Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2376 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

seoBIH wrote:Kako tesko? Jako jednostavno..

Interesuje te neko cion? Otvoris https://coinmarketcap.com/ i ukucas naziv coina, u ovom slucaju IOTA i dobijes https://coinmarketcap.com/currencies/iota/

Pod "Markets" vidis gdje se prodaje (vidi nema iqoptions, eltoro, i sl), te se registrujes. Evo u ovom slucaju idemo na Binance https://www.binance.com/trade.html?symbol=IOTA_BTC

Nakon sto se registrujes, pod Founds, pa pod Deposit Withdrawals nadjes BTC adresu.

Nakon toga otvoris OLX.ba i nadjes nekoga ko prodaje BTC. Njemu das BTC adresu (izgleda ovako 1KdsafascFF9zr9Xkie3ijtnv9fSajMV5adk3mbb) das mu kes i on ti za par trenutaka prebaci. Ovo isto mozes uraditi i sa ETH, jer ce ti biti manji fee. Kako god, citaj, istrazuj...

Jesi li znao odmah instalirati neki widnows program? Jesi li znao uraditi download? Jesi nabadao, pa si ucio :)

Nakon toga, opet otvoris binance, nadjes iotu i postavis ponudu i cekas da prodje. Nakon toga ti si VLASNIK COINA, a ne nekog spekulisanja hoce li ici gore, ili dole vrijednost.
To je to :thumbup:
Dozer

#2377 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Pitar_na_motoru wrote:
MMM1977 wrote:Hoću da kupim IOTA, gdje, šta, kako?
Na iq options mozes "kupiti" ali to nije to. Iq options je, po meni, klasino kockanje i ti tu nisi u vlasnistvu "iota-e". Tacnije, ulozis 50 KM i kladis se da ce njegova cijena biti, lupam, 6 Eur-a.... ako pogodis i kad pogodis onda mozes nesto i zaraditi i povuci novac.

A da bi bio vlasnik bilo koje kripto valute to je malo duzi proces. Iz BiH je jako tesko doci do toga jer smo drzava kakva jesmo ali moze se i to. Na prethodnim stranicama su mnogi pisali sta uraditi i kako, ali kako sam shvatio (i ja sam opasni pocetnik) najlakse je da kupis neku krypto valutu u "kafani" to se prebaci na tvoj "wallet" ti iz wallet-a prebacis na berzu ili mjenjacnicu i trgujes/mijenjas. Sve ovo kosta odredjenu proviziju....

I tako :D

P.s. ako sam sta fulio, ispravite me :D
Cuj ako s i sta fulio.... Fulio si totalno za IQ Option. Ako kupis neki crypto tamo, kupio si ga i njegov si vlasnik sve dok ga ne prodas.
Razlika izmedju toga kupljenog na jednoj takvoj platformi i na nekoj exchange platformi je u tome sto ga na trading platformi mozes unovciti kad pozelis, a na exchange to ide malo teze, kao i sto su provizije malo vece na trading platformama. Ako su zaista vece...jer i na exchange platformi treba preracunati koliko je tih npr. 0,25% nekog crypta u parama, zar ne?

Ali, sve detaljno objasnih prije dvije stranice, pa se vise necu ponavljati. Ko je skontao, skontao je. Ko nije, sorry.

@seoBiH
Drug, ne odgovori mi - kako ces unovciti svoje vlasnistvo na exchange platformama?
Usput, zar nije svejedno gdje cekas da vrijednost tvog vlasnistva poraste? Ovo sto si napisao u prethodnom postu je, izvini, ali - smijesno.
Pa na bilo kojoj platformi moras cekati da vrijednost poraste da bi nesto zaradio, i na trading i na exchange platformama. Ali, isto tako, ako vrijednost pada, pada na svim platformama. I apsolutno je svejedno da li ce se taj rast ili pad prikazivati u crypto ili monetarnoj valuti. Na kraju se opet sve svede na monetarnu.

