Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
pirmin

#2376 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

animals wrote: koje ti gluposti valjas ovdje :-)
Naravno Hanse-Kristijane ;-)
Zabrino bih se kad bih s tobom i takvima bio slicnih ili ne-daj-nebo istih pogleda.
Najradije bih da nismo na istoj planeti ali eto, kako ono kazu "Das Leben ist kein Wunschkonzert". Zato imamo samo jednu
opciju na raspolaganju: da se medjusobno ignorisemo.
Zato: ...u troskoku! :)
It_is_a_Leclerc

#2377 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by It_is_a_Leclerc »

Izbjeglice nisu dobrodošle u Evropu, a elementarna je pristojnost ne ići tamo gdje nisi poželjan.
Bodkin

#2378 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
pirmin wrote:Meni su fenomeni migranti koji uopste zele na ostrvo.
Ubjedljivo najgora hrana, vrijeme, ruzni ljudi...koji the fuck ce tamo? :-)
Socijala ... a uvijek ima indijska hrana. Pitaj Edina. :D
Znaju malo jezika, a i englezi nisu toliki ksenofobi kao germani.

Mada zene su grobovi u njemackoj isto :D za hranu se slazem
Connaisseur Karlin

#2379 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Connaisseur Karlin »

It_is_a_Leclerc wrote:Izbjeglice nisu dobrodošle u Evropu, a elementarna je pristojnost ne ići tamo gdje nisi poželjan.
A kome su izbjeglice pozeljne? NKOME! Mislis da su BiH izbjeglice bile dobrodosle '90tih godina sirom EU!? E pa nisu.
Nokija

#2380 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Nokija »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
pirmin wrote:Meni su fenomeni migranti koji uopste zele na ostrvo.
Ubjedljivo najgora hrana, vrijeme, ruzni ljudi...koji the fuck ce tamo? :-)
Socijala ... a uvijek ima indijska hrana. Pitaj Edina. :D
Znaju malo jezika, a i englezi nisu toliki ksenofobi kao germani.

Mada zene su grobovi u njemackoj isto :D za hranu se slazem
Ne znam od kud vam to. Nigdje vecu koncentraciju lijepih insana nisam vidjela nego u Londonu. Valjda su se kvalitetno izmjesali.
A kao poguzija mogu reci da imaju odlicnih restorana, samo sto je zara :D
Gojeni H

#2381 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

Nokija wrote:
Ne znam od kud vam to. Nigdje vecu koncentraciju lijepih insana nisam vidjela nego u Londonu. Valjda su se kvalitetno izmjesali.
London nije u Velikoj Britaniji. To ce ti reci svaki posteni Britanac.

O ukusima se ne raspravlja, ali ... sto se zeMskih tice, pirgave grudi, cesto konjaste face, nevjesta koja se olesi da se usere i upisa ... za kuci odvest', nema druge.
Nokija

#2382 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Nokija »

It_is_a_Leclerc wrote:Izbjeglice nisu dobrodošle u Evropu, a elementarna je pristojnost ne ići tamo gdje nisi poželjan.
Ne znam cemu taj cinizam.
Nokija

#2383 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Nokija »

Gojeni H wrote:
Nokija wrote:
London nije u Velikoj Britaniji. To ce ti reci svaki posteni Britanac.

O ukusima se ne raspravlja, ali ... sto se zeMskih tice, pirgave grudi, cesto konjaste face, nevjesta koja se olesi da se usere i upisa ... za kuci odvest', nema druge.
Naravno da se o ukusima ne raspravlja. Ukus se ima ili nema :D

Ne znam, ja sam bila poslovno. Sve su trebe bile extremno zgodne i sve su nosile stikle. Dok je delegacija iz Holandije izgledala kao da je dosla iz izbjeglickog kampa :D A na ulici sam cesto vidjala onaj neki London Girl urbani tip, koji mi se jako svidja. Sa njegovanom kozom i kosom, super obucene, slang. Te debele pijane nisam vidjala.
prog321

#2384 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

Eijjs, nasla porediti poslovni kvart Londona sa ostatkom drzave?

