CPT wrote:Pomaze... A to ces skontati kad pored tebe bude stajao Mbogo iz Gane. Gdje tacno sam napisao da su "zuti" privilegovani?zposao wrote:CPT wrote: Pomaze ti jer ti nece neko zalupiti vrata vec zbog boje koze. Boja koze jeste prednost. Isto vazi za ime&prezime.
Pomaže li mi boja kože u BiH kad se hoću zaposliti? Dođem ja kuc-kuc na vrata Elektroprivrede i oni kažu, haj uđi tebe smo čekali bijeli skvo![]()
Baš smo privilegovani ne pitaj![]()
Ko će me to dočekati otvorenih vrata? Još malo majka i ćaća će mi počet ključat vrata a ne neko drugi![]()
I ne spominješ što sam te pitao po čemu su to "žuti" Azijati privilegovani? I u odnosu na koga?
Pa evo vidim sve mi podmeću crvene tepihe kuda god prođem na račun "bjeline"..
Đe god dođeš tražit poso proje bi primili tog crnca iz geta sa odgovarajućom stranačkom iskaznicom nego domaćeg bjelca bez ikakve stranačke veze.
Neznam kakve gluposti ti pričaš?
Ja ti govorim da je zapadno društvo najmanje "rasističko" od svih društava. I da će svaka boja kože najlakše uspjeti na zapadu. Da rasizma ima, sigurno da ga ima, ali ni blizu kao u drugim kutovima kugle zemaljske gdje je problem ako si iz drugog plemena i vjere a pogotovo boje koze.
Pitao sam te namjerno za azijate jer ni oni nisu "white man". Šta je sa njima? Gdje je tu rasizam? Što oni ne pale auta? Koliko ih je u bandama? A koliki postotak ih uspije unatoč teškoj startnoj poziciji?
Imaš i primjer indijaca. Koliko je njih u postotku na ulici da pravi probleme? Eno još malo sve glavne IT kompanije poklopili Indijci.