Ekspanzija terorizma

Post Reply
ioannes

#2376 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Najjace su ove price o jeftinoj radnoj snazi :lol: :lol: :lol:
francois...šta se keseriš
vidi po sebi,i ti radiš tamo za sitne pare
insomnia78

#2377 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:
insomnia78 wrote:Najjace su ove price o jeftinoj radnoj snazi :lol: :lol: :lol:
francois...šta se keseriš
vidi po sebi,i ti radiš tamo za sitne pare
Kme, kme.
tranquil

#2378 Re: Ekspanzija terorizma

Post by tranquil »

LSD wrote:
tranquil wrote:
LSD wrote:Prolivena krv zapadnjaka iz Londona je mnogo teža i skuplja u ocima neznalica i moralnih ništarija, nego prolivena krv nekog "kozoyeba" iz Bagdada ili Kabula, a to se tamo dešava na dnevnoj bazi - vec godinama....zašto je to tako?
Pošto uvijeno impliciraš da razlikujem žrtve i da sam neznalica ili moralna ništarija, zamoliću te da se na ovoj temi vratiš prije londonskog napada i vidiš da sam jedan od rijetkih koji je uopšte pominjao Kabul i Bagdad.

Kad smo to riješili, da upitam zašto su ubistva u Bagdadu i Kabulu nekontroverzna i izostaje reakcija takvih kao ti, a ubistva Londonaca jednostavno vuku na raspravu o svakom mogućem potezu Velike Britanije u zadnjih par stoljeća a koji je haman doprinijeo da se na ubijanje Engleza po pubovima i koncertima gleda sa klimanjem glave i uz žučno optuživanje drugih da na muslimane gledaju kao na žohare? Jesu li ipak nekome žrtve različite pa ovako burna reakcija na osudu masakra u Londonu? Licemjeru.
:shock:
Prestani se sramotiti...skroz si pogrešno protumačio moj post :facepalm: nisam uopšte tebi ništa implicirao, niti pomislio na to :facepalm:

Allahu, smiluj mu se i podari mu bistrinu.
Odgovorio si meni, tako sam shvatio. Ako već daješ implikacije reci otvoreno "forumaš taj i taj je moralna ništarija" a ne ovako uvijeno, razumiješ zašto je teško akontati na koga misliš.

A vidim da si jedan od onih koji su odšutali kada je poginulo neki dan 50 Teufika u Kabulu, i sada si se sjetio tih Teufika kada se priča o Londonu, i prosipaš žuč oko šutnje zbog Teufika iako si ti prvi odšutio, tako da moja kvalifikacija i dalje stoji.
insomnia78

#2379 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Ja sto zaradim krava ne moze pojesti. No nisam ja tema. Samo onaj ko nije pros'o kroz arapsku mahalu na zapadu moze pricati tu pricu o jeftinoj radnoj snazi
sinuhe

#2380 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sinuhe »

Pa jedini sindikat za koji su culi je onaj onog Bajramovica sto je zaposlio svoju djecu.
salik79

#2381 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

Postavit cu i na ovoj stranici...Volio bih procitati smislen odgovor.

Kad smo vec kod VB, clanak od neki dan, pitanje - ZASTO?! :oops:

'Sensitive' UK terror funding inquiry may never be published
Investigation into foreign funding and support of jihadi groups operating in UK understood to focus on Saudi Arabia
Image
https://www.theguardian.com/uk-news/201 ... udi-arabia

Kao i pitanje ZASTO Trump upravo s njima "osniva" "antiteror koaliciju", koju opet, s druge strane, "predvodi" Iran (koji je, inace, na Trumpovom spisku, za razliku od Saudije&co, nepozeljnih zemalja)?! :oops:
insomnia78

#2382 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Ima i beogradski
ioannes

#2383 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Ja sto zaradim krava ne moze pojesti. No nisam ja tema. Samo onaj ko nije pros'o kroz arapsku mahalu na zapadu moze pricati tu pricu o jeftinoj radnoj snazi
to je za tebe viša škola...
nemoj,zabolit će te glava
Sara03

#2384 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

Kikibombona wrote:
Sara03 wrote:
Kikibombona wrote: Kakve veze ima sto nije rodjena?
Kako nema?