Britanke su najruznije spodobe na kugli zemaljskoj zajedno sa Svabicama. Ali svako malo izbace remek dijela tipa Hedi Klum i Kate Moss :-D
Nokija

#2385 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Nokija »

prog321 wrote:Eijjs, nasla porediti poslovni kvart Londona sa ostatkom drzave?

Britanke su najruznije spodobe na kugli zemaljskoj zajedno sa Svabicama. Ali svako malo izbace remek dijela tipa Hedi Klum i Kate Moss :-D
Pretjerujete :D
Najljepse ljude sam vidjala u drzavama gdje ima puno stranaca, poenta je u mixu.

Al to nije tema. Refugees welcome :bih:
Maverick78

#2386 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Maverick78 »

Londonom sam se i ja odusevio, samo sto sam bio sa zenom :D ali ima zena :shock: :D Muske nisam zagledao :razz: Ja od skoro koristim blagodeti putovanja svedskim pasosem, tako da sljedeca destinacija je USA 8)

ON topic... u izvjestaju svedske policije, manje od jedan procenat svih krivicnih dijela u Svedskoj su pocinili novopridosli imigranti i izbjeglice... Nazalost, neki desnicarski krugovi zele prikazati da su prakticno svi problemi koji se desavaju tu izazvani od strane izbjeglica, sto po ovom izvjestaju policije definitivno nije istina, naprotiv...

Refugees are involved in less than one percent of the interventions that the police do in Sweden, shows statistics Dagens Nyheter developed. Notifications relating to asylum seekers is provided by the police with the code "291". DN has produced statistics by running the errands with the code, against the total number of cases that the police registered during the same period. Police would not say how many cases with the code, but according to the Swedish newspaper Svenska Dagbladet, these are about 5,000 cases, up to the end of January. - If you look at the big collective as corresponding figures normal image of the police intervention, says Thomas Wallberg, the national police operations department, Noah. - Given the enormous attention that crime among the new arrivals have received during the past six months so let 1 percent as quite a bit. That means that 99 percent of what the police are doing can not be linked to the new arrivals, says Felipe Estrada, a professor of criminology at Stockholm University told the newspaper. TT

http://www.svtplay.se/klipp/6388317/fa- ... flyktingar
https://translate.google.com/translate? ... edit-text=
It_is_a_Leclerc

#2387 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by It_is_a_Leclerc »

Connaisseur Karlin wrote:
A kome su izbjeglice pozeljne? NKOME! Mislis da su BiH izbjeglice bile dobrodosle '90tih godina sirom EU!? E pa nisu.
Opet upoređujete neuporedivo.

Izbjeglice iz BiH su išla tamo gdje su dobrodošle, odnosno u zemlje koje su se složile da ih primi. Niko bez dokumenata nije mogao izaći iz BiH, nije htio da bira gdje će i kako će.
Connaisseur Karlin

#2388 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

It_is_a_Leclerc wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Opet upoređujete neuporedivo.

