Ma kontaju da su Fahr-al-Deena Radoona prebacili u zatvor za političke neistomišljenike La tadhak ja Šebab, pa zato...Al' džaba akcija, mislim da nema ništa od toga, barem zasad...dječak sa šibicama wrote:Koja je logika napada na sjever Hame, imaju cilj uci u Hamu? misle da je to moguce?
Zasto ne pokrenu kontranapad u Latakiji, ako su vec sposobni za napadna djelovanja.
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- arzuhal
#2376 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- It_is_a_Leclerc
#2377 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Naravno da nije istina.pumica wrote:Da je meni marka za svaki put kada si ti fulio ili bar pola marke za svaki put kada si promijenio favorita i pricu.It_is_a_Leclerc wrote:
Da mi je marka za svaki put kad su Slobodan Vasović & Slobodna Bosna najavili Dodikov kraj, hapšenje, bijeg iz BiH, sad bih postao većinski vlasnik rudnika glinice Birač
- Fudo Bosna
#2378 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
pa mi smo na teritoriji gdje imamo apsolutnu vlast morali napraviti takav ambijent da neko kome je preči entitet ili neka paradržava ima i neku alternativu o kojoj bi mogao razmišljati.mi to i pored 7-8 milijardi koje su prošle kroz bih nakon rata nismo ponudili.[/quote]and wrote:
I ja bih to naravno volio poput tebe, i mnogi drugi, ali šta ćemo ako je nekima preči entitet od države ili neke paradržave od Domovine,ali opet se vračamo našem Bošnjačkom, po meni,ključnom problemu: Imali iko da bi Bošnjacima valjao, ja ga ne znam , i taj koji bi počeo stvarati takvu državu ili ozračje/okruženje za istu,kad tad bi bio "popljuvan" i moralno devalvirao kod Bošnja i bio bi bačen na pod ...
Taman, ali i da imamo takvoga lidera/lidere, opet bi, (da naprimjer privuče taj lider ino kapital, i zaposli dosta naroda,) bila priča u nas Bošnjaka kao ;( "Gdje je on tu, mora da je ukrao, lopov, on to ne bi radio da ne vidi svoj interes" i slično), o tome postam o negativnom mentalnom sklopu u nas Bošnjaka i osudi svega ,pa čak i ako neko postane uspješan, đaba , raduj s njegovom krahu i istražuj mu mane,to je naš KRUCIJALNI problem ! Znači nebitan je Fahro ili Bake ili Nikšić personalno, problem je ovakav mentalni sklop !!!
- jao_situacije
#2379 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
moje viđenje šta će šćepo u idućih par mjeseci raditi
već je skontao da se neće izvući i sad razmišlja kako da preživi u zatvoru
prvo će pustiti bradu i skratiti hlače, sprijateljiti se sa vehabijama i reći da ne priznaje zakone i sud ove države i da mu sude po šerijatu
odugovlačiti će i opstruirati proces dok se baš fino ne pobratimi sa vehabijama da bi ga u zenici štitili od zike, tužitelja mihajlovića će oslovljavati sa "akhi"
avaz će doći u financijske probleme, fatmir alispahić će postati glavni urednik avaza, tražiće pare od sauda i katara i glavna meta će postati reis kavazović i svi koji su protiv paradžemata
nastaviće se...
prvo će pustiti bradu i skratiti hlače, sprijateljiti se sa vehabijama i reći da ne priznaje zakone i sud ove države i da mu sude po šerijatu
odugovlačiti će i opstruirati proces dok se baš fino ne pobratimi sa vehabijama da bi ga u zenici štitili od zike, tužitelja mihajlovića će oslovljavati sa "akhi"
avaz će doći u financijske probleme, fatmir alispahić će postati glavni urednik avaza, tražiće pare od sauda i katara i glavna meta će postati reis kavazović i svi koji su protiv paradžemata
nastaviće se...
- Matzan
#2380 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
jao_situacije wrote:moje viđenje šta će šćepo u idućih par mjeseci raditi
nastaviće se...
pa zar može više?
- and
#2381 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ma nije to baš tako.Fudo Bosna wrote:and wrote:pa mi smo na teritoriji gdje imamo apsolutnu vlast morali napraviti takav ambijent da neko kome je preči entitet ili neka paradržava ima i neku alternativu o kojoj bi mogao razmišljati.mi to i pored 7-8 milijardi koje su prošle kroz bih nakon rata nismo ponudili.Fudo Bosna wrote:
I ja bih to naravno volio poput tebe, i mnogi drugi, ali šta ćemo ako je nekima preči entitet od države ili neke paradržave od Domovine,ali opet se vračamo našem Bošnjačkom, po meni,ključnom problemu: Imali iko da bi Bošnjacima valjao, ja ga ne znam , i taj koji bi počeo stvarati takvu državu ili ozračje/okruženje za istu,kad tad bi bio "popljuvan" i moralno devalvirao kod Bošnja i bio bi bačen na pod ...
