BAKIRE ODLAZI

Post Reply
MuaDib

#2376 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by MuaDib »

VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote:
VjecitiStudent wrote:Za većinu u oba doma parlamenta i formiranje vlade tih dana su bili dovoljni samo SDA, HDZ i SK BIH (SDP).
Zašto formirati vlast sa HDZ-om a ne sa SDS-om ? I kakvu je to poruku trebalo da pošalje Srbima koji nisu podržavali Karadžića ?
Jer je već tada bilo više no dovoljno informacija o karakteru SDS-a i ulozi koju im je Beograd namijenio u BiH.
18. novembra 1990. su se desili izbori, SDS već u aprilu 1991. kreće sa pravljenjem autonomnih oblasti unutar BiH.
Vlada koja ne bi uključivala SDS, ali koja bi uključila SDP bi bila po mjeri onih Srba koji ne podržavaju Karađića i SDS.
Ponavljam SDS je tada osvojio tek nekih 60% srpskihi glasova.

Već godinu dana poslije, na referendum se moglo i bez SDS-a? Šta se to desilo u međuvremenu?
Prešutio si jednu činjenicu, a to je da su SDA-SDS-HDZ došli u paketu i da si svaka stranka pozvala svoje članstvo da glasa za kandidate druge dvije stranke.
VjecitiStudent

#2377 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:@palermo je sasvim u pravu,
SDA je formirana, kao i SDS i HDZ, kao stranka jednog naroda, nacionalna, etnička stranka čiji je koncept i postavka bila rušenje ''komunizma'' i opozit Yureformistima. Razmišljati o tome da je mogla/željela/trebala formirati vlast sa nenacionalnim strankama je smiješno i apsurdno i budalasto kad je njeno biće stvoreno da bude protiv takvih.
Uključivanje HDZ-a u tu ''probosansku'' koaliciju o kojoj pričate, a koji je također bio ispostava inozemnih planova rušenja BiH, je tek stupidarija.
Otkud vam ta priča ...?
VjecitiStudent wrote: Mentalni sklop SDA u to vrijeme im nije dopuštao da misle na bilo šta drugo osim rušenja sa vlasti mrskih komunista. Sve drugo je bilo manje bitno.
To je jedini razlog zbog kojeg su gornje kombinacije bile nemoguće.
Nikakve pouke iz politike vođene u BiH između dva svjetska rata nisu izvučene.
Iskazivanje dirljive pažnje društvu osuđenom na sarajevskom procesu 1983. od strane Ćosića i kompanije je uradilo odličan posao.
Nije ni čudo da je A. Izetbegović učesnike osnivačkog kongresa SDS-a dočekao riječima "Mi smo vas čekali".

Antikomunizam je bila jedina i platforma i suština organizovanja. Kada su skontali da je mečka prešla Drinu i zaigrala pred vratima i da bi saveze trebali praviti na nekim drugim osnovama, bilo je kasno.
VjecitiStudent

#2378 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

MuaDib wrote:
VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote: Zašto formirati vlast sa HDZ-om a ne sa SDS-om ? I kakvu je to poruku trebalo da pošalje Srbima koji nisu podržavali Karadžića ?
Jer je već tada bilo više no dovoljno informacija o karakteru SDS-a i ulozi koju im je Beograd namijenio u BiH.
18. novembra 1990. su se desili izbori, SDS već u aprilu 1991. kreće sa pravljenjem autonomnih oblasti unutar BiH.
Vlada koja ne bi uključivala SDS, ali koja bi uključila SDP bi bila po mjeri onih Srba koji ne podržavaju Karađića i SDS.
Ponavljam SDS je tada osvojio tek nekih 60% srpskihi glasova.

