prodaju Dior Savage.

Sto se tice Dine kao politicke pojave, izrazito je vazno da takva figura postoji, koja ce ukazivati na sav kriminal SDA i upoznati javnost sa istim. Na tom talasu i njegove retorike uzeo je odlican rezultat u KS i vjerujem da ima neku finu bazu, no vremenom ce mu trebati jos nesto pored toga - sto po mom skromnom misljenju nema i zbog toga je to kratkorocan politicki projekat.

SDA je potrebno eliminirati gdjegod je to moguce, no NiP sa svojim kadrovima nije puno bolja alternativa, i zbog toga mislim da je nasa jedina nada NS, koji kada bi zategao neke unutarstranacke odnose i poboljsao kadrove, bi mogao predvoditi neku ozbiljniju alternativu. Tome se i nadam.
tutku

#2378 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

A_A_AKCIJA wrote:
tutku wrote:Dino je pokazao da nema nikakve kadrove, i njegov vijek trajanja kao i NiP ce biti vrlo kratak, narocito ako Vlada padne.

Volio bih cuti i jedan smislen argument onih koji tu tezu zastupaju, elem Hadzija je zagrizao puno vise nego sto moze sazvakati. I veci su padali, pa cemo vidjeti
Blablablabla...

Gomila mišljenja, što je babi milo, bez ikakve argumentacije, baziranog na emotivnoj reakciji zbog izgubljene pozicije.

Uz to, leksika iz usta Bakira Izetbegovića.

Nego, i tebi da dam besplatan savjet, ko i bunku, Nivelaciji i sličnim državnim službenicima koji trošite budžetski novac i borite se za SDA pišući u radnom vremenu: gledajte općinska vijeća, KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.

Narod nije slijep. Sa jedne strane šuplja, vrijeđanje, laži, podmetanja, sa druge rezultati, mjerljivi, imena i prezimena, cifre koje ste ukrali i koje kradete...

Čuvajte guzicu, kada već niste u stanju i nećete da se pokajete i promijenite, KS je samo prvo poluvrijeme, biće toga još :D
Ovdje ko emotivno reaguje si ti. Besplatne savjete mi ti ne moras davati, iste sam platio obrazovanjem na univerzitetima koji takvi poput tebe posmatraju putem malih ekrana. Svaki moj post na ovom forumu je u politickom tonu kritikovao SDA i jadno je da ti pokusavas mene izjednaciti s tom organizacijom. Razlika izmedju tebe i mene je sto meni platu ne daje ni Bakir ni Dino, pa mogu biti objektivan i kritikovati obojicu, kao i sve ostale. Meni ni iz djepa ni u djep. Ovakvi komentari koje upucujes su najbolji pokazatelj sta je ova tranzicija izbacila na povrsinu. Zalosno.
_Reds_

#2379 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

E moj druze tutku, ovdje ako iznosis nesto sto drugi ne zele cuti, si odmah Bakirov, Sebijin, bot, ovaj i onaj.

A isti taj koga brane godinama nije izlazio iz analog otvora ove dvoje. Zao mi je sto ovako pisem, ali drugacije ne razumiju.
Zivot im je poceo od dana kad je DK napustio SDA, sve prije toga se ne sjecaju, a isti je 8 godina vedrio i oblacio KS, kao što i sada radi, sa ove ili one funkcije. 90% NIP-a, su dugogidisnji SDA-ovci, i sad je dovoljno promjeniti ime. Uz to većina tog kadra je toliko bila loša da ni u SDA se nije mogla nikad probiti, pa sada našli drugu priliku.

Ali eto, hvala Bogu pa ne zavisim i od njih, ni od njihovih bivsih drugova.
mirza_15

#2380 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

tutku wrote: SDA je potrebno eliminirati gdjegod je to moguce, no NiP sa svojim kadrovima nije puno bolja alternativa, i zbog toga mislim da je nasa jedina nada NS, koji kada bi zategao neke unutarstranacke odnose i poboljsao kadrove, bi mogao predvoditi neku ozbiljniju alternativu. Tome se i nadam.
Za NS je ovo maksimum. NS nikada neće igrati ozbiljniju ulogu od ove koju trenutno ima ni u KS, a o većim nivoima da ne pričamo. Glasačko tijelo je takvo da NiP za par mjeseci postojanja ostvari daleko bolji rezultat od NS koja je već dugo na sceni. Ako neko misli drugačije ozbiljno je odsjećen od realnosti.
tutku

#2381 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

mirza_15 wrote:
tutku wrote: SDA je potrebno eliminirati gdjegod je to moguce, no NiP sa svojim kadrovima nije puno bolja alternativa, i zbog toga mislim da je nasa jedina nada NS, koji kada bi zategao neke unutarstranacke odnose i poboljsao kadrove, bi mogao predvoditi neku ozbiljniju alternativu. Tome se i nadam.
Za NS je ovo maksimum. NS nikada neće igrati ozbiljniju ulogu od ove koju trenutno ima ni u KS, a o većim nivoima da ne pričamo. Glasačko tijelo je takvo da NiP za par mjeseci postojanja ostvari daleko bolji rezultat od NS koja je već dugo na sceni. Ako neko misli drugačije ozbiljno je odsjećen od realnosti.
Kreces od pretpostavke da NS mora ostati ovakav kakav je. Slazem se tobom da ovakav kvazi-elitisticki fgr-ovski NS ima ozbiljne limite i takav bi otprilike sada imao rezultat priblizno svom maksimumu.