Taman, ali i da imamo takvoga lidera/lidere, opet bi, (da naprimjer privuče taj lider ino kapital, i zaposli dosta naroda,) bila priča u nas Bošnjaka kao ;( "Gdje je on tu, mora da je ukrao, lopov, on to ne bi radio da ne vidi svoj interes" i slično), o tome postam o negativnom mentalnom sklopu u nas Bošnjaka i osudi svega ,pa čak i ako neko postane uspješan, đaba , raduj s njegovom krahu i istražuj mu mane,to je naš KRUCIJALNI problem ! Znači nebitan je Fahro ili Bake ili Nikšić personalno, problem je ovakav mentalni sklop !!!
evo u goraždu imamo privrednike koji bez pomoći države rade,mjesto haman nema nezaposlenih,a i srbi iz okolnih mjesta dolaze tu na posao.
daj ti nama takve lidere i da takvi se pitaju u državi pa ćemo vidjeti da li će ih neko osuđivati.
evo kod nas si imao primjer kad se birao premijer kantona sarajevo.2 kandidata iz iste stranke.jedan završio dif,a drugi građevinu u francuskoj,a doktorirao u škotskoj.šta misliš ko je izabran?
Last edited by and on 30/01/2016 13:31, edited 1 time in total.
-
Samprotivsviju
#2382 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Da nije sinoc fasovopici wrote:
a vidi fakat ukinuse...pa kako ce mo sad znati kolko je faHra nevin u pritvoru
![]()
- gospodja profiterka
#2383 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Kakvi nadležni organi ba...dječak sa šibicama wrote:Vec je krenula prica o nadleznim organima i da ih pustimo da rade svoj posao.
Svi znamo kakvi su nadlezni organi u BiH, ako ih je 10 u lancu, bar 5 je korumpirano, ali ne... hajmo mi cekati sta ce reci Vlado Adamovic i slicni paraziti.
Dok mi cekamo, drzava ide u pi lijepu materinu, sa sve nadleznim organima.
Pa pogledajte samo imena koja se spominju u ovoj aferi, od službenika VSTV-a, preko novinara, ljekara, političara, do ambasada i čelnih ljudi međunarodne zajednice. Ne zna se ko je s kim i čiji je u čijoj, to nema u meksičkoj sapunici.
Žena osuđenog mafijaša najprije radi za medijskog tajkuna upletenog u aktivnosti internacionalne kriminalne organizacije. Žena osuđenog mafijaša je bivša treba tužiteljevog buraza. Ubijen je drugi mafijaš. Ključni svjedok je njegova švalerka, liječnica. Liječnicu ošmekaju kako se na moru voda s tadašnjim šefom obavještajne službe. Prvi mafijaš, onaj koji je osuđen, tokom suđenja tvrdi da je s rečenim šefom obavještajne službe bio suvlasnik nekakve firme. Medijski tajkun se okreće protiv osuđenog mafijaša, a žena mafijaša i bivša treba tužiteljevog brata se okreće protiv medijskog tajkuna. Medijski tajkun njuši optužnicu. Njegov potrčko obraća se opskurnom službeniku američke ambasade koji tamo radi već dvije decenije, dok mu žena strelovito napreduje kroz državnu službu, dobacivši do mjesta konzula u Italiji. Sada gospoja želi biti ambasadorica. Može, a što ne bi moglo. Zauzvrat će službenik ambasade povući svoje veze (!) i obavještavati potrčka kako stoji njegova stvar na sudu. Za to vrijeme, medijski tajkun ide ravno u glavu i okreće se mutnom šefu misije OSCE-a, a po svemu sudeći šefu obavještajnih operacija svoje zemlje u BiH, i bez ustezanja traži pomoć. Naglasak na "bez ustezanja". Dakle, riječ je o uobičajenim postupcima, nikome nije neugodno.
Potrčka hapse, posljednja švalerka upokojenog mafijaša ga prijavila da je na nju vršio pritisak skupa sa nevjenčanom suprugom, koja je, o iznenađenja, također viđena zdravstvena radnica. Novinarku i urednicu javnog servisa pozivaju na obavještajne razgovore jer se nekim čudom uplela u cijelu priču, posredujući između potrčka, službenika ambasade i kantonalne tužiteljice. Inače, "građevinska" firma pod kontrolom internacionalne kriminalne organizacije iz prve rečenice u svojstvu podugovarača je izgradila novu zgradu američke ambasade, uglavnom utjerujući kamatarske dugove pravih građevinskih firmi. Sve po zakonu.
