Ma mene interesuje samo funkcionalna ustanova koja ce bar malo podsjecati na zapadne zemlje. Realan sam i znam nase mogucnosti. Iskreno nisam ocekivao da se ovako brzo moze nesto napraviti u ovom centru. Ima moju podrsku dok god ovako nastupa prema korupciji.vješalica wrote:pa jeste tebi,ali nije kontradiktornoanimus wrote: Nista nije odgovoreno i cak je i ovo malo napisano kontradiktorno.
Mozda moze neko drugi pokusati.
ti bi neke konkretne odgovore poput nekih da dođe neki ljekar koji je ispekao svoje znanje u insotranstvu i ima velike reference ili neki super poznati menadžer kojem je uska specijalnost zdravstvo da može kroz budžetske injekcije i poslovanje napraviti svemirsku zdravstvenu ustanovu za vrlo kratak period jer je to potpuno jednostavno i šta sve ne....
vjerovatno želiš takve odgovore,i takve ćeš dobiti u današnjem mentalitetu
dobio si samo realan odgovor u skaldu sa razmišljanjem ljudi
Sebija All about
- animus
#2376 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
- vješalica
#2377 Re: Sebija All about
sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
- dulekrele
#2378 Re: Sebija All about
i jel popravila aparat?vješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
- animus
#2379 Re: RE: Re: Sebija All about
I plus danas reče da ce nabaviti nove masine jer su ove zastarile. Znaci da radi nesto u tvom interesu. Za godinu je napravila i previse.vješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
P.S. U drzavnoj je nabavila MRI i ne ceka se dugo.
Last edited by animus on 27/01/2017 23:20, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#2380 Re: Sebija All about
Dugovi su izmireni, ako su izmireni, preko leđa onih najugroženijih - pacijenata.animus wrote:Ne kontam sta je argument ovih sto su protiv Sebije (motive znamo).
Sta da sutra ona ode.
Ko i sta bi trebao uraditi.
Mislite li zaista da su oni prije nje bili posteni.
Sta je to pogresno uradila.
Sta je trebala uraditi.
Bas me interesuju ti stavovi i argumenti.
I to ne samo onih koji se liječe u KCUS-u, već je teret Sekinog menađerisanja prebačen na ostatak kantonalnog zdravstvenog sistema.
U narodu se ovakva metoda zove prelijevanje iz šupljeg u prazno.
Što ne bi bio belaj da ga na svojim leđima, bukvalno, nisu osjetile hiljade i hiljade ljudi, skačući po gradu za najosnovnijim medicinskim potrepštinama.
- dulekrele
#2381 Re: RE: Re: Sebija All about
Rekla je ona svasta ali samo budala moze da joj vjeruje.animus wrote:I plus danas reče da ce nabaviti nove masine jer su ove zastarile. Znaci da radi nesto u tvom interesu. Za godinu je napravila i previse.vješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
- vješalica
#2382 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
ma samo treba stvari posmatrati realno,mi možemo imati ustanovu koja može biti u rangu zapadnih zemalja,imamo i ljude za to...naravno nije sve u onima koji su se izgrađivali u insotranstvu,a posvetili su se ovdje poslu....animus wrote: Ma mene interesuje samo funkcionalna ustanova koja ce bar malo podsjecati na zapadne zemlje. Realan sam i znam nase mogucnosti. Iskreno nisam ocekivao da se ovako brzo moze nesto napraviti u ovom centru. Ima moju podrsku dok god ovako nastupa prema korupciji.
ali mora se početi od nečega,naravno da ima štete na račun pacjenata,ali isto tako mi smo godinama u problemu korupcije u zdravstvu,i svo ovo smeće koje je navela,a ima ga još sigurno je upravo uništilo zdravstvo,da su realno i pošteno se postavile stvari,danas seka ne bi pričala o onome što je pričala,a ona nije uzrok tome zasigurno
to što druge ljude boli njeno postupanje jednostavno ih ne boli šteta koju je zdravstvo pretrpilo od prije seke....
