Nema više RSK, nema više autonomaša i jednostavno je nemoguće da nas izoluju. Pa bolan za "pola sata" mi smo im B. Novi u stanju osvojiti.hajducka travica wrote:Kao i u toku rata.Bosanski_kralj wrote:Ma što nas nema? Kako bi to Srbi danas izlovali nas u Krajini?eduscho wrote:Pa to ti i govorim, nema nas u startu trecina - Krajina, Mostar i Gorazde + povratnici u RS/HB. Ostatak u trokutistan i ...
Novi rat
- Bosanski_kralj
#2376 Re: Novi rat
- Bosanski_kralj
#2377 Re: Novi rat
Fikret je glupo izdajničko smeće.sumirprimus wrote:bas je fikret dobro poslovo pogotovu u ratu.. hrak pljuc.
-
palermo
#2378 Re: Novi rat
jako mnogo lupaš.Thorgerson wrote:
Najsmjesnije u svemu je da je nasu drzavu tada vodio covjek koji uopste nije bio izglasan za to.
Fikret jeste bio budala, ali je bio poslovan i bio je mladji i namazaniji od Alije hiljadu puta. Alija je bio obicni starac, dobricak od 67 godina. Njemu je trebalo kupit tavlu i idi u hlad, donijet mu limunadu. A ne dat mu drzavu da vodi. I ja sam siguran da bi i ona budaletina od Fikreta 100 puta bolje isposlovao nego sto je to uradio Alija. Ok, bi se mozda patili nekoliko godina u Jugi i jebavali sa Srbima, ali barem ne bi bilo milioni raseljenih, ubijenih, genocidi po istocnoj bih, ne bi razrusili svaku jebenu fabriku, ne bi spavali ovdje pod granatama svaku jebenu noc itd.
A onda bi svakako coporativno usli u EU do kraja 2000-te - 100%.
Ja bih sve dao za to - narocito ako nemam nista u svojim rukama da vodim rat - a mi to definitivno nismo imali. I ko ce onda odgovarati za zivote vojnika, ne samo civila, nego i vojnika koji su poslani u smrt? Pa nije niko od izetbegovica ginuo!
-
sumirprimus
#2379 Re: Novi rat
rasprava traje od ranih jutarnjih sati .imali smo samo pauzu za dorucak i dvije pus pauze.
predlazem gospodo/drugovi da napravimo pauzu za rucak.ko je za?
-
daddy-kool
#2380 Re: Novi rat
Kakav je ovo defetizam?
Znači:
1. Rata neće biti prije referenduma o otcjepljenju, počeće na dan referenduma.
2. OSBiH će imati podršku međunarodne zajednice da uspostavi suverenitet i teritorijalni integritet BiH.
3. Postoje ljudi koji će te stvari i pokrenuti.
4. Projekcija trajanja je 2-6 mjeseci.
5. Srpski iredentizam će biti pobijeđen.
Ovi što komentarišu da ne bi i tako, pazite da se ispalite prije referenduma o otcjepljenju. Poslije će vjerovatno biti kasno, a voljnog ljudstva u svakom slučaju ima sasvim dovoljno.
Znači:
2. OSBiH će imati podršku međunarodne zajednice da uspostavi suverenitet i teritorijalni integritet BiH.
Ovi što komentarišu da ne bi i tako, pazite da se ispalite prije referenduma o otcjepljenju. Poslije će vjerovatno biti kasno, a voljnog ljudstva u svakom slučaju ima sasvim dovoljno.
- Thorgerson
#2381 Re: Novi rat
I to je sve sto imas reci?palermo wrote:jako mnogo lupaš.Thorgerson wrote:
Najsmjesnije u svemu je da je nasu drzavu tada vodio covjek koji uopste nije bio izglasan za to.
Fikret jeste bio budala, ali je bio poslovan i bio je mladji i namazaniji od Alije hiljadu puta. Alija je bio obicni starac, dobricak od 67 godina. Njemu je trebalo kupit tavlu i idi u hlad, donijet mu limunadu. A ne dat mu drzavu da vodi. I ja sam siguran da bi i ona budaletina od Fikreta 100 puta bolje isposlovao nego sto je to uradio Alija. Ok, bi se mozda patili nekoliko godina u Jugi i jebavali sa Srbima, ali barem ne bi bilo milioni raseljenih, ubijenih, genocidi po istocnoj bih, ne bi razrusili svaku jebenu fabriku, ne bi spavali ovdje pod granatama svaku jebenu noc itd.