Već godinu dana poslije, na referendum se moglo i bez SDS-a? Šta se to desilo u međuvremenu?
Prešutio si jednu činjenicu, a to je da su SDA-SDS-HDZ došli u paketu i da si svaka stranka pozvala svoje članstvo da glasa za kandidate druge dvije stranke.
Napisano je, pregledaj ranije postove.
StupskaBitanga

#2379 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by StupskaBitanga »

U ovom intervju na klixu sve je jasno
Bakir neće u koaliciju sa SDP s tim da mu DF neće biti jak koalicijski partner pa ce SBB uletiti.
Zamislite na sta ce to liciti pa ce negdje u po frke se vratiti SDP
Totalni kupleraj
StupskaBitanga

#2380 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by StupskaBitanga »

U ovom intervju na klixu sve je jasno
Bakir neće u koaliciju sa SDP s tim da mu DF neće biti jak koalicijski partner pa ce SBB uletiti.
Totalni kupleraj
Maystor

#2381 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

StupskaBitanga wrote:U ovom intervju na klixu sve je jasno
Totalni kupleraj
SDA će u koaliciju sa crnim đavolom, samo da ostane na vlasti. Pitanje je - ko će htjeti s njima. Radončić je kampanju izgradio na anti-SDA priči. Naravno, u bh.politici je sve moguće, ali ... mislim da ni Fahro nije toliko glup.
DF, po meni, ne smije ni razmišljati o koaliciji sa SDA.
VjecitiStudent

#2382 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:
Totalni kupleraj
SDA će u koaliciju sa crnim đavolom, samo da ostane na vlasti. Pitanje je - ko će htjeti s njima. Radončić je kampanju izgradio na anti-SDA priči. Naravno, u bh.politici je sve moguće, ali ... mislim da ni Fahro nije toliko glup.
U trenucima najvećih svađa između Fahre i SDA, SBB je u kantonu Sarajevu pogurao SDA oko budžeta.

Ne treba imati iluzija, interesi ih uvijek mogu ujediniti.
Last edited by VjecitiStudent on 06/10/2014 11:27, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#2383 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by StupskaBitanga »

Fahro ima jedan uslov a ovi napadi na SDA i bakira su samo cilj ostvarivanja onog sto žele tj koju zlatnu koju žele
Klasični reket
StupskaBitanga

#2384 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by StupskaBitanga »

Fahro ima jedan uslov a ovi napadi na SDA i bakira su samo cilj ostvarivanja onog sto žele tj koju zlatnu koju žele
Klasični reket
punosvega

#2385 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by punosvega »

HM 2011 wrote:Ovo pipšem radi naroda -

Ne daj bože da SDA ne pobjedi - najviše bi sam sebi narod dohakao - a poslje izbora nema kajanja..... Džaba i pokušaj nasilnog svrgavanja vlade bilo koje - samo povećavaš spiralu problema....

POD OBAVEZNO - SVI ZA SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA...

Pa da vidimo šta ćemo.........
Ja jednostavno ne mogu da vjerujem, nakon svega sto su kriminalci okupljeni oko mafijaske organizacije "sda" opljackali, pokrali i unistili, da postoje ljudi koji pri svijesti mogu izjaviti nesto ovako retardirano...
Maystor

#2386 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:
Maystor wrote:
Totalni kupleraj
U trenucima najvećih svađa između Fahre i SDA, SBB je u kantonu Sarajevu pogurao SDA oko budžeta.

Ne treba imati iluzija, interesi ih uvijek mogu ujediniti.
Koalicija SDA - SBB je sasvim moguća, bez dileme. Samo što SBB ne bi preživio poslije, a SDA bi, kao i do sada.
Better Man

#2387 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Better Man »

Ne daj bože da SDA ne pobjedi - najviše bi sam sebi narod dohakao - a poslje izbora nema kajanja..... Džaba i pokušaj nasilnog svrgavanja vlade bilo koje - samo povećavaš spiralu problema....