Internacionalna kriminalna organizacija "padne" na transportu ogromne količine anhidrina koji potom godinama niko ne uništava zato što međunarodna zajednica ne vjeruje lokalnim vlastima. Obećava da će uništavanje ilegalne supstance izvršiti kontraktor po izboru međunarodne zajednice. Kontraktor se nikada ne pojavi. Pojela maca. Anhidrin konačno uništava medijski tajkun, inače upleten u aktivnosti internacionalne kriminalne organizacije, nakon što stupi na funkciju ministra sigurnosti BiH. Sve super, nikome nije neugodno, sve po zakonu.
I vele oni, vjerujmo nadležnim organima, neka institucije rade svoj posao, mojne pritiska. Jah...
- Fudo Bosna
#2384 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
A ja ti spočitao da te boli nešto za HZHB ili RS, kada?sarajevo999999 wrote:A zašto, uvaženi sagovorniče, misliš da mene boli k. za HZHB ili RS? Ja kao Bošnjak živim u Federaciji i to je ono što mene zanima. Čak mi je i drago što je kod nas ovo krenulo dok oni po pitanju istraga, pa na kraju krajeva i hapšenju svojih lidera ne poduzimaju ama baš ništa.Fudo Bosna wrote:pumica wrote:
Dobar lider Bosnjaka ne moze biti onaj koga u vlasti zele Dodik i Covic.
Možeš ti druže "pucati" od bjesa, možemo mi biti nezadovoljni izborom bosanskih Srba ili Hrvata, ali oni, ti što si ih naveo, imaju povjerenje svojih naroda, (a ko je po tebi onda "dobar Bošnjački lider"), i sa kime bi ti ,( kada spominješ lidere druga dva naroda), pravio koaliciju, sa onima koji imaju podršku 1-5 % svoje izborne baze, tj svojih etnija ???
Ne može, nažalost...
Nijedan političar, funkcioner ili biznismen nije nezamjenjiv i umjesto osobe A doci ce uvijek B, ali će B dvaput razmisliti prije nego uradi krivicno djelo kad zna da njegov prethodnik večeras gleda u plafon ćelije.
Dobrog i uglednog lidera neces nigdje naci, pitaj u kojoj god državi hoćeš, na kraju krajeva otidji u RS i pitaj šta misle o Dodiku pa otiđi u Mostar i pitaj šta misle o Čoviću pa će ti se samo reći koliku podršku imaju. Godinama pobjeđuju na izborima, to je istina ali i kod nas je to slučaj.
Dobrog i uglednog Bošnjaka, sa druge strane, ćeš mnogo lakše naći. To je Bošnjak/Bošnjakinja koji sa 350 KM žive i školuju dvoje djece.
Pa eto i ja sam ta osoba koja nije član ni jedne stranke i jedva preživljavam i djecu školujem, ali ukazujem na političku nezrelost kojoj smo skloni samo mi Bošnjaci, bez da ikoga od političara aboliram , jer imam personalno,najmanje razloga za to,(slabo su mi šta valjali u životu), a cijeli sam rat bio i danas sam ovdje, u svome Sarajevo i svojoj BIH !!!
-
dječak sa šibicama
#2385 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Realno, Fahri je najjeftinije da kupi prosjecne bermude, njemu ce taman do iznad clanaka doci.Matzan wrote:jao_situacije wrote:moje viđenje šta će šćepo u idućih par mjeseci raditi
nastaviće se...
pa zar može više?
- Fudo Bosna
#2386 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Last edited by Fudo Bosna on 30/01/2016 13:39, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#2387 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
and wrote:
evo u goraždu imamo privrednike koji bez pomoći države rade,mjesto haman nema nezaposlenih,a i srbi iz okolnih mjesta dolaze tu na posao.
daj ti nama takve lidere i da takvi se pitaju u državi pa ćemo vidjeti da li će ih neko osuđivati.
evo kod nas si imao primjer kad se birao premijer kantona sarajevo.2 kandidata iz iste stranke.jedan završio dif,a drugi građevinu u francuskoj,a doktorirao u škotskoj.šta misliš ko je izabran?
