ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Locked
mirza_15

#2376 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mirza_15 »

Ovo za otkaz invalidima je isto jako nepovoljno. Zamisli rvi, zaradio invalidnost u rovu, a sada mu gazda da otkaz (firma sa manje od 30 uposlenih) ili sa isprepadanim vijecem zaposlenika koje drzi pod sapom.
Holms

#2377 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Holms »

SDA i HDZ protiv budžetlija? :lol: :lol:
koliko ih je u ovo povjerovalo, braćo moja mila
Bakire svaka ti dala
ti si političar po mjeri ovih ovaca :izet:
mg

#2378 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mg »

Kikibombona wrote:
Ovi uhljupi iz SDA vas fakat ubjedili da ce budzetlije najebati ovim zakonom? :razz:

Pa Novalic je rekao da otpustanja budzetlija nece biti. :mrgreen:

Sve u svemu, da ti se zivot zgadi. Onaj konj, predsjednik sindikata, fuj kako odvratna pojava. Nabijem na kurac i poziciju i opoziciju. Zao mi onih rudara, sto idu u jamu danas, a ne znaju hoce li sutra... Zalosna pozicija tih ljudi a svaka marka krvavo zaradjena...
Prosvijetli me, slijep sam, sta ce i koje to pravo ukinuti novi zakon o radu, ovoj teti koja radi u konzumu? Mercaror dok je bio, radile su 01.01. od 07 sati. Uredno. Odmora nemaju, kukaju godinama.

Obespravljenih radnika puna drzava, al se po guzici pocesali niste evo vec 20 godina. I sad se vi kao sekirate zbog zakona?

Pa evo sve i da jeste SDA zakon, i da sam ja lud, meni nista ne znaci.

A tu tvoju brigu za rudare bi rezonovao samo u slucaju kad bih bio siguran da te zakon ne pogadja na neki nacin, kao parazita. U svakom drugom slucaju, smijesan si.
palermo

#2379 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
prije par mjeseci odem kod ljekara nakon dugo vremena. Doktorica mi daje brdo nekih nalaza, i pita gdje sam prije. Kazem joj da ne mogu zbog posla hodati danima i ganjati nalaze. A ona kao iz topa-nije problem, otvorit cemo bolovanje. Hvala njoj, ali nema ona dodira sa stvarnim zivotom, ne zna da moras raditi za troje ako mislis da opstanete i ti firma, a sve zbog silnih nameta.

Takodjer, nedavno mi prijatelj, uhljebljeni pravnik, kaze da je kaznjivo sto radnici iz moje firme ne koriste cijeli godisnji :-) Pitam ga ja, a ko da nas mijenja? Kaze zaposlite nekoga. A kako da ga platimo? E to ne zna. Njih samo zanimaju prava, nikakva obaveze, nemaju pojma koliki su doprinosi na plate, da se sve mora odmah uplatiti, da ti svako malo inspekcija puse u vrat i da jedva ceka da te zavije u crno.
Bogami istina, što jes jes.....
mirza_15

#2380 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mirza_15 »

AntiKrist wrote:Ljudi moji sto je danas bio lijep i suncan dan :D

Aparata,aparata,jeftino aparata,uvoz iz EU,made in Greece :lol:
Cengic i ovi iz udruzenja poslodavaca ponovo lajkuju :thumbup: Vole oni kad se radnicima jos i svidja kad ih handre. "po zakonu"
zateznistub

#2381 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

balkan x man wrote: po prvi put u zivotu cu glasat za SDA
Joj dosta mi je šuplje danas od Bajramovića, nemoj da još i forumske slušam...života ti!
palermo

#2382 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by palermo »

mirza_15 wrote:Ovo za otkaz invalidima je isto jako nepovoljno. Zamisli rvi, zaradio invalidnost u rovu, a sada mu gazda da otkaz (firma sa manje od 30 uposlenih) ili sa isprepadanim vijecem zaposlenika koje drzi pod sapom.
Peđa Kojović na svojoj temi
Amandman* do kojeg nam je izuzetno stalo ce Dennis sutra predloziti u zastupnickom domu i ako ga Vlada usvoji, a mislim da nema razloga da ga ne usvoji, Dennis ce glasati za Zakon o radu.

* Radi se o clanu koji govori o radnicima kod kojih je zbog invaliditeta doslo do promjene radne sposobnosti.
Sadasnje rjesenje kaze da je poslodavac takvom radniku duzan pokusati naci drugi posao koji radnik sa promjenjenom radnom sposobnoscu moze obavljati i da ga tek ukoliko takvog radnog mjesta nema moze otpustiti.

Nas prijedlog je da se to pitanje uredi na nacin da se uspostavi jos jedan jedan korak a to je da ga ne moze otpustiti ukoliko bi radnik nakon sto mu poslodavac omoguci prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju mogao obavljati posao na drugom radnom mjestu.
Mislim da ovakvu intervenciju u zemlji koja je nedavno prosla kroz rat i ima vise invalida nego sto je uobicajeno ne treba posebno objasnjavati.
mg

#2383 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mg »

mirza_15 wrote:Ovo za otkaz invalidima je isto jako nepovoljno. Zamisli rvi, zaradio invalidnost u rovu, a sada mu gazda da otkaz (firma sa manje od 30 uposlenih) ili sa isprepadanim vijecem zaposlenika koje drzi pod sapom.
Zamisli firmu drzi ratni profiter koji ti kaze potpisat cemo sporazumni raskid ugovora il cu ti kucu zapalit. Isti taj profiter ima veze da te sjebe, i da ti pokaze ko je gazda.

