Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#2376 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Poslušaj njen Miss America album. 
- Bloo
- Globalna šefica
#2377 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dosadna sam sa ovom ženom, ali jednostavno je divna
jednostavno čovjeku dođe da polomi čaše od kristala kad dođe do refrena
maybe tomorrow the good Lord take you away
dream on
dream on
- dale cooper
#2378 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
She's sure knows how to belt it out! 
-
omar little
#2379 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
zanimljiv info.
The Japanese arm of Sony Music announced it would open its own record-pressing plant in March next year to cope with the huge demand for vinyl in the country.
Sony Music Japan shut down its in-house vinyl pressing production in 1989 after the advent of CDs, which entered the market in 1982 and were dominantfor the next two decades.
However, in a trend mirrored worldwide, vinyl sales in Japan have rocketed over the past four years and the country’s sole vinyl-pressing factory is unable to cope with demand, prompting Sony to step in.
https://www.theguardian.com/music/2017/ ... an-records
The Japanese arm of Sony Music announced it would open its own record-pressing plant in March next year to cope with the huge demand for vinyl in the country.
Sony Music Japan shut down its in-house vinyl pressing production in 1989 after the advent of CDs, which entered the market in 1982 and were dominantfor the next two decades.
However, in a trend mirrored worldwide, vinyl sales in Japan have rocketed over the past four years and the country’s sole vinyl-pressing factory is unable to cope with demand, prompting Sony to step in.
https://www.theguardian.com/music/2017/ ... an-records
- dale cooper
#2380 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Oživljenje i ponovni uspon vinil formata nije nova vijest, samo što su sada i ove velike diskografske kuće
skočile na bandwagon. Sad koliko je to dobro i ne znam, može dovesti do zasićenja tržišta jer se
sad počelo izdavati sve i svašta na vinilu. Neki dan vidim u pretprodaji na Amazonu reizdaju se albumi
izvođača kao što su Pink ili Avril Lavigne i još mnogi drugi mainstream na vinilu što je čista
glupost. Ljudi koji slušaju tu vrstu muzike nisu nostalgičari što se tiče fizičkog formata i navika im
je da slušaju muziku digitalno ili preko streaminga. Tako da je to bacanje vinila.
skočile na bandwagon. Sad koliko je to dobro i ne znam, može dovesti do zasićenja tržišta jer se
sad počelo izdavati sve i svašta na vinilu. Neki dan vidim u pretprodaji na Amazonu reizdaju se albumi
izvođača kao što su Pink ili Avril Lavigne i još mnogi drugi mainstream na vinilu što je čista
glupost. Ljudi koji slušaju tu vrstu muzike nisu nostalgičari što se tiče fizičkog formata i navika im
je da slušaju muziku digitalno ili preko streaminga. Tako da je to bacanje vinila.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2382 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
omar little wrote:i malo muzike.![]()
Nedavno sam otkrio Tash Sultanu, rođena u Australiji, bila ovisnica o drogama, sada pravi zanimljivu muziku. Vrijedi poslušati.
Tash Sultana (born 15th June, 1995) is an Australian singer-songwriter and multi-instrumentalist.[1] Described as a "one-woman band who brings new meaning to the concept of multi-tasking",[2] she is best known for her 2016 single "Jungle", which was voted into third place in the Triple J Hottest 100, 2016.
Sultana grew up in Melbourne, and has been playing guitar since she was three years old.[1] Her career in music began through busking,[3] and she has been active as a musician on Bandcamp since 2013.[4] She became famous due to her recordings going viral on YouTube in 2016. She was booked on a sold-out world tour in early 2017, and will release her first album in 2018.
- dale cooper
#2383 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
omar little wrote:i malo muzike.![]()
-
omar little
#2384 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
povratak vinila nije nikome novost, ali meni jeste zanimljivo da se diskografske kuce laktare opet u tu sferu.
- dale cooper
#2385 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ma nanjušili novac, hoće i oni dio tog kolača.omar little wrote:povratak vinila nije nikome novost, ali meni jeste zanimljivo da se diskografske kuce laktare opet u tu sferu.
- Bloo
- Globalna šefica
#2386 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
gosti ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo, kojima se naročito radujem, jer stvarno volim sefardsku muziku
- hadzinicasa
#2387 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Lajk! Pjeva a tamo jednom rukom bez gledanja svira klavijature...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nedavno sam otkrio Tash Sultanu, rođena u Australiji, bila ovisnica o drogama, sada pravi zanimljivu muziku. Vrijedi poslušati.
Tash Sultana (born 15th June, 1995) is an Australian singer-songwriter and multi-instrumentalist.[1] Described as a "one-woman band who brings new meaning to the concept of multi-tasking",[2] she is best known for her 2016 single "Jungle", which was voted into third place in the Triple J Hottest 100, 2016.
Sultana grew up in Melbourne, and has been playing guitar since she was three years old.[1] Her career in music began through busking,[3] and she has been active as a musician on Bandcamp since 2013.[4] She became famous due to her recordings going viral on YouTube in 2016. She was booked on a sold-out world tour in early 2017, and will release her first album in 2018.
A cuko sa snimka <3
-
ado_sar
#2388 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
bravo, odlicno. cijeli album je u tom stilu i vrhunskiBloo wrote:Dosadna sam sa ovom ženom, ali jednostavno je divnajednostavno čovjeku dođe da polomi čaše od kristala kad dođe do refrena
![]()
dream on
![]()
-
omar little
#2389 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
joj, ljudi moji, ja vama ne znam reci koliko puta sam kliknula na milorad dodik temu misleci da je ova.
kakve podsvijesne stvari su tu u igri i sta nam to govori o svemu ne zelim ni kontemplirati. D:
i malo muzike.
maj stejt of majnd danas u dvije stvari. 31C, 15 septembar. terase zovu.
i malo muzike.
- Bloo
- Globalna šefica
#2390 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
uuuuuuuuuuuuuuu frenteeomar little wrote:joj, ljudi moji, ja vama ne znam reci koliko puta sam kliknula na milorad dodik temu misleci da je ova.kakve podsvijesne stvari su tu u igri i sta nam to govori o svemu ne zelim ni kontemplirati. D:
i malo muzike.maj stejt of majnd danas u dvije stvari. 31C, 15 septembar. terase zovu.
![]()
cheers
a to za Milorada...voli i on muziku
*insertsnimaksajutjubetagdjeDodopjevananekomsajmu*
- medvjed23
#2391 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Last edited by medvjed23 on 15/09/2017 22:01, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#2392 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
medooooooooooooooooooooooo 
vidiiii