Ovakvo nešto može izjaviti samo totalno poremećena osoba ili neko ko se zahvaljujući SDA obogatio na muci obespravljenih građana BiH.
bogoljub

#2388 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bogoljub »

Od SDA nikad ni feninga nisam dobio, ali ću obavezno glasati za njih, iz inata, iz prkosa. Ne iz razloga što je Bakir toliko dobor, nego iz razloga što je iskreniji od Šćepe Radončića i Vezira Cerića. Ne zato što je Alijin sin, nego što je u usporedbi sa ostalim kandidatima najmanje štetan za daljnu opstojnost BiH!
IcedMFEarth

#2389 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by IcedMFEarth »

Taj rad, samo inat. Jer inat je inače najmanje štetan :-) :-) :-)
mirzet87sa

#2390 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mirzet87sa »

bogoljub wrote:Od SDA nikad ni feninga nisam dobio, ali ću obavezno glasati za njih, iz inata, iz prkosa. Ne iz razloga što je Bakir toliko dobor, nego iz razloga što je iskreniji od Šćepe Radončića i Vezira Cerića. Ne zato što je Alijin sin, nego što je u usporedbi sa ostalim kandidatima najmanje štetan za daljnu opstojnost BiH!
https://www.youtube.com/watch?v=Zu3AgMclbVE
ultima_palabra

#2391 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Šta sad ne valja sa Cerićem, pa zaklinjali ste se u njega do prije pola godine? :? I u FahrA prije 4-5...
bogoljub

#2392 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bogoljub »

ultima_palabra wrote:Šta sad ne valja sa Cerićem, pa zaklinjali ste se u njega do prije pola godine? :? I u FahrA prije 4-5...
Glupo je pitati šta ne valja kod njega! Ništa sve je uredu. Samo, neka se posveti onome što zna. A ne da vodi ovu državu. Misli ako je upisao kurs o državi da takav može voditi BiH, e pa nećeš Ceriću Bosna to ne zaslužuje!
A Radončić, taj došlo koji dođe sa kesama u Sarajevo sada ima stotine miliona i on i njegova žena. To pitanje niko ne postavlja, kako to da on ima stotine miliona a i njegova žena a pekao kahve u ratu?
HM 2011

#2393 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

Better Man wrote:

Ovakvo nešto može izjaviti samo totalno poremećena osoba ili neko ko se zahvaljujući SDA obogatio na muci obespravljenih građana BiH.

Niti sam se obogatio niti sam poremećen niti bolestan.....

Neću postavljati alternative za tvoje stanje nego samo ću ti napomenuti sljedeće pa se nađi i reci jesi li i koliko licemjeran:

Tražim ja posao i kucam od vrata do vrata - nema efekta.....

Na vlasti SDP - i SDP šiba svoje kadrove a paralelno teče priča o feudalnom društvu nekoliko porodoica koje stvara SDA, a SDP gura li gura kadrove....

Ništa ja gledam stvari kako se odvijaju i idem dalje.....

Ljudi rade - pozicije od državnih ministarstava do privatnih prestižnih korporacija - sve po preporuci.... (NE samo SDP-a nego i SNSD-a, SDA-a, HDZ-a i slično znači SVI APSOLUTNO SVI - Il si zaboravan jako puno ili si LICEMJER - tvrdiš za sebe da si pametan - onda si ovo drugo)

Upitam HDZ-ovce možda im treba kadar - ma ni da čuju..... ali zapošljavaju li zapošljavaju li...

odem u EU predstavništvo i pitam - ma kažu bježi budalo - ne ide to tako (a zapošljavaju)....

U OHR - i pitam - smiješno im - dovoljno smo mi sposobni - onesposobio bi nas (a zapošljavaju)....

u USAID - i kažu mi ma daj ba - isto dovoljno sposobni (a zapošljavaju).....

žalim se kada nisam primljen - neutemeljeno - potpuno nebitno koji je kadar ministar - SDP, SDA, SZABIH NEBITNO - žalba nema temelja jer ministar zna koji je kandidat najbolji !!!.....

na kraju zaposlim se ja nekako i radim i posmatram mlađe ljude koji traže posao - nisu kucali na vrata na koja sam ja kucao - nisu kucali na način na koji sam ja kucao - o kvalitetu i sposobnostima neću da raspravljam neka drugi procjenjuju - slušam njihove priče - i dođem do potvrde stava -

Narod zaista zaslužuje vlast kakav je i sam narod....

