Sirija vol. 2

Locked
Ironmen

#2376 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

jefferson wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
jefferson wrote: Na Tursku. Ovo sto su Turci uradili je totalna glupost, i nebi me iznenadilo da i u njihovoj vladi ljudi nisu sretni s tim.
Mislim nikakvog pravog razloga nije bilo za obaranje skalamerije koju svaka malo osposobljenija vojska moze oboriti. Ovo je cisto kurcenje za domacu publiku. Problem je sto i Erdoga i putin su baje koje vode politiku po principu ko je jaci baja.

Su-24?
SU-24 je zastario jos tamo neke 1990 godine.
Razlog zbog kojeg Rusi jos uvijek lete s njim je sto SU-34 nije napravljen u dovoljnom broj zbog finansijskih problema, pa onda dorade jer vrijem prolazi a i tehnologija itd.
Rusi ce se ozbiljno pozabaviti s ovim slucajem kada je u pitanju elektronska odbrana njihovih aviona a i spasavanje, jer sletiti sa helikopterom tokom spasavanja i ugasiti motore na onakvom mjestu je amaterski.

Jesi ti taj vojni strucnjak sto ti se smije cijeli forum pa SU-24 je vrh tehnologije za americke bombardere sam ti je primjer stanje u Siriji gdje je ISIL napredovao godinu dana zbog americkih bombardera a kad je stigao SU-24 ISIL se poceo raspadati uozbilji se :lol: :lol:
nosara

#2377 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pričaš bezveze u nedostatku argmenta, budi toliko dobar pa nađi moj takav post. Isto kao da ja kažem da se ti diviš četnicima i njihovim zločinima, bezveze jelde?

Samo ne razumijem kako će S400 biti upotrijebljen protiv ISIL-a? Blentav potez. Ovim Rusija nesvjesno govori da borba protiv ISIL-a je tek na 5 mjestu a to se lijepo vidi i iz gađanih meta. U početku su tek stidljivo gađali ISIL, tek da se ne može reći da ih nikao ne gađaju a tek iza napada u Parizu su intenvizirali napade na ISIL. Do tada težište napada su bili pobunjenici i druge grupacije a sve kako bi se sačuvala guzica Asadu. Zato nemoj barem meni pričati te bajke za djecu. S400 apsolutno ništa ne mijenja i ne donosi protiv onih zbog kojih su Rusi barem deklarativno došli u Siriju. ISIL im se smije isto kao i onim Anonimusima koji su kao objavili rat ISIL-u a ovi pitaju a šta ćete hakirati? Toliko je ova igra oko ISIL-a providan da je to Bogu za plakati. Pa nikome nije u interesu da se ISIL uništi zato i postoji sve do danas a vi se divite k'o kakvi maksimi kada ugledaju Milku čokoladu od 400g :shock: , oči vam zacakle, fakat djetinjasta reakcija koja dosta govori o takvima i njihovim ramišljanjima. :oops:
Cetnici su jak argument na ovoj temi...

Volis koga volis, jebi ga to je ljudski... Samo kazem da bas nisu popularni medju normalnom rajom... :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#2378 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nosara wrote:
klavirdžija wrote:Rusija podržava Assada protiv svih ostalih (osim IDIL-a, kako se čini).
Jeste, Putin naoruzava idil... Ali rakete koje im salje imaju defekt, roknu prilikom prijema posiljke... :D
Tako je. Najoblji primjer bombardovanje ISIL-a je jučerašnje 700km daleko od njihovih prvih linja. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#2379 Re: Sirija vol. 2

nosara wrote:
Pričaš bezveze u nedostatku argmenta, budi toliko dobar pa nađi moj takav post. Isto kao da ja kažem da se ti diviš četnicima i njihovim zločinima, bezveze jelde?