Baš sam neki dan sjedio sa nekim Goraždacima, i mi tu situaciju, Sarajlije ,počesmo hvaliti. njih nekoliko se obradovalo a pola se ne slaže i okrivljuje ambijent u Goraždu, i kažu da mi nemamo pojma i slično, (toliko o našem mentalnom sklopu) i da mi možemo biti pozitvini i da nama neko može biti lider i za pohvalu , svima, a bez "pljuvanja" od strene dijela Bošnjaka...
-
sarajevo999999
#2388 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
A ja ti spočitao da te boli nešto za HZHB ili RS, kada?
Pa eto i ja sam ta osoba koja nije član ni jedne stranke i jedva preživljavam i djecu školujem, ali ukazujem na političku nezrelost kojoj smo skloni samo mi Bošnjaci, bez da ikoga od političara aboliram , jer imam personalno,najmanje razloga za to,(slabo su mi šta valjali u životu), a cijeli sam rat bio i danas sam ovdje, u svome Sarajevo i svojoj BIH !!![/quote]
Pa jesi, uvlačeći u temu HZHB i RS.
Eto onda, pogledaj se u ogledao i vidjećeš uglednog Bošnjaka. Međutim ja bih rekao da je sve ovo sušta suprotnost političke nezrelosti jer ne treba zaboraviti da je "pao" treći-četvrti čovjek u Federaciji, a da to narod i mediji svesrdno podržavaju. Iz toga izvlačim zaključak da smo ipak "zreliji" i u političkom smislu ali i u glavama.
Pa eto i ja sam ta osoba koja nije član ni jedne stranke i jedva preživljavam i djecu školujem, ali ukazujem na političku nezrelost kojoj smo skloni samo mi Bošnjaci, bez da ikoga od političara aboliram , jer imam personalno,najmanje razloga za to,(slabo su mi šta valjali u životu), a cijeli sam rat bio i danas sam ovdje, u svome Sarajevo i svojoj BIH !!![/quote]
Pa jesi, uvlačeći u temu HZHB i RS.
Eto onda, pogledaj se u ogledao i vidjećeš uglednog Bošnjaka. Međutim ja bih rekao da je sve ovo sušta suprotnost političke nezrelosti jer ne treba zaboraviti da je "pao" treći-četvrti čovjek u Federaciji, a da to narod i mediji svesrdno podržavaju. Iz toga izvlačim zaključak da smo ipak "zreliji" i u političkom smislu ali i u glavama.
- Fudo Bosna
#2389 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Pa jesi, uvlačeći u temu HZHB i RS.sarajevo999999 wrote:A ja ti spočitao da te boli nešto za HZHB ili RS, kada?
Pa eto i ja sam ta osoba koja nije član ni jedne stranke i jedva preživljavam i djecu školujem, ali ukazujem na političku nezrelost kojoj smo skloni samo mi Bošnjaci, bez da ikoga od političara aboliram , jer imam personalno,najmanje razloga za to,(slabo su mi šta valjali u životu), a cijeli sam rat bio i danas sam ovdje, u svome Sarajevo i svojoj BIH !!!
Eto onda, pogledaj se u ogledao i vidjećeš uglednog Bošnjaka. Međutim ja bih rekao da je sve ovo sušta suprotnost političke nezrelosti jer ne treba zaboraviti da je "pao" treći-četvrti čovjek u Federaciji, a da to narod i mediji svesrdno podržavaju. Iz toga izvlačim zaključak da smo ipak "zreliji" i u političkom smislu ali i u glavama.[/quote]
Za mene "bjanko mentalni linč", svakog političara , ne znači nikakvu "zrelost" Bošnjaka već nešto sasvim drugo, nije to konstruktivna kritika, nego liječenje kompleksa, koji su nam nametani kroz historiju, makar i kolektivom histerijom i radovanju svačijem sunovratu, ako je taj iz našeg naroda !
Ali možda nisam u pravu, a volio bih da je tako,ali na žalost ne mislim ! Ne valja nama niko, pa bio on i političar ili bilo koja druga branša, mi uvijek nađemo Bošnjacima "mahane", a radujemo se neuspjehu...
Nema tu ni zere , "političke zrelosti" !!!
Last edited by Fudo Bosna on 30/01/2016 13:57, edited 2 times in total.