vidiiii
- medvjed23
#2393 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
nači, bože, izdržo sam dvije i po minute, dok frajer nije počeo vrištati ko da stvarno misli ono što pjeva..
malo me kao podsjeća na pjevača s kojim je trent nekad nastupo..
valjalo je mračnom, samodestruktivnom tipu poput mladog trenta skupiti snage pa pjevati ovako živahnu, haman razdraganu pjesmicu.. ako to nije pokazatelj posvećenosti muzici, ne znam šta jeste..
malo me kao podsjeća na pjevača s kojim je trent nekad nastupo..
valjalo je mračnom, samodestruktivnom tipu poput mladog trenta skupiti snage pa pjevati ovako živahnu, haman razdraganu pjesmicu.. ako to nije pokazatelj posvećenosti muzici, ne znam šta jeste..
- dale cooper
#2394 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ajde' medo budi drug pa edituj onaj post sa Dodikom, dovoljno što mu vidimo onu odvratnu njušku
gdje god se okrenemo, nemoj da zagađujemo i ovu temu sa njim, makar bila i zajebancija.
Hvala unaprijed!
gdje god se okrenemo, nemoj da zagađujemo i ovu temu sa njim, makar bila i zajebancija.
Hvala unaprijed!
- Bloo
- Globalna šefica
#2395 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
dale cooper wrote:Ajde' medo budi drug pa edituj onaj post sa Dodikom, dovoljno što mu vidimo onu odvratnu njušku
Hvala unaprijed!

- dale cooper
#2396 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Bloo wrote:dale cooper wrote:Ajde' medo budi drug pa edituj onaj post sa Dodikom, dovoljno što mu vidimo onu odvratnu njušku
Hvala unaprijed!

- Bloo
- Globalna šefica
#2397 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
skinut će medo samo da dođe sebi od mog covera Closer 
- dale cooper
#2398 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Da...ja sam izdržao gotovo minutu.Bloo wrote:skinut će medo samo da dođe sebi od mog covera Closer
- Bloo
- Globalna šefica
#2399 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
dale cooper wrote:Da...ja sam izdržao gotovo minutu.Bloo wrote:skinut će medo samo da dođe sebi od mog covera CloserDžaba, ovo jednostavno ne funkcioniše u funk soul aranžmanu.

- dale cooper
#2400 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Evo ti malo evil Elvisa, zlice.Bloo wrote:dale cooper wrote:Da...ja sam izdržao gotovo minutu.Bloo wrote:skinut će medo samo da dođe sebi od mog covera CloserDžaba, ovo jednostavno ne funkcioniše u funk soul aranžmanu.