USA fan page

Post Reply
kosava

#2376 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:
Aurelia Bronski wrote:P.S. sa oficijelne stranice americke vojske (jer negdje gore tvrdis suprotno):Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented.New recruits are also disproportionately likely to come from the South, which is in line with the history of Southern military tradition.
Link za stranicu?
:thumbup:
kosava

#2377 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:
Aurelia Bronski wrote:
Fudo387 wrote:Link za stranicu?
Evo moze l' ovo - http://www.outsidethebeltway.com/milita ... nd-region/

P.S. to gore, iz proslog posta, je sa nekog konzervativnog klinca, znaci jos su i "blagi" u svojim brojkama.
Ovo oficijelna stranica americke vojske?

:D :thumbup:
prog321

#2378 Re: USA fan page

Post by prog321 »

Stoner wrote:
agnostic_front wrote:Kad grah poskupi sa jednog dolara na dva, kako se to zove nego rast cijena?
Michael Moore ce ti objasniti.

To je inflacija. Ali ona raste i kad je prosjecna plata niska, a korporacije ubiru veliku zaradu. Kao danas u USA.
kosava

#2379 Re: USA fan page

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:Kolegicin mali ima gripu, kolega ima malo problema s kicmom, ide na fizikalnu.
Ili hoces izvjestaj od kompletne gradske populacije?

Nije tebi lako sve crnci jos otisla vam ledja od fizickog rada. :sad:
kosava

#2380 Re: USA fan page

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:
Fudo387 wrote:Kako sad to? Tja, ni rasisti nisu sto su bili, cuj daju im fizikalnu terapiju?
Nevjerovatno.

Mnijem da imas jos dovoljno vremena da se kandidujes za predstojece izbore te sprovedes svoj "ispravni" vid rasizma u najvise vrhove.
A onda moze i cetnik za zeta sucur Bogu, jer samo nek nije crni pu-pu, gluho i coravo bilo. Bljuc.
Sto svako pokaze svoje lice ja prije par stranica napisa nedo bog dovest drugacijeg za zeta ili snahu i osoba kojoj joj je navodno svejedno hocel biti snaha Swedjanka ili Japanka ni pet ni sest izjavi kako zet srpski rojalista je najgore sto moze covjeka snaci. :lol:
kosava

#2381 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:
UnscarD wrote:A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
Znam, ali prikaci mi milion rasistickih kvalifikacija samo zato sto sam ukazao na njenu laz glede oficijelnih stranica, k'o da sam
u najmanju ruku vodja KKK za Jug. :lol:
:thumbup: :D
kosava

#2382 Re: USA fan page

Post by kosava »

Avetinho wrote:Do kada ce moderacija tolerisati uvrede? Ovoga nije bilo dok se nisu pojavili razni trolovi sa svojim pro-ruskim agendama.
:thumbup:

Vec je jedan rusofil pao na bojistu,
kosava

#2383 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:
Aurelia Bronski wrote:Stoga, ako si crnac koji pusi travu u getu, dobit ces vecu kaznu nego bijelo dijete koje smrce kokain u svom Pick-up truck koji je "babo" kupio.
Notorna laz.
Murija u dijelove naseljene crncima ulazi samo ako dobije dojavu o ubistvu, mogu pusit sta hoce.
Jefferson je inace objektivan, a ovo je izmislio.
Nema skole bez prozora u Americi.
Objasnio ja vec prvo ti sto smrcu koku ne voze trakove nego porse i ferarije, Kokain nije ilegalan nego je porez na kokain 150 000 dollar po kili pa koristenje kokaina na koji nije placen porez je djelo utaje poreza, razlika u kaznama je sto bijelac unajmi advokata i to mu je prvi prekrsaj a onaj iz geta to mu je 8-10 prekrsaj pa se sudija umori i posalje ga u zatvor za posjedovanje droge jos ga brani javni branilac.
kosava

