Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
The 51st State
#2376 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kinezi odustali jer min fin nije dalo garancije, necemo pogadjati ko stoluje istim.
500 mil maraka sto kladare zazdiju godisnje da ne pricam isto hdz koci, o cemu TI to kruha ti vise?
Drzavne firme pod "bosnjackom" kontrolom" su spejs satl za one koje je hdz poklopio, tako da bez Hdz hrvata bi bilo bolje, to je egzaktno.
Hdz pravi jedno 1mililijardu direktne stete godisnje fbih I to onako od oka govoreci.
500 mil maraka sto kladare zazdiju godisnje da ne pricam isto hdz koci, o cemu TI to kruha ti vise?
Drzavne firme pod "bosnjackom" kontrolom" su spejs satl za one koje je hdz poklopio, tako da bez Hdz hrvata bi bilo bolje, to je egzaktno.
Hdz pravi jedno 1mililijardu direktne stete godisnje fbih I to onako od oka govoreci.
Last edited by The 51st State on 20/09/2018 11:33, edited 1 time in total.
- _Reds_
#2377 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dakle Hrvati pokušavaju da varaju na izborima na štetu Bošnjaka.
Ovo sa slanjem glasačkim listića Bošnjaka na adrese u Hrvatsku.
Šta ćemo sa ovim??
Šta ćemo sa ovim??
-
Novak20
#2378 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Krivične prijave nakon istrage ili odložiti izbore dok se birački spiskovi ne urede kako treba._Reds_ wrote:Dakle Hrvati pokušavaju da varaju na izborima na štetu Bošnjaka.
Šta ćemo sa ovim??
- _Reds_
#2379 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Očit primjer majorizacije i pokušaja prevare na štetu Bošnjaka.
Neko bi trebao robijati za ovo.
Neko bi trebao robijati za ovo.
- BHCluster
#2380 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novak20 wrote:
Ekonomski razvoj F BiH ne spriječava Ljerka M. jednim davanjem nekoliko miliona RS pored živog premijera Novalića. Ekonomski razvoj se spriječava lošim planiranjem i investicijama, visokim nametima, lošim upravljanjem državnim firmama, kršenjem ekonomskih rezona...
Ako nije problem uplati ti te milione nazad u budžet i kako kazes "pored živog premijera Novalića" tj vašeg strateškog koalicionog partnera da ukinemo onda poziciju koju obnsa Ljerka M mislim sta ce ta pozicija kad ima premijer?
-
Novak20
#2381 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Lupaš gluposti jer te ne interesuju informacije i činjenice. Za kladionice ne znam jer me nije interesovalo ali mislim da plaćaju porez samo im se želi nametnuti dodatni porez.The 51st State wrote:Kinezi odustali jer min fin nije dalo garancije, necemo pogadjati ko stoluje istim.
https://www.biznisinfo.ba/vlada-fbih-da ... -te-tuzla/
A onda imaš i ovakve vijesti. Mogla je ta TE davno biti izgrađena i bez J.M. i HDZ.Vlada FBiH dala garanciju za kreditno zaduženje za Blok 7 TE Tuzla 0
BY BIZNISINFO ON 17/08/2018 INVESTICIJE
Termoelektrana Tuzla
Vlada Federacije BiH dala je garanciju u korist kineske Izvozno-uvozne banke (CEXIM BANK) za kreditno zaduženje JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za realizaciju projekta izgradnje Bloka 7 – 450 MW TE Tuzla u iznosu do 613.990.000 eura ili 85 posto od ukupne vrijednosti Ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji Bloka 7 – 450 MW u TE Tuzla između EPBiH i Konzorcija China Gezhouba Group Company Limited, Peking, Kina (lider) i GEDI – Guandong Electric power Design Institute, Kina (član Konzorcija), uvećano za kamatu i druge pripadajuće troškove po Sporazumu o kreditnoj liniji.
Vlada je ovlastila Federalno ministarstvo finansija da, u njeno ime izda, a federalna ministrica finansija potpiše svu potrebnu dokumentaciju u vezi s davanjem ove garancije.
Među uslovima za davanje garancije FBiH je rok otplate kredita od 20 godina, s petogodišnjim grace periodom.
Za izdavanje garancije Elektroprivreda BiH je dužna, u korist Budžeta – Garantnog fonda FBiH uplatiti klix naknade: premiju od 39.628.382 KM i proviziju od 8.032.916,50 KM.
