Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakve veze ima PSA1771 sa rekonstrukcijom tipa TWA800? PSA 1771 nije bio ponovo sastavlje.
Kada guglash, mogla bi se informisati da je jedno rekonstrukcija dogadjaja, a drugo kompletna rekonstrukcija (sastavljanje) aviona koji se srusio.
PSA 1771 nikad nije bio ponovo sastavljen jer nije bilo sta sastaviti.
Eno, sad moram googlati TWA800...
Rekonstrukcija je rekonstrukcija neovisno o kolicini ostataka aviona koji se nadju na mjestu nesrece (kompletnu rekonstrukcijutijela aviona naravno da ovdje nece biti moguce napraviti).
mudrac2 wrote:kako god, nek se spasi 20% putnika dobro je.
ko bi prvi izašo na vrata
avion samo što pistu dohvati svi su na nogama možeš mislit koji bi krkljanac nasto u toj situaciji--da se mora u zraku avion napuštat--vec imam sliku pred očima
jbga, jači bi preživili. što je tu je. Bolje i to nego ništa.
kako ne kontaš da ne može, ljudi nisu obučavani za tako nešto, u tom trenutku vlada panika imaš 2 vrata da iskočiš avion ne leti pravolinijski kad pada gotovo po pravilu, avion nema konstantnu brzinu i visinu. NE ISKAČE SE IZ AVIONA TEK ONAKO postoje uslovi ako se ne zadovolje ni vojnici ne iskaču
čitav desant se otkaže zbog vjetra a ti bi da babe skaču iz aviona i srednjoškolci.
padobranci TRENIRAJU SKOKOVE niko ne sjedne u avion onako i skoči sa padobranom
Ne samo to, nego neka mi neko objasni kako ce osoba koja nije trenirana da iskace, i upitnog zdravstvenog stanja prezivjeti izbacivanje sjedista koje razvija silu od 20g? Druga stvar, izbacivanje je moguce samo na odredjenim visinama, iznad 15,000ft ako osoba nema kisik, nem ateorije da prezivi tako naglu promjenu pritiska, i tako malu koncetraciju kisika, osim ako nisu vrsni planinari ili trenirani piloti.
ti upitnog zdravstvenog stanja i neće preživjeti, ali ima onih cije stanje nije upitno. Zar žrtvovati gimnazijalce zbog nekog čikice koji eto nebi preživio.
De mi objasni kako bi ti to izveo?
Ja upitah neka mi neko obasni, pa eto, bujrum.
ma ne mogu objasniti jer je nemoguće trening za padobranca traje 8 dana na zemlji plus trening u avionu plus skok sa instruktorom
jako je teško skočiti sa padobranom čak i da sve ostalo zanemarimo odakle će on znati gdje će sletiti tj. doskočiti
zar ljudi stvarno misle da padobranci onako skoče iz aviona i onda u zraku kontaju gdje se prizemljiti...
Ma nije samo to. Kako ce iskociti? Kroz vrata ili ce imati Martin-Baker sjedista? Ako je MB onda znaci da ce svako sjediste imati eksplozivni meahanizam u sebi. Vrlo pametno! Recimo cak i da se stave MB sjedista, ta sjedista razvijaju ogromnu toplotu jer su to ustvari eksplozivne patrone. Sto znaci da u A320 koji ima sjedista 3+3 svi ce se zapaliti dok se ta sjedista aktiviraju. Pa nije to kokpit brobenog aviona. Druga stvar, pilot borbenog aviona ima odjelo od Nomexa, cime se sprecavaju donekle (jer vrlo cesto se desi da pilot ima jeben opekline zbog izbacivanja) opekotine. Kako ce proci putnik u sorcu ili trenerci?
Recimo das svakom padobran, kako ce iskociti kada su vrata pod kompresijom? Nema teorije da neko otvori vrata dok se ne izjednaci pritisak. Druga stavr, kako ce disati na visini od 10Km (hajmo zaboraviti da je na toj visini temperatura izmedju -50 i -90, zavisno od strujanja) kada je koncetracija zraka i atmosferski pritisak vrlo mali?
To moze predloziti neko ko fakat nikad u zivotu nije procitao bilo kakav amaterski clanak o avijaciji, a kamo li nesto ozbiljnije.
meni jednom smijesno bilo, zadesilo me da sjedim na krilu gdje onaj emergnecy izlaz i prije nego sto cemo poletit pridje meni stjurdesa kaze da sam ja odgovoran sto sjedim ovdje u slucaju nekog belaja, i objasni mi sve sta treba da radim i kao mogu me tuzit ako ne budem sve radio po propisima, i naravn pita me pristajem li na ovo sve ili zelim promjeniti mjesto, kontam u sebi zeno draga ako bude ikakav emergency nas nece ni biti . Al' eto skonto sam da tu najvise mjesta ima da se pruzis ko covjek zato uvijek trazim da sjedim tu, mada ne mozes kroz prozor gledat jer si na krilu al ko ga jebe rahat je bitan
kako ne kontaš da ne može, ljudi nisu obučavani za tako nešto, u tom trenutku vlada panika imaš 2 vrata da iskočiš avion ne leti pravolinijski kad pada gotovo po pravilu, avion nema konstantnu brzinu i visinu. NE ISKAČE SE IZ AVIONA TEK ONAKO postoje uslovi ako se ne zadovolje ni vojnici ne iskaču
čitav desant se otkaže zbog vjetra a ti bi da babe skaču iz aviona i srednjoškolci.