Samo ne razumijem kako će S400 biti upotrijebljen protiv ISIL-a? Blentav potez. Ovim Rusija nesvjesno govori da borba protiv ISIL-a je tek na 5 mjestu a to se lijepo vidi i iz gađanih meta. U početku su tek stidljivo gađali ISIL, tek da se ne može reći da ih nikao ne gađaju a tek iza napada u Parizu su intenvizirali napade na ISIL. Do tada težište napada su bili pobunjenici i druge grupacije a sve kako bi se sačuvala guzica Asadu. Zato nemoj barem meni pričati te bajke za djecu. S400 apsolutno ništa ne mijenja i ne donosi protiv onih zbog kojih su Rusi barem deklarativno došli u Siriju. ISIL im se smije isto kao i onim Anonimusima koji su kao objavili rat ISIL-u a ovi pitaju a šta ćete hakirati? Toliko je ova igra oko ISIL-a providan da je to Bogu za plakati. Pa nikome nije u interesu da se ISIL uništi zato i postoji sve do danas a vi se divite k'o kakvi maksimi kada ugledaju Milku čokoladu od 400g :shock: , oči vam zacakle, fakat djetinjasta reakcija koja dosta govori o takvima i njihovim ramišljanjima. :oops:
Cetnici su jak argument na ovoj temi...

Volis koga volis, jebi ga to je ljudski... Samo kazem da bas nisu popularni medju normalnom rajom... :roll:
Pa isto kao i tvoje tlapljenje o ISIL-u i etiketiranje ljudi koje proizlazi iz nemogućnosti zdravog rasuđivanja. Do duše šta očekivati od likova koji opravdavaju genocid kao ti. :roll: Ali vidim da o S400 nisi znao ništa reći i kako će on to doprinjeti borbi protiv ISIL-a. Žalosno a prvi se osjetiš prozvanim kada se kude Rusi. :lol:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/11/2015 11:10, edited 1 time in total.
nosara

#2380 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

nosara wrote:
klavirdžija wrote:Rusija podržava Assada protiv svih ostalih (osim IDIL-a, kako se čini).
Jeste, Putin naoruzava idil... Ali rakete koje im salje imaju defekt, roknu prilikom prijema posiljke... :D
Tako je. Najoblji primjer bombardovanje ISIL-a je jučerašnje 700km daleko od njihovih prvih linja. :oops:
Avion je manevrisao, nije bombardovao... Tako barem kaze taze velesila...
Maystor

#2381 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Interesantna "polarizacija" komentara čitalaca.

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#2382 Re: Sirija vol. 2

nosara wrote: Avion je manevrisao, nije bombardovao... Tako barem kaze taze velesila...
Aha, znači avion fat'o zalet na nizbrdici preko Turske da bombarduje ISIL 700km daleko. :lol: Pa šta će 700km daleko od položaja ISIL-a? Pa čuješ li ti sam sebe? :oops: Strašno, ja sam tebe uzimao za ozbiljnijeg sugovornika.
studiorum_tuzlaensis

#2383 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

Zasto rusi uopce manevrisu u dijelu Sirije u kojem nema ISILa ni u tragovima. Može li iko odgovoriti na to pitanje. Rusi su ušli na sirijsko ratiste isključcivo iz razloga da bombarduju ISIL.

Neko malo lagi :) :)
Drvosjeca iz Dejcica

#2384 Re: Sirija vol. 2

studiorum_tuzlaensis wrote:Zasto rusi uopce manevrisu u dijelu Sirije u kojem nema ISILa ni u tragovima. Može li iko odgovoriti na to pitanje. Rusi su ušli na sirijsko ratiste isključcivo iz razloga da bombarduju ISIL.