Medjutim, moje misljenje je da bi njihovim napustanjem av av mau mau politike i takvih kadrova, NS imao puno veci politicki potencijal i glasacku bazu.

Glasacko tijelo NiP je slicno onome koje uvijek glasa anti-SDA, odnosno za one koji najvise laju kontra SDA. Medjutim, to moze 1-2 izborna ciklusa. Iza toga, mora biti neka ozbiljna politika i ljudi, a NiP to nema.
Dr. Kuca

#2382 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Najjaci. Stalno kritikune budzetlije a on na budzetu 20 godina :lol:
El_comadante

#2383 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

NiP treba da izgradi stranačku infrsastrukturu, općinski izbori i izbori za KS niej isto. ovamo su dosta Konaković i ova Memić povukli glasova, a da li imaju tako jake kandidate na lokalo to je sad pitanje.
A_A_AKCIJA

#2384 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

tutku wrote:
A_A_AKCIJA wrote:

Blablablabla...

Gomila mišljenja, što je babi milo, bez ikakve argumentacije, baziranog na emotivnoj reakciji zbog izgubljene pozicije.

Nego, i tebi da dam besplatan savjet, ko i bunku, Nivelaciji i sličnim državnim službenicima koji trošite budžetski novac i borite se za SDA pišući u radnom vremenu: gledajte općinska vijeća, KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.

Ovdje ko emotivno reaguje si ti. Besplatne savjete mi ti ne moras davati, iste sam platio obrazovanjem na univerzitetima koji takvi poput tebe posmatraju putem malih ekrana. Svaki moj post na ovom forumu je u politickom tonu kritikovao SDA i jadno je da ti pokusavas mene izjednaciti s tom organizacijom. Razlika izmedju tebe i mene je sto meni platu ne daje ni Bakir ni Dino, pa mogu biti objektivan i kritikovati obojicu, kao i sve ostale. Meni ni iz djepa ni u djep. Ovakvi komentari koje upucujes su najbolji pokazatelj sta je ova tranzicija izbacila na povrsinu. Zalosno.
Khm, :) pa što ne kažeš da si NSovac sa ambicijom većom od kapaciteta.

Ne krivim te, čest slučaj u vas.

Da preskočim ovu ad hominem defanzivu koju si otpočeo u nedostatku argumenata, pogledaš semafor i malo ti bude jasnije. Srce zna slagati, ali brojevi rijetko.

NiP, od nule do vođe koalicije, ključnog sastojka u receptu borbe protiv SDA, od osnivanja do izbora, u roku April-Oktobar :) .
Ne bi bilo fer prema ostalima da je išlo jače i efikasnije. Pogledaš upise na početku ove teme i nađeš gomilu tvojih istomišljenika :D

Lijepo je što voliš NS i treba da voliš, samo nećeš daleko dogurati sa tipičnom balkanštinom pljuvanjem nekoga da bi se ti pokazao boljim.

Kada spominješ argumente, da ti plastično prikažem kako se to radi. Naime, ovo sve tvoje što si napisao je hipotetsko naklapanje, začinjeno mišljenjima.

Argumenti su: Poturak nije član NiP. Lagan zadatak, provjeriš na stranici Skupštine KS.

Kada si se zagrijao, malo jača lopta: Admir Katica, kao ministar, isječak iz CV-a:
Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka,
magistrirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu.
Završio je i Londonsku školu za odnose s javnošću LSPR te
Media centar Sarajevo i
Centar za strateško komuniciranje London.
Usavršavao se u odnosima s javnošću i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Austrije. S
tručno usavršavanje imao je i na Policijskoj akademiji Baton Rouge, Univerzitet Louisiana te
pri Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.
Zadnji radni angažman imao je na poziciji šefa Kabineta Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH
Uporediš sa prethodnim, Vedranom Mulabdićem, pa argumentovano dokažeš zašto je lošiji kadar kako tvrdiš. Njegov CV je u prilogu.

