REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
megaman4

#2376 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

Drug Ljubić gost na RTRS povodom pokretanja Revizije.

Koja gnjida od čovjeka fuj..

Ljubić viri iz guzice Čovića, jer je njegov glasogovornik... :-)
muha_sa

#2377 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

IMT25 wrote: Pa o tome se i radi, što nije važno šta ja mislim šta je istina, pa ni šta jeste prava istina, to će reči dragi Bog ili Alah ako ga ima, kad nam bude sudio na onome svijetu, tako nekako bih rekao...a ovaj naši ljudski, u ovome slučaju politizirani, posrani HAAški sud, .. kakve konzekvence političke prije svega može u ovome trenutku proizvesti ovaj potez B. izetbegovića?
da ste se suocili sa istinom i poradili na pomirenju i dobrosusjedskim odnosima do revizije ne bi došlo--kad kažem vi mislim na one koji vas predstavljaju i koji vas drže našpanovane i lažima obasipaju a vi im vjerujete više neg što vjerujete ocima svojim :-)
muha_sa

#2378 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

megaman4 wrote:Drug Ljubić gost na RTRS povodom pokretanja Revizije.

zar ti može želudac podnjet gledajuci taj kanal :?
tandmand

#2379 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

Bratstvo i jedinstvo, kao stara ljubav, zaborava nema.
Šteta što ih je Alija zavadio u Vukovaru i srušio Jugoslaviju. Ah, Alija, Alija a sada Bakir po istom obrascu ruši BiH. Nedaj nas Božo. :mrgreen:
channel10

#2380 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Sa takvima samo istom mjerom. Kad se bude vracalo, tada ce i oni morati promijeniti pricu. Ako ni tada je ne promijene, pa Boze moj. Bice valjda nekad bolje :D
megaman4

#2381 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

muha_sa wrote:

zar ti može želudac podnjet gledajuci taj kanal :?
Malo pogledao i prebacio da se ne slagiram od sljama i mrznje koju ta tzv. gospoda ispoljava. :-)
karanana

#2382 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Joj i doktor ljubic je optrcao puni krug...od alijinog ministra preko hdza pa onda pokusaja alternative hdzu i sad je ponovo nazad u covicevom dupetu.
RNG_25

#2383 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by RNG_25 »

IMT25 wrote:Pa o tome se i radi, što nije važno šta ja mislim šta je istina, pa ni šta jeste prava istina,
Ako nije važno, onda možeš i ušutiti, jer nečemu što nema važnost se po definiciji ne može logički pridavati pažnja. Ali ti je pridaješ, znači već u startu nastupaš licemjerno i neznalački.
to će reči dragi Bog ili Alah ako ga ima,
Pravi vjernik nikada ne bi ustvrdio "ako ga ima". Usput, da - ima Ga.
kad nam bude sudio na onome svijetu, tako nekako bih rekao...a ovaj naši ljudski, u ovome slučaju politizirani, posrani HAAški sud, .. kakve konzekvence političke prije svega može u ovome trenutku proizvesti ovaj potez B. izetbegovića?
Kakve god "konsekvence" može uzrokovati, i to je bolje nego mirno čekati za 50-ak godina, ili 60-ak godina, reprizu već viđenog. Osim ako te apsolutno nije briga za dobrobit vlastitog naroda, ili baš ništa nisi naučio iz historije istog.
RNG_25

#2384 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by RNG_25 »

IMT25 wrote:a vi se samo ložite na Izetbegovićeve ublehe o potebi suočavanja za istinom i o pravdi.
Ma koga briga za Izetbegovića? Taman da je sam Ivanić, nekim čudom, pokrenuo ovo, a shodno činjenici da je rok isticao, ovdje bi mu se aplaudiralo (i ja lično). Izetbegović je nebitan, u principu.