- jao_situacije
#2390 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
one neke dječije šorceve će kupitidječak sa šibicama wrote:Realno, Fahri je najjeftinije da kupi prosjecne bermude, njemu ce taman do iznad clanaka doci.Matzan wrote:jao_situacije wrote:moje viđenje šta će šćepo u idućih par mjeseci raditi
nastaviće se...
pa zar može više?
logo avaza će se promjeniti, kao i boja
ali to nek bude ekskluziva, nećemo sve otkrivati unaprijed
-
Moenx
#2391 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ima li ko link na sudjenje Radoncicu ustvari za rocista pred sudom
- mirzadelibasic
#2392 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Dobro bi to došlo, jer i mene zanima suđenje. Ali nisu ni oni budale, a ni Radoncic nije Zika.Moenx wrote:Ima li ko link na sudjenje Radoncicu ustvari za rocista pred sudom
- GeeTnT
#2393 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Sutra u avazu DVD "Nevin je"mirzadelibasic wrote:Dobro bi to došlo, jer i mene zanima suđenje. Ali nisu ni oni budale, a ni Radoncic nije Zika.Moenx wrote:Ima li ko link na sudjenje Radoncicu ustvari za rocista pred sudom
- jao_situacije
#2394 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
objavljivaće šejla sve na yt 
-
The Realist
#2395 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Nije tačno da nam niko nevalja, ali ako su nam vođe Radončić i kompanija (uz Avaz), Bakir sa svojim pulenima Sarajelićem i Zukićem, Nikšić sa Hadžićem i sličnima, naravno da ćemo biti sretni kada završe u zatvoru. Niko nije ljubomoran na njihov uspjeh, nego na način na koji su do istoga došli, te šta su uradili koristeći svoje pozicije.Fudo Bosna wrote: Ali možda nisam u pravu, a volio bih da je tako,ali na žalost ne mislim ! Ne valja nama niko, pa bio on i političar ili bilo koja druga branša, mi uvijek nađemo Bošnjacima "mahane", a radujemo se neuspjehu...
Da su oni išta dobro napravili za boljitak naš i da mi bolje živimo, razmišljali bi drugačije i vjerovatno se ne bi bavili nekim njihovim obračunima (koji su ionako obračuni među kriminalcima), ali to nije tako. Hrvati /njihovi privrednici) mogu biti zadovoljni, jer im je omogućeno da dosta toga muljaju dolje (pogotovo oko poreza), ali oni su na malom dijelu teritorija i nema ih puno, dok kod Srba vidimo da nije tako i da im je čak gore, nego nama u Federaciji i eto čemu dovodi ta slijepa podrška kriminalcima, a sve radi toga što je on "naš".
Nadalo se da će Komšić nešto moći, a on se odmah u startu okruži ljudima poput Suljagića, pozicionira ljude na bitne pozicije bez ikakvog logičnog objašnjenja zašto baš ti ljudi, sada se ujedinjuje sa istim onim od kojih se odvojio i naravno da je i on izgubio skoro svaki kredibilitet (mada hajde, ima ga definitivno više nego ovi ranije nabrojani).
Naša Stranka je tu, ali sve manje povjerenja imam i u njih, pogotovo nakon pojedinih ispada, plus što mi se čine da nemaju kapaciteta za nešto veće, čak i da dobiju izbore. Ali eto, za njih još i imam nade.
-
The Realist
#2396 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Kao bonus na DVD-u dolaze i komentari režisera gdje objašnjava detalje snimanja, uprkos velikom pritisku na slobodu medija.GeeTnT wrote: Sutra u avazu DVD "Nevin je"
Last edited by The Realist on 30/01/2016 14:39, edited 1 time in total.
- Norman
#2397 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ovako.kakavdanakneiskustvu wrote:kako danas izgleda naslovnica avaza,je li i dalje odbrojavaju dane u pritvoru?

-
palermo
#2398 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
dupli aferimAlfons Kauders wrote:Aferim!jao_situacije wrote:evo rasturiše temu
daj ba popustite s avazovštinom i nekakvim analizama, kome nije jasno šta je i ko je šćepo neće mu nikada ni biti jasno
šćepo nije nikakav lider i nikakav uspješni biznismen on je obični kriminalac sa novinama
tema je bila predivna, 90 stranica odlične zajebancije i ismijavanja i onda dođe fudo i počne trolati a raja se upale ko kutnjak
ignorirajte ga i nastavimo sa zajebancijom
- GeeTnT
#2399 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Mozda je vama do zajebancije, ali scepi nije...u zatvor kad dodje bice mu kao i fudi na temi.."
-
Samprotivsviju
#2400 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Bio sam tad jos sasma mali
i nisam znao zasto neki placu
rekoh sebi, provucu se dzaba
sjesti negdje i citati cu
Prodjoh pokraj avazovog portira
on samo svoju cigaru pali
kaze, prodji sad i ne boj se nista
danas te niko nece dirati, mali
Sjedoh negdje u guzvu, u raju
i cuh samo brujanje mase
danas nam priveli Scepu
danas nam priveli Scepu