A onda bi svakako coporativno usli u EU do kraja 2000-te - 100%.
Ja bih sve dao za to - narocito ako nemam nista u svojim rukama da vodim rat - a mi to definitivno nismo imali. I ko ce onda odgovarati za zivote vojnika, ne samo civila, nego i vojnika koji su poslani u smrt? Pa nije niko od izetbegovica ginuo!
Tok i rezultat rata ti sve govori.
Mi nismo bili spremni za taj rat. Ne raspisujes referendum samo zato sto su ti francuzi i englezi rekli de odradite to, we watch your back. Zato jer ni oni nisu znali na sta su sve srbi spremni.
Zato je dodik pametan. I ispipava situaciju. Ako mu ovo prodje, znaci proce mu i ono za nezavisnost. Rjesenja sada nema...sad je kasno...a vi opet cekajte pomoc zapadnjaka...vidim puni su izjava kako dodik ovo ne smije uraditi....ma nemoj me jebat...eto mi mislili da smije...trebaju nam akcije, a ne rijeci od medjunarodne zajednice. Jer ta medjunarodna zajednica vlada ovom drzavom - ne mi. Oni su napravili ovdje takvo stanje da se nista ne mozemo dogovoriti i onda kazu dogovorite se vi. I tako 20 i kusur godina.
- Thorgerson
#2382 Re: Novi rat
mravojedu jedan!sumirprimus wrote:rasprava traje od ranih jutarnjih sati .imali smo samo pauzu za dorucak i dvije pus pauze.
-
sumirprimus
#2383 Re: Novi rat
ne ozibljno,ne moze se prazna stomaka dalje...
dajte bar lubenicu da zveknemo.
dajte bar lubenicu da zveknemo.
-
palermo
#2384 Re: Novi rat
Ko se čudi ?......kad imaš dvije paradigme koje se nisu ni u putu srele, onda nema mjesta čuđenju što kad dođu do svoga kraja onda jedino što ostaje jeste sukob.....kad kažem sukob mislim na sukob koji traži pobjednika.....volta dzontra wrote: ..i sad se netko cudi sto se doslo na zazivanje ratova, referenduma i Srbi i Bosnjaci nece dijalog tj. nijedna stranka na B i S sceni ne moze prezivjeti ni pokusaj dijaloga
By the way, zaista je interesantno na jednom mjestu vidjeti toliko mirotvoraca....da ne kažem onu poznatu riječ
Ne milsim na tebe Volta
-
sumirprimus
#2386 Re: Novi rat
djesu?Itakoto wrote:Desant padobranaca na temi
oni garant imaju lanč pakete.
-
palermo
#2387 Re: Novi rat
Sasvim sam ti dovoljno rekao. Ne vidim da je nešto više potrebno reći čovjeku kojji priziva Fikreta AbdićaThorgerson wrote: I to je sve sto imas reci?
-
doktor78
#2388 Re: Novi rat
Koje OSBiH? Onaj Puk što neki dan proslavi u Dubici Vidovdan, dan vojske RS, oni će uspostavljati suverenitet i integritet? Pa mi od vojske sad imamo minimiziranu verziju JNA, s tim da sad ipak ne bi sve oruzja pokupili Srbi, bilo bi to ravnomjernije rasporedjenodaddy-kool wrote:Kakav je ovo defetizam?
Znači:
-
doktor78
#2389 Re: Novi rat
U pravu si , Palermo.palermo wrote:Sasvim sam ti dovoljno rekao. Ne vidim da je nešto više potrebno reći čovjeku kojji priziva Fikreta AbdićaThorgerson wrote: I to je sve sto imas reci?
@Thorgerson, imas pametnih, ne sporim, ali ovo sa Fikretom i sta-bi-bilo-da-je-bilo mi je ,najblaze receno, diskutabilno.
- It_is_a_Leclerc
#2390 Re: Novi rat
Varate sebe ako mislite da eventualni novi sukob u BiH diktiraju neki lokalni šiškavci. Vrlo vjerovatno bi se radilo o široj geopolitičkoj aktivnosti kojom bi se rat iz dvorišta Rusije preselio u dvorište NATO-a.
