Safet Sušić - Pape

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Safet Susic u Evianu ce:

izdominirati Ligu 2 s postojecom ekipom
45
21%
graditi ekipu dovodjenjem talenata Rin-tin-tina i sVrška
19
9%
odigrati prosjecnu sezonu
28
13%
podbaciti igrajuci bez bekova
8
4%
dobiti otkaz prije kraja sezone
115
53%

Total votes: 215

Norman

#2376 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Norman »

JoseMujica wrote:
Norman wrote:
JoseMujica wrote:Sajin uspjeh je provokacija samo neprijateljima države

Sajo je naš najuspješniji selektor, sa kojim smo ostvarili najbolje rezultate i historijski plasmana na SP

samo Sajo nam je podario da, jope iznova, proživljavamo one djetinje radosti skupljanja sliba

zato :hajmooo: :serbo:

Ne samo da je Safet naš najuspješniji selektor zato što je ostvario plasman na SP, ja sam evo pogurao tezu da je Safet trenutno naš najozbiljniji trener u klupskom fudbalu.

Možemo se mi zezati o drugoj francuskoj ligi i nejakom Evianu, ali po svoj prilici nijedan bh trener nema angažman u boljem klubu ili jačoj ligi. Ne kažem da je ovo 100% tačno, evo ako ima neki naš trener u jačem klubu ispravite me, ali ako i ima takvih sigurno ih nema mnogo.

Dakle, Safet Sušić, trenutno naše najveće trenersko ime u klupskom fudbalu, dok se ne dokaže suprotno. :oops:
ćeć ćek ne pregoni bogati...a Vaha, a Petković....pa sad jaći klub trenira onaj dećko iz Jablanice u Belgiji
'ebo ga ti Hose, skoncentriši se malo. :oops:

Vaha trenutno nije klupski trener.

Vladimir Petković također trenutno vodi reprezentaciju, a ne klub. Ne znam ni ima li naše državljanatvo, bez obzira na to što je rođen u Sarajevu.

Vedran Pelić nije uopšte trener Westerloa, nego neki pomoćnik. Trener je Bob Peeters.

Dakle, Safet Sušić, trenutno naše najveće trenersko ime u klupskom fudbalu, dok se ne dokaže suprotno.  :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2377 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

aaa isprićavam se ...do mene je

a zar nije vedran netom preuzeo vodženje kluba jer je ovaj dao ostavku?
Norman

#2378 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Norman »

Ostavku je dao Holanđanin Van Veldhoven, a novi trener je Belgijanac Peeters.

Nego, dok mi Safetov angažman u Evianu tretiramo kao poniženje, stvarna slika naše fudbalske pameti je takva da upravo taj angažman predstavlja najveću čast koja je sada ukazana nekom Bošnji u klupskom fudbalu. Pa ako i neko nahvata dvojicu-trojicu dobrih Bošnjana u nekom Westerlou, opet će Safet Evianski biti među naša top 3-4 trenera. Nema se Safet koga stidjeti.
luckylaka

#2379 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

Norman wrote:Ostavku je dao Holanđanin Van Veldhoven, a novi trener je Belgijanac Peeters.

Nego, dok mi Safetov angažman u Evianu tretiramo kao poniženje, stvarna slika naše fudbalske pameti je takva da upravo taj angažman predstavlja najveću čast koja je sada ukazana nekom Bošnji u klupskom fudbalu. Pa ako i neko nahvata dvojicu-trojicu dobrih Bošnjana u nekom Westerlou, opet će Safet Evianski biti među naša top 3-4 trenera. Nema se Safet koga stidjeti.
Pa znas li ti kome je smijesno sto je Safet trener u drugoj francuskoj ligi.Onima koji ne znaju gdje se nalaze nasi ostali treneri i koga sve treniraju od Koreje,Kine,Tajvana,Kuvajt ,Emirati ,Bahrain i slicno.Jah i Qatar glavna baza nasih strucnjaka
JoseMujica

#2380 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

ma ti se ne pikaju moj Lucky....ljudi na hađ pošli pa privremeno zastali tek da pokriju trošak suneta
RtrnOfSalisbury

#2381 Re: Safet Sušić - Pape

Post by RtrnOfSalisbury »

danas je petak, imal sta u svezi evijana?
luckylaka

#2382 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:ma ti se ne pikaju moj Lucky....ljudi na hađ pošli pa privremeno zastali tek da pokriju trošak suneta
:lol: :thumbup:
luckylaka

#2383 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

RtrnOfSalisbury wrote:danas je petak, imal sta u svezi evijana?
Odmaraju ovaj vikend .
RtrnOfSalisbury

#2384 Re: Safet Sušić - Pape

Post by RtrnOfSalisbury »

luckylaka wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:danas je petak, imal sta u svezi evijana?
Odmaraju ovaj vikend .
... a u 3pm, zato danas nemam goste, ko za inat nidje nikog kad ne igra evijan
Paul F.

#2385 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Sutra u šest je tekma sa Lionom al to je kup.
Bosanski_kralj

#2386 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Bosanski_kralj »

JoseMujica wrote:ma ti se ne pikaju moj Lucky....ljudi na hađ pošli pa privremeno zastali tek da pokriju trošak suneta
Ispravak krivog navoda. :oops:

Nije u pitanju sunet, nego farz. :mrgreen:
Paul F.

