Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

tripple_dubble

#2376 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Roccohljup wrote:
tripple_dubble wrote:
Btw. obecala sam nekome ovdje reci, kad prodje sudjenje, sta se bijeli u gori zelenoj... Evo, proslo je, Seferovici su oslobodjeni, a po mojim izvorima, bliskim vrhu drzave, vec preko dva mjeseca se spremao "plan B", po kojem bi se, najvise u slucaju da nastane haos medju narodom ili da je narod makar poput onih u BL dolazio na proteste, "upakovao" Budnjonin sin i bio bacen kerovima. Budnjonin sin nije ubica, ali ima veze sa slucajem.

Ma sta mislili o ovom slucaju ili akterima u svemu ovome, ipak Murizu treba skinut kapu za ovo sve. Covjek ne odustaje.

Mislim da to da Budnjin sin nije direktno ucestvovao znaju svi jer mislim da je on dostavio ikopiju pasoša gdje se vidi da je bio izvan zemlje taj dan. međutim, to ne znači da ne moze biti umješan.......a neko ce se morati novi poturiti da narodu pokusa zamazati oci.

I za ovak slucaj trebaju svakodnevni protest kao i u BL, i svakodnevna blokada tuzilatsva KS .....
Dokazat ce se vremenom, ali ce trajati jos, da Budnjo zapravo nije bio izvan zemlje. Vratio se 8.2. u toku dana i to avionom.
Niko nikad - osim Tuzilastva - nije vidio tu kopiju pasosa koju je on predao kao. Nije malo cudno, sto Tuzilastvo nije dostavilo medijima fotodokumentaciju,a potrudilo se da napise dugacak tekst/alibi za njega? I to, pazi, nakon sto je neki novinar napisao negdje da je "Alijin sin ubica Dzenana Memica". Niti je porodica to tvrdila, niti je novinar decidno rekao kojeg to Alije sin ubi Dzenana ;).
tripple_dubble

#2377 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Roccohljup wrote:nije ih primila na sastanak
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić danas nije primila Muriza Memića koji je tražio sastanak nakon prvostepene presude Kantonalnog suda u Sarajevu u slučaju "Dženan Memić"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/muriz-m ... /180716065
Da, bas vidjeh. Ali sto kaze Muriz, "ne mora me vise ni primiti" - to ti je to.
Nadzorna_ploca

#2378 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Zar postoji veca manga i jaci covjek od tog Budnje. Ako nije on onda moze biti samo Bakirov mali ako ga ima.
Roccohljup

#2379 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

tripple_dubble wrote:
Roccohljup wrote:
tripple_dubble wrote:
Btw. obecala sam nekome ovdje reci, kad prodje sudjenje, sta se bijeli u gori zelenoj... Evo, proslo je, Seferovici su oslobodjeni, a po mojim izvorima, bliskim vrhu drzave, vec preko dva mjeseca se spremao "plan B", po kojem bi se, najvise u slucaju da nastane haos medju narodom ili da je narod makar poput onih u BL dolazio na proteste, "upakovao" Budnjonin sin i bio bacen kerovima. Budnjonin sin nije ubica, ali ima veze sa slucajem.

Ma sta mislili o ovom slucaju ili akterima u svemu ovome, ipak Murizu treba skinut kapu za ovo sve. Covjek ne odustaje.

Mislim da to da Budnjin sin nije direktno ucestvovao znaju svi jer mislim da je on dostavio ikopiju pasoša gdje se vidi da je bio izvan zemlje taj dan. međutim, to ne znači da ne moze biti umješan.......a neko ce se morati novi poturiti da narodu pokusa zamazati oci.