sve je to fino, al bolje iskočiti pa polomiti noge, nego sprčit u planinu. Jbga, ljudima se padobran nikako ne otvori pa ostanu živi, a ti mene sad ubjeđuješ da bi svi koji nisu prošli obuku izginuli. I avion ne mora imati samo dvoja vrata. Konstrukcija bi se mogla i prilagoditi.
Kakve veze ima PSA1771 sa rekonstrukcijom tipa TWA800? PSA 1771 nije bio ponovo sastavlje.
Kada guglash, mogla bi se informisati da je jedno rekonstrukcija dogadjaja, a drugo kompletna rekonstrukcija (sastavljanje) aviona koji se srusio.
PSA 1771 nikad nije bio ponovo sastavljen jer nije bilo sta sastaviti.
Eno, sad moram googlati TWA800...
Rekonstrukcija je rekonstrukcija neovisno o kolicini ostataka aviona koji se nadju na mjestu nesrece (kompletnu rekonstrukcijutijela aviona naravno da ovdje nece biti moguce napraviti).
To je rekonstrukcija dogadjaja. Mi smo govorili o kompletnom sastavljanju aviona. Rekonstrukcija dogadjaja se radi kada Golf II udari u banderu ulicne rasvjete a kamo li kada 150 ljudi pogine.
Medjutim, ponovo sastaviti avion po uzoru na TWA800 ili Swiss Air nece biti moguce uraditi kako si ti inicjalno govorila.
Rob_Atl wrote:meni jednom smijesno bilo, zadesilo me da sjedim na krilu gdje onaj emergnecy izlaz i prije nego sto cemo poletit pridje meni stjurdesa kaze da sam ja odgovoran sto sjedim ovdje u slucaju nekog belaja, i objasni mi sve sta treba da radim i kao mogu me tuzit ako ne budem sve radio po propisima, i naravn pita me pristajem li na ovo sve ili zelim promjeniti mjesto, kontam u sebi zeno draga ako bude ikakav emergency nas nece ni biti . Al' eto skonto sam da tu najvise mjesta ima da se pruzis ko covjek zato uvijek trazim da sjedim tu, mada ne mozes kroz prozor gledat jer si na krilu al ko ga jebe rahat je bitan
sve je to fino, al bolje iskočiti pa polomiti noge, nego sprčit u planinu. Jbga, ljudima se padobran nikako ne otvori pa ostanu živi, a ti mene sad ubjeđuješ da bi svi koji nisu prošli obuku izginuli. I avion ne mora imati samo dvoja vrata. Konstrukcija bi se mogla i prilagoditi.
jefferson wrote:[
Ma nije samo to. Kako ce iskociti? Kroz vrata ili ce imati Martin-Baker sjedista? Ako je MB onda znaci da ce svako sjediste imati eksplozivni meahanizam u sebi. Vrlo pametno! Recimo cak i da se stave MB sjedista, ta sjedista razvijaju ogromnu toplotu jer su to ustvari eksplozivne patrone. Sto znaci da u A320 koji ima sjedista 3+3 svi ce se zapaliti dok se ta sjedista aktiviraju. Pa nije to kokpit brobenog aviona. Druga stvar, pilot borbenog aviona ima odjelo od Nomexa, cime se sprecavaju donekle (jer vrlo cesto se desi da pilot ima jeben opekline zbog izbacivanja) opekotine. Kako ce proci putnik u sorcu ili trenerci?
Recimo das svakom padobran, kako ce iskociti kada su vrata pod kompresijom? Nema teorije da neko otvori vrata dok se ne izjednaci pritisak. Druga stavr, kako ce disati na visini od 10Km (hajmo zaboraviti da je na toj visini temperatura izmedju -50 i -90, zavisno od strujanja) kada je koncetracija zraka i atmosferski pritisak vrlo mali?
To moze predloziti neko ko fakat nikad u zivotu nije procitao bilo kakav amaterski clanak o avijaciji, a kamo li nesto ozbiljnije.
što mora iskakati na 10km? Može li to biti na 3km?
Ti govoris o tome da je rekonstrukcija samo i ako je sastavljeno cjelokupno tijelo aviona.
Ja kazem da nije (r e c o n s t r u c t i o n: recreating vanished portions of a object for interpretive purposes).