Izbjeglice iz BiH su išla tamo gdje su dobrodošle, odnosno u zemlje koje su se složile da ih primi. Niko bez dokumenata nije mogao izaći iz BiH, nije htio da bira gdje će i kako će.
Ne usporedjujem neuopredivo,ali ziasta povrsno razmisljas o statusu izbjeglica.Izbjeglice iz BiH su formalno dobijale odobrenja,jer vecina drzava su imale dogvor,i migracija nije bila prenagla.Sadasnji primjer migracije je rezultat unutarnjih previranja EU,koji traju duze od decenije,a migraciju su upravo drzave EU mogle solidno organizirati,i izbjeci ileglanu migraciju.Njemacak je radi nasih izbjeglica promjenila nekoliko zakona,a jedan od njih je bio finalan,ne mogu dobiti stalan boravak.Mnogi su dobili iskljucivo na osnovu braka.Dali su takve osobe trebale napusiti Njemacku jer im je Njemacka rekla aufiderzen.Srecom,izbjeglice su mogle dobiti novi status izbjeglica u CA,SAD,AUSSIE i NZ,iako je rat bio zavrsen.Nije bilo ntereneta pocektom i polovinom '90tih godina pa da citamo na forumu kako se izbjelgice zale na diskriminaciju lokalnog stanovnstva.E pa o tome se pricalo intenzivno do pocetka 2000te,a sad je sve zaboravljeno. ;-) Izbjeglice iz Azije i Afrike vjerovatno biraju da umru da putu do Europe,a izbjeglice iz BiH nisu imale takvu putnicku "avanturu". provjeri u kakvim uslovima zive izbjeglice ,i nadam se da ces bolje razumjeti,zasto su izabrale cak i ilegalnu opciju odlaska.Danas se iz BiH ,20 godina nakon rata,narod jos uvijek pokusava izaci,i mislis da neko nije vise pokusao izaci iz drzave ilegalno! Zapamti,izbjeglice nisu sebi dobrovoljno izabrale status izbjeglistva,a imju aspolutno pravo da biraju sebi bolji zivot.Cak i ako ileglano udju u neku EU drzavu,nakon registracije i prijave,osobe nece biti deportovane.Dali si razmislio,zasto EU drzave ne mogu deportovati izbjeglice bez dokumenata?
ST11

#2389 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ST11 »

Na naslovnici Klixa danas cijeli dan gledam, kako su i kod vas zapocele pripreme za migrantski talas u istom stilu kao sto se to dogadjalo prije pola godine u Sloveniji. Vijest za vijescu o izbjeglicama (kojima stvarno treba pruziti pomoc) a onda na granicu navale muski migranti u najboljim godinama, koji ko zna ciju djecu guraju naprijed prema preprekama i policajcima, a fotografi snimat ce samo tu djecu i one tri zene, koje ce se naci tamo.

Vjerovatno ce se sada naci neki, koji ce me pizditi zbog ovoga sta sam napisao, ali samo pisem po sjecanju, sta se dogadjalo kod nas prije nego smo dozivjeli ovakve prizore:

Image

Jos jednom, ne vjerujte politicarima kada govore, da su spremni na migrantski talas i kako znaju sta rade.
firebird

#2390 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by firebird »

Opet Keln

http://www.ksta.de/koeln/porz/schwimmba ... t-23681740

Djevojcica od 12 godina je seksualno napastvovana od strane 45-godisnjeg Afganistanca. On je djevojcicu koja se spustala niz tobogan na bazenu u Kelnu sacekao pri dnu tobogana i uhvatio za grudi. Sumnja se da su mu pomoc pruzila jos petorica muskaraca iz Sirije, Iraka i Afganistana koji su pri dnu tobogana namjerno napravili guzvu da bi mogli neometano da izvrse seksualni napad. Svi su bili uhapseni i nakon davanja izjave opet pusteni na slobodu. Protiv 45-godisnjeg Afganistanca je pokrenut krivicni postupak.
graue_maus

#2391 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by graue_maus »

firebird wrote:Opet Keln

Djevojcica od 12 godina je seksualno napastvovana od strane 45-godisnjeg Afganistanca. On je djevojcicu koja se spustala niz tobogan na bazenu u Kelnu sacekao pri dnu tobogana i uhvatio za grudi. Sumnja se da su mu pomoc pruzila jos petorica muskaraca iz Sirije, Iraka i Afganistana koji su pri dnu tobogana namjerno napravili guzvu da bi mogli neometano da izvrse seksualni napad. Svi su bili uhapseni i nakon davanja izjave opet pusteni na slobodu. Protiv 45-godisnjeg Afganistanca je pokrenut krivicni postupak.
je si procitao clanak ili samo naslov .... :oops: :oops: :oops: :oops: u pitanju je bavarska grad cindorf , a ne keln .......
danas je bilo na radiju da je jedan njemac iz ginzburga silovao svoju 13 godisnju rodicu i stavljao slike u internet .... al haj nejse svabo je a ne afganistanac ili somalijac ili srbin ili bosanac ..........a da u bavarskojdanas jedan crni svestenik podnio ostavku jer su mu prijetili smrcu........
firebird