A evo i primjer.
Recimo, ti si na Binance kupio 100 XRP-a kada je realna vrijednost bila 1$, a ja na IQO isto toliko i po istoj cijeni, +0,6% spreada i uz 10% provizije, tj. ja sam ih platio 110,6$. Nakon nekog vremena realna jedinicna vrijednostj je porasla na 10$.
Ja cu svoje prodati jednim klikom i uz -0,06% spreada, tj. po 9,94$, odnosno za ukupno 994$, i bez ikakve provizije tih 994$ povuci na karticu.
Na koji nacin ces ti unovciti svoje s Binanca?

Mislim...budi fer i ljudima reci sve do kraja, cijeli proces. Ovako ispada da samo kudis ovo sto ja pisem, a ne dajes nikakve ni priblizno detaljne i iskoristive informacije.
Last edited by Dozer on 25/12/2017 15:45, edited 3 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2378 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Prodaš u kafani, jedna opcija. Lično izveo.
Dalje, svi pričaju o nekom dugoročnom ulaganju, sad po svaku cijenu (čak enormnih troškova) obezbijediti povlačenje?!
Ovo što piše seo je prihvatljivije. Prosječan priučeni učesnik kriptosvijeta će se izgubiti u tim silnim provizijama.
A svakako će ubrzo biti riješeno i ovo kod nas, pa nas neće derati i tjerati na te opcije.
victom

#2379 Re: Bitcoins

Post by victom »

Tomahawk11 wrote:Prodaš u kafani, jedna opcija. Lično izveo.
Dalje, svi pričaju o nekom dugoročnom ulaganju, sad po svaku cijenu (čak enormnih troškova) obezbijediti povlačenje?!
Ovo što piše seo je prihvatljivije. Prosječan priučeni učesnik kriptosvijeta će se izgubiti u tim silnim provizijama.
A svakako će ubrzo biti riješeno i ovo kod nas, pa nas neće derati i tjerati na te opcije.
šta tačno će biti rješeno i odakle znaš ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:25, edited 2 times in total.
victom

#2380 Re: Bitcoins

Post by victom »

danas je dan bio za bacat u kantu.
ni gore, ni dole.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:25, edited 2 times in total.
Dozer

#2381 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Nece kod nas to biti rijeseno ni za 3-4 godine. Ne budite smijesni.
Pa nase banke su nedavno uvele zabrane koristenja domacih kartica za bilo kakvo online kockanje vani (nisam siguran ferceraju li uopste nase kartice u kockarnicama vani, uzivo), ukljucujuci i loto.
I vi zaista ocekujete da ce oni rijesiti nesto u pozitivnom smislu za ovo? HA-HA....

Vi nemate pojma gdje zivite.....

Hajde, ako nije problem, objasnite sta i kako ce se to rijesiti.
Last edited by Dozer on 24/12/2017 22:58, edited 1 time in total.
seoBIH

#2382 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Odgovorio sam vec na to pitanje.

U EU unovcim novac putem banke, na racun legne kroz 15tak minuta od povlacanjea. Pored toga, u EU imam AdvCash karticu koju "punim" BTCom i onda placam u marketima, dizem pare na bankomatima i slicno. Sto se tice BIH, povlacenje je moguce na bankovni racun, ali traje 7 dana.

Kartice ce za BIH biti dostupne u narednih 6 mjeseci, pa ces tako npr od TenX-a naruciti visa debitnu karticu na koju povuces BTC i u protuvrijednosti uKMovima dignes na bankomatu.

Ljepota mjenjacnice je da ja mogu IOTU pretvoriti u BTC, ili ETH, prebaciti na jedan, drugi, deseti sajt pa raditi sta zelim sa BTCom.

Iskreno, nisam istrazivao servise koje ti pominjes, ali mi nisu zgodni. Ne samo da nisu meni zgodni, vec nisu nikome ko je u crypto tradingu. Jednostavan dokaz ti je coinmarket cap. Na kojem coinu je izlistan eltorro ili iqoption?

