Deblokada Sarajeva???

Post Reply
KENJAC

#2376 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

Agencija , naravno, nije ni bila prijavljena. Smijesno je o tome diskutovati. Agencija je imala ime. Agencija se zvala Zelene Beretke. Vizit karta je bila radjena u Sito stampi :-D ! Bila je stampana u jednoj maloj firmi na Pofalicima ! Jusuf Juka Prazina je tu vizit kartu dao svim vlasnicima imalo boljih kafica. Ja sam tu vizit kartu drzao u ruci. Imao sam je kuci i poslije rata.
Dakle. Prvo ! Ako se nije zvala kako ja kazem kako se zvala ?
drugo i najvaznije , ako slucajno nadjem tu vizitku .....
..... Sta ce bit ?
Maraschino

#2377 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Maraschino »

KENJAC wrote:Agencija , naravno, nije ni bila prijavljena. Smijesno je o tome diskutovati. Agencija je imala ime. Agencija se zvala Zelene Beretke. Vizit karta je bila radjena u Sito stampi :-D ! Bila je stampana u jednoj maloj firmi na Pofalicima ! Jusuf Juka Prazina je tu vizit kartu dao svim vlasnicima imalo boljih kafica. Ja sam tu vizit kartu drzao u ruci. Imao sam je kuci i poslije rata.
..... Sta ce bit ?
Bogami mi ti nista nismo duzni nego si ti spomenuo i njega i njegovu agenciju uz vizit kartu.

Bi ces veliki lazov(sada si mali) ako ne nadjes tu iskaznicu. Nista fotosop i te fore. 8-)
Tromblon

#2378 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Us and them wrote:Gdje su bili "Ismet Ćelo, Dževad Topa Sarajevo ima što nema Europa" u deblokadi? Jesu probili?
Kojeg qrca ti stalno provociras Sarajlije i nasu borbu za odbranu grada? Pred Topom ne bi smio progovoriti, a kamoli ga ovo pitati. Da si ikad imao priliku Ismeta vidjeti uzivo upiskio bi se i ukakio u gace i rekao hvala a da te nije nista pitao. Odyebi vise.
PM72

#2379 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

KENJAC wrote:Agencija , naravno, nije ni bila prijavljena. Smijesno je o tome diskutovati. Agencija je imala ime. Agencija se zvala Zelene Beretke. Vizit karta je bila radjena u Sito stampi :-D ! Bila je stampana u jednoj maloj firmi na Pofalicima ! Jusuf Juka Prazina je tu vizit kartu dao svim vlasnicima imalo boljih kafica. Ja sam tu vizit kartu drzao u ruci. Imao sam je kuci i poslije rata.
..... Sta ce bit ?

Ti je pronađi i ako na njoj piše Zelene beretke - agencija, vlasnik itd ...ja ću je pojest!

Pošto to ne postoji...
PM72

#2380 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Tromblon wrote:
Us and them wrote:Gdje su bili "Ismet Ćelo, Dževad Topa Sarajevo ima što nema Europa" u deblokadi? Jesu probili?
Kojeg qrca ti stalno provociras Sarajlije i nasu borbu za odbranu grada? Pred Topom ne bi smio progovoriti, a kamoli ga ovo pitati. Da si ikad imao priliku Ismeta vidjeti uzivo upiskio bi se i ukakio u gace i rekao hvala a da te nije nista pitao. Odyebi vise.
Tromblon,
Nemoj se nervirati ,poravni i ignoriši jer ni ja više ne obraćam pažnju na podjebavanje čovjeka koji je nosao pelene u doba o kojem tumači...
PM72

#2381 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

DaysleepeR wrote:
PM72 wrote:Ne zoveš se ti džaba Kenjac. :D

Ne "persitam" te nego kažem "općenito" za Srbe kako imaju fobiju od Zelenih beretki,zelene zastave...pa čak i Zetre (koju su prozvali ZElena TRAnsferzala :-) ).Iako si bio naš (meni si i sad drag ali helem neise)pregoniš u mnogim stvarima.Juka jeste imao agenciju (tri čovjeka i Kruškin Yugo GVX :lol: ) i nije se zvala Zelene beretke.Ne znam da je imala ikakvo ime a ti ljudi su stanovali par ulaza od mene.Ti nađi tu podsjetnicu na kojoj piše Zelene beretke ja ću je pojest'.