#2384 Re: USA fan page

Post by kosava »

nosara wrote:
Mislis da crnci u Americi u principu bolje zive od crnaca u "crnackim" zemljama...? Jel' to...?
Nosara ja znam da je tebi tesko prihvatiti ali dijete bili koje rase koje se rodi u Americi je od momenta kada je otvorilo oci u boljem polozaju od 97% djece rodjene u svijetu istog dana. Rodi se u opremljenoj bolnici koja moze da se nosi sa gotovo svim bolestima, zivi u drzavi gdje ako roditelji ne zaradjuju dovoljno drzava mu obezbjedi od pelena do hrane i sokova i mlijeka samo roditelji moraju dignuti zadnjicu i otici do socijalnog da popune formular. Ima dzabno obrazovanje do fakulteta. Ima i socijalnih stanova nece zivjeti pod mostom.

Sigurno bolje mu nego da se rodio u Srbiji ili Rusiji.
Fudo387

#2385 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
Fudo387 wrote:Pa rijetko ces vidjeti prozore na javnim ustanovama, tipa skola, kafana...
Pogotovo medju bradersima, sta da se radi kad ljudi vole da pucaju, a oni kad pucaju ne nisane pa zna metak zalutat.
:D

Ali to nije zbog neimastine kako nasa lady akademik pokusava to predstaviti, biva nemaju para da ih ustakle. :lol:
E svakakvih likova...
I don't know if this is true but I think it may also have to do with cost, windows in every room are likely more costly and my school district had to build many schools in quick succession and thus didn't have a lot of money laying around.
:shock:

Gdje li su tebe skolovali...?

Nije neimastina, samo nema love bas za luksuz tipa prozor, klima... :D
Klima?
Prozor?
:lol:
Image

Ovako to izgleda, ovo je neki prosjek...
Da sad ne nabrajam sve stvari koje idu uz prosjecnu srednju skolu;dvorana, bazen, fudbalski stadion itd itd.
Moj nosonja moj... :D
kosava

#2386 Re: USA fan page

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:
Fudo387 wrote: Notorna laz.
Murija u dijelove naseljene crncima ulazi samo ako dobije dojavu o ubistvu, mogu pusit sta hoce.
Jefferson je inace objektivan, a ovo je izmislio.
Nema skole bez prozora u Americi.
Onda ti zivis u nekom paralelnom svijetu, sa nekim drugim SAD (ako uopste zivis ovdje).
Pa samo ovdje svako malo, u odredjenim dijelovima grada, najvise na sjeveru i istoku, otkazuju casove jer nemaju klima uredjaja (a temperature katastrofa). Uopsteno zgrade su strukturalno bijedne (da, zaista ima skola bez prozora) i potpuno nedostojne imena skola, raspadaju se.

A ovaj bullshit kako murija dolazi samo pri dojavi o ubistvu mozes macku o rep okaciti. Skoro su objavili kompletan sortiman dokumenata iz Fergusona, ma da, sve uredno i po propisima. Daj molim te.
I sta su dokazali u Fergusonu? da se par radnika suda i policajca zajebavalo preko interneta izmedju sebe? Da je grad uspostavio porez na namet a koristio policiju da puni budjet pa sreco to je svagdje tako, sta mislis kako kazna od 8 dolara za isteknut parking se pretvori u 188 dolara :roll: jer moras na sud a onda moras platiti sudske troskove od 180 dolara.

Policija radila sto je sef naredio a sefu naredio gradonacelnik i menadzer gradske uprave.

Daren ispade i pred DOJ koji je tad vodio Erick Holder i pred Okruznim Sudom ispravan, sjebase se da nadju gresku ispade momak bio u pravu a poslie 3 mjeseca istrage nasli 7 ( sedam) e-mails iz 2007-2008 interne zajebancije sa tada mogao bi biti predsjednik. :lol:
Last edited by kosava on 06/05/2015 05:00, edited 1 time in total.
Fudo387

#2387 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

http://www.rense.com/general82/ana.htm

Je ovog rasiste, pravi redneck... :lol: :mrgreen:
kosava

#2388 Re: USA fan page

Post by kosava »

Image

Kao sto vidis nosonja tesko je djeci u Americi vidi propale skole.
kosava

#2389 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:Pa rijetko ces vidjeti prozore na javnim ustanovama, tipa skola, kafana...
Pogotovo medju bradersima, sta da se radi kad ljudi vole da pucaju, a oni kad pucaju ne nisane pa zna metak zalutat.