https://nap.ba/news/24865

Ili, da ga možda uporedimo sa, inače po mom mišljenu jako dobrom ministricom pravde KS, izuzetno vrijednom i angažiranom članicom NS:
Apsolutno nemam nikakvu namjeru da je uvrijedim, dapače, ali ne mogu da odolim da ti natrljam na nos detalje poput, rada u fast food-u:
U tom periodu otvara se prilika da preuzmemo vođenje i rad u fast food-u
Pravni fakultet i prosjek 9.4
Javnoj predškolskoj ustanovi u Tuzli, najprije kao pripravnica, a onda sam napredovala do mjesta rukovoditeljice opće pravne i kadrovske službe.
Nakon četiri godine rada u javnoj ustanovi gdje sam imala stalni posao, upoznajem svog sadašnjeg muža i selim se u Sarajevo, gdje prihvatam rad u privatnom sektoru i to ugovor na određeno vrijeme sa nižom platom. U međuvremenu sam se udala, položila pravosudni ispit, rodila sina, i započela karijeru u potpuno novoj oblasti, ovaj put u zdravstvu.
ili možda da uporedimo Mandića i Kovačevića:
Rođen je 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio Ekonomski fakultet u Sarajevu na kojem stiče i zvanje magistra ekonomskih nauka iz oblasti marketinga. Dosadašnji radni vijek proveo je u kompanijama Klas, Sprind i Oslobođenje, obavljajući različite menadžerske funkcije sve do pozicije direktora preduzeća.
Rođen je 1972. godine, a fakultetsko obrazovanje je stekao na Internacionalnom islamskom univerzitetu u Maleziji gdje je 2000. godine stekao zvanje magistra ekonomije. Svoje kompetencije je dokazao u bankarskom sektoru, diplomatiji i akademskoj zajednici. Zadnje radno iskustvo imao je kao direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom u Bosna Bank International. U istoj banci je od 2000. do 2003. godine je bio vođa tima za BBI finansiranje.
Ambasador BiH u Kini i Mongoliji
Na International University of Sarajevo radio je kao profesor na predmetima Managerial Mathematics, Marketing i Introduction to the Management. Bio je predavač i na The Noel Baker Center for Business and Management Studies, gdje je, također, obnašao i funkciju direktora.
Ili da ubacimo Bašića:
Haris Bašić rođen je 1974. godine u Sarajevu. Na Anglo-američkom univerzitetu u Pragu diplomirao je na poslovnoj ekonomiji. Titulu magistra stekao je iz upravljanja državom i humanitarnih poslova na zajedničkom master programu Univerziteta Sarajevo, “La Sapienza” Rim, Beograd.

Od 2015. do 2018. godine bio je ambassador BiH u Kraljevini Danskoj te nerezidentni ambassador BiH za Litvaniju I Latviju.

Od 2010. do 2015. godine bio je savjetnik i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

U Centru za međunarodni razvoj Univerziteta New York, USAID projekat podrške parlamentima u BiH radio je kao ekspert u oblasti istraživanja i edukacije.

Predavač iz oblasti poslovne ekonomije bio je na brojnim međunarodnim univerzitetima.
Da malo pojačamo NS sa Fortom:
Edin Forto rođen je 1972. godine u Sarajevu. Bio je dugogodišnji direktor NEXE grupe, jedne od prestižnih kompanija iz građevinskog sektora u BiH. Prije toga je radio kao politički konsultant u New Yorku. Završio je Drugu gimnaziju u Sarajevu, a zatim University of North Carolina at Chapel Hill School of Journalism and Mass Communication, smjer Advertising, te Columbia University School of International and Public Affairs, smjer International Finance and Business. Biran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo 2014. i 2018. godine, te je bio i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije u mandatu 2014. – 2018. godina.
Ili si ono ipak spomenuo Skupštinske zastupnike. Hmm, da vidimo:

Handžić:
Prve školske korake napravio je u Osnovnoj školi “Mula Mustafa Bašeskija”. Završio je Prvu gimnaziju 2004. godine. Diplomirao je 2008, a zatim magistrirao 2011. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Na izborima 2012. godine je izabran na mjesto vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo, te je izabran i za poziciju vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva. Vibor je danas predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.
Vreto:
Rođen sam 1973. g. u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu sam završio na Ilidži a u periodu 92-95, kao mladić, bio sam pripadnik Armije RBiH i učestvovao sam u odbrani zemlje. Oženjen sam i otac dvoje djece, direktor porodične firme od 1997. godine
Vedran Jakupović:
Vedran Jakupović je rođen 15. maja 1978. godine u Sarajevu. Godine 2004. postaje doktor dentalne medicine,
a 2009. godine završava MBA na Henderson State University u Sjedinjenim Američkim Državama.
Godine 2010. je magistrirao na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu,
a od 2017. godine je i doktor Menadžmenta.

Trenutno radi kao direktor marketinga u Privrednoj banci Sarajevo i u privatnoj stomatološkoj ordinaciji „Jakupović“.
Također je zaposlen i kao Viši asistent na nekoliko predmeta pri Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.
Evo, daću ti fore da nam nađeš CV Neire Dizdarević, jer google mi ponudi samo jednu rečenicu da je magistrica ekonomije.
Evo, čak ćemo Damira Marjanovića pikati kao izvornog NSovca :D

Ne moraš opovrgavati tezu da američki model lidere traži u sportu i vojsci, čisto da ti ne bude preteško da pokažeš kako još jedan docent, doktor nauka, olimpijac i šampion Evrope, Mekić isto zaslužuje nulu.