Konačne odluke o davanju garancije i o kreditnom zaduženju Elektroprivrede BiH treba donijeti Parlament Federacije BiH. (Fena)
https://tuzlanski.ba/infoteka/sdp-bih-p ... u-mandata/
Socijaldemokratska partija BiH smatra potpuno neprihvatljivim pokušaj Vlade Federacije BiH da, duboko u sudijskom vremenu svog mandata, pokuša osigurati saglasnost za konačni ugovor o gradnji Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla. – Ovaj generacijski projekat bio je doveden do slične faze još u mandatu Vlade koju je predvodio SDP BiH. Tada smo smatrali da nema smisla provoditi postupak do kraja i tako nekoj novoj Vladi vezati ruke. Sada to, međutim, radi Vlada Fadila Novalića i još traži saglasnost Parlamenta praktično na neviđeno!? Podsjećamo kako su Novalić i njegovi ministri ovaj projekat prvu godinu mandata kriminalizirali, pa onda dvije godine revidirali, a na kraju mijenjali i sada poslali na neviđeno da im Parlament FBiH daje saglasnost za njihov nerad i nesposobnost – navode iz SDP BiH. | Preuzeto sa: /
-
Novak20
#2382 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije problem. Čim ti uplatiš 1,5 - 2,0 milijardi duga državnih firmi F BiH. Naporan si s tim "VI", "MI". Zna se kako Vlada F BiH funkcioniše i ko na kraju odlučuje o svemu.BHCluster wrote:Novak20 wrote:
Ekonomski razvoj F BiH ne spriječava Ljerka M. jednim davanjem nekoliko miliona RS pored živog premijera Novalića. Ekonomski razvoj se spriječava lošim planiranjem i investicijama, visokim nametima, lošim upravljanjem državnim firmama, kršenjem ekonomskih rezona...
Ako nije problem uplati ti te milione nazad u budžet i kako kazes "pored živog premijera Novalića" tj vašeg strateškog koalicionog partnera da ukinemo onda poziciju koju obnsa Ljerka M mislim sta ce ta pozicija kad ima premijer?
A predstava za javnost se u tom cirkusu zvanom Vlada F BiH može napraviti uvijek.
- BHCluster
#2383 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jesam li ja taj koji opravdava ono sto Ljerka M radi ili ti? Sto ti sve ta to vi i vasi koalicioni partneri ta nism ja.Novak20 wrote:Nije problem. Čim ti uplatiš 1,5 - 2,0 milijardi duga državnih firmi F BiH. Naporan si s tim "VI", "MI". Zna se kako Vlada F BiH funkcioniše i ko na kraju odlučuje o svemu.BHCluster wrote:Novak20 wrote:
A predstava za javnost se u tom cirkusu zvanom Vlada F BiH može napraviti uvijek.
-
Novak20
#2384 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne pravdam nikoga samo pokušavam definisati i vagati neke stvari. Meni kao običnom stanovniku BiH je gore što stotine miliona od akciza koje bi trebale završiti na namjenskim računima idu na krpljenje budžetskih rupa nego što nekoliko miliona ode RS. Naravno da se ne slažem s tim ali mi je gore ovo prvo u čemu učestvuju složno Ljerka i Fadil te politike koje stoje iza njih. Fadil je u hijerarhiji Vlade br. 1. Samim tim mi je gori od svoje zamjenice Ljerke. Povremene svađe su predstava za narod tipa, danju se svađamo, noću zajedno krademo.BHCluster wrote:
Jesam li ja taj koji opravdava ono sto Ljerka M radi ili ti? Sto ti sve ta to vi i vasi koalicioni partneri ta nism ja.
- BHCluster
#2385 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I sta je Ljerka M uradila da zaustavi ili upozori Fadila, tu je kvaka.Novak20 wrote:Ne pravdam nikoga samo pokušavam definisati i vagati neke stvari. Meni kao običnom stanovniku BiH je gore što stotine miliona od akciza koje bi trebale završiti na namjenskim računima idu na krpljenje budžetskih rupa nego što nekoliko miliona ode RS. Naravno da se ne slažem s tim ali mi je gore ovo prvo u čemu učestvuju složno Ljerka i Fadil te politike koje stoje iza njih. Fadil je u hijerarhiji Vlade br. 1. Samim tim mi je gori od svoje zamjenice Ljerke. Povremene svađe su predstava za narod tipa, danju se svađamo, noću zajedno krademo.BHCluster wrote:
Jesam li ja taj koji opravdava ono sto Ljerka M radi ili ti? Sto ti sve ta to vi i vasi koalicioni partneri ta nism ja.
