Prvo, da ti ta situacija odgovara ne bi sada povišenih emocija učestvovala u raspravi; drugo, takav rječnik pokazuje nemoć u bijesu; treće, ako misliš da ćeš vikom u diskusiji nešto postići varaš se.Connaisseur Karlin wrote:
eto i ti sad kmecis, da ce muskraci doslovno biti unpared optuzeni ili da ce uijek biti krivi , e pa tako je do sad bilo sa zenama, eh sad je vrijeme da vidite sto znaci nepravilono treirati zene
Lazne optuzbe i gubitak poslova je prisutan oduvijek kod oba spola , ne pravi dramu
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#2376 Re: Danasnji "feminizam"
- annoy
#2377 Re: Danasnji "feminizam"
Sjecate se onog znanstvenika kojeg su napale zbog seksisticke majice
Stvaran naslov clanka
"I don't care if you landed a spacecraft on a comet, your shirt is sexist and ostracizing"
Covjek se na kraju jadan ispricavao
Stvaran naslov clanka
"I don't care if you landed a spacecraft on a comet, your shirt is sexist and ostracizing"
Covjek se na kraju jadan ispricavao
- seln
#2378 Re: Danasnji "feminizam"
Ama, ne ljutim se... jebem li ga, jesmo li dosli dotle da se gadjamo tuzbama zato sto se nekoj zeni svidja moje dupe?Bloo wrote:Daj kontakt kolegiceseln wrote:Nemam pojma, nikad je nisam vidio.Bloo wrote:
Jel ti dobra gujca?
![]()
Zezam te. Nemoj se ljutiti...
Sto mi, u principu, udjeljuje kompliment?
Iz dubine duse mrzim osobe koje iskoristavaju svoju fizicku, hijerarhijsku ili ekonomsku nadmoc u seksualne svrhe...
ali nemojmo postajati paranoidni. Sta je lose u tome sto se nekoj koleginici ovlazila na mene?
Uvijek se mogu dzentlmenski izvuci na ono "pocastvovan sam, ali ja sam ozenjen".
- Tito_i_Partija
#2379 Re: Danasnji "feminizam"
Zar su austrijanke tako seksualno agresivne?seln wrote:Vjerovala ili ne, desavalo mi se...
nekad "u sali", nekad "nehotice", ponekad otvoreno.
Desavalo mi se da me koleginica "nehotice" zgrabi za dupe, jer me zeli pribliziti ekranu na kojem mi nesto pokazuje. Hajde, desava se nehotice... ali ne povlaci ruku.
Desilo se mom kolegi da je bijegom morao spasavati cednost pred naletom pripite milface na bozicnom slavlju.
Desavalo mi se da me direktno pitaju jesam li za djidji-midji.
Da se ne lazemo, znam i ja da sam fizicki jaci od svih njih i da sam ih mogao ohladiti ako bi postale navalentne. Ali, nemojte da se lazemo kako su samo muskarci predatori.
- AleksoMKD
#2380 Re: Danasnji "feminizam"
Bas tako. Jedna se uvredila i kraj price.seln wrote:
Citao sam prije par godina, neki eminentni profesor u USA je na nekom kongresu rekao neku salu na racun zena, koja je mozda bila malo neukusna, ali sigurno ne s namjerom da uvrijedi. Neka suhopizda novinarka mu se nakacila na ledja, vucala ga kroz sve moguce medije, tamo-vamo... na kraju je covjek morao napustiti posao i njegov inetelektualni kapacitet je bio izgubljen za covjecanstvo.
Zbog jedne jebene rijeci.
Ili onaj momak koji je sletio satelit na kometu pa se morao izvinjavati i plakati pred kamerama jer su se SJW uvredile sto je nosio majcu sa zenama u kupacim kostimima (nacrtane kao strip). A majca mu je poklon od prijateljice.

3rd wave feministice ne zele jednakvost. One su mozomrsci i jedini cilj im je povredjivanje muskaraca i unistavanje njihovih zivota.