Ja cu jos jedanput pomenuti. Ne brinite se za povlacenje novca, jer se ni ne isplati dizati novac unutar 6 mjeseci od ulaganja, a do tada ce se lakse isplate i uplate desiti i za Bosnu i Hercegovinu. Alternativno, povucete na bankovni racun kroz 7 dana.
Usput, zar nije svejedno gdje cekas da vrijednost tvog vlasnistva poraste? Ovo sto si napisao u prethodnom postu je, izvini, ali - smijesno.
Koliko sam upratio, na iqoption i slicnim ti se "kladis" na rast coina? Prema tome ti nisi vlasnik coina, jedna stvar, a druga stvar zbog ponude i potraznje, kao i provizija, taj coin je za 10-20% skuplji na iqoption. Na 10.000$ 10% je pofino :)

Evo primjera kako na binance izgleda ponuda i potraznja

Image

Prema prilozenom, imas opciju kupovine coina, gdje unosis iznos, unosis ponudu, koja moze biti veca od trenutne, ili manja, pa "ganjas" onu koja je napovoljnija.

Primjer, kupio sam ETC za 0.001800 a prodao za 0.02500. Zaradio i onda postavio opter order na 0.001XXX i otisao od racunara. Ako se desi pad, meni se kupi coin i opet ga prodam po vecoj vrijednosti :)

Na kraju, ja ulozim DOBIT a vratim ulozeno na racun. Drugi primjer je da sve povucem na racun :)

Moj savjet ti je da istrazis evo recimo, binance. Vjerujem da ces momentalno napustiti trenutne berze koje koristis te da ces doprinijeti temi.

Ja u pauzi pisem, ne docaram, ne iznesem sve informacije, jer jednostavno nemam vremena. Poslusaj moj savjet i sigurno ces koristi ove prave kripto mjenjacnice, kako zbog lakseg trgovanja, vlasnistva nad coinima, tako i zbog veceg profita.
Last edited by seoBIH on 24/12/2017 23:06, edited 1 time in total.
HowForWhom

#2383 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Za Iq sam vise mislio da nisi vlasnik jer ga mozes samo njima prodat, to jest vratiti i to je to. Kad si vlasnik necega onda mozes mijenjati ili prodati xy nekome. To na IQ option, koliko skontah, ne moze.

Kupis IOTA-u i mozes je samo na IQ-u unovcit ako ti se posreci.

@dozer, mislim da kod nas nije rijeseno jer nema zakona o pranju novca.
HowForWhom

#2384 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

SeoBiH, ti si u inostranstvu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2385 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Kakvo kockanje, nema to veze sa ovim.
Riješiće se, samo lagano.
Valjda ste upratili da se priča o postavljanju bankomata.
Dakle...

Ovo što seo radi, to je opcija.
victom

#2386 Re: Bitcoins

Post by victom »

Pitar_na_motoru wrote:SeoBiH, ti si u inostranstvu?
Seo je u ekstazi.
Uzima čoek lovu, dok mi diskutujemo.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:25, edited 3 times in total.
seoBIH

#2387 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

victom wrote: šta tačno će biti rješeno i odakle znaš ?
Placanje BIH karticama ce biti uskoro rjeseno. To znaci da ces na velikim mjenjacnicama moci platiti BIH karticama, bez posrednika, kao sto npr EU/USA moze.

Druga stvar je da ces dobiti mogucnost narudzbe debitnih kartica u BIH i njih "puniti" BTCom uz provizije ne vece od 3% ukupno, te taj novac unovciti kao i sa bilo kojom karticom koju ti izda banka u BIH (dizanje love na bankomatu, salteru banke, placanje u marketu i sl).

@Pitar_na_motoru

Uplate sam vrsio iz EU, jer je tamo sve registrovano zbog olaksica i zakona koji su prilagodjeni normalnom covjeku. Testirao povlacenje i na BIH racun/karticu. Eh da, sjetih se, na karticu mozes povuci novac i preko skrila, pa eto jos jedan odgovor Dozeru, kako unovciti novac s Binance. Jednostavno, posaljem BTC s binance na skrill i povucem na racun. Provizija oko 5-6% 1-2 radna dana.