Osim vama, izgubljenim, koji sve svodite na ljude, a ništa na Istinu.
IMT25

#2385 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by IMT25 »

RNG_25 wrote:
IMT25 wrote:Pa o tome se i radi, što nije važno šta ja mislim šta je istina, pa ni šta jeste prava istina,
Ako nije važno, onda možeš i ušutiti, jer nečemu što nema važnost se po definiciji ne može logički pridavati pažnja. Ali ti je pridaješ, znači već u startu nastupaš licemjerno i neznalački.
kad nam bude sudio na onome svijetu, tako nekako bih rekao...a ovaj naši ljudski, u ovome slučaju politizirani, posrani HAAški sud, .. kakve konzekvence političke prije svega može u ovome trenutku proizvesti ovaj potez B. izetbegovića?

Kakve god "konsekvence" može uzrokovati, i to je bolje nego mirno čekati za 50-ak godina, ili 60-ak godina, reprizu već viđenog. Osim ako te apsolutno nije briga za dobrobit vlastitog naroda, ili baš ništa nisi naučio iz historije istog.
Kako te plaćaju iz SDA centrale, po objavljenom postu/reakciji ili onako paušalno, mjesečno?
spreca

#2386 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

channel10 wrote:

Sa takvima samo istom mjerom. Kad se bude vracalo, tada ce i oni morati promijeniti pricu. Ako ni tada je ne promijene, pa Boze moj. Bice valjda nekad bolje :D
mogli bi i oni popusit kakve tuzbice :mrgreen:
RNG_25

#2387 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by RNG_25 »

IMT25 wrote:
RNG_25 wrote:

Kako te plaćaju iz SDA centrale, po objavljenom postu/reakciji ili onako paušalno, mjesečno?
Istina je uvijek nezgodna, znam i sam.
klixo

#2388 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by klixo »

Koja gnjida od čovjeka fuj.

Najgora vrsta ljudi su ljudi poput Ljubica , hinjski i podmuklo , ali kako ga Salkic navuce tanak led je bilo maestralno.
Inace , za zadnjih 20 min., koliko sam gledao tu emisiju, mogu reci da je gospodin Salkic ocistio patos Ljubicem,voditeljicom i ostalom pro-cetnickom kompanijom u studiju.
Bila je i ona Markovicka gost , nju kad vidim 2 dana nemam napretka :run:
ljevoruki

#2389 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ljevoruki »

IMT25 wrote:zašto tebi smeta da se Srbi u BiH brinu za svoju braću u Srbiji, koja je tu odmah preko Drine?
Nick ti je :thumbup:
Ostalo nula bodova. :oops:
megaman4

#2390 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

klixo wrote:

Koja gnjida od čovjeka fuj.

Najgora vrsta ljudi su ljudi poput Ljubica , hinjski i podmuklo , ali kako ga Salkic navuce tanak led je bilo maestralno.
Inace , za zadnjih 20 min., koliko sam gledao tu emisiju, mogu reci da je gospodin Salkic ocistio patos Ljubicem,voditeljicom i ostalom pro-cetnickom kompanijom u studiju.
Bila je i ona Markovicka gost , nju kad vidim 2 dana nemam napretka :run:
Valjda je svima jasno da savez Dodik-Covic predstavlja najvecu opasnost za opstanak BiH i sad su se nazestili da uruse citav sistem, ako treba i po cijenu sankcija i sukoba.

Bakir, koliko god nam bio mrzak, udario je samarcinu Dodiku. Gnjida Covic jos jednom pokazao da je igrac SANU-a i Beograda.
stari grad Visegrad

#2391 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by stari grad Visegrad »

ljevoruki wrote:
IMT25 wrote:zašto tebi smeta da se Srbi u BiH brinu za svoju braću u Srbiji, koja je tu odmah preko Drine?
Nick ti je :thumbup:
Ostalo nula bodova. :oops:
Meni nije jasno zasto se srbi iz BiH brinu o srbima iz Srbije? Zajedno ratovali protiv RBiH. Zasto da ne podijele krivicu?
vivaldi

