francois...šta se keserišinsomnia78 wrote:Najjace su ove price o jeftinoj radnoj snazi![]()
![]()
vidi po sebi,i ti radiš tamo za sitne pare
francois...šta se keserišinsomnia78 wrote:Najjace su ove price o jeftinoj radnoj snazi![]()
![]()
Kme, kme.ioannes wrote:francois...šta se keserišinsomnia78 wrote:Najjace su ove price o jeftinoj radnoj snazi![]()
![]()
vidi po sebi,i ti radiš tamo za sitne pare
Odgovorio si meni, tako sam shvatio. Ako već daješ implikacije reci otvoreno "forumaš taj i taj je moralna ništarija" a ne ovako uvijeno, razumiješ zašto je teško akontati na koga misliš.LSD wrote:tranquil wrote:Pošto uvijeno impliciraš da razlikujem žrtve i da sam neznalica ili moralna ništarija, zamoliću te da se na ovoj temi vratiš prije londonskog napada i vidiš da sam jedan od rijetkih koji je uopšte pominjao Kabul i Bagdad.LSD wrote:Prolivena krv zapadnjaka iz Londona je mnogo teža i skuplja u ocima neznalica i moralnih ništarija, nego prolivena krv nekog "kozoyeba" iz Bagdada ili Kabula, a to se tamo dešava na dnevnoj bazi - vec godinama....zašto je to tako?
Kad smo to riješili, da upitam zašto su ubistva u Bagdadu i Kabulu nekontroverzna i izostaje reakcija takvih kao ti, a ubistva Londonaca jednostavno vuku na raspravu o svakom mogućem potezu Velike Britanije u zadnjih par stoljeća a koji je haman doprinijeo da se na ubijanje Engleza po pubovima i koncertima gleda sa klimanjem glave i uz žučno optuživanje drugih da na muslimane gledaju kao na žohare? Jesu li ipak nekome žrtve različite pa ovako burna reakcija na osudu masakra u Londonu? Licemjeru.![]()
Prestani se sramotiti...skroz si pogrešno protumačio moj postnisam uopšte tebi ništa implicirao, niti pomislio na to
![]()
Allahu, smiluj mu se i podari mu bistrinu.

to je za tebe viša škola...insomnia78 wrote:Ja sto zaradim krava ne moze pojesti. No nisam ja tema. Samo onaj ko nije pros'o kroz arapsku mahalu na zapadu moze pricati tu pricu o jeftinoj radnoj snazi
Ne shvataš, ne opravdavam intervencije zapadnih zemalja na Bliskom Istoku i njihovo uplitanje je svima valjda posve jasno, ali iz razloga koje sam navela ja ovdje ne vidim samo poriv za osvetom, već se itekako radi o jednoj kontinuiranoj ideloškoj borbi, ne samo o politikanstvu.Kikibombona wrote:I sta sada, ako su dosli sa BI, trebaju biti imuni na ubijanje brace po vjeri!??Sara03 wrote:Kako nema?Kikibombona wrote: Kakve veze ima sto nije rodjena?
Dakle, većina je rođena u zemljama zapadne Evrope, u koje su njihovi došli iz pripizdina u potrazi za boljim i lagodnijim životom, pa ti pored svega što je tebi i tvojima ista pružila, odlučiš da se svetiš nekome. A pored te hebe i to što slušaju muziku i prosipaju golotinju, pa se ti jadan osjećaš "ugroženim".
Opet, ponavljam, svi su dio ISIS-ove škole. Zašto onda taj isti razara Bliski Istok kao i ovi vamo, ako im već traže osvetu za njihove postupke? Bojim se da je ovo već odavno preraslo apologetiku tipa "ej vidi ih šta nam rade" ...
Njih je zapad pozvao i primio, zato sto im je trebala radna snaga.
Amerikance u Irak i Siriju niko nije pozvao, sami su se pozvali i dosli sa tenkovima. I sto je najgore, ne planiraju otici, izgradili su stotine baza.
Ne mozes stvari gledati samo iz evropske perspektive, pogledaj malo iz arapske, stavi se u njihovu kozu.
Amerikanci greskom ubiju 100 civila, pohapse ljude u njihovoj zemlji, strpaju ih u Abu Graib, tamo seru i pisaju po njima, vozaju ih kao pse na uzici, u njihovoj zemlji... bezbroj zlocina su napravili i prave, neprestano, u medijskoj tisini... Normalno je da zapadni zlocinci senluce po BI, a nije normalno da se raznese islamski ekstremista u Parizu.