-
Innovation
#2383 Re: Sebija All about
Jesi li gledala pres konferenciju?Connaisseur Karlin wrote:
ne razumijem,odvijek ima profesionalnih osoba koje su se pokusale vratiti u BiHnisu se vratile,kako se obicno razmislja,jer nnisu uspjele vani,vec naportiv,dozvijeli su nico uspjeha ,a ptom su oslucile da svoje znanje primjene u BiH. Vecina isith osoba su radile u Sarajevu prije rata, znaci,postoji zelja da se ulaze u grad u kojem su odrastali i u kojem zele zivjeti do kraja zivota. Ovako,smao primjetim,da postoji odbojnost ulaganja novih ideja na radnim mjestima
U HR dugo traje slican problem,no srecom, npr. u Zagrebu je glavna faca jako osvijestena osoba koja salje svoje doktore na seminare i trening u insotranstvo,i vec 3 intnziven godine se uvode promjene u radu glavne bolnice u ZG. tri godine se poksuavaju "ocistiti" lijencine a podrzava se stari i novi radni kadara koji podrzava nove radne navike koje jednsotavno olaksavaju rad tima u cijeloj bolnici.
- vješalica
#2384 Re: Sebija All about
čekaj malodulekrele wrote:i jel popravila aparat?vješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
jel seka serviser ili je nešto drugo u pitanju?
kažeš da dvije godine čekaš
u čemu je problem 2015 ko je gore bio da ga nije htio ili mogao popraviti?
- animus
#2385 Re: RE: Re: Sebija All about
Vecina duga je izmirena ustedama na racun rasipnistva i zaustavljanja pljacke od strane nekih dobavljaca. Ako ovako nastavi uskoro ce doci na nulu i onda se moze ocekivati podizanje kvalitete usluge.VjecitiStudent wrote:Dugovi su izmireni, ako su izmireni, preko leđa onih najugroženijih - pacijenata.animus wrote:Ne kontam sta je argument ovih sto su protiv Sebije (motive znamo).
Sta da sutra ona ode.
Sta je trebala uraditi.
I to ne samo onih koji se liječe u KCUS-u, već je teret Sekinog menađerisanja prebačen na ostatak kantonalnog zdravstvenog sistema.
U narodu se ovakva metoda zove prelijevanje iz šupljeg u prazno.
Što ne bi bio belaj da ga na svojim leđima, bukvalno, nisu osjetile hiljade i hiljade ljudi, skačući po gradu za najosnovnijim medicinskim potrepštinama.
-
VjecitiStudent
#2386 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
Jah ...animus wrote:Ma mene interesuje samo funkcionalna ustanova koja ce bar malo podsjecati na zapadne zemlje. Realan sam i znam nase mogucnosti. Iskreno nisam ocekivao da se ovako brzo moze nesto napraviti u ovom centru. Ima moju podrsku dok god ovako nastupa prema korupciji.vješalica wrote:pa jeste tebi,ali nije kontradiktornoanimus wrote: Nista nije odgovoreno i cak je i ovo malo napisano kontradiktorno.
Mozda moze neko drugi pokusati.
ti bi neke konkretne odgovore poput nekih da dođe neki ljekar koji je ispekao svoje znanje u insotranstvu i ima velike reference ili neki super poznati menadžer kojem je uska specijalnost zdravstvo da može kroz budžetske injekcije i poslovanje napraviti svemirsku zdravstvenu ustanovu za vrlo kratak period jer je to potpuno jednostavno i šta sve ne....
vjerovatno želiš takve odgovore,i takve ćeš dobiti u današnjem mentalitetu
dobio si samo realan odgovor u skaldu sa razmišljanjem ljudi
Ovo je isplivalo tek ove godine.Nakon imenovanja Sebije Izetbegović za direktoricu Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" je prestala raditi patohistološke analize, a posao je povjeren privatnoj poliklinici poznanika direktorice po skoro tri puta višoj cijeni.