Dakle, ja ništa ne mislim, ne nagađam, ne smišljam vratolomije, nego ti fino serviram argumente, a ti odbrani tezu o kadrovima koji su, citat, nula, zatvoren citat. Da budem fin, NS kadrovska politika je -3 po toj skali :D a ti dokaži drugo.

Neće ti biti problem, nadam se, pošto si se pohvalio kvalitetom obrazovanja, da sad pošamaraš na ovu temu i dokažeš da sam ovo gore sve slagao, izmislio, ili da je common knowledge da jedan NSovac po defaultu vrijedi 3 ostala :D
drug_profi

#2385 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ne valja biti toliki navijač jedne političke partije.
U partijama su političari, a oni su kurve.
tutku

#2386 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

A_A_AKCIJA wrote: Khm, :) pa što ne kažeš da si NSovac sa ambicijom većom od kapaciteta.

Ne krivim te, čest slučaj u vas.

Da preskočim ovu ad hominem defanzivu koju si otpočeo u nedostatku argumenata, pogledaš semafor i malo ti bude jasnije. Srce zna slagati, ali brojevi rijetko.

NiP, od nule do vođe koalicije, ključnog sastojka u receptu borbe protiv SDA, od osnivanja do izbora, u roku April-Oktobar :) .
Ne bi bilo fer prema ostalima da je išlo jače i efikasnije. Pogledaš upise na početku ove teme i nađeš gomilu tvojih istomišljenika :D

Lijepo je što voliš NS i treba da voliš, samo nećeš daleko dogurati sa tipičnom balkanštinom pljuvanjem nekoga da bi se ti pokazao boljim.

Kada spominješ argumente, da ti plastično prikažem kako se to radi. Naime, ovo sve tvoje što si napisao je hipotetsko naklapanje, začinjeno mišljenjima.

Argumenti su: Poturak nije član NiP. Lagan zadatak, provjeriš na stranici Skupštine KS.

Kada si se zagrijao, malo jača lopta: Admir Katica, kao ministar, isječak iz CV-a:
Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka,
magistrirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu.
Završio je i Londonsku školu za odnose s javnošću LSPR te
Media centar Sarajevo i
Centar za strateško komuniciranje London.
Usavršavao se u odnosima s javnošću i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Austrije. S
tručno usavršavanje imao je i na Policijskoj akademiji Baton Rouge, Univerzitet Louisiana te
pri Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.
Zadnji radni angažman imao je na poziciji šefa Kabineta Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH
Uporediš sa prethodnim, Vedranom Mulabdićem, pa argumentovano dokažeš zašto je lošiji kadar kako tvrdiš. Njegov CV je u prilogu.

https://nap.ba/news/24865

Ili, da ga možda uporedimo sa, inače po mom mišljenu jako dobrom ministricom pravde KS, izuzetno vrijednom i angažiranom članicom NS:
Apsolutno nemam nikakvu namjeru da je uvrijedim, dapače, ali ne mogu da odolim da ti natrljam na nos detalje poput, rada u fast food-u:
U tom periodu otvara se prilika da preuzmemo vođenje i rad u fast food-u
Pravni fakultet i prosjek 9.4
Javnoj predškolskoj ustanovi u Tuzli, najprije kao pripravnica, a onda sam napredovala do mjesta rukovoditeljice opće pravne i kadrovske službe.
Nakon četiri godine rada u javnoj ustanovi gdje sam imala stalni posao, upoznajem svog sadašnjeg muža i selim se u Sarajevo, gdje prihvatam rad u privatnom sektoru i to ugovor na određeno vrijeme sa nižom platom. U međuvremenu sam se udala, položila pravosudni ispit, rodila sina, i započela karijeru u potpuno novoj oblasti, ovaj put u zdravstvu.
ili možda da uporedimo Mandića i Kovačevića:
Rođen je 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio Ekonomski fakultet u Sarajevu na kojem stiče i zvanje magistra ekonomskih nauka iz oblasti marketinga. Dosadašnji radni vijek proveo je u kompanijama Klas, Sprind i Oslobođenje, obavljajući različite menadžerske funkcije sve do pozicije direktora preduzeća.
Rođen je 1972. godine, a fakultetsko obrazovanje je stekao na Internacionalnom islamskom univerzitetu u Maleziji gdje je 2000. godine stekao zvanje magistra ekonomije. Svoje kompetencije je dokazao u bankarskom sektoru, diplomatiji i akademskoj zajednici. Zadnje radno iskustvo imao je kao direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom u Bosna Bank International. U istoj banci je od 2000. do 2003. godine je bio vođa tima za BBI finansiranje.
Ambasador BiH u Kini i Mongoliji
Na International University of Sarajevo radio je kao profesor na predmetima Managerial Mathematics, Marketing i Introduction to the Management. Bio je predavač i na The Noel Baker Center for Business and Management Studies, gdje je, također, obnašao i funkciju direktora.
Ili da ubacimo Bašića:
Haris Bašić rođen je 1974. godine u Sarajevu. Na Anglo-američkom univerzitetu u Pragu diplomirao je na poslovnoj ekonomiji. Titulu magistra stekao je iz upravljanja državom i humanitarnih poslova na zajedničkom master programu Univerziteta Sarajevo, “La Sapienza” Rim, Beograd.