Ili mislis da su rvi na budzetu privilegovani u odnosu na one iz realnog?

Demagogija ti je losa.
zateznistub

#2384 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

Zapamti ovo:

Ja sam RVI i pošto moja firma gasi (čitaj SDA radi dobre i skupe lokacije) gasi jeda dio svog jako bitnog segmenta. Taj dio je radio 40 godina i više i to sa više stranih firmi i zemalja nego što neko zna i nabrojati.

A direktor je lijepo rekao da prvo ideoni koji su na ugovoru a onda tehnološki višak...i eto ti raje na ulici...
mg

#2385 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mg »

palermo wrote:
plain vanilla wrote:
prije par mjeseci odem kod ljekara nakon dugo vremena. Doktorica mi daje brdo nekih nalaza, i pita gdje sam prije. Kazem joj da ne mogu zbog posla hodati danima i ganjati nalaze. A ona kao iz topa-nije problem, otvorit cemo bolovanje. Hvala njoj, ali nema ona dodira sa stvarnim zivotom, ne zna da moras raditi za troje ako mislis da opstanete i ti firma, a sve zbog silnih nameta.

Takodjer, nedavno mi prijatelj, uhljebljeni pravnik, kaze da je kaznjivo sto radnici iz moje firme ne koriste cijeli godisnji :-) Pitam ga ja, a ko da nas mijenja? Kaze zaposlite nekoga. A kako da ga platimo? E to ne zna. Njih samo zanimaju prava, nikakva obaveze, nemaju pojma koliki su doprinosi na plate, da se sve mora odmah uplatiti, da ti svako malo inspekcija puse u vrat i da jedva ceka da te zavije u crno.

Naravno da je istina. Onda taj uhljebljeni pravnik jos tuzi kanton po kolektivnom i misli kako zivi u zemlji dembeliji, u kojoj vladaju zakon i pravda.

Ne zna on da na hiljadu plate, trebaju ti skoro dvije bruto. Nema on pojma sta znaci raditi. Sta je posao. On zna samo razliku izmedju sjecanog i fasiranog bureka... mamu im
don vito

#2386 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by don vito »

Nakon danasnjeg blamiranja nekoliko hiljada uhljupa, sindikata budzetskih korisnika, poslanika SBB-a, SDP-a i DF-a,
mislim da bi Zakon o radu sutra mogao jos lakse proci.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2387 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

sad će zlatne kHašike lijepo moje bijelo roblje... sad će s radom i roblja pijaca blizu trnova a i poljine hills se pravi pa stante u red :mrgreen:
zateznistub

#2388 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

pici wrote:sad će zlatne kHašike lijepo moje bijelo roblje... sad će s radom i roblja pijaca blizu trnova a i poljine hills se pravi pa stante u red :mrgreen:
Za života ti ga treba podići!
zateznistub

#2389 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

don vito wrote:Nakon danasnjeg blamiranja nekoliko hiljada uhljupa, sindikata budzetskih korisnika, poslanika SBB-a, SDP-a i DF-a,
Ja sam bio na protestima! Da li i mene i one rudare i običnu buraniiju smatraš za uhljupe?
Reisova

#2390 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Reisova »

upravo procitah Zakon o radu, po meni okey osim dijela kod premjestaja na druge pozicije tu je ostalo isto tj. ako ne i losije ...jer nisam za to budemo u nemilosti papaka kojima je dovoljna samo licna percepcija da te sjebu sa neke pozicije. Helem, umjesto sto stedimo za more trebamo za advokate da se branimo u slucaju da zatreba. I da dodam kod nas nije praksa da tuzimo poslodavce a trebamo jer ko god je tuzio dobio je, ne treba se bojati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2391 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by plain vanilla »

mg wrote:
palermo wrote:

Naravno da je istina. Onda taj uhljebljeni pravnik jos tuzi kanton po kolektivnom i misli kako zivi u zemlji dembeliji, u kojoj vladaju zakon i pravda.

Ne zna on da na hiljadu plate, trebaju ti skoro dvije bruto. Nema on pojma sta znaci raditi. Sta je posao. On zna samo razliku izmedju sjecanog i fasiranog bureka... mamu im
Pa to je ono sto nas neuhljebljene ubija, svi ti nameti, odnosno ono sto moramo zaraditi da bi uhljebljeni mogli zivjeti kao gospoda. Kad pocnes racunati koliko si zaradio, koliko su troskovi, kako sve platiti a ne propasti..