Dakle, većina je rođena u zemljama zapadne Evrope, u koje su njihovi došli iz pripizdina u potrazi za boljim i lagodnijim životom, pa ti pored svega što je tebi i tvojima ista pružila, odlučiš da se svetiš nekome. A pored te hebe i to što slušaju muziku i prosipaju golotinju, pa se ti jadan osjećaš "ugroženim".

Opet, ponavljam, svi su dio ISIS-ove škole. Zašto onda taj isti razara Bliski Istok kao i ovi vamo, ako im već traže osvetu za njihove postupke? Bojim se da je ovo već odavno preraslo apologetiku tipa "ej vidi ih šta nam rade" ...
I sta sada, ako su dosli sa BI, trebaju biti imuni na ubijanje brace po vjeri!??

Njih je zapad pozvao i primio, zato sto im je trebala radna snaga.

Amerikance u Irak i Siriju niko nije pozvao, sami su se pozvali i dosli sa tenkovima. I sto je najgore, ne planiraju otici, izgradili su stotine baza.

Ne mozes stvari gledati samo iz evropske perspektive, pogledaj malo iz arapske, stavi se u njihovu kozu.

Amerikanci greskom ubiju 100 civila, pohapse ljude u njihovoj zemlji, strpaju ih u Abu Graib, tamo seru i pisaju po njima, vozaju ih kao pse na uzici, u njihovoj zemlji... bezbroj zlocina su napravili i prave, neprestano, u medijskoj tisini... Normalno je da zapadni zlocinci senluce po BI, a nije normalno da se raznese islamski ekstremista u Parizu.

Puno je tu licemjerstva za moj ukus.

Neka se zapadnjacka vojska povuce sa BI, sta rade tamo!??

EDIT

Da si Bosanka u Berlinu, da li bi ti bilo svejedno ako bi Njemci masakrila Bosance i rusili bosanske gradove s ciljem da ovladaju resursima u Bosni!??
Ne shvataš, ne opravdavam intervencije zapadnih zemalja na Bliskom Istoku i njihovo uplitanje je svima valjda posve jasno, ali iz razloga koje sam navela ja ovdje ne vidim samo poriv za osvetom, već se itekako radi o jednoj kontinuiranoj ideloškoj borbi, ne samo o politikanstvu.

Valjda zato i izbjegavaš ova pitanja o ISIS-u. Po treći put, kako je moguće da traže osvetu za mrtve civile, a i sami dole handre koga stignu, uništavaju, progone, ubijaju? Kako je moguće da traže osvetu protiv onih, s kojima dijele isti modus operandi u odnosu na istu žrtvu? Što im smetaju antički gradovi i spomenici? Što im smetaju Jezidi? Pretpostavljam da su i oni krivi za nevine žrtve, pa valja osvetiti i počiniti genocid?

Ne ide, brate, ne ide... :-(
splinter

#2385 Re: Ekspanzija terorizma

Post by splinter »

insomnia78 wrote:Ja sto zaradim krava ne moze pojesti. No nisam ja tema. Samo onaj ko nije pros'o kroz arapsku mahalu na zapadu moze pricati tu pricu o jeftinoj radnoj snazi
Sijeno nije skupo
salik79

#2387 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

raoul duke wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/obja ... /170604052

Islam, religija mira..
Zrtve muslimani! Dakle, terorizam, koji je maliciozno i bezobrazno povezivati s islamom. Molio bih te za odgovor na gore postavljeno pitanje.
TomANDJerry

#2388 Re: Ekspanzija terorizma

Post by TomANDJerry »

jos jedan napad i ponovo 50% komentara opravdava/omalovazava/minimizira

Te ovo je kriv Bush , te Izrael , te CIA ... svi su krivi , samo nisu oni sto su se raznijeli - oni su ustvari zrtve zapadne politike :cry:

I onda mene prozivaju kada kazem da mi Bosnjaci nismo u stanju da se jasno ogradimo od ovoga --- uvijek opravdanja , uvijek prica o Bliskom istoku itd itd
raoul duke

#2389 Re: Ekspanzija terorizma

Post by raoul duke »

salik79 wrote:

Islam, religija mira..
Zrtve muslimani! Dakle, terorizam, koji je maliciozno i bezobrazno povezivati s islamom. Molio bih te za odgovor na gore postavljeno pitanje.
Koje pitanje?

Na ovom video-u iznad cuje se Allahu Ekberrrr!! Kad odjednom Booom u pozadini..