Ono što bih ja volio i što se nadam je to da svaka ili bar svaka druga od 600.000 bošnjačkih kuća i stanova ima (legalno i prijavljeno) oružje, i da u svakoj toj kući imamo patriotski osvještene građane, a ne komunjarice, hipstere i mirotvorce. I da ova nova generacija Bošnjaka neće napraviti istu grešku kao naši očevi.
Postoje crvene linije u ovoj državi. Njena opstojnost, opstojnost šehitluka diljem Podrinja, pogotovo u Srebrenici, su jedna od njih. Ja se nadam da, u ime npr. stanovnika Bos. Novog i ovih avetinjskih naselja prema Krajini gdje živiti 500.000 naoružanih Bošnjaka, niko neće raditi ništa na prelasku tih linija.
Ono što bih ja volio i što se nadam je to da svaka ili bar svaka druga od 600.000 bošnjačkih kuća i stanova ima (legalno i prijavljeno) oružje, i da u svakoj toj kući imamo patriotski osvještene građane, a ne komunjarice, hipstere i mirotvorce. I da ova nova generacija Bošnjaka neće napraviti istu grešku kao naši očevi.
Postoje crvene linije u ovoj državi. Njena opstojnost, opstojnost šehitluka diljem Podrinja, pogotovo u Srebrenici, su jedna od njih. Ja se nadam da, u ime npr. stanovnika Bos. Novog i ovih avetinjskih naselja prema Krajini gdje živiti 500.000 naoružanih Bošnjaka, niko neće raditi ništa na prelasku tih linija.
-
155_mm
#2391 Re: Novi rat
interetesantan razvoj dogadjaja. pored ovi standardni sto objasnjavaju raji da se nema smisla braniti zbog bakira i sda. pojavili su se novi sa objasnjenjima da se nema smisla braniti jer se nema ama bas nikakve sanse ni da se idrzi ova teritorija sto se sad ima. oni cuveni 23%. a kamoli da se strateske teritorije stave pod kontrolu koje bi otklonile bosanski geto za buduce generacije. kao da se radi o otimanju teritorije neke druge zemlje a ne o teritoriji vlastite drzave.
po necijem misljenju su standardni potpuno zakazali u odvracanju bosnjaka od odbrane.
standardni, srami te se!
po necijem misljenju su standardni potpuno zakazali u odvracanju bosnjaka od odbrane.
standardni, srami te se!
-
cekek
#2392 Re: Novi rat
Politika inače poznata kao veoma poštena djelatnost.sumirprimus wrote:bas je fikret dobro poslovo pogotovu u ratu.. hrak pljuc.
Čovjek je sposoban, poslovan i snalažljiv. Obzirom na okolnosti, snašao se.
-
Drinski
#2393 Re: Novi rat
vidis da ide propaganda ucesnika referenduma.
-
sumirprimus
#2394 Re: Novi rat
izdajnik nije isto sto i sposoban..cekek wrote:Politika inače poznata kao veoma poštena djelatnost.sumirprimus wrote:bas je fikret dobro poslovo pogotovu u ratu.. hrak pljuc.
Čovjek je sposoban, poslovan i snalažljiv. Obzirom na okolnosti, snašao se.
-
cekek
#2395 Re: Novi rat
Nije šija već je vrat....izdajnik je svako ko ne želi rat u očima onih koji ga prizivaju
-
junior3
#2396 Re: Novi rat
Neki cete da poginete a neki cemo i da se vratimo.

Film
Film
-
malamoja
#2397 Re: Novi rat
Delegat iz reda Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović rekao je da je današnje usvajanje odluke o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH u Narodnoj skupštini RS još jedan korak ka otcjepljenju RS-a od BiH i da svijet to mora zaustaviti.
Hadžiomerović je u izjavi za novinsku agenciju Patria rekao kako vlasti u RS-u entitetske zakone usklađuju sa zakonima Srbije, umjesto da to rade u saradnji sa Federacijom BiH, što sigurno vodi ka otcjepljenju RS.
- Vlasti u RS-u postepeno zakone usklađuju sa zakonima Srbije. Taj slučaj smo imali i ranije, a evo i sada, kada je u pitanju Tužilaštvo i Sud BiH. Iako je rad Tužilaštva i Suda BiH regulisan zakonom na nivou države, vlasti u RS-u žele ga usvojiti i na entitetskom nivou, što je potpuno bespotrebno i ne govori ništa drugo nego da pripremaju otcjepljenje od BiH, što je nedopustvo – rekao je Hadžiomerović.
