U dvije kuće u selu Potkamen kod Doboja stotinu ljudi traži pomoć
Selo Potkamen kod Doboja u potpunosti je otcijepljeno od prohodnih puteva.
U dvije kuće u selu Potkamen kod Doboja stotinu ljudi traži pomoć
Stotinjak mještana ovog naselja skupili su se u dvije kuće na vrhu sela i, kako su nam rekli, imaju vrlo malo pitke vode. Među njima su mnogobrojna djeca i bebe.
Naselju se ne može prići i traže hitnu evakuciju.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- O'zone
- Globalni moderator
#2376 Re: Poplave u cijeloj BiH
- Alfons Kauders
#2377 Re: Poplave u cijeloj BiH
srbija... sava pocinje naglo rasti... haman su se pravo usrali
ministar kaze da ce trebati 3 do 5 godina za ekonomski oporavak, poljoprivreda u kurcu, steta se i ne moze mjeriti i vlada prica o 'kataklizmi'
ministar kaze da ce trebati 3 do 5 godina za ekonomski oporavak, poljoprivreda u kurcu, steta se i ne moze mjeriti i vlada prica o 'kataklizmi'
-
Sanela_
#2378 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pokusao sam, ali nista, pokusao sam i 121, telefonske linije su prebukirane, a informacija je malo ili nikako. Stupio sam u kontakt sa jednim covjekom na terenu ali on ne moze nista uciniti jer je na brdu iznad Doboja, pa tek za neka 2 sata bi mogao otici do neke kasarne u Doboju.WildRedRose wrote:Sanela_ wrote:Ljudi dobrog srca, da li ima neko u Doboju ko vrsi evakuaciju? Nana i mama su mi u ulici Svetog Save 91 sa ostalim stanarima i totalno su odsjeceni, niko se ne evakuise, ne vide camce niti helikoptere da pokusavaju pomoci unesrecenima. Zalihe hrane i vode ponestaju, a nana je na inzulinu. Baterije u telefonima su pri kraju. Moj broj telefona je 061 772 204, pa eto ako moze neko dati neku informaciju kome se obratiti ili ako neko moze pomoci im, unparijed hvala.![]()
![]()
pokusaj na broj koji sam stavila post iznad tvog.
- WildRedRose
#2379 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
mozda je bolje da ih prvo nazoves i vidis, da ne ides 2x. a i da nas obavjestis kakvo je stanjeMMM1977 wrote:Ja sam u Visokom ali sam spreman odmah da odem gore i odnesem sve što je djeci potrebno. Da li mogu nekoga kontaktirati ili da prvo odem vidjeti šta treba pa da se vratim do Vogosce i kupim to što im treba?kamen spoticanja wrote:Rekose mi da u halidovom motelu u semizovcu ima neke male djece u pidzamama zamotanim u deke...ko ima blizu treba djecije odjece, pelena i svega ostalog
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2380 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja bih širenje dezinformacija zatvorom kažnjavao
- MMM1977
#2381 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
Ne znam koga, idem odnijeti hranu pa ću vidjeti šta im još treba. Javim kad se vratimWildRedRose wrote:mozda je bolje da ih prvo nazoves i vidis, da ne ides 2x. a i da nas obavjestis kakvo je stanjeMMM1977 wrote:Ja sam u Visokom ali sam spreman odmah da odem gore i odnesem sve što je djeci potrebno. Da li mogu nekoga kontaktirati ili da prvo odem vidjeti šta treba pa da se vratim do Vogosce i kupim to što im treba?kamen spoticanja wrote:Rekose mi da u halidovom motelu u semizovcu ima neke male djece u pidzamama zamotanim u deke...ko ima blizu treba djecije odjece, pelena i svega ostalog
- Pitarrr82
#2382 Re: Poplave u cijeloj BiH
@MMM1977
https://www.facebook.com/RSG1Sarajevo/p ... =notify_me
Građanima iz srušenih kuća u naselju Svrake, koji su smješteni u motelu Halida Bešlića u Semizovcu potrebna je hrana, higijenske potrepštine, odjeća, te pelene i Aptamil 2 za dvoje djece koja su stara godinu dana.
https://www.facebook.com/RSG1Sarajevo/p ... =notify_me
Građanima iz srušenih kuća u naselju Svrake, koji su smješteni u motelu Halida Bešlića u Semizovcu potrebna je hrana, higijenske potrepštine, odjeća, te pelene i Aptamil 2 za dvoje djece koja su stara godinu dana.