Mislim da se radi o Islamu...
Connaisseur Karlin

#2390 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Connaisseur Karlin »

asurbanipal wrote:
Uz put preporučujem Karliniki i ovu knjigu:

https://s18.postimg.org/df0a9807d/devils_game.jpg
to nije novost :)

ti pokusavas iskljucivo optuziti Zapad ,a ne arape-muslimane :D Francuzi i englezi su zapoceli doticni procs, znatno prije Amerikanaca, ali tri doticne politicke sile su definitivno negativno uticale na aprasko drustvo :)

treba kritikivati obe strane :-D

Egipatksko Brattsvo je produkt pan-islamizma, a pan-islamizam nije sekularan pravac, a isti je instaliran u arpaskm svijetu '20tih godina proslog stoljeca :)

Arapsko proljece, prije nekoliko godina, je akt ponovnog rodjenja pan-arabizma , ali kao rezultat neazdaovoljstva psotojecim rezimima :)

sljedbenici pan-islamizama ne zele sekularnost i tretiraju jako lose druge relgijske manjine npr. hriscane iz Palestine.

pan-arabizam kao politicki akt je organiziran nakon pada otomansko Carstva , a ideja je bila udijenjenje arapskih drzava i ukidnje kolonijalizma

danas je na sceni politicki islam ,a koji je dio korijena pan-islamizma
salik79

#2391 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

raoul duke wrote:
salik79 wrote:

Islam, religija mira..
Koje pitanje?

Na ovom video-u iznad cuje se Allahu Ekberrrr!! Kad odjednom Booom u pozadini..

Mislim da se radi o Islamu...
Clanak iz Guardiana.

Cuj na dzenazi tekbir, bas cudno...Inace, magarcu kada stavis/ugraviras mercedesov znak na celo, on je i dalje magarac.
Last edited by salik79 on 04/06/2017 18:43, edited 1 time in total.
Kikibombona

#2392 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Sara03 wrote:Ne shvataš, ne opravdavam intervencije zapadnih zemalja na Bliskom Istoku i njihovo uplitanje je svima valjda posve jasno, ali iz razloga koje sam navela ja ovdje ne vidim samo poriv za osvetom, već se itekako radi o jednoj kontinuiranoj ideloškoj borbi, ne samo o politikanstvu.

Valjda zato i izbjegavaš ova pitanja o ISIS-u. Po treći put, kako je moguće da traže osvetu za mrtve civile, a i sami dole handre koga stignu, uništavaju, progone, ubijaju? Kako je moguće da traže osvetu protiv onih, s kojima dijele isti modus operandi u odnosu na istu žrtvu? Što im smetaju antički gradovi i spomenici? Što im smetaju Jezidi? Pretpostavljam da su i oni krivi za nevine žrtve, pa valja osvetiti i počiniti genocid?

Ne ide, brate, ne ide... :-(
Sa tim uplitanjem je sve pocelo. Zbog tih uplitanja napadi na Evropu. Prije ih nije bilo.

Ti tamo lokalci se stoljecima mastrafe medjusobno. Za to ima dosta razloga. Sukob sunita i siita datira daleko u proslost. Jezidi su i ranije bili zrtve genocida, kao i lokalni krscani itd.

Mi ovdje govorimo o napadima na Evropu. Za to je zasluzan zapadnjacki intervencionizam na prostoru BI.

Sta mislis da li bi bilo evropskog terorizma da Saudijci i Pakistanci okupiraju nekoliko evropskih drzava, da u njima imaju stotine baza, da svakodnevno istresaju bombe po evropskim gradovima i ubijaju civile!???
LSD

#2393 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

Kikibombona wrote:
LSD wrote:
Zbog cega žrtve nisu iste javnosti? to se i ja pitam
A masakri po Bosni ili Ruandi su zapadnjacima bili jednako interesantni...naime, neki debeloguzi jenki iz teksasa ili pensilvanije je gledao na masakr Markale kao na utakmicu Superbowla ili finale NBA, zavaljen uz kauču uz pivo i kokice. Zanimljivo mu bilo kako se neki urođenici sa Balkana ili Afrike međusobno ubijaju. Kasnije uzeo daljinski, ugasio TV i legao mirno spavati.
Reci cu ti. Palestincima propagandu placaju bogate arapse drzave, desetine milijardi dolara sve ovo vrijeme. Jezidima nema ko platiti. Zato imas slucaj da jedan ubijeni Palestinac zavrijedi vise publiciteta nego 1 000 Jezida. Za Baludzija i njihovu patnju niko nije ni cuo.