OK, ne jedini, jer isto tako mrze zene koje se ne slazu sa njima te zele i njih povrediti.
- Connaisseur Karlin
#2381 Re: Danasnji "feminizam"
aha, hajde na poslu formalno reci ti, kao musakrac da ne zelis raditi sa kolegicom jer jer zenaAleksoMKD wrote:Isprepadani su i muskarci koji nisu takva govna.Connaisseur Karlin wrote:
Milimm da ne kuzis slucja sa MeToo, njihov iskljuciv cilje je bio da zene progovore, no to ne znaci da ce svi sad biti strpani u zatvor![]()
cilje je pokreta da danas zene prijave maltertiranja bz daljenjeg cekanja![]()
ti se sjecas primmejra u kojem je sportista nevino optuzen, a istovremeno ignorraias cinjenicu koliki omjer msukaraca nije otisao u zatvor,a trebali sunaravnoda i zene mogu biti bestije, ali to niej razlog, da se radi takvih opet zacepe usta zenama koje jesu zlostavljane
Zato i ne zele da su mentori zenama, dovoljna je jedna jedina ludaca da ti unisti zivot. Neces mozda u zatvor ali ti je karijera sjebana, tvoja slika na svim TV vestima, prijatelji i porodica te vise ne gledaju isto, ko ce te zaposliti?
Problem tog pokreta i slicnih je sto je zena uvek 100% u pravu a muskarac uvek kriv. Dokazi su nepotrebni, dovoljno je da ona kaze da je doticni imao creepy pogled i gotovo. CNN, BBC bruje i karijera i ugled ode u nepovrat.
Studenti u bili izbacivani sa univerziteta jer su optuzeni za silovanje ili seksualno uznemiravanje bez sudske odluke. Jedna studentica kaze da je bilo tako i cao momak, ko te jebe, uzivaj u unistenom zivotu i nemogucnosti zaposljavanja.
Cak i kada je sud presudio da je doticni nevin njegov zivot je unisten.
Razumem zabrinute zene ali ovo nije nacin.
Ako neme neka okrivi lazno i unisti mi zivot........................................
poslovni zkaoni se konstano mjenjaju,pa promjenit ce se i sad i opet, a cilj poslovnnih zakona je zastiti osobe oba spola
fazon je, da drustvo, narocito msukraci, napokon shvate, zasto su zene sutile i trpile godinama maltertiranja , a cilj nije torpediranje msuakraca, vec je cilj da se zene oslobode od drustvenih kriterija ,a od kojih nisu imali podrsku; zakoni zastite na radu postoje , ali ociglendo nis bili dovoljni
- seln
#2382 Re: Danasnji "feminizam"
Zasto "agresivne"? Ja bih rekao, dovoljno slobodne da mogu otvoreno formulisati zelju za tjelesnom bliskoscu.Tito_i_Partija wrote:Zar su austrijanke tako seksualno agresivne?seln wrote:Vjerovala ili ne, desavalo mi se...
Desavalo mi se da me koleginica "nehotice" zgrabi za dupe, jer me zeli pribliziti ekranu na kojem mi nesto pokazuje. Hajde, desava se nehotice... ali ne povlaci ruku.
Desilo se mom kolegi da je bijegom morao spasavati cednost pred naletom pripite milface na bozicnom slavlju.
Da se ne lazemo, znam i ja da sam fizicki jaci od svih njih i da sam ih mogao ohladiti ako bi postale navalentne. Ali, nemojte da se lazemo kako su samo muskarci predatori.
Dozivljavao sam ja takve "klizece" i od Bosanki, samo su to cesto bile prilicno papanske fore.
Zar je problem reci "svidjas mi se"? i zar je problem odgovoriti "i ti meni" ili "hvala, ali..."?
- annoy
#2383 Re: Danasnji "feminizam"
Ma hajde, sta dramatizirate, unistiti ljudima karijeru i zivot zbog lazne optuzbe, sta je to, sta ste picke a
tko vam je kriv! Zene nisu imale pravo glasa! Sad patite!!!