#2392 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

megaman4 wrote:Bakir, koliko god nam bio mrzak, udario je samarcinu Dodiku.
nije dodiku vec govedarici jer od svih bitnih stranaka u drzavi sda u zadnje vrijeme jedine ok odnose je imala sa sds-om. sa snsd-om su odavno na ratnoj nozi, sa hdz slicno, a fahro ga opet dere po avazu. povrh svega tu je i problem sa odmetnuom cetvorkom u samoj sda.

ovo je za bakira bio vrlo delikatan politicki momenat i donio je hrabru odluku
stari grad Visegrad wrote:Meni nije jasno zasto se srbi iz BiH brinu o srbima iz Srbije?
ne brinu se o srbiji vec o sebi, pa svi oni imaju srbijansko drzavljanstvo, familiju i imovini tamo, a kmecanje oko revizije je unutarsrpska borba za glasove
palermo

#2393 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

vivaldi wrote:
nije dodiku vec govedarici jer od svih bitnih stranaka u drzavi sda u zadnje vrijeme jedine ok odnose je imala sa sds-om. sa snsd-om su odavno na ratnoj nozi, sa hdz slicno, a fahro ga opet dere po avazu. povrh svega tu je i problem sa odmetnuom cetvorkom u samoj sda.

stari grad Visegrad wrote:Meni nije jasno zasto se srbi iz BiH brinu o srbima iz Srbije?
ne brinu se o srbiji vec o sebi, pa svi oni imaju srbijansko drzavljanstvo, familiju i imovini tamo, a kmecanje oko revizije je unutarsrpska borba za glasove
jedini objektivan i mogući problem je odnos sa SDS-om.....sve ovo ostalo je druga liga.....neki su zapravo tek puki amateri
bh.tornjak

#2394 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

ono sto me najvise cudi u svemu ovome je sutnja DF-a,SDP-a, i drugih PRO BiH stranaka i njihovih celnika...
vivaldi

#2395 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:

jedini objektivan i mogući problem je odnos sa SDS-om.....sve ovo ostalo je druga liga.....neki su zapravo tek puki amateri
to je i matematicka cinjenica jer od 7 potrebnih ruku iz rs-a na drzanvom nivou sds ima 6 plus sadik i to je dovoljno.

tih 6 ruku nije rezultat nagradne igre vec 170-180 hiljada glasova koje su osvojili i sad ih ovo dovodi u (ne racunajuci sda) u delikatnu situaciju jer i oni ko i bake moraju racunati na glasacku osvetu (bake da nije podnio reviziju), a sds ako je precutno prihvati. odluka ce dobrim dijelom zavisiti i od toga sta im vucic u srijedu kaze.

ali ako dodje do krize na drzavnom nivou ne bi me cudilo da u roku od par mjeseci fahro i covic sruse i federalnu vladu jer ce namirisat priliku da se rijese sda.

treba pratit narendih mjeseci politiku avaza prema sdp, df i drugima..ako ih pocnu hvaliti to je mozda priprema terena za neku buducu koaliciju.
asker

#2396 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Veceras opet dvije dame na FTV objasnile :thumbup:

Ova Nevenka Tromp je isto heben igrac. Uglavnom kmechavci kmeche bez da se uopste osvrnu sta strucnjaci govore.

Ukratko, samo da zahtjev za reviziju prodje, otvara se mnogo opsirniji proces sa mnogo materijala za tuzbu.

Na zalost mnogih ne ide se bas grlom u jagode sa revizijom.

:bih:
_dreamer_

#2397 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

bh.tornjak wrote:
Duka Dizel wrote: Ti slobodno veruj da je Bakir podneo reviziju, zato što je u poslednjih 6 meseci došao do krupnih dokaza, a ne zato što se rok približio kraju, pa je bilo "ćerati ili odustati".
A smešno je i čitati da kuknjava s druge strane dolazi usled straha od novih dokaza i novog sudjenja.

To je samo očekivana halabuka jer se Bošnjaci nameštaju na zicer.
ovo je ono sto 95% onih koji ovde pisu ne razumiju.

sest mjeseci je rok u kojem treba da se dostave dokazi sudu:
dakle, po pribavljanju dokaza treba ih u roku sest mjeseci dostaviti tj. deponovati u sudu.

a dokazi su vec tamo pohranjeni....sad se pokrece revizija presude s tim novim dokazima.
nemoj siriti pogresne informacije, drzi se onog sto znas.