Od 2015. do 2018. godine bio je ambassador BiH u Kraljevini Danskoj te nerezidentni ambassador BiH za Litvaniju I Latviju.

Od 2010. do 2015. godine bio je savjetnik i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

U Centru za međunarodni razvoj Univerziteta New York, USAID projekat podrške parlamentima u BiH radio je kao ekspert u oblasti istraživanja i edukacije.

Predavač iz oblasti poslovne ekonomije bio je na brojnim međunarodnim univerzitetima.
Da malo pojačamo NS sa Fortom:
Edin Forto rođen je 1972. godine u Sarajevu. Bio je dugogodišnji direktor NEXE grupe, jedne od prestižnih kompanija iz građevinskog sektora u BiH. Prije toga je radio kao politički konsultant u New Yorku. Završio je Drugu gimnaziju u Sarajevu, a zatim University of North Carolina at Chapel Hill School of Journalism and Mass Communication, smjer Advertising, te Columbia University School of International and Public Affairs, smjer International Finance and Business. Biran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo 2014. i 2018. godine, te je bio i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije u mandatu 2014. – 2018. godina.
Ili si ono ipak spomenuo Skupštinske zastupnike. Hmm, da vidimo:

Handžić:
Prve školske korake napravio je u Osnovnoj školi “Mula Mustafa Bašeskija”. Završio je Prvu gimnaziju 2004. godine. Diplomirao je 2008, a zatim magistrirao 2011. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Na izborima 2012. godine je izabran na mjesto vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo, te je izabran i za poziciju vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva. Vibor je danas predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.
Vreto:
Rođen sam 1973. g. u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu sam završio na Ilidži a u periodu 92-95, kao mladić, bio sam pripadnik Armije RBiH i učestvovao sam u odbrani zemlje. Oženjen sam i otac dvoje djece, direktor porodične firme od 1997. godine
Vedran Jakupović:
Vedran Jakupović je rođen 15. maja 1978. godine u Sarajevu. Godine 2004. postaje doktor dentalne medicine,
a 2009. godine završava MBA na Henderson State University u Sjedinjenim Američkim Državama.
Godine 2010. je magistrirao na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu,
a od 2017. godine je i doktor Menadžmenta.

Trenutno radi kao direktor marketinga u Privrednoj banci Sarajevo i u privatnoj stomatološkoj ordinaciji „Jakupović“.
Također je zaposlen i kao Viši asistent na nekoliko predmeta pri Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.
Evo, daću ti fore da nam nađeš CV Neire Dizdarević, jer google mi ponudi samo jednu rečenicu da je magistrica ekonomije.
Evo, čak ćemo Damira Marjanovića pikati kao izvornog NSovca :D

Ne moraš opovrgavati tezu da američki model lidere traži u sportu i vojsci, čisto da ti ne bude preteško da pokažeš kako još jedan docent, doktor nauka, olimpijac i šampion Evrope, Mekić isto zaslužuje nulu.

Dakle, ja ništa ne mislim, ne nagađam, ne smišljam vratolomije, nego ti fino serviram argumente, a ti odbrani tezu o kadrovima koji su, citat, nula, zatvoren citat. Da budem fin, NS kadrovska politika je -3 po toj skali :D a ti dokaži drugo.

Neće ti biti problem, nadam se, pošto si se pohvalio kvalitetom obrazovanja, da sad pošamaraš na ovu temu i dokažeš da sam ovo gore sve slagao, izmislio, ili da je common knowledge da jedan NSovac po defaultu vrijedi 3 ostala :D
Opet grijesis sa osnovnom hipotezom. Ocito ako je neko glasac neke stranke dozivljavas ga kao stranackog poltrona koji bi trebao braniti sve sto stranka jeste, sto bi kao trebao ja spram NS.

Ove licne komentare spram ambicije i kapaciteta necu komentirati, besmisleno je takvima to pojasnjavati.

Elem, fino si ti iznio neke crtice iz ovih karijera, medjutim, trebas dobro pogledati moje konstatacije gdje sam ja rekao da NiP ima nula kadrove, a nestranacki ministri u Vladi su upravo to i ne mozes ih poistovjetiti sa NiP. Dakle NiP ih nominirao, no oni nemaju nikakve veze sa NiP, osim sto su mozda dobri s Dinom, no formalnonje to irelevantno.