I za ovak slucaj trebaju svakodnevni protest kao i u BL, i svakodnevna blokada tuzilatsva KS .....
Dokazat ce se vremenom, ali ce trajati jos, da Budnjo zapravo nije bio izvan zemlje. Vratio se 8.2. u toku dana i to avionom.
Niko nikad - osim Tuzilastva - nije vidio tu kopiju pasosa koju je on predao kao. Nije malo cudno, sto Tuzilastvo nije dostavilo medijima fotodokumentaciju,a potrudilo se da napise dugacak tekst/alibi za njega? I to, pazi, nakon sto je neki novinar napisao negdje da je "Alijin sin ubica Dzenana Memica". Niti je porodica to tvrdila, niti je novinar decidno rekao kojeg to Alije sin ubi Dzenana ;).
Moguće....ja se jedino sjećam tog nekog članka (mislim da je ovaj https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... ci/q4nj0ez) kako je tužilaštvu utvrdilo da Budnjo Jr nije bio u BiH.
A ne mpogu se sjetiti koje prvi i spomenuo njegovu (za sada navodnu) umješanost? Znam da je nešto kasnije tužio Latića.....
Nejse, cista posla nisu sigurno i ja se zaista nadam da će se istina sto prije saznati a svi odgovorni kako za smrt ovg mladića tako i za pokušaje oprstrukcije istrage i zataškavanja, odgovarati do maksimuma.
Nisrin

#2380 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nisrin »

Budnjo bio zaljubljen ili je bio u vezi sa Alisom pa je platio nekome da premlate Dzenana, a malo se otelo kontroli pa su ga ubili??? Kakvo je "naguravanje" spominjano na pocetku slucaja? Je li Alisi prosla amnezija, s obzirom da je uspjesno zavrsila 1. godinu fakulteta?
Zasto se ljudi kod nas ne mogu organizovati kao oni u BL? Zasto Muriz sada ne smije reci ime ubice KOJE MU JE REKLA DALIDA?
Zasto prijeti Dalidi, a nista konkretno ne govori?
JThomas

#2381 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

šire gledano, jedan drugi alija i njegov mali su uzroci. a alija budnjo i njegov mali su posljedica.
vješalica

#2382 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

Jesu posljedic kada nas mutavi debilski narod voli biti u drustvu vidjenih bizMismena.
To selamanje,to begovanje, ma nema....

Sto se tice tuziteljice zena pobjegla
Smijesno
Kakav je to tuzitelj koji nece da primi stranku nije njoj bogom dana ta pozicija i da je bog ako radi na njoj.
tripple_dubble

#2383 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Sve u svemu, ovo je sve vise i vise savrsen primjer tragikomicne situacije zvane "zivot u BiH".
Streptokok

#2384 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

tripple_dubble wrote:Sve u svemu, ovo je sve vise i vise savrsen primjer tragikomicne situacije zvane "zivot u BiH".
A obecala si nam otkriti i mensurov identitet.
uglavnomja

#2385 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

tripple_dubble wrote:

nevezano za ovaj slucaj nego generalno, u bih, regiji, bilo gdje na planeti ... gdje je to tuzilastvo DUZNO da dostavlja medijima dokaze iz istrage :shock: i to tokom istrage
uglavnomja

#2386 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:
tripple_dubble wrote:

nevezano za ovaj slucaj nego generalno, u bih, regiji, bilo gdje na planeti ... gdje je to tuzilastvo DUZNO da dostavlja medijima dokaze iz istrage :shock: i to tokom istrage

i evo ti laticev tekst, pa procitaj sta je novinar rekao i da li je tacno naveo koji alija, pocinjuci od prvog podnaslova

https://bosanski-forum.com/viewtopic.ph ... 1&start=60
mnjonja

#2387 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mnjonja »

Daj Boze ikad pravde u ovom slucaju
zateznistub

#2388 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zateznistub »

mnjonja wrote:Daj Boze ikad pravde u ovom slucaju
Nažalost i ja sam duboko uvjeren da se nikada neće naći stvarni izvršilac i njegov nalogodavac. Ipak je taj sistem još uvijek prepre jak
JThomas

#2389 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

šta znaš. ovo im je već debelo po krivom pošlo.