Ali to nije zbog neimastine kako nasa lady akademik pokusava to predstaviti, biva nemaju para da ih ustakle. :lol:
E svakakvih likova...
Mojen tako Fudo previse je to realno, nisi politicki korektan,
kosava

#2390 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:nosara...je l' ti razumijes sta tu pise, matere ti? :D :lol:
Ma kakvi on je navikao na socijalisticke skole Ruskog tipa neka prozora neka se stedi na struji gje on ba cuo o klimatiziranim skolama. :lol:
kosava

#2391 Re: USA fan page

Post by kosava »

Avetinho wrote:Vidim da si odlucio pretrazivati internet u potrazi za informacijama.

Ipak, tvoj grafikon je od prije 2013. Danas je 2015, ali ko ce se jos zamarati s cinjenicama.
A naslov na grafu drzave koje ce podici minimalnu satnicu ( buduce vrijeme) a ja pricam o satnicama u 2015
kosava

#2392 Re: USA fan page

Post by kosava »

prog321 wrote:
kosava wrote:Stara informacija iznosis ,nego hajde nauci ti to bolje za drugi put.

http://www.bankrate.com/finance/jobs-ca ... age-1.aspx

Ja tebi iznosim podatke iz 2015,,, a ti si nasao neki blog iz bog zna kojeg datuma.
Priznaj da nemas pojma. I produzi.
Povedi i onog Avangarda/Avetinja sa sobom. :-D
Naslov grafikona koji si nam prezentovao je :Usporedba kako ce izgledati zakon o minimalnoj naknadi u 2014"

A ja ti dao zvanicne podatke od danas.
kosava

#2393 Re: USA fan page

Post by kosava »

I evo grafa Kalifonija ima 9 dolara ali razumijem ja cuo si ti za neku Kaliforniju i Washington.

Image
prog321

#2394 Re: USA fan page

Post by prog321 »

Tvoja karta je sa nekog Koreanskog bloga.
Netacna je.
Moja karta je iz Wahington Posta. I tačna je.
Uvijek pazi odakle povlačis podatke.
Putnik ali stvarno

#2395 Re: USA fan page

Post by Putnik ali stvarno »

Definicije :

Predrasuda je misljenje stvoreno pre necije spoznaje bitnih cinjenica o nekom slucaju.

Rasizam je predrasuda, lose tretiranje I neprijateljsko ponasanje prema nekome ko je druge narodnosti, rase, zasnovano na uverenju da je sopstvena narodnost, rasa, bolja.
Takodje I verovanje da svi pripadnici jedne narodnosti, rase, imaju osobine I sposobnosti svojstvene samo toj narodnosti, rasi, a pogotovo radi izdvajanja istih kao nize vredne ili vrednije od drugih je rasizam.

@kosava
Tako je nije sija nego je vrat. :lol:

Rasizam je spoznaja da je jedan pripada grupi koja ima drugacija fizicka, genetska, kulturna obiljezija, to o cemu ti pricas je negativna pojava ili ekstremizam.

Nemoze se Amerika odreci rasisma i postalo je prihvacena realnost da smo svi rasisti i fokus je kako ublaziti to jeste kako otkloniti utjecaj rasisma u svakodnevnom zivotu.

....

Ajde kad si odmorio 1 dan ali 26 postova u sledecem danu malo je puno, don`t you think so ?

Ovo gore su definicije, nema rasprave o tome ili se zali Britanicca I, urgiraj, sugerisi, pisi memo ....

Amerika se muci sa rasizmom, kao sto znamo ona ima svoje istorijske razloge za to.