Šta ti znaš, vidiš da su sve sami eksperti. Jebote ne znaju sastaviti rečenicu kako treba ali su tu da te etiketiraju i pojasne da će S400 sjebati sada ISIL definitivno. Oprostite ali po mojoj zdravoj pameti i logici nećete pišati dok tvrdite da to samo kiša pada. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#2385 Re: Sirija vol. 2

:lol: :lol: :lol: Putin kao kontramjeru na obaranje ruskog aviona obustavio isporuku plina Ukrajini. :lol: Pa koji je to moron, niko mu nije smio pojasniti da Ukrajina nije u Turskoj. :cry: :lol: :lol: :lol:
Ruska kompanija Gazprom je saopćila da je Rusija obustavila isporuku gasa Ukrajini.
Ironmen

#2386 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Stigla potvrda iz Moskve - Rusija u sirijsku vojnu bazu postavlja S-400, svoj najnapredniji protuzračni sustav
nosara

#2387 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

nosara wrote: Avion je manevrisao, nije bombardovao... Tako barem kaze taze velesila...
Aha, znači avion fat'o zalet na nizbrdici preko Turske da bombarduje ISIL 700km daleko. :lol: Pa šta će 700km daleko od položaja ISIL-a? Pa čuješ li ti sam sebe? :oops: Strašno, ja sam tebe uzimao za ozbiljnijeg sugovornika.
Nebitno... Nije bombardovao, tacka... Oboren, svaka cast... Sad treba bit mangup, a taze velesila to valjda jeste... 'ta ce Putin i Rusija i s400...

Za ono u vezi genocida, nemam rijeci...
Maystor

#2388 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

studiorum_tuzlaensis wrote:Zasto rusi uopce manevrisu u dijelu Sirije u kojem nema ISILa ni u tragovima. Može li iko odgovoriti na to pitanje. Rusi su ušli na sirijsko ratiste isključcivo iz razloga da bombarduju ISIL.

Hajd ne provaljuj se, dovoljan je šumar (ne znam zašto svi trolovi oponašaju jedan-drugog?).

Rusija je od prvog dana rekla da je došla na pozitiv legitimne vlade i da joj je cilj da pomogne SAA u borbi protiv terorista. Bili su sasvim iskreni, nisu ni rekli da se ograničavaju na isil. Putin je hiljadu puta otvoreniji i iskreniji kad govori o svojoj ulozi u Siriji od Prdogana ili Obume ili bilo kojeg zapadnog sponzora terorizma.
Maystor

#2389 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ironmen wrote:Stigla potvrda iz Moskve - Rusija u sirijsku vojnu bazu postavlja S-400, svoj najnapredniji protuzračni sustav
'ta Će S40o niš to mjenja, nema isil avJone
nosara

#2390 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

isil ima jaku ali glupu bazu na forumu... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2391 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

nosara wrote:

Jbga ispadnu im :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2392 Re: Sirija vol. 2

nosara wrote: Nebitno... Nije bombardovao, tacka... Oboren, svaka cast... Sad treba bit mangup, a taze velesila to valjda jeste... 'ta ce Putin i Rusija i s400...
Pa kako sada nebitno? Bitno je, itekako bitno. Rusofili se navili da je Rusija u Siriji zbog uništenja ISIL-a (bar je tako proklamovao Putin i nejgove pudlice), govorili su da će ih satrati za mjesec dana. Od tada prođoše dva Bajrama a ISIL još postoji. Pa koga vi zajebajete Rusofili?

Dakle S400 je postavljen zbog Turske a ne zbog ISIL-a? Pada li borba protiv ISIL-a sa petog mjesta još dalje na sedmo-osmo? Gubi li Rusija ovim kompas i fokus zbog kojeg je došla u Siriju i da li to znači možda da je na pomolu novi Avganistan? Na ova pitanja ne očekujem odgovor od tebe već će vrijeme dati odgovor na njih. Meni je samo nevjerovatno kako svršavate na komad hardware-a kao što je S400. Ako već dođe do upotrebe istog protiv turskih aviona na turskoj teritoriji, što je malo vjeroatno, vjerujem da će brzo biti neutralisani a onda smo svi najebali.
nosara wrote:Za ono u vezi genocida, nemam rijeci...
Eto drago mi je da viidš kako je to kada te neko etiketira. :thumbup:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/11/2015 11:27, edited 4 times in total.
klavirdžija

