Doseljava se. Kod mene je tip napravio kuću, a fol ne mogu strani državljani. Ali on kupio od agencije i čeka da dobije pravo da prevede. Boravi tu preko odmora i za par godina kada ode u penziju planira da živi ovdje.HAVANA wrote:Niko se ne doseljava.Kupuju,fino im,odrase im veliki vjernici i moralisti kozu s ledja.Sad se i sami vozaju sve vise,i rentaju,i kupuju...Bice kako dosli tako i otisli.Ko i kinezi...Ko i rusi u crnoj gori i period napuhanih cijena...Eventualno ce ih doci vise na par mjeseci i cao.Vise sam turcina vidio da zive i rade ovde nego arapa.Al turci ko turci.Oni rade.Trce za poslom.Imaju tu zicu.
Sa jedne strane tu nije bilo kuće niti je neko od nas domaćih želio kupiti to što je izvan grada. I za ono što treba angažuje lokalca. To je ipak pozitivno, džaba će neko reći da traži sluge, tako to ide, on plaća ljude za pomoćne poslove.
Za mene postoji opasnost da Arapi donesu karakteristike svoje kulture, kao i drugi naseljenici, od Sandžaklija do Ukrajinaca. Svi se povezuju međusobno. A problem nastaje kada su u značajnom broju jer su Arapi skloni, ne znam, plemenskim sukobima i izrabljivanju drugih. Ko je radio sa njima generalno nema dobro mišljenje.
Smetaju mi oni koji nisu čisti i bacaju smeće, a ima toga, jednako kao i ostali koji to rade.