Hadžiomerović upozorava da Vijeće za implementaciju mira mora hitno reagirati i zaustaviti sprovođenje Dodikove namjere, piše NAP.
Više nije pitanje hoće li biti rata nego kada će biti, ali treba istaći da Srbija nikada neće biti kao 91-95 godine kada je mogla
porobiti pola Yuge, ipak sada je drugačija slika, Hrvatska u EU, RS u veoma nepovoljnom polozaju ...
Hadžiomerović je u izjavi za novinsku agenciju Patria rekao kako vlasti u RS-u entitetske zakone usklađuju sa zakonima Srbije, umjesto da to rade u saradnji sa Federacijom BiH, što sigurno vodi ka otcjepljenju RS.
- Vlasti u RS-u postepeno zakone usklađuju sa zakonima Srbije. Taj slučaj smo imali i ranije, a evo i sada, kada je u pitanju Tužilaštvo i Sud BiH. Iako je rad Tužilaštva i Suda BiH regulisan zakonom na nivou države, vlasti u RS-u žele ga usvojiti i na entitetskom nivou, što je potpuno bespotrebno i ne govori ništa drugo nego da pripremaju otcjepljenje od BiH, što je nedopustvo – rekao je Hadžiomerović.
Hadžiomerović upozorava da Vijeće za implementaciju mira mora hitno reagirati i zaustaviti sprovođenje Dodikove namjere, piše NAP.
Više nije pitanje hoće li biti rata nego kada će biti, ali treba istaći da Srbija nikada neće biti kao 91-95 godine kada je mogla
porobiti pola Yuge, ipak sada je drugačija slika, Hrvatska u EU, RS u veoma nepovoljnom polozaju ...
-
kolegione
#2398 Re: Novi rat
Spreman je da krene u ratKikibombona wrote:andromeda101 wrote:A vi živite u velikoj Srbiji, nek vas prca NSRS i ova salonska vlahadija po forumima.
Dijaspora je glupa što se i mješa.
Treba vas ostaviti na milost i nemilost četnicima. Kad ste pičke da se borite u životu.
Ko vas jebe!
Što bi dijaspora lizala iza vas dok vi ližete četnicima.
Nema jadnijeg, odvratnijeg, ljenjeg, glupljeg i nezahvalnijeg naroda od vas.![]()
![]()
![]()
![]()
Sad se naljutio, a mislio je doci pomoci kada zapuca...![]()
Za one koji su trazili da se definise 'turbo patriJotizam'..... Evo covjek definisao!
-
cekek
#2399 Re: Novi rat
A znamo li se odbraniti bez rata? Politička odbrana BiH ne postoji od 1995 u Ohaju155_mm wrote:interetesantan razvoj dogadjaja. pored ovi standardni sto objasnjavaju raji da se nema smisla braniti zbog bakira i sda. pojavili su se novi sa objasnjenjima da se nema smisla braniti jer se nema ama bas nikakve sanse ni da se idrzi ova teritorija sto se sad ima. oni cuveni 23%. a kamoli da se strateske teritorije stave pod kontrolu koje bi otklonile bosanski geto za buduce generacije. kao da se radi o otimanju teritorije neke druge zemlje a ne o teritoriji vlastite drzave.
standardni, srami te se!
-
dosadnistemnogo
#2400 Re: Novi rat
gas gaskolegione wrote:Spreman je da krene u ratKikibombona wrote:andromeda101 wrote:A vi živite u velikoj Srbiji, nek vas prca NSRS i ova salonska vlahadija po forumima.
Dijaspora je glupa što se i mješa.
Treba vas ostaviti na milost i nemilost četnicima. Kad ste pičke da se borite u životu.
Ko vas jebe!
Što bi dijaspora lizala iza vas dok vi ližete četnicima.
Nema jadnijeg, odvratnijeg, ljenjeg, glupljeg i nezahvalnijeg naroda od vas.![]()
![]()
![]()
![]()
Sad se naljutio, a mislio je doci pomoci kada zapuca...![]()
Za one koji su trazili da se definise 'turbo patriJotizam'..... Evo covjek definisao!ooo kakvog smo Borca izgubili hahahahahahaah