Prije saradnje sa Talirevićem Patohistologija je Opću bolnicu godišnje koštala u prosjeku oko 168.000 KM. Nakon sklapanja ugovora sa „Mojom Klinikom“ iste usluge su Bolnicu koštale prosječno 550 hiljada maraka godišnje.
...
Kako je ta "borba protiv korupcije", sa Muvedetom kao desnom rukom, izgledala u KCUS-u, tek će se pokazati ...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2387 Re: Sebija All about
kako ce kontat....oni nisu tu da kontaju nego samo da slusaju i da brane lik i djelo!! Za kontanje treba imati nesto u glavi osim slijepe poslusnosti!!Dozer wrote:Sad vidim da zaista ne kontas....mario001 wrote: Ja se i ne zelim prepucavati, zato sam i dao tabelu.
Zavod je kupovao robu, poklanjao je KC koji je nije upisivao u vlasnistvo te tako izbjegao placanje PDV-a, znam da je do sada otkriveno oko 60 miliona trenutne vrijednosti te robe.
Vratila je dosta jednostavno, ako imas nekoga ko radi sa klinickim reci ce ti, smanjen promet robe, bolje placanje i redovnije sto je za firme puno bolje.
Zavodi su povecali transe prema klinickom, mislim da je to cc oko 12-15 miliona, povecala je naplatu od Kantona u kojima je SDA vlast.
Ona nije stedila na lijekovima kako ljudi pricaju, svi lijekovi koje nema KC duzan je refundirati ZZOKS, samo doneses potvrdu i racune.
Ona je uradila dosta na definisanju puta pacijenta, ne moze se vise gore raditi posao primarne medicine, povecana je naplata po osnovu participacije itd itd...Ukinula klinike koje je danas spominjala
Nista spektakularno
1. Ako je Zavod kupovao robu i POKLANJAO KC-u, kako je to onda dug KC-a, i sta Seka kao direktorica KC-a ima s tim?
2. Imam kamaru raje koja radi na KC, izato i znam stanje. Ljudi se samo nadaju da se nece desiti neki veci belaj i da nece trebati veci broj razlicitih hirurskih intervencija, jer bi im bar pola pacijenata pomrlo. Od antibiotika imaju Garamicin... Mislim...ono...
3. Sta znaci "smanjen promet robe", a gore nema nicega?
4. Nije stedila na lijekovima, a pacijenti sami kupuju lijekove, sto im onda refundira ZZO? Zajebavas me...? Kako ce neko s platom od 700-800 KM, ili penzijom od 300-400, kupiti citostatike koji po dozi za tretman kostaju oko 1.500? A Hemo traje po 5-6-7 tretmana...
5. Povecana naplata po osnovu participacije je poseban slucaj.... Uzmu mi hiljade godisnje, od kojih ja godinama ne potrosim nista jer sam zdrav, a onda mi bukvalno 3 dana bezuspjesno uspostavljaju dijagnozu, za kojevrijeme ja hodam s totalno perforiranim appendixom... I onda mi jos traze participaciju... Vrh vrhova....
- animus
#2388 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
Nakon ovog sto je do sada uradila treba joj dati povjerenje.dulekrele wrote:Rekla je ona svasta ali samo budala moze da joj vjeruje.animus wrote:I plus danas reče da ce nabaviti nove masine jer su ove zastarile. Znaci da radi nesto u tvom interesu. Za godinu je napravila i previse.vješalica wrote: sebija je imenovana u januaru 2016 za direktora
- vješalica
#2389 Re: Sebija All about
ljudi su i prije dolaska sebije bar kad je zdravstvo u pitanju bili prisiljeni po gradu kupovati lijekovie i medicinski materijalVjecitiStudent wrote: Što ne bi bio belaj da ga na svojim leđima, bukvalno, nisu osjetile hiljade i hiljade ljudi, skačući po gradu za najosnovnijim medicinskim potrepštinama.