šokantan stepen nevjerovanja institucijama... :mrgreen:
tripple_dubble

#2390 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

uglavnomja wrote:
tripple_dubble wrote:

Ma nije naravno nigdje, ako procitas jos jednom moj post, vidjet ces da sam rekla, da je cudno koliko su se potrudili da u detalje objave njegov alibi, kao da su mu oni advokati, a ne kantonalno tuzilastvo a Budnjo u tom trenu nit osumnjiceni, nit je ko prije toga znao od javnosti da je bio na ispitivanju. I shodno tom tolikom trudu, da je cudno da nisu prilozili i fotodokumentaciju svega navedenog.. NE da su to duzni, ali svakako su za*rali samim time sto su izasli u javnost poput njegovog licnog PR tima.

A sto se Laticevog teksta tice, opet kazem i za taj tekst - procitaj ga jos jednom, polako, recenicu po recenicu, on pise o tome o cemu grad bruji, a Budnjinog sina decidno spominje kao jednog od aktera ubistva, ne i ubicu:

Naslov: "ALIJIN SIN JE UBICA?! Latić: Ako cijeli Grad zna, zašto niko ne smije reći ko je i kako ubio mladića DŽENANA MEMIĆA!"

U podnaslovu ne spominje imena nikakva.

Dalje:

"Jer taj poznanik tvrdi da je jedan od aktera ubistva Dženana Memića sin Alije Budnje"

"No, nije da me poznanik nije ubijedio da je zaista sin Alije Budnje akter ubistva"

"došao sam do zapanjujućih rezultata svoje ankete: svi „anketirani“ su znali i tačno definirali da iza zataškavanja slučaja ubistva Dženana Memića stoji Alija Budnjo"
tripple_dubble

#2391 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Streptokok wrote:
tripple_dubble wrote:Sve u svemu, ovo je sve vise i vise savrsen primjer tragikomicne situacije zvane "zivot u BiH".
Ne sjecam se da sam to obecala :D ako jesam, nisam trebala. To bi bilo krsenja prava na privatnost, ali Memsur je i sam rekao, da nema problem s tim da kaze ime, prezime, adresu ako treba. :p
ovo_mi_je_nick

#2392 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_mi_je_nick »

Ljudi zbog žene spalili Troju a zbog Alise upropastiše se životi roditelja i žrtve i onoga ko ga je ubio, i bliže rodbine.

30 mjeseci nije malo da se svaki dan priča i razmišlja o tužnim stvarima. Da li će odgovarati kad od tolike tuge, neizvjesnosti, maltretiranja, iščekivanja, traganja za istinom neko od roditelja ili rodbine ne daj Bože oboli ili naruši nepopravljivo svoje zdravlje.

Zar jer ta Alisa tako dobra riba da se moralo biti s njom pod svaku cijenu. Zar je tako dobra riba da se morao čovjek premlatiti pa se otišlo predaleko.

Zar je toliko hladna Alisa da može nastaviti sa svojim životom, učiti, polagati ispite, hodati gradom, spavati a zna šta se desilo.

Koga toliko voli da ga toliko štiti svojom šutnjom? Može voljeti samo velike novce koji joj daju tu snagu ili štititi sebe ;-) :!: .

Ako si imao tolike mudenzi da ubiješ čovjeka, u mraku iz zasjede, bilo autom ili palicom, ma ko to bio, jer ti je ribu pokupio, onda imaj još mudenzija pa priznaj kad imaš toliko lavlje srce da nekome život oduzmeš i time još desetine upropastiš.
JThomas

#2393 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

da čovjek zna gdje će slomiti nogu nikad ne bi u tu ulicu. ali ne zna...
JThomas

#2394 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

šta zna 99% momaka i cura od 21-2-3 godine šta je igranka. ne ona maturalna, brucoška ili apsolventska. on je očito bio u tih 99% a ona u onih 1%...
triconja

#2395 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by triconja »

ovo_mi_je_nick wrote:Ljudi zbog žene spalili Troju a zbog Alise upropastiše se životi roditelja i žrtve i onoga ko ga je ubio, i bliže rodbine.