Puno je tu licemjerstva za moj ukus.
Neka se zapadnjacka vojska povuce sa BI, sta rade tamo!??
EDIT
Da si Bosanka u Berlinu, da li bi ti bilo svejedno ako bi Njemci masakrila Bosance i rusili bosanske gradove s ciljem da ovladaju resursima u Bosni!??
Sijeno nije skupoinsomnia78 wrote:Ja sto zaradim krava ne moze pojesti. No nisam ja tema. Samo onaj ko nije pros'o kroz arapsku mahalu na zapadu moze pricati tu pricu o jeftinoj radnoj snazi
Zrtve muslimani! Dakle, terorizam, koji je maliciozno i bezobrazno povezivati s islamom. Molio bih te za odgovor na gore postavljeno pitanje.
Koje pitanje?salik79 wrote:Zrtve muslimani! Dakle, terorizam, koji je maliciozno i bezobrazno povezivati s islamom. Molio bih te za odgovor na gore postavljeno pitanje.
to nije novostasurbanipal wrote:
Uz put preporučujem Karliniki i ovu knjigu:
https://s18.postimg.org/df0a9807d/devils_game.jpg
Clanak iz Guardiana.raoul duke wrote:Koje pitanje?salik79 wrote:Zrtve muslimani! Dakle, terorizam, koji je maliciozno i bezobrazno povezivati s islamom. Molio bih te za odgovor na gore postavljeno pitanje.
Na ovom video-u iznad cuje se Allahu Ekberrrr!! Kad odjednom Booom u pozadini..
Mislim da se radi o Islamu...
Sa tim uplitanjem je sve pocelo. Zbog tih uplitanja napadi na Evropu. Prije ih nije bilo.Sara03 wrote:Ne shvataš, ne opravdavam intervencije zapadnih zemalja na Bliskom Istoku i njihovo uplitanje je svima valjda posve jasno, ali iz razloga koje sam navela ja ovdje ne vidim samo poriv za osvetom, već se itekako radi o jednoj kontinuiranoj ideloškoj borbi, ne samo o politikanstvu.
Valjda zato i izbjegavaš ova pitanja o ISIS-u. Po treći put, kako je moguće da traže osvetu za mrtve civile, a i sami dole handre koga stignu, uništavaju, progone, ubijaju? Kako je moguće da traže osvetu protiv onih, s kojima dijele isti modus operandi u odnosu na istu žrtvu? Što im smetaju antički gradovi i spomenici? Što im smetaju Jezidi? Pretpostavljam da su i oni krivi za nevine žrtve, pa valja osvetiti i počiniti genocid?
Ne ide, brate, ne ide... :-(
Nisam znao da je BBC kršćanski medij, , oni se vole javno hvaliti kako su najveci ili bar vodeci medij svijeta, da su globalni brend, a ne da su u službi samo kršćanske zajednice.Kikibombona wrote:Reci cu ti. Palestincima propagandu placaju bogate arapse drzave, desetine milijardi dolara sve ovo vrijeme. Jezidima nema ko platiti. Zato imas slucaj da jedan ubijeni Palestinac zavrijedi vise publiciteta nego 1 000 Jezida. Za Baludzija i njihovu patnju niko nije ni cuo.LSD wrote:
Zbog cega žrtve nisu iste javnosti? to se i ja pitam
A masakri po Bosni ili Ruandi su zapadnjacima bili jednako interesantni...naime, neki debeloguzi jenki iz teksasa ili pensilvanije je gledao na masakr Markale kao na utakmicu Superbowla ili finale NBA, zavaljen uz kauču uz pivo i kokice. Zanimljivo mu bilo kako se neki urođenici sa Balkana ili Afrike međusobno ubijaju. Kasnije uzeo daljinski, ugasio TV i legao mirno spavati.
Ovaj horor nije zanimljiv Al Dzaziri, arapskim, turskim i iranskim medijima. Vise vole jednog Palestinca nego milion Jezida.
http://www.rudaw.net/mobile/english/kurdistan/010620173
Dakle, nemoj se nista cuditi. Kao sto BCC voli svog krscanina, tako Hurijet i Al Dzazira vole svog Palestinca.
A ove sirotinjske narode poput Jezida ne jebe niko ni 2%.