- Connaisseur Karlin
#2384 Re: Danasnji "feminizam"
emocije su happy, zato su povisene, nema bijesaHakiz wrote:Prvo, da ti ta situacija odgovara ne bi sada povišenih emocija učestvovala u raspravi; drugo, takav rječnik pokazuje nemoć u bijesu; treće, ako misliš da ćeš vikom u diskusiji nešto postići varaš se.Connaisseur Karlin wrote:
eto i ti sad kmecis, da ce muskraci doslovno biti unpared optuzeni ili da ce uijek biti krivi , e pa tako je do sad bilo sa zenama, eh sad je vrijeme da vidite sto znaci nepravilono treirati zene
Lazne optuzbe i gubitak poslova je prisutan oduvijek kod oba spola , ne pravi dramu
kakva rijecnik, sto sam rekla
ne vicem, sta si se uspanicio
- Bloo
- Globalna šefica
#2385 Re: Danasnji "feminizam"
Zavisi od osobe do osobe. Dosta je do odgoja, sredine, etc.seln wrote:Zasto "agresivne"? Ja bih rekao, dovoljno slobodne da mogu otvoreno formulisati zelju za tjelesnom bliskoscu.Tito_i_Partija wrote:Zar su austrijanke tako seksualno agresivne?seln wrote:Vjerovala ili ne, desavalo mi se...
Dozivljavao sam ja takve "klizece" i od Bosanki, samo su to cesto bile prilicno papanske fore.
Zar je problem reci "svidjas mi se"? i zar je problem odgovoriti "i ti meni" ili "hvala, ali..."?
U Sarajevu nisam susretala dosta žena koje mogu otvoreno da priđu muškarcu i izraze svoje namjerno direktno. Djelomično je i do muškaraca, odnosno njihove reakcije.
Lakše je onda šutiti i čekati da on priđe.
-
KIseljak12
#2386 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro rece Paglia u onom intervjuu (a i inace joj je svaka zlatna), feminizam na zapadu su otele privilegovane bijele zene koje i ne vide koliko su privilegovane, pa onda tako lupaju gluposti.
Dok se u medjuvremenu zene iz nizih slojeva drustva i koje nisu bijele, puno bolje suprotstavljaju muskom sovinizmu.
Ove prve, kao izvjesna forumasica, jednakost vide kao izjednacavanje strahova.
Ove druge pak, to vide kao izjednacavanje prava i sloboda.
Dok se u medjuvremenu zene iz nizih slojeva drustva i koje nisu bijele, puno bolje suprotstavljaju muskom sovinizmu.
Ove prve, kao izvjesna forumasica, jednakost vide kao izjednacavanje strahova.
Ove druge pak, to vide kao izjednacavanje prava i sloboda.
- AleksoMKD
#2387 Re: Danasnji "feminizam"
Zasto? Ne smetaju mi koleginice, naprotiv bas su kul.Connaisseur Karlin wrote: aha, hajde na poslu formalno reci ti, kao musakrac da ne zelis raditi sa kolegicom jer jer zena![]()
I kad jednog dana najebe dovoljno nevinih, promjenice se zakon ko sto kazes i bice segregacija. Ili kamera i snimanje 24/7 u svakoj firmi u svakoj kancelariji.Connaisseur Karlin wrote: poslovni zkaoni se konstano mjenjaju,pa promjenit ce se i sad i opet, a cilj poslovnnih zakona je zastiti osobe oba spola
Connaisseur Karlin wrote: fazon je, da drustvo, narocito msukraci, napokon shvate, zasto su zene sutile i trpile godinama maltertiranja , a cilj nije torpediranje msuakraca, vec je cilj da se zene oslobode od drustvenih kriterija ,a od kojih nisu imali podrsku; zakoni zastite na radu postoje , ali ociglendo nis bili dovoljni
MeToo nije zakon vec pokret koji daje svu moc bilo kojoj zeni da unisti zivot bilo kog muskarca koga je ikada srela u zivotu bez sudskog procesa.