S tim u vezi, irelevantni su CV-evi Kovacevica, Basica i Katice od cega ovaj posljednji je ipak jedna prevara koja u CV navodi neku londonsku skolu, koja zapravo malo boljim googleom dokazuje da se radi o nekom sarajevsko-dzakartanskom kursu - http://lspr.ba/

Da bih dokazao svoju tezu o kadrovima NiP, pogledajmo njihove predatavnike u Skupstini KS:

1. Dino - DIFovac kojem je sve vazno spomena u karijeri omogucila SDA, uglavnom na drzavnoj sisi cijele karijere.
2. Danijela Kristic - magistrica iz Travnika, poznata gosca Hotela Bosna Ilidza, vjerovatno je time poznatija nego nekim ostvarenim rezultatima
3. Arijana Memic - nazalost ispolitizirana tragedijom o ubistvom brata sto je iskoristeno i zbog cega je u Skupstini, apsolutno nikakve poveznice ova djevojka nema sa politikom i tu je iskljucivo zarad navedenog.
4. Elvedin Okeric - SDA poltroncic do jucer, karatista crni pojas X dan, sjetimo ga se sa YT kada ne zna zakljucke komisije koje je clan.

Dalje ne moram ni ici, od poznatog turistickog maga Muzura pa nadalje.

NS ne namjeravam braniti, moraju raditi na kadrovima i poboljsati, jer ovo sto si naveo nije nedovoljno dobro. Medjutim, porediti ih sa NiP je cak degutantno.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2387 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Ima covjek crni pojas 10. Dan? Respect 8-)
Kikibombona

#2388 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

denis.istok wrote:
A_A_AKCIJA wrote:

Blablablabla...

Bez unošenja plaho emocija, a vidim vecina vas je black-white sistem, NiP-u kao i SDP-u će se ovo zestoko obiti o glavu na lokalnim. Pored izgubljenosti NiPa po pitanju parade ponosa (bil piškio ili kakio), ove optužbe koje su iznesene od strane ministrice koja nije nip ali su je oni postavili, sigurno ce imati negativan učinak na percepciju "sveznajućeg" lidera. Primjetno je da se covjek ne snalazi u problematičnim situacijama, kada krene udarati na ličnost, uvredama i bez argumenata. A vidim i raji je vec podosta vodjenja skuštine kao da je circus colorado, bilo je fino gledati kako reze SDA sa isključenjem mikrofona ali sad je već prošlo podosta a nema puno toga da je ostalo učinka od njega. Ovo oko podjele para jos dodaje ulje na vatru, sad ide izbor muftije gdje je realno da Kavazovic dobije, i da se onda Zukorlic, s kim je u velikoj ljubavi, marginalizira. Takodjer je vidljivo da pojedini "šejhovi" i sl.učenjaci koji su bili manje ili više otvoreno na njegovoj strani, sada lagano dizu ruke. Jer vjera i egoizam bas i nisu kompatibilni. Nastavili se ovim ritmom, a da ostane Vlada KS do izbora 2020.vjerovatno će biti sve više ovih sukoba i slično. Sada pak imaju i staru ministricu obrazovanja, koja je, ako neko ne zna, bivši uposlenik SDB-a i kako sam čuo plaho osvetoljubljiva. Plus sto ce sad iz inata sve ono što Škrijelj pokusa raditi jednostavno kočiti.
Procjena: ukupan pad u broju glasova na lokalnim izborima i 30-40% Razlog - Sto su imali kadra da valja ispucano na Općim, lokalni su vec nesto drugo, nema više Dine da nosi listu, sad će biti neki novi klinci ili pak nekadasnji SDA proleteri.

SDP-sve ono sto realno razmislja ce glasati za NS. Toliko kompromitacija u pola godine, podjela, teško bi podnio i onaj SDP sa rahmetli Nijazom. Ovi samo gledaju sebe, tako da ce tesko i zadrzati poziciju br 4. ukupno.

P.S. ovo boldirano se moze prikačiti skoro svim trenutno. Par njih se drzi sa strane i čeka rasplet bez teških riječi.
Ok buraz...

Mozes li sada, u slicnom stilu, navesti lose stvari koje je uradila SDA i zbog koje ce izgubiti glasove?
Kikibombona

#2389 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Ne zelim da uvrijedim bilo kojeg partnera u Vladi KS, ali je cinjenica (koju i oni sami priznaju u razgovorima) da ova vlada opstaje iskljucivo zahvaljujuci mudima i stavu NiP-a. Ima tu vrijednih i sposobnih ministara, zastupnika koji su iz redova partnera i koji rade odlican, fantastican posao - ali ga rade u miru jer NiP i njegovi kadrovi preuzimaju na sebe gotovo svu "neprijateljsku vatru".

Vlada KS opstaje zahvaljujuci stranim ambasadama koje u Nasoj stranci vide modernu evropsku stranku. Vide neku sansu za promjenom u odnosu na dosadasnje. NS je liberalna, multikulturalna, anti-ratnohuskacka, pro-LGBT... uklapaju se u sve zapadno-evropske standarde, mogli bi bez problema ovakvu politiku zastupati u Holandiji, Svedskoj, Ceskoj itd.

Mnoge ambasade, americki i evropski zvanicnici, su po prvi put podrzali jednu lokalnu vladu. Fahrudin Radoncic i Zeljko Komsic, koji imaju kljuceve KS, su otvoreno priznali da stranci insistiraju na opstanku vlade KS koja je promjena u odnosu na dosadasnje. Metju Palmer je otvoreno podrzao vladu KS i istu predstavio kao model za BiH. Zasto nije podrzao neku drugu kantonalnu vladu, zasto drugi stranci ne podrze neku drugu vladu?