Ovaj horor nije zanimljiv Al Dzaziri, arapskim, turskim i iranskim medijima. Vise vole jednog Palestinca nego milion Jezida.

http://www.rudaw.net/mobile/english/kurdistan/010620173

Dakle, nemoj se nista cuditi. Kao sto BCC voli svog krscanina, tako Hurijet i Al Dzazira vole svog Palestinca.

A ove sirotinjske narode poput Jezida ne jebe niko ni 2%.
Nisam znao da je BBC kršćanski medij, , oni se vole javno hvaliti kako su najveci ili bar vodeci medij svijeta, da su globalni brend, a ne da su u službi samo kršćanske zajednice.
Isto tako ne vjerujem da Al Džaziru zanimaju samo arapi muslimaniu , i oni za sebe vole reci da su svijetski medij.
Mislim da nisu u pravu.

U pitanju je licemjerno javno mišljenje, na globalnom nivou.

Svi šute ko hinje kada svakodnevno ginu djeca po Kabulu ili Bagdadu, ali zato dižu dreku ko majmuni u kavezu kad se slicno desi u Londonu ili Parizu.
Ko biva krv Žan Pijera ili Dejvida je skuplja i teža od krvi Teufika ili Munira...jedni ko fol nositelji evropskih vrijednosti, a drugi kozoyebi sa druge planete, jelde...e nece to tako moci, jarane.
Vazda treba skretati pažnju na takve licemjere i moralne ništarije i upirati javno prstom u njih.
salik79

#2394 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

O Jemenu skoro ni rijeci, a i ako se sta usput provuce, saveznicke zaljevske zemlje, sa Saudijom na celu, ostaju "netaknute". Zasto li Boze? :oops:
HobotnicaPLus

#2395 Re: Ekspanzija terorizma

Post by HobotnicaPLus »

Mozda zato sto kad pukne u Frankfurtu postoji sansa da ti je drug iz srednje ili amidza Nisvet zaglibio. Sto nije slucaj sa Kabulom ili Karacijem.

Mozda zbog toga sranje na zapadu vise odjekne kod nas. Ne znam, mozda grijesim.
tranquil

#2396 Re: Ekspanzija terorizma

Post by tranquil »

LSD wrote:Svi šute ko hinje kada svakodnevno ginu djeca po Kabulu ili Bagdadu, ali zato dižu dreku ko majmuni u kavezu kad se slicno desi u Londonu ili Parizu.
Ko biva krv Žan Pijera ili Dejvida je skuplja i teža od krvi Teufika ili Munira...jedni ko fol nositelji evropskih vrijednosti, a drugi kozoyebi sa druge planete, jelde...e nece to tako moci, jarane.
Vazda treba skretati pažnju na takve licemjere i moralne ništarije i upirati javno prstom u njih.
Tako je, slažem se. Jedina gora stvar od toga bilo bi šutati ko hinja kada ginu djeca u Kabulu i onda ih se sjetiti i povlačiti ih kao argument kada neko izrazi žalost zbog mrtvih u Europi. Kada bi neko, hipotetički, to radio, to bi zaista bilo vrhunsko licemjerstvo i moralno dno dna.
Kikibombona

#2397 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

LSD wrote:
Kikibombona wrote:
LSD wrote:
Zbog cega žrtve nisu iste javnosti? to se i ja pitam
A masakri po Bosni ili Ruandi su zapadnjacima bili jednako interesantni...naime, neki debeloguzi jenki iz teksasa ili pensilvanije je gledao na masakr Markale kao na utakmicu Superbowla ili finale NBA, zavaljen uz kauču uz pivo i kokice. Zanimljivo mu bilo kako se neki urođenici sa Balkana ili Afrike međusobno ubijaju. Kasnije uzeo daljinski, ugasio TV i legao mirno spavati.
Reci cu ti. Palestincima propagandu placaju bogate arapse drzave, desetine milijardi dolara sve ovo vrijeme. Jezidima nema ko platiti. Zato imas slucaj da jedan ubijeni Palestinac zavrijedi vise publiciteta nego 1 000 Jezida. Za Baludzija i njihovu patnju niko nije ni cuo.