Prva kupovina BTCa je izvrsena putem OLX-a :) Ne znam zasto ljudi bjeze od toga? Odlicno, nadjes se s nekim a ako je provjeren prodavac uplatis na bankovni racun, a on tebi posalje BTC :) Jednostavno, ne dajes nikome broj kartice, nemas provizija i sl.
Dozer

#2388 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

seoBIH wrote:Odgovorio sam vec na to pitanje.

U EU unovcim novac putem banke, na racun legne kroz 15tak minuta od povlacanjea. Pored toga, u EU imam AdvCash karticu koju "punim" BTCom i onda placam u marketima, dizem pare na bankomatima i slicno. Sto se tice BIH, povlacenje je moguce na bankovni racun, ali traje 7 dana.

Kartice ce za BIH biti dostupne u narednih 6 mjeseci, pa ces tako npr od TenX-a naruciti visa debitnu karticu na koju povuces BTC i u protuvrijednosti uKMovima dignes na bankomatu.

Ljepota mjenjacnice je da ja mogu IOTU pretvoriti u BTC, ili ETH, prebaciti na jedan, drugi, deseti sajt pa raditi sta zelim sa BTCom.

Iskreno, nisam istrazivao servise koje ti pominjes, ali mi nisu zgodni. Ne samo da nisu meni zgodni, vec nisu nikome ko je u crypto tradingu. Jednostavan dokaz ti je coinmarket cap. Na kojem coinu je izlistan eltorro ili iqoption?

Ja cu jos jedanput pomenuti. Ne brinite se za povlacenje novca, jer se ni ne isplati dizati novac unutar 6 mjeseci od ulaganja, a do tada ce se lakse isplate i uplate desiti i za Bosnu i Hercegovinu. Alternativno, povucete na bankovni racun kroz 7 dana.
Koliko sam upratio, na iqoption i slicnim ti se "kladis" na rast coina? Prema tome ti nisi vlasnik coina, jedna stvar, a druga stvar zbog ponude i potraznje, kao i provizija, taj coin je za 10-20% skuplji na iqoption. Na 10.000$ 10% je pofino :)

Evo primjera kako na binance izgleda ponuda i potraznja

Image

Prema prilozenom, imas opciju kupovine coina, gdje unosis iznos, unosis ponudu, koja moze biti veca od trenutne, ili manja, pa "ganjas" onu koja je napovoljnija.

Primjer, kupio sam ETC za 0.001800 a prodao za 0.02500. Zaradio i onda postavio opter order na 0.001XXX i otisao od racunara. Ako se desi pad, meni se kupi coin i opet ga prodam po vecoj vrijednosti :)

Na kraju, ja ulozim DOBIT a vratim ulozeno na racun. Drugi primjer je da sve povucem na racun :)

Moj savjet ti je da istrazis evo recimo, binance. Vjerujem da ces momentalno napustiti trenutne berze koje koristis te da ces doprinijeti temi.

Ja u pauzi pisem, ne docaram, ne iznesem sve informacije, jer jednostavno nemam vremena. Poslusaj moj savjet i sigurno ces koristi ove prave kripto mjenjacnice, kako zbog lakseg trgovanja, vlasnistva nad coinima, tako i zbog veceg profita.
Sad moram biti malo bezobrazan.... Jesi ti fakat ozbiljan s ovim komentarom?! Pa mi NISMO u EU, jadan ne bio... Mi smo u BiH. Kontas?
I ne, nisi upratio za IQO. Procitaj moj post prije dvije stranice. To o kladjenju se odnosi na trgovinu Opcijama i Digitalom.
Kupovina valuta je kupovina. Nema kockanja. I nije skuplja u odnosu na kupovinu na exchange platformama ako pricamo o cijeni. Cijena je ista, a kupovina je skuplja samo radi provizije i spreada. Medjutim, provizije postoje i na exchange platformama, a ti ih preracunaj u $ ili EUR, pa nam reci kolike su u parama, ne u crypto valuti. Manje jesu sigurno, ali mislim da ipak nisu toliko zanemarive.

Sto se tice opcija trgovine koje spominjes, sve isto ima svaka platforma. I ja sam isto postavio parametre/procente dobiti i gubitka, a mogu se postaviti i vrijednosti za kupovinu na nekoj vrijednosti. To su sve standardne berzanske opcije.