30 mjeseci nije malo da se svaki dan priča i razmišlja o tužnim stvarima. Da li će odgovarati kad od tolike tuge, neizvjesnosti, maltretiranja, iščekivanja, traganja za istinom neko od roditelja ili rodbine ne daj Bože oboli ili naruši nepopravljivo svoje zdravlje.

Zar jer ta Alisa tako dobra riba da se moralo biti s njom pod svaku cijenu. Zar je tako dobra riba da se morao čovjek premlatiti pa se otišlo predaleko.

Zar je toliko hladna Alisa da može nastaviti sa svojim životom, učiti, polagati ispite, hodati gradom, spavati a zna šta se desilo.

Koga toliko voli da ga toliko štiti svojom šutnjom? Može voljeti samo velike novce koji joj daju tu snagu ili štititi sebe ;-) :!: .

Ako si imao tolike mudenzi da ubiješ čovjeka, u mraku iz zasjede, bilo autom ili palicom, ma ko to bio, jer ti je ribu pokupio, onda imaj još mudenzija pa priznaj kad imaš toliko lavlje srce da nekome život oduzmeš i time još desetine upropastiš.
Jaro imas primjera kolko hoš kako to sve funkcionise (iz proslog rata ljudi i dalje slobodni, a zlocine pravili), znaci ne radi se krsenje zakona pa se to prijavi, eee, vego se to skriva ko zmija noge. Malo samoindoktrinacije i mozes ubijat i radit sta hoš bez ikakvih moralnih okova i tako tog.
ovo_mi_je_nick

#2396 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_mi_je_nick »

JThomas wrote:da čovjek zna gdje će slomiti nogu nikad ne bi u tu ulicu. ali ne zna...
U osnovnoj se znalo još prije 20 godina sa kojim ćeš likovima imati problema ako čak popričaš sa "njihovim" ribama. A tek sa dvadeset, još ne popričat nego i mirisati.
JThomas

#2397 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

to je naivno razmišljanje. upeca se u zamku odrastao čovjek koji je prošao svašta, a ne momčić.
golfiista

#2398 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by golfiista »

karakters wrote:Ljubo je, dobro nadrogiran, prvo kombijem udario Memića, a onda, da bi uklonio svjedoka, Memića dokusurio palicom. To je i Ljubina žena rekla policiji, ali ne na zapisnik. Policajac je o tome napravio službenu zabilješku, koja kao takva ne vrijedi kao dokaz, pa je tužilaštvo prekvalifikovalo sa ubistva na saobraćajnu nesreću, da bi djelovalo u okviru raspoloživih dokaza. Ljubin otac je poslije udario kombijem u ogradu blizu Ljubine kuće, da bi tim novim oštećenjima prikrio oštećenja kombija od udaranja Memića. Kasnije je Ljubo prefarbao i hitno prodao kombija i pobjegao u Banjaluku da bi izbjegao da ga nađu, pronađena je okrunjena farba na mjestu farbanja i dijelovi plastike.

Žalosno je da Memićev otac, zato što mu je teško prihvatiti da je bez ikakve zavjere, tek tako, nadrogirani Rom ubio sina, slavi kao nekakvu pobjedu oslobađanje ubice svoga sina. Jbg.
Jel moze samo jedno pojasnjenje. Udario covjeka kombijem i dokusurio tog istog covjeka- svjedoka palicom. Sta je sa drugim svjedokom?
ovo_mi_je_nick

#2399 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_mi_je_nick »

Da je motor teško da bi samo udario jednu osobu koja se vodi u zagrljaju sa drugom, a ne kombi kockonja.
MensurM

#2400 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

tripple_dubble wrote:
Streptokok wrote:
Ne sjecam se da sam to obecala :D ako jesam, nisam trebala. To bi bilo krsenja prava na privatnost, ali Memsur je i sam rekao, da nema problem s tim da kaze ime, prezime, adresu ako treba. :p
Poslao sam podatke Streptokoku privatno. Poslao sam mu i broj kartice, možda poželi uplatiti šta za odbranu gospodina Budnje.
Locked