Odgovor je - RADI NS.

...

NiP je konzervativna stranka sa aramom islama. Ideoloski su isti SDA. Nelson, Palemr, EU zvanicnici, ambasade VB, Francuske i Njemacke, ne vide nikakvu bliskost sa NiP. I nema ideoloske bliskosti, kao nebo i zemlja.

...

Mislim da je ovo dobra kombinacija, rekao bih dobitna. NS je za odnose sa svijetom, NiP za rad sa lokalnim stanovnistvom na terenu. I jedna i druga stranka imaju jaku bazu i bice jaci u narednom periodu.

...

Za BiH bi bilo dobro da ojaca SDP. Potrebna je jaka, postena, anti-SDA ljevica. Bilo bi dobro da ojaca Platforma za progres i da zamjeni SDA spavace poput SBB-a, DF-a i drugih.
bunk

#2390 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

A moze li netko upitati strane ambasadore zasto rade iskljucivo na razbijanju glasova Bosnjaka?
Zasto ne poguraju slicne stranke(ako guraju ns) u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Mislim da je spika o stranim ambasadama samo ubleha koju sestorka koristi kao babarogu..
Haris.ba

#2391 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

bunk wrote:A moze li netko upitati strane ambasadore zasto rade iskljucivo na razbijanju glasova Bosnjaka?
Mislim da je spika o stranim ambasadama samo ubleha koju sestorka koristi kao babarogu..
Nema glasaca za takvu politiku kod ostalih. Mogu gurati koga hoce, dzaba. Morali bi onda i glasace nacrtati.

A podrska stranaca vrijedi. Ali bez podrske na terenu dzaba. Moze Palmer podrzavati koga hoce. Ali na kraju sta sestorka odluci, bice.
MarshalDodik

#2392 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MarshalDodik »

Haris.ba wrote:
bunk wrote:A moze li netko upitati strane ambasadore zasto rade iskljucivo na razbijanju glasova Bosnjaka?
Nema glasaca za takvu politiku kod ostalih. Mogu gurati koga hoce, dzaba. Morali bi onda i glasace nacrtati.

A podrska stranaca vrijedi. Ali bez podrske na terenu dzaba. Moze Palmer podrzavati koga hoce. Ali na kraju sta sestorka odluci, bice.
Neka zabrane rad tri kocnicarske partije, a njihovim liderima zabraniti bavljenje politikom u BiH.
Eto rjesenja
Kikibombona

#2393 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Razbijaju kriminalno-koruptivnu, reakcionarnu, AKP-evosku SDA.

Imas izjave Palmera, Nelsona, EU zvanicnika i ambasadora. Javno saradjuju sa vladom predvodjenom NS. Komsic i Radoncic otvoreno priznaju da su pod pritiskom da sacuvaju vladu KS. Isto je vise puta potvrdio Izetbdgovic.

Dakle, radi se o cinjenicama. Stranci su se po prvi put zalozili za jednu kantonalnu vladu.
tvojkomsija

#2394 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tvojkomsija »

Progresivnu politiku u BiH vode skoro iskljucivo Bosnjaci, i to je svakako pozitivno. Neka i desnih i lijevih opcija, a i centra, u cemu je tu problem? Kazu veci broj stranaka nego kod Srba i Hrvata, oni svi za jednu glasaju.. i kao to je pozitivno? :lol:

Taj odnos prema politici, a i podrska stranih ambasada ti jasno pokazuje ko je temelj ove drzave.
Bosanski_kralj

#2395 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Ona priča: Bošnjaci se trebaju ujedini, ali samo i isključivo tako što će podržati SDA. :-)

Jebem mu vraga pa što da se Bošnjaci ne ujedine tako što će podržati neku drugu političku opciju mimo SDA
Kejn

#2396 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kejn »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Ne zelim da uvrijedim bilo kojeg partnera u Vladi KS, ali je cinjenica (koju i oni sami priznaju u razgovorima) da ova vlada opstaje iskljucivo zahvaljujuci mudima i stavu NiP-a. Ima tu vrijednih i sposobnih ministara, zastupnika koji su iz redova partnera i koji rade odlican, fantastican posao - ali ga rade u miru jer NiP i njegovi kadrovi preuzimaju na sebe gotovo svu "neprijateljsku vatru".

Vlada KS opstaje zahvaljujuci stranim ambasadama koje u Nasoj stranci vide modernu evropsku stranku. Vide neku sansu za promjenom u odnosu na dosadasnje. NS je liberalna, multikulturalna, anti-ratnohuskacka, pro-LGBT... uklapaju se u sve zapadno-evropske standarde, mogli bi bez problema ovakvu politiku zastupati u Holandiji, Svedskoj, Ceskoj itd.