-
Drinski
#2383 Re: Poplave u cijeloj BiH
Puko je nasip prema Bosni, očekuje se plavni val preko Save nizvodno prema ušću DrineO'zone wrote:Šamac je pod rijekom Bosnom sad imi Sava prijeti da probije nasip
Šamac pod rijekom Bosnom
Petak 16. Maj 2014 08:03
Rijeka Bosna ulazi u grad Šamac, načelnik opštine Savo Minić apeluje da svi koji mogu pomognu stanovništvu. Kiša neprestano pada, a i rijeka Sava prijeti da pokida nasip koji je postavila Civilna zaštita i izlije se u grad.
Cijela opština je pod vodom, građani su bez struje, vode za piće i telefona. Kuće su poplavljene, a voda ulazi i u zgrade.
Svi bolesnici sa hemodijalize u Šamcu su evakuisani sinoć i tokom noći, jer je na tom mjestu voda prvo probila.
"Što je bilo do ljudskog faktora, rađeno je jutros do 5.15 časova. Branili smo nasip, ali je vodena stihija bila jača", rekao je Srni Minić.
Prema njegovim riječima, stanje u gradu je haotično.
Civilna zaštita sa čamcima evakuiše stanovništvo po gradu i prevozi na bezbjedna mjesta. Na spratu osnovne i srednje škole u Šamcu je prihvatilište za one koji nemaju gdje da budu prevezeni.
- Alfons Kauders
#2384 Re: Poplave u cijeloj BiH
onda bi vjerovatno morao pohapsiti 90% kolega s faksa koji rade u struciBlack swan wrote:ja bih širenje dezinformacija zatvorom kažnjavao
e moj komi sta vam uradise od struke... skoro ko od moje... mene odavno stid reci sta sam zavrsio
- WildRedRose
#2385 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
evo ti kontakt http://www.kulindvor.com/mapa.htmlMMM1977 wrote:
Ne znam koga, idem odnijeti hranu pa ću vidjeti šta im još treba. Javim kad se vratim
- O'zone
- Globalni moderator
#2386 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stanovništvo iz srušenih kuća smješteno je u motelu H. Bešlića u Semizovcu, građani mogu dostaviti hranu, higijenske potrepštine i odjeću.
- dog_killer
#2387 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Zenici se na pojedinim mjestima Bosna vratila u korito

- Pitarrr82
#2388 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
WildRedRose wrote:evo ti kontakt http://www.kulindvor.com/mapa.htmlMMM1977 wrote:
Ne znam koga, idem odnijeti hranu pa ću vidjeti šta im još treba. Javim kad se vratim
Nisu tamo, nego u Halidovom hotelu znaci dalje prema Olovu...
- O'zone
- Globalni moderator
#2389 Re: Poplave u cijeloj BiH
A zamisli koliko će nama trebatiAlfons Kauders wrote:srbija... sava pocinje naglo rasti... haman su se pravo usrali
Crveni križ FBiH pokrenuo je humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stanovništvu područja pogođenim poplavama.
Uplata na donatorski račun sa naznakom "ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA".
Za uplate u zemlji:
RAIFFEISEN BANK d.d. BH broj:
1610000000850119
Za uplate iz inozemstva:
RAIFFEISEN BANK d.d. BiH
SWIFT CODE : RZBABASS
IBAN CODE: BA391610000000850119
- makse seljanko makse
#2390 Re: Poplave u cijeloj BiH
Antena Sarajevo :
- art vandeley
#2391 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na regionu Sibovača , par kilometara prije Orašja...uskoro se ocekuje dolazak vala rijeke Save. Vojska priprema vjestacki nasip uz poziv lokalnom stanovnistu da se angazuju i pomognu.