A dok ti bankomati i kartice ne zazive ovdje, a ja vam garantujem da nece ni priblizno tako brzo, mi iz BiH bas i nemamo nekih opcija... Jbg, ali tako je...kad smo kanta od drzave....
Last edited by Dozer on 24/12/2017 23:11, edited 1 time in total.
victom

#2389 Re: Bitcoins

Post by victom »

Dozer wrote:
seoBIH wrote: ....
Sad moram biti malo bezobrazan.... Jesi ti fakat ozbiljan s ovim komentarom?! Pa mi NISMO u EU, jadan ne bio....
evo trgaju se međusobno

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 04:24, edited 2 times in total.
TAFKAP

#2390 Re: Bitcoins

Post by TAFKAP »

na kraju ipak spekulacioni objekat, ništa valuta budućnosti, folovi golovi... :-)
seoBIH

#2391 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Druze moj, nismo u EU, ali nije toliko ni komplikovano, vec bi nas narod sve na klik. Cetri klika, dodaj novac, kupi, prodaj, isplati. Kada nam drzava bude normalna to ce biti moguce.

Mi pricamo o kripto i kripto trejdingu i ja upucujem na te stranice koje primarno se time i bave. Opet ponavljam, proces UPLATE JE JAKO JEDNOSTAVAN, kupis BTC LICNO. Proces isplate je malo komplikovanij nego u EU, ali napisah da ce i to biti rjeseno.

Sad se sjetih, na OLX ima cak i neka firma koja prodaje BTC, pa dobijes i fiskalni racun ako hoces :mrgreen: zaboravih kako se zovu jbga.

Sto se tice provizije, naravno da ima, ali na tom ss ti je i prikazana i jasno je naznaceno, 0.025% a to je na jednom od mojih tradinga ovako:

Fee 0.32084590 BNB (50% jeftinije pri koristenju BNBa za placanje fee) Total BTC 0.20847180 - prema tome ja sam na 2,802.929$ uloga platio 1,6$. Ovaj fee varira od 0.025 pa do 0.1% u zavisnosti od mjenjcnice pa se moze preracunati.
A dok ti bankomati i kartice ne zazive ovdje, a ja vam garantujem da nece ni priblizno tako brzo, mi iz BiH bas i nemamo nekih opcija... Jbg, ali tako je...kad smo kanta od drzave....
Kanta jesmo, ali kripto napreduje nevjerovatno brzo. Kartice su bile dostupne sve do kraja ove godine, a biti ce omogucene prema mojim izvorima uskoro, to je vrlo vjerovatno feburar. Bankomat u SCC bi trebao osvanuti u maju :)

Sto se tice kartica, problem je u izdavacima istih, jer ne zele da posluju sa non eu zemljama zbog rizika i sl., ali postoje alternativni izdavaci koji su/ce omoguciti i za non eu zemlje iste benefite kao i za ostale.
Last edited by seoBIH on 24/12/2017 23:14, edited 2 times in total.
Dozer

#2392 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ne trgamo se, nego samo imamo ocit nesporazum.
Ja bih volio da je za nas ovdje sve lako kao i za @seoBiH, ali nije...
seoBIH

#2393 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

E da, cijena valute na mjenjacicama varira od ponude i potraznje. Tako da razlike medju mjenjacicama moze biti i preko 10% u ponudi i potraznji (cijeni), te zbog toga upravo i pominjem prave kripto mjenjacnice.

Opet ti kazem, registruj se na neku od njih i prebaci cisto testiranja radi mozda 0.1 ETH (kupi od nekoga sa OLX) pa napisi iskustvo. Vjerujem da ces promijeniti prvo vlastito misljenje, pa onda sa dobrim upustvom i misljenje drugih.

Da uzmemo za primjer Binance. Dnevni promet u ETH je 169,859,000$ a u BTC 356,562,000$. To su samo dva coina pa se da zakljuciti ponuda i potraznja.