#2393 Re: Sirija vol. 2

Post by klavirdžija »

nosara wrote:
Nemoj tako, trudi se čovjek. :D

General War

#2394 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

nosara wrote:isil ima jaku ali glupu bazu na forumu... :D
...ruska nije ni jaka, ali vrlo bezobrazna pored ostalog. :kiss:
arzuhal

#2395 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Pa istresao bombe pa se vraćao. Inače za Asadovu diktaturu i onima koji pripadaju toj ideološkoj matrici, ne postoji niko osim ISIL-a, ne postoje Turkmeni, FSA, džejšul ova, džunda ona, sve je to isto - ISIL. Ako carska Rusija bombarduje položaje FSA, to je borba protiv ISIL-a, ako bombarduje Turkmene, to je borba protiv ISIL-a, nije ISIL samo ISIL, sve što se suprotstavlja dikaturi je ISIL. A svi se moraju ujediniti u borbi protiv - ISIL, zar ne?

A kako neko može podržavati ISIL? :mrgreen:

Jučer na portalu Nezavisnih novina snimak uništavanja ruskog helikoptera i piše da ga je ISIL uništio, odnosno Islamska država. Ne piše da je FSA, jer sve je to - ISIL :mrgreen: Ko će zamarat raju ovim ili onim, samo kaješ: ISIL.

Tako je lakše, ne moraš mislit, ne moraš praviti razlike, samo slijediš, klimaš, tareš...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2396 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote::lol: :lol: :lol: Putin kao kontramjeru na obaranje ruskog aviona obustavio isporuku plina Ukrajini. :lol: Pa koji je to moron, niko mu nije smio pojasniti da Ukrajina nije u Turskoj. :cry: :lol: :lol: :lol:
Ruska kompanija Gazprom je saopćila da je Rusija obustavila isporuku gasa Ukrajini.
I ti vala kad lupis :-)
nosara

#2397 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

arzuhal wrote:
Pa istresao bombe pa se vraćao. Inače za Asadovu diktaturu i onima koji pripadaju toj ideološkoj matrici, ne postoji niko osim ISIL-a, ne postoje Turkmeni, FSA, džejšul ova, džunda ona, sve je to isto - ISIL. Ako carska Rusija bombarduje položaje FSA, to je borba protiv ISIL-a, ako bombarduje Turkmene, to je borba protiv ISIL-a, nije ISIL samo ISIL, sve što se suprotstavlja dikaturi je ISIL. A svi se moraju ujediniti u borbi protiv - ISIL, zar ne?

Jučer na portalu Nezavisnih novina snimak uništavanja ruskog helikoptera i piše da ga je ISIL uništio, odnosno Islamska država. Ne piše da je FSA, jer sve je to - ISIL :mrgreen: Ko će zamarat raju ovim ili onim, samo kaješ: ISIL.

Tako je lakše, ne moraš mislit, ne moraš praviti razlike, samo slijediš, klimaš, tareš...
Upravo tako... Ko je ubio pilota...? isil...
klavirdžija

#2398 Re: Sirija vol. 2

Post by klavirdžija »

arzuhal wrote:

To je to, gdje je puno baba... Zbog toga mislim da se ovo neće ni skoro ni nadobro završiti, previše je suprotstavljenih interesa koji nisu nimalo banalni. A još svi naoružani do zuba...
Drvosjeca iz Dejcica

#2399 Re: Sirija vol. 2

arzuhal wrote:

Do duše imaš pravo. Zaboravih da je i Dodik (dupelizac Putina) stao ponovo uz Putina i obećao svaku pomoć u teškim trenutcima za Rusiju. :oops: Mislim da je i samom Putinu ogavno koliko se ovaj uvlakač uvlači Rusima u guzicu.
Drvosjeca iz Dejcica

#2400 Re: Sirija vol. 2

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote::lol: :lol: :lol: Putin kao kontramjeru na obaranje ruskog aviona obustavio isporuku plina Ukrajini. :lol: Pa koji je to moron, niko mu nije smio pojasniti da Ukrajina nije u Turskoj. :cry: :lol: :lol: :lol:
I ti vala kad lupis :-)
Moram malo. :wink:
Locked