#2392 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by firebird »

graue_maus wrote:

je si procitao clanak ili samo naslov .... :oops: :oops: :oops: :oops: u pitanju je bavarska grad cindorf , a ne keln .......
danas je bilo na radiju da je jedan njemac iz ginzburga silovao svoju 13 godisnju rodicu i stavljao slike u internet .... al haj nejse svabo je a ne afganistanac ili somalijac ili srbin ili bosanac ..........a da u bavarskojdanas jedan crni svestenik podnio ostavku jer su mu prijetili smrcu........
Kakva tvoja crna Bavarska? Procitaj ti malo bolje cijeli clanak. Sve se desilo u Köln Zündorf. I nemoj tu da mi nalazis neke primjere i opravdavas ove divljake.
graue_maus

#2393 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by graue_maus »

prije 20 tak godina i ja sam bila isto tako divljak ..........jugo mafija ........mudzahedin ........sozial schmarotzer itd ..........
toliko o divljacima .........
Challenger__

#2394 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

I didnt only see Syrians in Izmir, also ppl from Morocco, Djibouti going 2Greece pretending 2 be Syrians. 1said: "We r all Syrians here"
Jenan Musa

:arrow: LINK
Connaisseur Karlin

#2395 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

graue_maus wrote:prije 20 tak godina i ja sam bila isto tako divljak ..........jugo mafija ........mudzahedin ........sozial schmarotzer itd ..........
toliko o divljacima .........
Dzaba gore napisah post prije neki dan,upravo sam pisala o takvoj dobrodoslici BiH izbjeglica. :thumbup:
goodbar

#2396 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

firebird wrote:
graue_maus wrote:

Kakva tvoja crna Bavarska? Procitaj ti malo bolje cijeli clanak. Sve se desilo u Köln Zündorf. I nemoj tu da mi nalazis neke primjere i opravdavas ove divljake.
MARŠ NA DRINU.
pirmin

#2397 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Ima li ovdje Bosanaca koji zive u Gracu?
Kako vam je bilo kad je onaj bosanski psiho uletio autom medju raju? Jesu vas prozivali Inländer-i?
Je li bilo one "svi ste vi ista govna, sve vas treba protjerati"?
Sanjarko

#2398 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

pirmin wrote:Ima li ovdje Bosanaca koji zive u Gracu?
Kako vam je bilo kad je onaj bosanski psiho uletio autom medju raju? Jesu vas prozivali Inländer-i?
Kak to ne govore za svoja Psiha od Fricla do ono sto se spuco u planinu
sa putnicima. :-)
Bas me cudi i zanima. :?
BHCluster

#2399 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Vizionar 1985 wrote:
pirmin wrote:Ima li ovdje Bosanaca koji zive u Gracu?
Kak to ne govore za svoja Psiha od Fricla do ono sto se spuco u planinu
sa putnicima. :-)
Bas me cudi i zanima. :?
Pa to i jeste poenta zar ne? Naravno to se malo ofarba pa napise nesto drugo jer znaju da su kolege iz saniteta vrlo aktivne. :wink:
Kareem Abdul

#2400 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kareem Abdul »

I dalje mi nije jasno zašto te izbjeglice riskiraju život bježeći iz Turske koja je ekonomska velesila a i najjača muslimanska država da bi stigli u kjafirsku vukojebinu pod imenom Europa?

Zar im nebi bilo bolje ostati u Turskoj i tu započeti novi život?
Post Reply