Garantujem da cijeli dnevni promet iqoption, eltorro u kripto, nije ni upola kao za samo jedan coin na pomenutoj mjenjacnici.
Dozer

#2394 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Nisi ti mene opet skontao....
Ja znam sta je i kako je s crypto exchange platformama. I opet kazem, za nas ovdje su jos uvijek poprilicno peglanje.

Kada, i ako zazive kartice i BTMs, to ce biti druga prica, ali sada su jos uvijek peripetija. Imam ja i BTC i ETH accounte godinama vec, ali su mi tenutno nefunkcionalni upravo iz navedenih razloga.
I upravo radi toga mi je lakse vrtiti na trading nego na exchange platformama, cak iako imaju vece provizije.
seoBIH

#2395 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Mozes li mi samo reci sta je nefunkcionalno u tome:

1) kupis BTC licno i prebacis ga na bilo koju mjenjacnicu
2) trejdas odredjen period, zaradis i prebacis BTC recimo na Kraken
3) odes u banku, napravis devizni racun u USD ili EUR
4) na Krakenu dodas bankovni racun i povuces BTC na racun u banci
5) za 7 dana odes u banku i dignes novac

Ili jos jedan lagan nacin u dva koraka

1) objavis oglas na OLXu
2) za 24h dobijes par ponuda, nadjes se licno i prodas BTC

Gdje ces lakse? :D
Dozer

#2396 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Da to uporedimo s trading platformom....
1. Registrujes acc i uplatis depozit karticom odmah tu
2. Kupis sta hoces na tom mjestu
3. Trgujes neko vrijeme i zaradis
4. Prodas na istom mjestu i povuces pare odatle na karticu ili e-wallet ili bankovno.
Last edited by Dozer on 24/12/2017 23:36, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2397 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Ne vidim ništa komplikovano na Bittrexu ili Binance.
Nema tu nikakvih smetnji za trgovanje kripto, čak ni za nas iz BiH.
seoBIH

#2398 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Kada kupis, recimo ETH, je li ga mozes prebaciti na privatni wallet koji kreiras npr na https://www.myetherwallet.com/

Tvoja opcija jeste jednostavnija, ali je za mene neprihvatljiva zbog konacnog feea koji bi platio. Sama cifra od 10% plus ostalo mi je previse. Jesi li racunao u stvarnosti koliko se nakupi provozije od inicijalne uplate, do finalne isplate?
Dozer

#2399 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Pa i nije problem u trgovanju, nego u unovcavanju.
seoBiH wrote: Kada kupis, recimo ETH, je li ga mozes prebaciti na privatni wallet koji kreiras npr na https://www.myetherwallet.com/

Tvoja opcija jeste jednostavnija, ali je za mene neprihvatljiva zbog konacnog feea koji bi platio. Sama cifra od 10% plus ostalo mi je previse. Jesi li racunao u stvarnosti koliko se nakupi provozije od inicijalne uplate, do finalne isplate?
Ne, nema prebacivanja izmedju trading i exchange platformi. Jedina kmbinovana platforma koju sam nasao je, cini mi se, SpectroCoin. Oni cak izdaju i kartice. Ali, proces verifikacije, kako vec napisah, traje beskonacno....

ETH wallet i imam tu, na MEW-u.
BTC na MyCeliumu.

I sve se ti i ja slazemo, ali nikako da skontas sta ja govorim.
Jeste, provizije na trading platformama su vece nego na exchange, i to je cinjenica.
Ali, sve dok mi je proces unovcavanja crypta komplikovan kako trenutno jeste, ukupni dodatni trosak provizije i ukupnog spreada od 10,06% mi je prihvatljiv. Ionako ne igram na cifre vece od 5.000, a do sada sam u finom plusu na fiksnim pozicijama (kupljenim), ali i na trgovini opcijama i digitalama, tako da sam odavno pokrio sve te dodatne troskove i sada zapravo vrtim zaradjenim parama, a ulozi su vraceni.
Last edited by Dozer on 25/12/2017 15:48, edited 3 times in total.
HowForWhom

#2400 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Pa.na IQ ne mozes kupiti sta hoces nego samo 12 valuta
Post Reply