-
The 51st State
#2386 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
nije samo nekoliko miliona, od akciza je par desetina miliona, od nebazdarenog pdv koeficijenta je par stotina svake godine, hdz ne zeli to pitanje pokretati, kladare isto toliko, milijarda otprilike na te tri stavke, uzp bastinike svim sredstvima eliminisati iz vlasti, a ti drvi i gluposti pisi u svrhu apoiogetike toboze majorizacije hrvatskog naroda.
-
Novak20
#2387 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
BHCluster wrote:
I sta je Ljerka M uradila da zaustavi ili upozori Fadila, tu je kvaka.
Pa i oni su marionete koje rade šta im se kaže. Možda Lj. jeste, a možda nije upozorila Fadila. Ko će znati ? Ovaj sistem formalne balkanske demokratije nije popraćen adekvatnim pravnim sistemom i sudskom vlašću koja bi uz javnost tražila odgovornost. Dok je tako, politika radi šta hoće.
-
Novak20
#2388 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Iskreno, nisam nikad čuo za "nebaždareni PDV". Ima li to negdje da je usvojeno pa da pročitam ?The 51st State wrote:nije samo nekoliko miliona, od akciza je par desetina miliona, od nebazdarenog pdv koeficijenta je par stotina svake godine, hdz ne zeli to pitanje pokretati, kladare isto toliko, milijarda otprilike na te tri stavke, uzp bastinike svim sredstvima eliminisati iz vlasti, a ti drvi i gluposti pisi u svrhu apoiogetike toboze majorizacije hrvatskog naroda.
-
The 51st State
#2389 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
imas koeficijente raspodjele koji se nisu mijenjali od kako su uvedeni, proguglaj malo, a stope skupljanja se promijenile u medjuvremenu, neka je tebi komsic problem....Novak20 wrote:Iskreno, nisam nikad čuo za "nebaždareni PDV". Ima li to negdje da je usvojeno pa da pročitam ?The 51st State wrote:nije samo nekoliko miliona, od akciza je par desetina miliona, od nebazdarenog pdv koeficijenta je par stotina svake godine, hdz ne zeli to pitanje pokretati, kladare isto toliko, milijarda otprilike na te tri stavke, uzp bastinike svim sredstvima eliminisati iz vlasti, a ti drvi i gluposti pisi u svrhu apoiogetike toboze majorizacije hrvatskog naroda.
-
Novak20
#2390 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
The 51st State wrote:imas koeficijente raspodjele koji se nisu mijenjali od kako su uvedeni, proguglaj malo, a stope skupljanja se promijenile u medjuvremenu, neka je tebi komsic problem....Novak20 wrote:
Iskreno, nisam nikad čuo za "nebaždareni PDV". Ima li to negdje da je usvojeno pa da pročitam ?
Proguglaću kad budem imao vremena. Nije da me interesuje ali treba učiti.
Komšić mi nije problem nego natezanja i blokade koje će uslijediti nakon izbora.
-
The 51st State
#2391 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
jbg ako te ne interesuju bollji putevi, zdravstvo, skolstvo i slicno sitnice, a koje vape za tim parama jebai ga.Novak20 wrote:The 51st State wrote:imas koeficijente raspodjele koji se nisu mijenjali od kako su uvedeni, proguglaj malo, a stope skupljanja se promijenile u medjuvremenu, neka je tebi komsic problem....Novak20 wrote:
Iskreno, nisam nikad čuo za "nebaždareni PDV". Ima li to negdje da je usvojeno pa da pročitam ?![]()
Proguglaću kad budem imao vremena. Nije da me interesuje ali treba učiti.
Komšić mi nije problem nego natezanja i blokade koje će uslijediti nakon izbora.
- BHCluster
#2392 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novak20 wrote:BHCluster wrote:
I sta je Ljerka M uradila da zaustavi ili upozori Fadila, tu je kvaka.![]()
![]()
![]()
Pa i oni su marionete koje rade šta im se kaže. Možda Lj. jeste, a možda nije upozorila Fadila. Ko će znati ? Ovaj sistem formalne balkanske demokratije nije popraćen adekvatnim pravnim sistemom i sudskom vlašću koja bi uz javnost tražila odgovornost. Dok je tako, politika radi šta hoće.
-
Novak20
#2393 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Naravno da me sve to interesuje nego reci mi ovo. Kako je moguće da GRAS, željeznice ili rudnik kome ne smeta ni jedna hrvatska stranka dođe do 100 miliona duga državi ? Moglo bi se i od tih para štošta uraditi.The 51st State wrote:
jbg ako te ne interesuju bollji putevi, zdravstvo, skolstvo i slicno sitnice, a koje vape za tim parama jebai ga.