Ti se isto mucis sa tim. Dobra ti sreca.

Image

opazena je I grupa forumasa always ready for redneck interventions

Image

agnostic_front

#2396 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

Effective July 1, 2014, the minimum wage in California is $9.00 per hour. Effective January 1, 2016, the minimum wage in California is $10.00 per hour
http://www.dir.ca.gov/dlse/faq_minimumwage.htm
kosava

#2397 Re: USA fan page

Post by kosava »

prog321 wrote:Tvoja karta je sa nekog Koreanskog bloga.
Netacna je.
Tvoja karta je iz 2013 danas je 2015 odakle je karta nema veza podatci su tacni Kalifornija nije ni u privh pet drzava po visini satnice

Kalifornija 9 dolara
Oregon 9,25 dollara
Kenetiket i Vermont 9,15
razonoda

#2398 Re: USA fan page

Post by razonoda »

kosava wrote:
Netacna je.
Tvoja karta je iz 2013 danas je 2015 odakle je karta nema veza podatci su tacni Kalifornija nije ni u privh pet drzava po visini satnice

Kalifornija 9 dolara
Oregon 9,25 dollara
Kenetiket i Vermont 9,15
Florida $7 i nesto :-)
kosava

#2399 Re: USA fan page

Post by kosava »

[quote="Putnik ali stvarno"]Definicije :

Predrasuda je misljenje stvoreno pre necije spoznaje bitnih cinjenica o nekom slucaju.

Rasizam je predrasuda, lose tretiranje I neprijateljsko ponasanje prema nekome ko je druge narodnosti, rase, zasnovano na uverenju da je sopstvena narodnost, rasa, bolja.
Takodje I verovanje da svi pripadnici jedne narodnosti, rase, imaju osobine I sposobnosti svojstvene samo toj narodnosti, rasi, a pogotovo radi izdvajanja istih kao nize vredne ili vrednije od drugih je rasizam.

@kosava
Tako je nije sija nego je vrat. :lol:

Rasizam je spoznaja da je jedan pripada grupi koja ima drugacija fizicka, genetska, kulturna obiljezija, to o cemu ti pricas je negativna pojava ili ekstremizam.

Nemoze se Amerika odreci rasisma i postalo je prihvacena realnost da smo svi rasisti i fokus je kako ublaziti to jeste kako otkloniti utjecaj rasisma u svakodnevnom zivotu.

....

Sta sam ja napisao za predrasude ? Da je to skup vjerovanja i usvojenih normi ponasanja do 20 godine i da se nose iz kuce, drugim rijecima formirana misljenja na osnovu tudjih iskustava? Jelde nije tesko za razumjet.

Svi su ljudi rasisti i Amerika je to prihvatila kao realnost samo ljudi u bivsoj Yugi koji nisu nikad vidjeli crnca misle da nisu rasisti. Svi ljudi koji nisu slijep ukljucujuci crnce svjesni su kojoj grupi pripadaju to ti je jedno od pitanja na popisu u Americi.
Samo je problem koliko to utice na zivot pojedinca

PS mojne slobodnih prevoda zvucis ko Bosanski novinar

rac·ism
ˈrāˌsizəm/Submit
noun
the belief that all members of each race possess characteristics or abilities specific to that race, especially so as to distinguish it as inferior or superior to another race or races.
prejudice, discrimination, or antagonism directed against someone of a different race based on the belief that one's own race is superior.

Vidis da bi jedan bio rasista on ili ona moraju tvrditi da su pripadnici njihove rase bolji, superiorni u odnosu na druge rase.
kosava

#2400 Re: USA fan page

Post by kosava »

razonoda wrote:
kosava wrote:
Netacna je.

Kalifornija 9 dolara
Oregon 9,25 dollara
Kenetiket i Vermont 9,15
Florida $7 i nesto :-)

To ti je sve uzajamno povezano na Floridi jeftinije kuce, nize cijene, ne treba ti grijanje 6 mjeseci ko u ovim zimskim drzavama.
Post Reply