Mnoge ambasade, americki i evropski zvanicnici, su po prvi put podrzali jednu lokalnu vladu. Fahrudin Radoncic i Zeljko Komsic, koji imaju kljuceve KS, su otvoreno priznali da stranci insistiraju na opstanku vlade KS koja je promjena u odnosu na dosadasnje. Metju Palmer je otvoreno podrzao vladu KS i istu predstavio kao model za BiH. Zasto nije podrzao neku drugu kantonalnu vladu, zasto drugi stranci ne podrze neku drugu vladu?

Odgovor je - RADI NS.

...

NiP je konzervativna stranka sa aramom islama. Ideoloski su isti SDA. Nelson, Palemr, EU zvanicnici, ambasade VB, Francuske i Njemacke, ne vide nikakvu bliskost sa NiP. I nema ideoloske bliskosti, kao nebo i zemlja.

...

Mislim da je ovo dobra kombinacija, rekao bih dobitna. NS je za odnose sa svijetom, NiP za rad sa lokalnim stanovnistvom na terenu. I jedna i druga stranka imaju jaku bazu i bice jaci u narednom periodu.

...

Za BiH bi bilo dobro da ojaca SDP. Potrebna je jaka, postena, anti-SDA ljevica. Bilo bi dobro da ojaca Platforma za progres i da zamjeni SDA spavace poput SBB-a, DF-a i drugih.
Pomiješao si par plaćenih članaka o hvalospjevima NS-u u Foregin Affairs-u sa "međunardonom podrškom".
Opetja033

#2397 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:

Odgovor je - RADI NS.

...

...

...

To za podrsku stranaca stoji. I u sustini su u pravu vezano za razloge.
Međutim vjeruj mi jednu stvar: da DF i SBB procijene da mogu skinuti ovu vladu, to bi i uradili. Radi hajra na visim nivoima. Bez ikakvog razmisljanja i dublje analize. Sve se svodi na to da ne kontrolisu vecinu svojih zastupnika - od federalnog parlamenta, preko skupstine KS pa do opcinskih vijecnika.
Da nema NiP-a ova vlada bi davno pala, a vrlo vjerovatno ne bi bila ni formirana. Podrska stranaca je vise moralna podrska, prstom ne bi makli da vlada sutra padne. I Komsic i Radoncic su i ranije isli kontra stavova dijelova MZ, ne bi im bilo prvi put.
Kikibombona

#2398 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Kejn wrote:
Kikibombona wrote:

Odgovor je - RADI NS.

...

...

...

Pomiješao si par plaćenih članaka o hvalospjevima NS-u u Foregin Affairs-u sa "međunardonom podrškom".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/palmer- ... /190617084

http://ba.n1info.com/Vijesti/a364088/Be ... a-BiH.html

Bezbroj ovakvih izjava i druzenja izmedju zapadnih zvanicnika i NS. Guglaj, stalno se sastaju...

I direktne potvrde...

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... evo-460525

https://m.youtube.com/watch?v=GvkKnSvlyg8

Isto je rekao Izetbegovic par puta, da sada ne trazim.
Kikibombona

#2399 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:To za podrsku stranaca stoji. I u sustini su u pravu vezano za razloge.
Međutim vjeruj mi jednu stvar: da DF i SBB procijene da mogu skinuti ovu vladu, to bi i uradili. Radi hajra na visim nivoima. Bez ikakvog razmisljanja i dublje analize. Sve se svodi na to da ne kontrolisu vecinu svojih zastupnika - od federalnog parlamenta, preko skupstine KS pa do opcinskih vijecnika.
Da nema NiP-a ova vlada bi davno pala, a vrlo vjerovatno ne bi bila ni formirana. Podrska stranaca je vise moralna podrska, prstom ne bi makli da vlada sutra padne. I Komsic i Radoncic su i ranije isli kontra stavova dijelova MZ, ne bi im bilo prvi put.
Moguce. Ipak, imam osjecaj da se Radoncic ulizuje strancima u svakoj prilici, da bi ispao konstruktivan, zlu ne trebalo. Radi se o notornom kriminalcu koji zivi u konstantnoj strijepnji da ce ostati bez carstva i slobode. Cesto se ulizuje izjavama o Turskoj i Iranu, znajuci za odnos zapada prema dvije drzave. Mozda od njih ocekuje zastitu u slucaju optuznica za kriminal. Neki dan je britanski ambasador, jedan od najvecih pristalica vlade KS, posjetio Radoncica. :idea:

Imaj na umu da ni Komsic ni Radoncic ne gotive Konakovica (narocito Komsic). I jedan i drugi bi mu rado smjestili da stranci ne vrse pritisak. Uostalom, Komsic i Radoncic su otvoreno priznali da stranci vrse pritisak, imas linkove iznad.

...

Da se pita Komsica, vlada bi pala. On ipak nije ucijenjen, nema kriminalnu pozadinu. Jedino ima mrznju prema NS i Konakovicu, te slugarski odnos prema SDA. Fahro kalkulise i manipulise jednim i drugim blokom.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2400 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Challenger_ »

Opetja033 wrote:Da nema NiP-a ova vlada bi davno pala, a vrlo vjerovatno ne bi bila ni formirana.
Saglasan, 110 %.
Post Reply