Tako je, slažem se. Jedina gora stvar od toga bilo bi šutati ko hinja kada ginu djeca u Kabulu i onda ih se sjetiti i povlačiti ih kao argument kada neko izrazi žalost zbog mrtvih u Europi. Kada bi neko, hipotetički, to radio, to bi zaista bilo vrhunsko licemjerstvo i moralno dno dna.LSD wrote:Svi šute ko hinje kada svakodnevno ginu djeca po Kabulu ili Bagdadu, ali zato dižu dreku ko majmuni u kavezu kad se slicno desi u Londonu ili Parizu.
Ko biva krv Žan Pijera ili Dejvida je skuplja i teža od krvi Teufika ili Munira...jedni ko fol nositelji evropskih vrijednosti, a drugi kozoyebi sa druge planete, jelde...e nece to tako moci, jarane.
Vazda treba skretati pažnju na takve licemjere i moralne ništarije i upirati javno prstom u njih.
Pa isto tako Pakistanci, Turci, Iranci, i Arapi, boli ih kita za Zan Pijera i Dejvida, vazni im samo muslimani. Na to se ne zalis.LSD wrote:Nisam znao da je BBC kršćanski medij, , oni se vole javno hvaliti kako su najveci ili bar vodeci medij svijeta, da su globalni brend, a ne da su u službi samo kršćanske zajednice.Kikibombona wrote:Reci cu ti. Palestincima propagandu placaju bogate arapse drzave, desetine milijardi dolara sve ovo vrijeme. Jezidima nema ko platiti. Zato imas slucaj da jedan ubijeni Palestinac zavrijedi vise publiciteta nego 1 000 Jezida. Za Baludzija i njihovu patnju niko nije ni cuo.LSD wrote:
Zbog cega žrtve nisu iste javnosti? to se i ja pitam
A masakri po Bosni ili Ruandi su zapadnjacima bili jednako interesantni...naime, neki debeloguzi jenki iz teksasa ili pensilvanije je gledao na masakr Markale kao na utakmicu Superbowla ili finale NBA, zavaljen uz kauču uz pivo i kokice. Zanimljivo mu bilo kako se neki urođenici sa Balkana ili Afrike međusobno ubijaju. Kasnije uzeo daljinski, ugasio TV i legao mirno spavati.
Ovaj horor nije zanimljiv Al Dzaziri, arapskim, turskim i iranskim medijima. Vise vole jednog Palestinca nego milion Jezida.
http://www.rudaw.net/mobile/english/kurdistan/010620173
Dakle, nemoj se nista cuditi. Kao sto BCC voli svog krscanina, tako Hurijet i Al Dzazira vole svog Palestinca.
A ove sirotinjske narode poput Jezida ne jebe niko ni 2%.
Isto tako ne vjerujem da Al Džaziru zanimaju samo arapi muslimaniu , i oni za sebe vole reci da su svijetski medij.
Mislim da nisu u pravu.
U pitanju je licemjerno javno mišljenje, na globalnom nivou.
Svi šute ko hinje kada svakodnevno ginu djeca po Kabulu ili Bagdadu, ali zato dižu dreku ko majmuni u kavezu kad se slicno desi u Londonu ili Parizu.
Ko biva krv Žan Pijera ili Dejvida je skuplja i teža od krvi Teufika ili Munira...jedni ko fol nositelji evropskih vrijednosti, a drugi kozoyebi sa druge planete, jelde...e nece to tako moci, jarane.
Vazda treba skretati pažnju na takve licemjere i moralne ništarije i upirati javno prstom u njih.
Nikad ne reci nikad. Kod mene komsija zaljepio u RakiHobotnicaPLus wrote:Mozda zato sto kad pukne u Frankfurtu postoji sansa da ti je drug iz srednje ili amidza Nisvet zaglibio. Sto nije slucaj sa Kabulom ili Karacijem.
Mozda zbog toga sranje na zapadu vise odjekne kod nas. Ne znam, mozda grijesim.
Kikibombona wrote: EDIT
Da si Bosanka u Berlinu, da li bi ti bilo svejedno ako bi Njemci masakrila Bosance i rusili bosanske gradove s ciljem da ovladaju resursima u Bosni!??
Ne vjerujem da vecina koja relativizira podrzava teroristicke napade, naprotiv, mislim da bi vecina njih samo htjela da prestanu vise. Ne nuzno zbog izgubljenih zivota nego zbog straha od backlash-a protiv muslimana, zbog svjetla u koje takvi napadi stave islam.TomANDJerry wrote:
I onda mene prozivaju kada kazem da mi Bosnjaci nismo u stanju da se jasno ogradimo od ovoga --- uvijek opravdanja , uvijek prica o Bliskom istoku itd itd