-
Hakiz
#2388 Re: Danasnji "feminizam"
Na kraju ćete opet vi patiti.annoy wrote:Ma hajde, sta dramatizirate, unistiti ljudima karijeru i zivot zbog lazne optuzbe, sta je to, sta ste picke atko vam je kriv! Zene nisu imale pravo glasa! Sad patite!!!
-
omar little
#2389 Re: Danasnji "feminizam"
histerijom i strahom do temeljnih i dugotrajnih promjena u drustvu. jes, jes.
taj covjek ne da se ispricavao nego su ga mentalno slomile, plakao pred kamerama, skoro breakdown imao. zarad kosulje sa zenksim likom iz stripa.
taj covjek ne da se ispricavao nego su ga mentalno slomile, plakao pred kamerama, skoro breakdown imao. zarad kosulje sa zenksim likom iz stripa.
- Dino Djurbuzovic
#2390 Re: Danasnji "feminizam"
Uvijek sam volio zenu koja dobro skuha te odrzava kucu cistom.
- Connaisseur Karlin
#2391 Re: Danasnji "feminizam"
opa, zene javno priznaju da zele seks, i odmah su seksulano agresivne , a kako to da nitko od muskaraca nije reako za muskarceTito_i_Partija wrote:Zar su austrijanke tako seksualno agresivne?seln wrote:Vjerovala ili ne, desavalo mi se...
- Bloo
- Globalna šefica
#2392 Re: Danasnji "feminizam"
Ženski stripovski likovi su moja bolna tačka, ali iz drugih razloga...omar little wrote:histerijom i strahom do temeljnih i dugotrajnih promjena u drustvu. jes, jes.
Ja kao great comic aficionado imam ogroman problem sa istim, ali to me ne sprijecava da citam stripove, jedino sam spremna do krvi da se svađam o toj temi
-
KIseljak12
#2393 Re: Danasnji "feminizam"
Nije, nije, nikad...Connaisseur Karlin wrote:opa, zene javno priznaju da zele seks, i odmah su seksulano agresivne , a kako to da nitko od muskaraca nije reako za muskarceTito_i_Partija wrote:Zar su austrijanke tako seksualno agresivne?seln wrote:Vjerovala ili ne, desavalo mi se...
-
omar little
#2394 Re: Danasnji "feminizam"
hvalospjevke za bamnju i usisavanje danas, zeno, jel tako?Dino Djurbuzovic wrote:Uvijek sam volio zenu koja dobro skuha te odrzava kucu cistom.
- sheilak
#2395 Re: Danasnji "feminizam"
i ja volim takve zene.omar little wrote:hvalospjevke za bamnju i usisavanje danas, zeno, jel tako?Dino Djurbuzovic wrote:Uvijek sam volio zenu koja dobro skuha te odrzava kucu cistom.
-
Hakiz
#2396 Re: Danasnji "feminizam"
Ko se uspaničio? Imaju mjesto i vrijeme da vičeš, a to nije sada i ovdje.Connaisseur Karlin wrote:emocije su happy, zato su povisene, nema bijesaHakiz wrote:Prvo, da ti ta situacija odgovara ne bi sada povišenih emocija učestvovala u raspravi; drugo, takav rječnik pokazuje nemoć u bijesu; treće, ako misliš da ćeš vikom u diskusiji nešto postići varaš se.Connaisseur Karlin wrote:
Lazne optuzbe i gubitak poslova je prisutan oduvijek kod oba spola , ne pravi dramu![]()
kakva rijecnik, sto sam reklada kmecis, pa kmecite, bez zrna zelje da razumijete o cemu pisem kao zena
na poslovnom putu je zna oduvijek vise pod stresom od muskarca, jer sto god da se dogodi, u vecini slucajeva, msukarci su bolje prolazili, to je tako
![]()
ne vicem, sta si se uspanicio
Muškarci će uvijek bolje prolaziti.