- O'zone
- Globalni moderator
#2392 Re: Poplave u cijeloj BiH
APEL GRAĐANIMA ZA POMOĆ!
Crveni križ Općine Tuzla pokreće akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala, deka, obuće (čizme), kabanica, kanistera za vodu, pelene za djecu i odrasle , dezinfekciona sredstva, spužve za građane koji su u stanju potrebe koje je pogoršala poplava i klizišta na području Tuzle.
Sva roba može se predati u prostorije Crvenog križa Općine Tuzla, ulica Džafer Mahala br.15. Punkt Crvenog križa otvoren je za građane do 22 sata.
Pozivaju se građani da pokažu solidarnost i humanost.
- WildRedRose
#2393 Re: Poplave u cijeloj BiH
e ovo apsolutno podrzavam !! Da bar imaju vise ovakvih poziva, organizovanih, da se pomaze.art vandeley wrote:Na regionu Sibovača , par kilometara prije Orašja...uskoro se ocekuje dolazak vala rijeke Save. Vojska priprema vjestacki nasip uz poziv lokalnom stanovnistu da se angazuju i pomognu.
]
- MissGump
#2394 Re: Poplave u cijeloj BiH
art vandeley wrote:Na regionu Sibovača , par kilometara prije Orašja...uskoro se ocekuje dolazak vala rijeke Save. Vojska priprema vjestacki nasip uz poziv lokalnom stanovnistu da se angazuju i pomognu.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#2395 Re: Poplave u cijeloj BiH
ne znam jeli opcija neku ovcu zaklati pa jestiTigar1 wrote:Najteža situacija je na lokalitetu Kraljica (Vlašić), i širem području Vlašića gdje se nalaze vlasnici ovaca na planinskoj paši. Imam informacije da ih je dosta zameteno sa svojim porodicama u snježnim smetovima, da nemaju vode, struje i da im je hrana pri kraju kao i životinjama koje posjeduju. Njihovi bliski rođaci I komšije se pokušavaju na sve načine (vozilima, teškim mašinama, ratrakom) probiti do njih.
- O'zone
- Globalni moderator
#2396 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dobra i loša vijest i Zavidovića
ZAVIDOVIĆI
Voda se povukla, ostale velike količine smeća
16 May 14 - 11:19:26
Kako nam javljaju naši čiattelji, voda u Zavidovićima se povlači, ali se građani sada suočavaju sa problemima velikih količina smeća i blata, piše bh. novinska agencija Patria.
Nekoliko građana Zavidovića nalazi se na mostu te pokušavaju skupiti smeće na jednu gomilu.
Kako su upozorili stručnjaci, nakon što se voda povuče bit će potrebno izvršiti sve preventivne mjere kako ne bi došlo do pojave nekih zaraznih bolesti, javlja NAP.
- Casual's
#2397 Re: Poplave u cijeloj BiH
Treba li negdje u Ze i okolini prijevoz za nekoga?..cujem da idu za Ze neke kolone,pa bi rado otisao i dovukao one koji ne mogu hodati..
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Drinski
#2398 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zavidovići:
Uspostaviti privremene deponije, potom sa tih deponija smeće svakodnevno transportovati na zvanicnu deponiju.
nemojte opet bacati u rijeku.
Uspostaviti privremene deponije, potom sa tih deponija smeće svakodnevno transportovati na zvanicnu deponiju.
nemojte opet bacati u rijeku.
Last edited by Drinski on 16/05/2014 12:04, edited 1 time in total.
- Big Ang
#2399 Re: Poplave u cijeloj BiH
Milloni wrote:Konzum u Maglaju daje sve sto ima u objektu da se podijeli ljudima.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
VjecitiStudent
#2400 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sana u Sanskom Mostu je rekordno visoka, skoro za metar viša od nivoa zabilježenog 26.aprila.
Gradovi nizvodno, pripremite se!
Gradovi nizvodno, pripremite se!