odosmo od teme - da nas ne ruže. ;-)
sve si u pravu s tim što Zetra fakat znači zelena transferzala

ako ne vjeruješ meni, vjeruj arhitekti koji ju je projektovao

https://www.zetraproject.com/bhs/ich-wa ... -alikalfic
Srbi nisu mislili na ekologiju i zelene površine nego su sve "zeleno" povezivali sa Muslimanima,ekstremizmom,vjerom...
DaysleepeR

#2382 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by DaysleepeR »

PM72 wrote:
DaysleepeR wrote:
PM72 wrote:Ne zoveš se ti džaba Kenjac. :D

Ne "persitam" te nego kažem "općenito" za Srbe kako imaju fobiju od Zelenih beretki,zelene zastave...pa čak i Zetre (koju su prozvali ZElena TRAnsferzala :-) ).Iako si bio naš (meni si i sad drag ali helem neise)pregoniš u mnogim stvarima.Juka jeste imao agenciju (tri čovjeka i Kruškin Yugo GVX :lol: ) i nije se zvala Zelene beretke.Ne znam da je imala ikakvo ime a ti ljudi su stanovali par ulaza od mene.Ti nađi tu podsjetnicu na kojoj piše Zelene beretke ja ću je pojest'.

odosmo od teme - da nas ne ruže. ;-)
sve si u pravu s tim što Zetra fakat znači zelena transferzala

ako ne vjeruješ meni, vjeruj arhitekti koji ju je projektovao

https://www.zetraproject.com/bhs/ich-wa ... -alikalfic
Srbi nisu mislili na ekologiju i zelene površine nego su sve "zeleno" povezivali sa Muslimanima,ekstremizmom,vjerom...
znam ja to ali ti nisi to tako napisao. nisu srbi prozvali Zetru zelena transferzala već je Zetra upravo to
PM72

#2383 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Kad sam pročitao da su Srbi zapalili Zetru jer su na početku rata "Muslimani u njoj održavali koncerte na kojima je pjevala Hanka Paldum i ostali pa se to čulo do Ilijaša"...
dječak sa šibicama

#2384 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

Dobro, ovo su organizatori otpora, organizacija se mogla obaviti i u trezoru narodne banke :D

Ja se sjecam gdina Emina u glanz novoj uniformi, odudarao je od ostalih jer ogromna vecina osim beretke nisu imali nista sto lici na uniformu. I nosio je neki moderni snajper u rukama, manekenski jer ne vjerujem da je imao priliku opucati i jedan metak.

Mi klinci bili ubjedjeni da je rijec o nekom stranom specijalcu koji je dosao pomoci :D tako je izgledao.

Ali tema je ipak deblokada, da ne tusim sa ovim likovima.
Us and them

#2385 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Tromblon wrote:
Uhvatila te kriza srednjih godina pa te pucaju prenosi? Ili PTSP? Ili oboje? Iz čistog poštovanja i sažaljenja neću ti odgovoriti kako zaslužuješ, ali nemoj na meni liječiti svoje probleme.

P.S. Pred takvim likovima ste se samo vi iz Sarajeva "kakili u gađe" i doživljavali ih, ne pali to ni kod drugog, a samo i vama su takvi likovi mogli postati "heroji odbrane grada" :lol:
pirpa

#2386 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

pa vidi , dok su ti heroji grada stali na crtu JNA i zalagali svoju glavu za drzavu, taj tvoj idol Rasim D. je ukopavao topove oko Sarajeva...
Tromblon

#2387 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Us and them wrote:
Tromblon wrote:
Uhvatila te kriza srednjih godina pa te pucaju prenosi? Ili PTSP? Ili oboje? Iz čistog poštovanja i sažaljenja neću ti odgovoriti kako zaslužuješ, ali nemoj na meni liječiti svoje probleme.