Kad bi bilo kakvo sranje, mene bi srce opalilo i prije tog padobrana. Sta vam je kakvi padobrani, prvo svaki pilot ce uvijek cekati do zadnjeg prije nego proglasi uzbunu, tad nastaje panika medju putnicima pa mrtva glava bi pala kad bi se baje pobile ko ce prvi skociti. Kakav padobran sta vam je.
Ti govoris o tome da je rekonstrukcija samo i ako je sastavljeno cjelokupno tijelo aviona.
Ja kazem da nije (r e c o n s t r u c t i o n: recreating vanished portions of a object for interpretive purposes).
evo trenutno gledam France 24 English i neki ekspert iz Svice kaze da je on cuo da je nadjena i druga crna kutija ali da nema u njoj nista tj. da je memorija ili sta (komponenta neka) sto biljezi tehnicke informacije o letu je izvadjena, i da se to nije desilo nikada WTF
Point. wrote:Kad bi bilo kakvo sranje, mene bi srce opalilo i prije tog padobrana. Sta vam je kakvi padobrani, prvo svaki pilot ce uvijek cekati do zadnjeg prije nego proglasi uzbunu, tad nastaje panika medju putnicima pa mrtva glava bi pala kad bi se baje pobile ko ce prvi skociti. Kakav padobran sta vam je.
Mozda onada samo dati padobrane pilotima , kad se izripa, znas da je belaj
Point. wrote:Kad bi bilo kakvo sranje, mene bi srce opalilo i prije tog padobrana. Sta vam je kakvi padobrani, prvo svaki pilot ce uvijek cekati do zadnjeg prije nego proglasi uzbunu, tad nastaje panika medju putnicima pa mrtva glava bi pala kad bi se baje pobile ko ce prvi skociti. Kakav padobran sta vam je.
što mora iskakati na 10km? Može li to biti na 3km?
Znaci ides na opciju da svakom putniku das padobran ane da se katapultiraju, OK:
1. Avion pada sa 10km pri brzini od 500mph (800km/h). Znaci neko ce otvoriti vrata pri toj brzini, zamoliti ljude da stanu u red i pri *)) km/h ljudi ce poceti iskakati?
2. Recimo da ljudi uredno stanu u red. Pri brzini od 800km/h avion prelazi oko 230m/s. Znaci avion ce sa visine od 3km pri toj brzini biti na tlu za nekih 12 sekundi. Hajmo reci da ne ide naravno pod pravim uglom, nego pod uglom od recimo 45 stepeni, zbog te teorije, recimo sa visine od 3km doci ce do tla za 24 sekunde. Kako ces ljude postrojiti u red disciplinovano u takvoj situaciji, izbaciti iz aviona (naravno pod uslovom da je njihovo tijelo napravljeno od neke vrste kevlar-karbona) pri 800km/h i za 24 sekunde izbaciti 150 ljudi? Pa recimo kako rece 20%, to znaci 30 ljudi?
Andreas Lubitz, copilot of the Germanwings A320 crashed on Tuesday in the French Alps, had a certificate of "private pilot" issued by the US Federal Aviation Administration (FAA).
A za poklonike teorije Lufthansine zavjere:
The cause of the accident will not affect the compensation for the families of deceased. Insurance coverage by Allianz will not change if the accident was intended. However, the compensation to the airline for the loss of the plane or damage to the brand changes.
Znaci ides na opciju da svakom putniku das padobran ane da se katapultiraju, OK:
1. Avion pada sa 10km pri brzini od 500mph (800km/h). Znaci neko ce otvoriti vrata pri toj brzini, zamoliti ljude da stanu u red i pri *)) km/h ljudi ce poceti iskakati?
2. Recimo da ljudi uredno stanu u red. Pri brzini od 800km/h avion prelazi oko 230m/s. Znaci avion ce sa visine od 3km pri toj brzini biti na tlu za nekih 12 sekundi. Hajmo reci da ne ide naravno pod pravim uglom, nego pod uglom od recimo 45 stepeni, zbog te teorije, recimo sa visine od 3km doci ce do tla za 24 sekunde. Kako ces ljude postrojiti u red disciplinovano u takvoj situaciji, izbaciti iz aviona (naravno pod uslovom da je njihovo tijelo napravljeno od neke vrste kevlar-karbona) pri 800km/h i za 24 sekunde izbaciti 150 ljudi? Pa recimo kako rece 20%, to znaci 30 ljudi?
to je u najgorem slučaju, da mu sve otkaže i ode u slobodan pad.
no, može li se desiti recimo da otkažu motori a avion nastavi voziti kao jedrilica jedno vrijeme. da li bi to popravilo prolazno vrijeme za iskakanje?
Čovjeku treba da samo onako u glavi zamisli sastav putnika na jednom prosječnom letu od Tuzle do Göteborga i da mu se rasplinu sve teorije o organiziranom spasavanju.
"Majka drž' padobran i skupi dimije da ne tarlahaš do dole, gospodine vi uzmite veće dijete a nek gospođa uzme manje i ne razdvajajte se plaho u zraku... Gospođo ostavite torbu, naći će je spasioci kasnije..."