Ma samo se dzaba nerviram
don vito

#2392 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by don vito »

Sindikat grckih uhljupa pruza punu podrsku svojim kolegama u BiH, iako jedni drugima predstavljaju najvecu konkurenciju na Olimpijskim igrama javnog sektora u disciplini "pasijans na radnom mjestu".
palermo

#2393 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
Pa to je ono sto nas neuhljebljene ubija, svi ti nameti, odnosno ono sto moramo zaraditi da bi uhljebljeni mogli zivjeti kao gospoda. Kad pocnes racunati koliko si zaradio, koliko su troskovi, kako sve platiti a ne propasti..

Ma sad,tu se već ne bih poptuno složio sa tobom, u principu ti bi svojim porezima trebala da plaćaš usluge koje ti država obezbjeđuje. I nije da to nema smisla. Sasvim je druga stvar na koji nači država organizuje rad u oblastima za koje je direktno zadužena.Očito loše

odoh želju gledati :D
Nos

#2394 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Nos »

palermo wrote:
Peđa Kojović na svojoj temi
Amandman* do kojeg nam je izuzetno stalo ce Dennis sutra predloziti u zastupnickom domu i ako ga Vlada usvoji, a mislim da nema razloga da ga ne usvoji, Dennis ce glasati za Zakon o radu.

* Radi se o clanu koji govori o radnicima kod kojih je zbog invaliditeta doslo do promjene radne sposobnosti.
Sadasnje rjesenje kaze da je poslodavac takvom radniku duzan pokusati naci drugi posao koji radnik sa promjenjenom radnom sposobnoscu moze obavljati i da ga tek ukoliko takvog radnog mjesta nema moze otpustiti.

Nas prijedlog je da se to pitanje uredi na nacin da se uspostavi jos jedan jedan korak a to je da ga ne moze otpustiti ukoliko bi radnik nakon sto mu poslodavac omoguci prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju mogao obavljati posao na drugom radnom mjestu.
Mislim da ovakvu intervenciju u zemlji koja je nedavno prosla kroz rat i ima vise invalida nego sto je uobicajeno ne treba posebno objasnjavati.
svaka cast, tako se radi. A ne ko ovi iz df,sdp ,sbb
don vito

#2395 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by don vito »

zateznistub wrote:
don vito wrote:Nakon danasnjeg blamiranja nekoliko hiljada uhljupa, sindikata budzetskih korisnika, poslanika SBB-a, SDP-a i DF-a,
Ja sam bio na protestima! Da li i mene i one rudare i običnu buraniiju smatraš za uhljupe?
Nisi uhljup, ali si zaveden od uhljupa. Takvih zavedenih ima vrlo malo jer je raja dobro skontala da se iza ove gungule krije pokusaj odrzavanja privilegija javnog sektora.
zateznistub

#2396 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

don vito wrote:
Nisi uhljup, ali si zaveden od uhljupa. Takvih zavedenih ima vrlo malo jer je raja dobro skontala da se iza ove gungule krije pokusaj odrzavanja privilegija javnog sektora.
Poavljam se kao papagaj...araaruana

Zar vam nije jasno dacesve i jedan uhljeb OSTATI tamo gdje je bio i do sada! Da ce eveentualo rijetki Najebati (mislim na uhljebe) i oi ce onda (posto imaju jake veze) zaposjesti mejsta sitnog, obicnog svijeta!

Jedino ko ce pravo najebati,više nego do sada, raja kod privatika (čitar robovlasika) koji su i do sada najebali, sada im (i nama) iz realnog slijedi noća mora... bez ulice Brijestova!

ŽIVI BILI PA VIDJELI
zateznistub

#2397 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

balkan x man wrote:
zateznistub wrote:
balkan x man wrote: Imas li pametnije pitanje
Eno sindikat ti grohno skroz
Kobajagi odustali od sutrasnjih protesta
A znaju da ne doslo ni 1000 parazita pa da se ne brukaju totalno
Eno Novalić ti kakio, idi ga plakni! :-)
Novalić do poraza parazita
Ovo je tek početak slijedi poseban zakon za parazite
E moja nezalice...
don vito

#2398 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by don vito »

Kao sto sam najavio
Osigurana većina za usvajanje Prijedloga zakona o radu i u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/osiguran ... /150730090
Na pitanje sta dalje, onaj Satorovic iz Sindikata budzetskih korisnika kaze za Al Dzaziru:
"Ne znam, i danas su nas ubjedjivali da nemaju vecinu za zakon, pa vidite sta je bilo..." :D
Al sto se izradise SDP i DF komunjare plus Fahrina SBB ekipa :P
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2399 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
plain vanilla wrote:

Ma sad,tu se već ne bih poptuno složio sa tobom, u principu ti bi svojim porezima trebala da plaćaš usluge koje ti država obezbjeđuje. I nije da to nema smisla. Sasvim je druga stvar na koji nači država organizuje rad u oblastima za koje je direktno zadužena.Očito loše

odoh želju gledati :D
Koje usluge? Jesi li kad bio u opstini i vidio koliko neradnika mi finansiramo? U kantonu isto? Ne govorim ja o ljudima koji su na budzetu, a zarade svoje plate, muka mi je samo od uhljebljenih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2400 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

neg robovi dal da šHetamo ferHadijom il da ćekamo kod kuĆe poziv gazde :mrgreen:
Locked