#2387 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Ovaj period transfera bi mogo bit dobar. Ovaj investitor spomenu to. Još samo da Sajo dovede tri-četri žene iz Zavidovića da igračima prave ćevape i pite da više ne idu gladni na teren i ne treba nam više ništa. :bih:
JoseMujica

#2388 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

Bosanski_kralj wrote:
Ispravak krivog navoda. :oops:

Nije u pitanju sunet, nego farz. :mrgreen:
isprićavam se :D
Logovan

#2389 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Logovan »

Pobjeda. Lyon Duchere - Evian TG 0:1 8-)
Paul F.

#2390 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Tek sad vidjeh da na PSGovom forumu ima tema Legenda Safet Sušić. Prije nego što je preuzeo Evijan, navijači su ga prizivali da zamijeni Blanca na klupi PSGa.
http://forum.psg.fr/showthread.php?s=0d ... 215&page=3
JoseMujica

#2391 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

otiči če Blam, otiči...
Paul F.

#2392 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Po mom skromnom mišljenju, bolju mu je u Evijanu nego u PSGu. Zdravija je sredina. Tamo ni Vaha nije mogo opstati. Previše para, razmaženi igrači.
Paul F.

#2393 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Danas bilo izvlačenje za sledeće kolo kupa. Igramo sa Annecijem, prijeteljskim klubom iz komšiluka na čijem stadionu igramo domaće tekme jer nemamo svoj stadion. Sad ih moramo izbacit iz kupa. Jbg. :(
SkyLimit

#2394 Re: Safet Sušić - Pape

Post by SkyLimit »

Sad nam dolazi Brest koji ima samo 2 boda vise od nas i pobjedom bi ih prestigli. Dakle, dvije ujednacene ekipe, ali s obzirom da Evian ima Safeta na klupi a Brest nema, to bi trebalo biti odlucujuci faktor.
Paul F.

#2395 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Nešto kontam, kad bi Pape Bešića doveo, super bi bilo. Da se dečko malo opusti po alpama i azurnoj obali.
Paul F.

#2396 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Gledam malo geografiju. Sjedište kluba je u gradu Thonon les Bains, 10 km od grada Evian les Bains. Ovo les Bains valjda znači da su tamo izvori toplih voda. Stadion je u gradu Annecy, 80 km od Thonona i Evijana. Oni na domaće tekme putuju 80 km.
SSemir

#2397 Re: Safet Sušić - Pape

Post by SSemir »

...
JoseMujica

#2398 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

Paul F. wrote:Gledam malo geografiju. Sjedište kluba je u gradu Thonon les Bains, 10 km od grada Evian les Bains. Ovo les Bains valjda znači da su tamo izvori toplih voda. Stadion je u gradu Annecy, 80 km od Thonona i Evijana. Oni na domaće tekme putuju 80 km.

nema to veze...naviko je Pape u Zenici igrat...možda mu samo fali koji dimnjak, ćisto nako da zamiriše
JoseMujica

#2399 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

Pape zna :bih:
Šta onda očekviati?

Kjučni igrači protiv Irske su odigrali ispod svakog nivoa

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH i najbolji bh. fudbaler svih vremena Safet Sušić (60) u razgovoru za Avazov Sport prokomentarisao je posljednje utakmice naše reprezentacije.
-Nismo se kvalifikovali zato što naši najbolji igrači nisu odigrali kako treba. A kada je tako, onda teško možeš očekivati nešto više. Pogotovo u baražu…

Mi smo prvo poluvrijeme u Zenici odigrali dosta korektno, imali smo neke šanse ili polušanse, koje nismo iskoristili. A već kad smo otišli u Dublin sa 1:1 znali smo da su Irci u prednosti.

Tu drugu utakmicu smo odigrali jako loše, tako da se Irska zasluženo kvalifikovala na Europsko prvenstvo. Ponavljam, ako nam ključni igrači u baražu ne odigraju kako trea, onda ne možeš ni očekivati plasman na jedno veliko takmičenje.

Pogledajte Zlatana Ibrahimovića i kako je odigrao protiv Danske. Uzeo je stvar u svoje ruke i napravio prevagu, a od naših ključnih igrača, koje bh. novinari stalno toliko hvale, nismo imali koristi. Kad je tako u ključnim utakmicama, šta onda očekviati. Izuzev Edina Džeke svi igrači, posebno oni ključni, su bili daleko ispod nivoa. – govori uvijek realni Safet Sušić za Avazov Sprot.

Da li je vrijeme za smjenu generacije?

– Ne znam, o tome će da odluči selektor. Vjerovatno ima igrača koji će sami da odustanu. Možda im treba ostaviti vremena, s obzirom na to da nema ništa značajno na programu do septembra naredne godine. Treba im ostaviti vremena da sami odluče, tj. da kažu da više neće igrati za reprezentaciju. Možda je bolje tako, nego ih prekrižiti i reći – više ne računam na vas.

To su pametni i inteligentni momci i vjerujem da će pojedini sami reprezentativci odustati, jer je to i najlogičnije. – rekao je između ostaloga legendarni Pape.
Paul F.

#2400 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Naopaka vremena moj Mujice. Današnja omladina neće lopte da igra. Oni bi samo škola knjige i štrebanje.
Locked