Odavno su se pojavile situacije u kojima se muškarci postali toliko službeni u ophođenju sa ženama da je to ženama počelo smetati.
Prestali su seksualne aluzije, prestali su flertovi, neeprimjereni dodiri (postoje li primjereni?), prestalo je sve to.
Ali su sa druge strane prestali i komplimenti, odavanje priznanja ženstvenosti i ostalo. I opet su žene postale nezadovoljne, ovaj put što u očima kolega više nisu žene.
Nikad vam ugoditi.
-
KIseljak12
#2397 Re: Danasnji "feminizam"
Meni ovo ne treba, na poslu, jos puno prije #MeToo, sam poceo insistirati na tome da se ne osamljujem s kolegicama s posla. Kakav god da razgovor trebamo obaviti, gledam da to bude u prisustvu bar jednog treceg lica.AleksoMKD wrote:Zasto? Ne smetaju mi koleginice, naprotiv bas su kul.Connaisseur Karlin wrote: aha, hajde na poslu formalno reci ti, kao musakrac da ne zelis raditi sa kolegicom jer jer zena![]()
I kad jednog dana najebe dovoljno nevinih, promjenice se zakon ko sto kazes i bice segregacija. Ili kamera i snimanje 24/7 u svakoj firmi u svakoj kancelariji.Connaisseur Karlin wrote: poslovni zkaoni se konstano mjenjaju,pa promjenit ce se i sad i opet, a cilj poslovnnih zakona je zastiti osobe oba spola
Connaisseur Karlin wrote: fazon je, da drustvo, narocito msukraci, napokon shvate, zasto su zene sutile i trpile godinama maltertiranja , a cilj nije torpediranje msuakraca, vec je cilj da se zene oslobode od drustvenih kriterija ,a od kojih nisu imali podrsku; zakoni zastite na radu postoje , ali ociglendo nis bili dovoljni
MeToo nije zakon vec pokret koji daje svu moc bilo kojoj zeni da unisti zivot bilo kog muskarca koga je ikada srela u zivotu bez sudskog procesa.
Takodjer, drzim fizicku distancu i ne priblizavam se nikome na udaljenost manju od ispruzene ruke.
- Connaisseur Karlin
#2398 Re: Danasnji "feminizam"
pa ako ti ne smetaju, ne pisi glspoti da bi sad iz straha odbio raditi sa zenom radnom kolegicomAleksoMKD wrote:Zasto? Ne smetaju mi koleginice, naprotiv bas su kul.Connaisseur Karlin wrote: aha, hajde na poslu formalno reci ti, kao musakrac da ne zelis raditi sa kolegicom jer jer zena![]()
zakoni se mjeanju, probaju ako ne funkcioniraju,pa ne postoji savrsen zakon, i drrago mi je da si to napokon primjetio
ama pisem da je MeToo pokret koji ce pokrenuti incijativu pormjene zakona , kao i iznad svega, promejene drustvenih pogleda na takave probleme , i nije ovo nikakva cilje da se diskiminiraju muskraci, vec da se napokon otovore oci drustvu i muskracima , da prihvate i shvate zasto su zene sutjele godinnama
- supercali
#2399 Re: Danasnji "feminizam"
HvalaBloo wrote:Hakize, ne bih ni ja zvala nekog na kafu ako me.odbije jednom.
Ne znam koji je mentalni sklop tvoje jaranice. Ocito mu se svidam, odbila sam ga jednom, zvat ce me opet?
Ako te neko odbije, i nisi navalentni idiot, neces opet zvat.
Osim respe...
- Bloo
- Globalna šefica
#2400 Re: Danasnji "feminizam"
U očima kolega želim da sam kolegica.Hakiz wrote:
Ali su sa druge strane prestali i komplimenti, odavanje priznanja ženstvenosti i ostalo. I opet su žene postale nezadovoljne, ovaj put što u očima kolega više nisu žene.
Nikad vam ugoditi.
Ja došla da radim.
Šta će mi koji klinac komplimenti i priznavanje ženstvenosti na poslu.