jefferson wrote:SU-24 je zastario jos tamo neke 1990 godine._BataZiv_0809 wrote:jefferson wrote: Na Tursku. Ovo sto su Turci uradili je totalna glupost, i nebi me iznenadilo da i u njihovoj vladi ljudi nisu sretni s tim.
Mislim nikakvog pravog razloga nije bilo za obaranje skalamerije koju svaka malo osposobljenija vojska moze oboriti. Ovo je cisto kurcenje za domacu publiku. Problem je sto i Erdoga i putin su baje koje vode politiku po principu ko je jaci baja.
Su-24?
Razlog zbog kojeg Rusi jos uvijek lete s njim je sto SU-34 nije napravljen u dovoljnom broj zbog finansijskih problema, pa onda dorade jer vrijem prolazi a i tehnologija itd.
Rusi ce se ozbiljno pozabaviti s ovim slucajem kada je u pitanju elektronska odbrana njihovih aviona a i spasavanje, jer sletiti sa helikopterom tokom spasavanja i ugasiti motore na onakvom mjestu je amaterski.
Jesi ti taj vojni strucnjak sto ti se smije cijeli forum pa SU-24 je vrh tehnologije za americke bombardere sam ti je primjer stanje u Siriji gdje je ISIL napredovao godinu dana zbog americkih bombardera a kad je stigao SU-24 ISIL se poceo raspadati uozbilji se