- kokakolas
#2394 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dragan Čović: Komšić neće pobijediti, Plan B je već realiziran
Ovaj svakom svojom izjavom dodatno mobilizuje probosansko glasacko tijelo da izabere Zeljkana. Bravo Chova

Ovaj svakom svojom izjavom dodatno mobilizuje probosansko glasacko tijelo da izabere Zeljkana. Bravo Chova
-
The 51st State
#2395 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
kriminal privredni kod grasa prevashodno realizovan prije petnestak godina, rudnici ne znam jeli kriminal ali neodgovorno poslovanje sigurno, isti vremenski period, za realniju sliku je bitnije ko stvara nove poreske obaveze u zadnjih par godina, tu su se i zeljeznice i rudnici prilicno stabilizovali i mislim da redovno tekuce obaveze izmiriju te tako stabilno pune budzet, kod "hrvatskih" firmi tu je i dalje potop i dubioza.Novak20 wrote:Naravno da me sve to interesuje nego reci mi ovo. Kako je moguće da GRAS, željeznice ili rudnik kome ne smeta ni jedna hrvatska stranka dođe do 100 miliona duga državi ? Moglo bi se i od tih para štošta uraditi.The 51st State wrote:
jbg ako te ne interesuju bollji putevi, zdravstvo, skolstvo i slicno sitnice, a koje vape za tim parama jebai ga.
- mO k3
#2396 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
to isto sam i ja mislio ...kokakolas wrote:Dragan Čović: Komšić neće pobijediti, Plan B je već realiziran
Ovaj svakom svojom izjavom dodatno mobilizuje probosansko glasacko tijelo da izabere Zeljkana. Bravo Chova![]()
-
Novak20
#2397 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nebitno. Šta je se prije petnaestak godina moglo uraditi od tih para da nije kupovine socijalnog mira i guranja problema pod tepih. Ne raduje me potop i dubioza nikako.The 51st State wrote:kriminal privredni kod grasa prevashodno realizovan prije petnestak godina, rudnici ne znam jeli kriminal ali neodgovorno poslovanje sigurno, isti vremenski period, za realniju sliku je bitnije ko stvara nove poreske obaveze u zadnjih par godina, tu su se i zeljeznice i rudnici prilicno stabilizovali i mislim da redovno tekuce obaveze izmiriju te tako stabilno pune budzet, kod "hrvatskih" firmi tu je i dalje potop i dubioza.Novak20 wrote:
Naravno da me sve to interesuje nego reci mi ovo. Kako je moguće da GRAS, željeznice ili rudnik kome ne smeta ni jedna hrvatska stranka dođe do 100 miliona duga državi ? Moglo bi se i od tih para štošta uraditi.
-
Novak20
#2398 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dobar naslov sarajevskog portala za ispiranje i trovanje mozga. Još da odgovara tekstu poruke Biskupske konferencije BiH, sreći ne bi bilo kraja.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/92 ... njima.htmlBISKUPI PORUČILI VJERNICIMA DA NE GLASAJU ZA HRVATSKE POLITIČARE KOJI SU SADA NA VLASTI: "Ne dajte se zavarati njihovim PRAZNIM OBEĆANJIMA"
- dokidanje širenja netrpeljivosti, ekstremizma, majorizacije, isključivosti i za promicanje praštanje, pomirenja, povjerenja, povjerenja, solidarnosti i suživota.
- stakasa
#2399 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ode ovo sve u picku materinu
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/930 ... video.html
A vidi Slobodne Bosne sto hajnca
"Ultrasi, navijači mostarskog Zrinjskog, žele što prije zaboraviti prošlu sedmicu...
Među navijačima na društvenim mrežama navodi se da su u samo četiri dana doživjeli četiri poraza na ulici - jedan od navijača Sarajeva i čak tri od navijača svog gradskog rivala Veleža.
Jedan od tih sukoba je i snimljen, a navijači Veleža ponosno su ga objavili na svojoj Facebook stranici."
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/930 ... video.html
A vidi Slobodne Bosne sto hajnca
"Ultrasi, navijači mostarskog Zrinjskog, žele što prije zaboraviti prošlu sedmicu...
Među navijačima na društvenim mrežama navodi se da su u samo četiri dana doživjeli četiri poraza na ulici - jedan od navijača Sarajeva i čak tri od navijača svog gradskog rivala Veleža.
Jedan od tih sukoba je i snimljen, a navijači Veleža ponosno su ga objavili na svojoj Facebook stranici."
- Point.
#2400 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Razbucaše ih pravi mostarci ko pičoke kakvi i jesu. Sad će opet kukati o majorizaciji.