Radi se o novim cinjenicama, a iste se potkrijepljuju dokaznim materijalom. od saznanja cinjenice se mora u roku od 6 mj podnijeti revizija. to je subjektivni rok (ovisan o saznanju), a rok od 10 god je objektivni (apsolutni).

Ono sto se isto tako ne spominje, a sto je priznato u pravnom institutu revizije gotovo svih nacionalnih prava, a sto - siguran sam - se odnosi i na tumacenje ovog clana, je to da je nova cinjenica morala bez krivice podnositelja zahtjeva istom ostati nepoznata. a sve to dokazuje podnositelj zahtjeva.

E sad, ja ne mogu da vjerujem da je u zavrsnici postupka protiv mladica izneseno neko brdo novih cinjenica, kada je opcepoznato da zavrsni pledojer je takoreci sumacija vec iznesenog, a nikako period za iznosenje novih cinjenica. Ali eto, ajde da se nadamo necemu...

A postoji jos jedna stvar. Ukoliko su clanovi srpskog dijela predsjednistva znali te nove cinjenice, republika srbija bi mogla iste upotrijebiti kao svjedoke odbrane u kontekstu da su cinjenice bile od prije poznate srpskom dijelu predsjednistva, pa time formalno gledajuci i BiH, sto bi moglo biti kobno po ovaj rok od 6 mj.
Last edited by _dreamer_ on 20/02/2017 23:58, edited 1 time in total.
Maharadza

#2398 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

IMT25 wrote:
spreca wrote:
IMT25 wrote:Kvazi-intelektualna gromada i petparački mađioničar-šarlatan se pita "Zašto su ljudi iz Saveza za promjene advokati onome što je uradio režim Miloševića i zašto se brinu za Srbiju"? Geni su čudo, tako mu je isto babo u svoj vakat prosipao mudroserine, da ni pas s maslom ne bi pojeo...pa Bakire Izetbegoviću ako se jedan Erdogan sa Bosfora može brinuti za tebe i biti tvoj advokat, i to nikome ne smije da smeta zašto tebi smeta da se Srbi u BiH brinu za svoju braću u Srbiji, koja je tu odmah preko Drine?
da erdogan se slomi pomazuci bakiru a doduse erdogan i bakir nisu sa avale pucali po beogradu
Međunarodni najjači advokat Bosne i sponzor SDA R.T. Erdogan, ali hajde ne moraš mi vjerovati na riječ. Ne znam kako ovo može, u ovom trenutku, bez solidnih dokaza, sa Putinom iza srpskih leđa, sa konjinom Trumpom na čelu SAD, biti produktivno za BiH, a znam kako na više načina može biti kontra-produktivno, a vi se samo ložite na Izetbegovićeve ublehe o potebi suočavanja za istinom i o pravdi.
Može bajo moj itekako:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/do ... rnoj-listi

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ko ... BiH/409017

Ameri počeli, a Bake samo nastavalja trpanje, dok vama ostaje samo guslanje! :izet: :izet:
karanana

#2399 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Ako se revizija odbije, hocemo li mi biti ko popisani a oni ce lumpovat?
Vako nas svijet godinama jebe na ovoj emocionalnoj klackalici. Jedan dan si gore drugi dan si dole.
megaman4

#2400 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

karanana wrote:Ako se revizija odbije, hocemo li mi biti ko popisani a oni ce lumpovat?
Vako nas svijet godinama jebe na ovoj emocionalnoj klackalici. Jedan dan si gore drugi dan si dole.

Nas drug @Maharadza iznad objasnio ko je zapoceo ovaj proces i ko kmeci ovih dana.

Bas bi volio pitati ove u RS-u sto im sada Rusija ne pomogne toliko i Putin u kojeg se kunu toliko?
Post Reply