samo se to namjerno preskače i sve svaljiva na ovaj period njenog sekovanja na kcu
a da ne pričamo o odlascima privatnicima jer gore ništa ne funkcioniše od aparata,nema reagenasa,pa onda ona ludačka histerija oko štancanja recepata, a da ne pričam o kupovinama kreveta,usluga doktora i slično.....
brzo smo to zaboravili
- Matzan
#2390 Re: Sebija All about
Ma samo da se hoće ljevica ujediniti, svi bi se problemi odmah riješili.
-
Nero Histrion
#2391 Re: Sebija All about
dulekrele wrote:i jel popravila aparat?vješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
sto ce popravljat, jeftinije je, brate, da ljudi donesu haparat od kuce, uz lijekove
- hrasno38
#2392 Re: Sebija All about
Jadni i ugrozeni kao i dan danas......najveci pljackasi ekonimije ove drzave a i dalje ugrozeni. Valja nadoknaditi te strasne godine terora kad se nije moglo ici u dzamije u praktikovati svoja vjera ili bolje receno kad se nije moglo jednom guzicom sjediti na dvije stolice, crvenoj i zelenoj.....morao si Misko izabrati! Evo i suza mi krenu od sjecanja na tu patnju.....GeeTnT wrote:...u njegovoj poruci je sazeta kompletna istorija Muslimana u bivsem sistemu.MisterNo1 wrote:... tako osvetnički napisano da ne mogu da gledam od jarkosti te crvene boje. ona na zastavama nije toliko crvena, da, kao krv je!hrasno38 wrote: Kako ce vas komunjare opet zakarindjati auuuuuuuu mati moja.....kako cete kuisati iz pravih safova kako vas je Kirba naguzio!!!!
- vješalica
#2393 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
uredu,da te ne quoatm skrozVjecitiStudent wrote: Ovo je isplivalo tek ove godine.
Kako je ta "borba protiv korupcije", sa Muvedetom kao desnom rukom, izgledala u KCUS-u, tek će se pokazati ...
neka menadžment opće riješi taj problem
- hrasno38
#2394 Re: Sebija All about
SDP donosi zakone iz opozicije 2009 hahahah. Na opcim izborima 2006-2010 u opoziciji.....na lokalnim izborima 2008 u opoziciji ali zajebani su....donose zakone.mario001 wrote:1. Ko placa PDV na robu koju dobijas od drugog pravnog lica??...Dozer wrote:Sad vidim da zaista ne kontas....mario001 wrote: Ja se i ne zelim prepucavati, zato sam i dao tabelu.
Zavod je kupovao robu, poklanjao je KC koji je nije upisivao u vlasnistvo te tako izbjegao placanje PDV-a, znam da je do sada otkriveno oko 60 miliona trenutne vrijednosti te robe.
Vratila je dosta jednostavno, ako imas nekoga ko radi sa klinickim reci ce ti, smanjen promet robe, bolje placanje i redovnije sto je za firme puno bolje.
Zavodi su povecali transe prema klinickom, mislim da je to cc oko 12-15 miliona, povecala je naplatu od Kantona u kojima je SDA vlast.
Ona nije stedila na lijekovima kako ljudi pricaju, svi lijekovi koje nema KC duzan je refundirati ZZOKS, samo doneses potvrdu i racune.
Ona je uradila dosta na definisanju puta pacijenta, ne moze se vise gore raditi posao primarne medicine, povecana je naplata po osnovu participacije itd itd...Ukinula klinike koje je danas spominjala
Nista spektakularno
1. Ako je Zavod kupovao robu i POKLANJAO KC-u, kako je to onda dug KC-a, i sta Seka kao direktorica KC-a ima s tim?
2. Imam kamaru raje koja radi na KC, izato i znam stanje. Ljudi se samo nadaju da se nece desiti neki veci belaj i da nece trebati veci broj razlicitih hirurskih intervencija, jer bi im bar pola pacijenata pomrlo. Od antibiotika imaju Garamicin... Mislim...ono...