Ovaj horor nije zanimljiv Al Dzaziri, arapskim, turskim i iranskim medijima. Vise vole jednog Palestinca nego milion Jezida.

http://www.rudaw.net/mobile/english/kurdistan/010620173

Dakle, nemoj se nista cuditi. Kao sto BCC voli svog krscanina, tako Hurijet i Al Dzazira vole svog Palestinca.

A ove sirotinjske narode poput Jezida ne jebe niko ni 2%.
Nisam znao da je BBC kršćanski medij, , oni se vole javno hvaliti kako su najveci ili bar vodeci medij svijeta, da su globalni brend, a ne da su u službi samo kršćanske zajednice.
Isto tako ne vjerujem da Al Džaziru zanimaju samo arapi muslimaniu , i oni za sebe vole reci da su svijetski medij.
Mislim da nisu u pravu.

U pitanju je licemjerno javno mišljenje, na globalnom nivou.

Svi šute ko hinje kada svakodnevno ginu djeca po Kabulu ili Bagdadu, ali zato dižu dreku ko majmuni u kavezu kad se slicno desi u Londonu ili Parizu.
Pa isto tako Pakistanci, Turci, Iranci, i Arapi, boli ih kita za Zan Pijera i Dejvida, vazni im samo muslimani. Na to se ne zalis.

Turski mediji su cak cinicno komentarisali teroristicki napad u Mancesteru naslovim 'ko sije vjetrove zivjet ce u oluji'. Kao da oni ne siju vjetrove, kao da oni ne zive oluju.

Tvoj je problem vidis samo ono sto tebi smeta, vidis licemjerstvo zapada, a ne vidis licemjerstvo Arapa, Turaka, Iranca i drugih muslimana.
insomnia78

#2398 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

HobotnicaPLus wrote:Mozda zato sto kad pukne u Frankfurtu postoji sansa da ti je drug iz srednje ili amidza Nisvet zaglibio. Sto nije slucaj sa Kabulom ili Karacijem.

Mozda zbog toga sranje na zapadu vise odjekne kod nas. Ne znam, mozda grijesim.
Nikad ne reci nikad. Kod mene komsija zaljepio u Raki :lol: :lol:
Salu na stranu. To je i razumljivo. Ne pogodi te isto smrt komsije iz ulaza ko smrt nekog lika u Ljubljani
uglavnomja

#2399 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

Kikibombona wrote: EDIT

Da si Bosanka u Berlinu, da li bi ti bilo svejedno ako bi Njemci masakrila Bosance i rusili bosanske gradove s ciljem da ovladaju resursima u Bosni!??
:-)

prvo su turci okupirali bosnu, nisu iz ljubavi ni miroljubivo ... eno bosanaca masa po istambulu i ostaim kotama

pa autrougari, izgradili pruge za izvoz drveta ... ubise se raja da im je u bec na studij

pa konkretno bas te svabe, (zajedno sa talijanima, ustasam i cetnicima...) sta su radili u drugom svjetskom ratu, pa koncentracioni logori, pa jasnovac pa blabla

pa opet prosjecan bosanac sanja posao u njemackoj i ljetovanje u hrvatskoj

logika :-)

ili se to nije ucilo u istoriji? ww1 i ww2? nista to, samo politicki odnosi zapad-islam? neka spec skola
Zvijezdica91

#2400 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Zvijezdica91 »

TomANDJerry wrote:
I onda mene prozivaju kada kazem da mi Bosnjaci nismo u stanju da se jasno ogradimo od ovoga --- uvijek opravdanja , uvijek prica o Bliskom istoku itd itd
Ne vjerujem da vecina koja relativizira podrzava teroristicke napade, naprotiv, mislim da bi vecina njih samo htjela da prestanu vise. Ne nuzno zbog izgubljenih zivota nego zbog straha od backlash-a protiv muslimana, zbog svjetla u koje takvi napadi stave islam.

Relativiziranje je samo defenzivni mehanizam - mozda nacin da ubijedjuju i sami sebe da je problem u "onima onamo" a ne u islamu.

Na neki nacin sam i ja to radila prije. Vremenom nadjes manje i manje izgovora.. bude ti dosta, shvatis sam da nema nista od zabijanja glave u pijesak...
Post Reply