P.S. Pred takvim likovima ste se samo vi iz Sarajeva "kakili u gađe" i doživljavali ih, ne pali to ni kod drugog, a samo i vama su takvi likovi mogli postati "heroji odbrane grada" :lol:
Ti mali pišati pa spavati i ne javljaj se više na ovoj temi. Idi tamo pa na 2. Korpusu slaži skenirane knjige koje hoćeš, a na teme vezane za Sarajevo se ne javljaj.Bijedniče bezobrazni. Volio bih da te negdje sretnem pa da ti se pokakim u usta ta prljava i žvaljava.

Sarajmen i ostali admini banujte me poslije ovog ako hoćete, ali preseravanja ovog djeteta koje još piški u pelene ne mogu i neću nikad trpiti.
Us and them

#2388 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Tromblon wrote:
Ti mali pišati pa spavati i ne javljaj se više na ovoj temi. Idi tamo pa na 2. Korpusu slaži skenirane knjige koje hoćeš, a na teme vezane za Sarajevo se ne javljaj.Bijedniče bezobrazni. Volio bih da te negdje sretnem pa da ti se pokakim u usta ta prljava i žvaljava.

Sarajmen i ostali admini banujte me poslije ovog ako hoćete, ali preseravanja ovog djeteta koje još piški u pelene ne mogu i neću nikad trpiti.
PTSP, PTSP, PTSP, PTSP, PTSP, PTSP
Tromblon

#2389 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Us and them wrote:
Tromblon wrote:

PTSP, PTSP, PTSP, PTSP, PTSP, PTSP
Kakav ba PTSP ovo su samo odgojno-obrazovne mjere koje na tebi treba primjeniti :skoljka:
Us and them

#2390 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Tromblon wrote: Kakav ba PTSP ovo su samo odgojno-obrazovne mjere koje na tebi treba primjeniti :skoljka:
Vidim prošlo te :D
Tromblon

#2391 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Us and them wrote:
Tromblon wrote: Kakav ba PTSP ovo su samo odgojno-obrazovne mjere koje na tebi treba primjeniti :skoljka:
Vidim prošlo te :D
I ja papak. Dobro mi je PM72 rekao :thumbup:
KENJAC

#2392 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

Sad sam sto posto siguran. Zelene Beretke , tako se zvala !
karanana

#2393 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by karanana »

Citaju se knjige, slusa se ratna muzika....
Us and them

#2394 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

karanana wrote:Citaju se knjige, slusa se ratna muzika....
Za razliku od nekih, što ih ne spriječava da komentarišu ono o čemu ne čitaju...
PM72

#2395 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

KENJAC wrote:Sad sam sto posto siguran. Zelene Beretke , tako se zvala !
Aha.A čime to potkrepljuješ?
TheMule

#2396 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by TheMule »

Evo na 1:40 se vidi kad Kenjac dobija vizit karticu :D

al ako se zaista agencija zvala ZB, to vjerovatno ima veze sa Rambom, a ne sa orgarnizacijom ZB. Tih dana su harali Rambo i Brus Li, i oni su bili legende ljudima poput Juke. Juka je na onoj slici iz Mostara cak i nosio majicu sa natpisom "Special Forces", ocito je volio taj fol
karanana

#2397 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by karanana »

Jeste. Imo je i nekakve americke zastave i marame oko glave. Vidio ja na youtubeu.
Cia-in covjek.
KENJAC

#2398 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

TheMule wrote:Evo na 1:40 se vidi kad Kenjac dobija vizit karticu :D

al ako se zaista agencija zvala ZB, to vjerovatno ima veze sa Rambom, a ne sa orgarnizacijom ZB. Tih dana su harali Rambo i Brus Li, i oni su bili legende ljudima poput Juke. Juka je na onoj slici iz Mostara cak i nosio majicu sa natpisom "Special Forces", ocito je volio taj fol
A jesi li ti procitao prvi moj post o ovome ?
KENJAC

#2399 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
KENJAC wrote:Sad sam sto posto siguran. Zelene Beretke , tako se zvala !
Aha.A čime to potkrepljuješ?
Iskljucivo memorijom. Mojom i jos par ljudi !
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2400 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

karanana wrote:Citaju se knjige, slusa se ratna muzika....
trebao je pohoditi i ovaj nedavni koncert patriotskih pjesama, i nipošto ne propustiti mevlude u džamiji na Igmanu, đe pisana historija obrane i zaštite
Post Reply