3. Sta znaci "smanjen promet robe", a gore nema nicega?
4. Nije stedila na lijekovima, a pacijenti sami kupuju lijekove, sto im onda refundira ZZO? Zajebavas me...? Kako ce neko s platom od 700-800 KM, ili penzijom od 300-400, kupiti citostatike koji po dozi za tretman kostaju oko 1.500? A Hemo traje po 5-6-7 tretmana...
5. Povecana naplata po osnovu participacije je poseban slucaj.... Uzmu mi hiljade godisnje, od kojih ja godinama ne potrosim nista jer sam zdrav, a onda mi bukvalno 3 dana bezuspjesno uspostavljaju dijagnozu, za kojevrijeme ja hodam s totalno perforiranim appendixom... I onda mi jos traze participaciju... Vrh vrhova....
4. To sto nema citostatike nema veze sa njom, te kolege su ti trebale reci da to nabavlja federalni zavod, ne Klinicki centar, i kada vidim da to neko napise jasno mi je koliko zna o temi
5. SDP-ov zakon iz 2009 mislim
Ostalo nije vrijedno spomena
- hrasno38
#2395 Re: RE: Re: Sebija All about
Ne bi 100% jer niko ziv ne bi znao za nju!!! a pitanje je veliko da li bi i zavrsila fakultet!animus wrote:Hajde da cujem nesto konkretno. Dodatno pitanje:Chmoljo wrote:daBogda ne imao priliku skontati.animus wrote:Ne kontam sta je argument ovih sto su protiv Sebije (motive znamo).
Sta da sutra ona ode.
Sta je trebala uraditi.
ko bude zadnji nek ugasi svjetlo...
Bili isto ovako bili protiv Sebije i da nije supruga od njeg. Veličanstva.
- hrasno38
#2396 Re: Sebija All about
Super onda stedi jednu godinu preko ledja bolesnikavješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
- hrasno38
#2397 Re: Sebija All about
Pa nabavit ce ona sve jer je glavna sehara ove drzave fakticki kod nje......a jos kad se unovce one vrece zlatadulekrele wrote:i jel popravila aparat?vješalica wrote:sebija je imenovana u januaru 2016 za direktoradulekrele wrote: Ja sam protiv. Jer znas zasto? Zato jer dvije godine ne mogu da uradim MRI snimak jer ne popravlja aparat i stedi preko mojih leda.
- vješalica
#2398 Re: Sebija All about
to je rezervisano za "kuršume i dimije"hrasno38 wrote: Pa nabavit ce ona sve jer je glavna sehara ove drzave fakticki kod nje......a jos kad se unovce one vrece zlata
kako je ono halida govorila na snimku
- hrasno38
#2399 Re: Sebija All about
kad nesto skontam bolje vas pustiti da se sami od sebe razjebete jer ste na odlicnom ste putu....bivsi u Bihacu, Zenici, Tuzli.....treba vas samo pustiti i sami cete vi olaksat posao opoziciji. Dok je Sebija i bakira opozicija ne treba da se brine za svoju buducnostMatzan wrote:Ma samo da se hoće ljevica ujediniti, svi bi se problemi odmah riješili.
- hrasno38
#2400 Re: Sebija All about
ma jok to je za crne dane a svaki dan postaju sve crniji i crnijivješalica wrote:to je rezervisano za "kuršume i dimije"hrasno38 wrote: Pa nabavit ce ona sve jer je glavna sehara ove drzave fakticki kod nje......a jos kad se unovce one vrece zlata
kako je ono halida govorila na snimku