Potvrđeno vjerskim tekstom - Allah dž. š. neće uticati na promjenu stanja jednog naroda dok taj narod ne promjeni sebe....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Narod je izgleda počeo shvatati da ne ide - Narod želi promjene i vlast se mjenja -

SDA upravo pred tvojim očima doživljava transformaciju -

Narod na prošlim izborima nije glasao za SDA - a želi promjene -

neka glasa za SDA i eto promjena u kompletu - niti jedna druga stranka ne zaslužuje to osim SDA.....

Na SDA je navaljeno da je pokrala milijarde i da leže na računima pojedinaca (ni milijardi ni računa nigdje svi provjeravali - NEMA milijardi ima pokoji milion kod svakog ali milijardi NEMA - već godinama svi provjeravaju i NEMA - ti isti koji provjeravaju i dalje pucaju ublehe kako će oni naći nešto čim im damo glasove a VEĆ BILI NA POZICIJI VLASTI BUKVALNO SVI),

na SDA je navaljena krivica za sve tokom rata i poslje rata - a nisu uopšte odgovorni za sve (već su i Srebrenički genocid počeli SDA-u na teret stavljat - eto dokle ide pogan u stavovima - POGAN!!!)

- na SDA se navaljuje i ispunjavanje želja narodu (dajte demobilisanim borcima - što ste dali demobilisanim borcima - ZATO ŠTO SU DEMOBILISANI BORCI i KAPAK !).......

Sve to bacaju na leđa SDA svi oni koji su participirali u vlasti sve ove godine a bezobrazluk seže do toga da prebacuju vlastite terete na SDA putem novina ili medijskih obraćanja....

Za dobrom strankom prašina se digla, za provjerenim ljudima takođe - SDA je dokazana i provjerena snaga BIH !

Alternativa SDA-u je blago rečeno otpad .....

SDA je dovoljno snažna da ponudi rješenje i da ponudi odgovornost !

Otpad nema snage za to ......

Iz tih razloga SVI TREBAJU GLASATI SAMO ZA SDA - JER U JEDINSTVU JE SNAGA !

I kažeš poremećen ili plaćen -

O poremećenosti ili plaćenosti za eksperimente sa izborima ti sam sebi presudi - OVA DRŽAVA SEBI NE SMIJE PRIUŠTITI EKSPERIMENTISANJE NITI LUDE AVANTURE DOLMLJENJA NOVIH KADROVA -

SVI ZA SDA U JEDINSTVU JE SNAGA....
Banksy

#2394 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

...
HM 2011

#2395 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

HM 2011 wrote:
Better Man wrote:

Niti sam se obogatio niti sam poremećen niti bolestan.....

Neću postavljati alternative za tvoje stanje nego samo ću ti napomenuti sljedeće pa se nađi i reci jesi li i koliko licemjeran:

Tražim ja posao i kucam od vrata do vrata - nema efekta.....

Na vlasti SDP - i SDP šiba svoje kadrove a paralelno teče priča o feudalnom društvu nekoliko porodoica koje stvara SDA, a SDP gura li gura kadrove....

Ništa ja gledam stvari kako se odvijaju i idem dalje.....

Ljudi rade - pozicije od državnih ministarstava do privatnih prestižnih korporacija - sve po preporuci.... (NE samo SDP-a nego i SNSD-a, SDA-a, HDZ-a i slično znači SVI APSOLUTNO SVI - Il si zaboravan jako puno ili si LICEMJER - tvrdiš za sebe da si pametan - onda si ovo drugo)

Upitam HDZ-ovce možda im treba kadar - ma ni da čuju..... ali zapošljavaju li zapošljavaju li...

odem u EU predstavništvo i pitam - ma kažu bježi budalo - ne ide to tako (a zapošljavaju)....

U OHR - i pitam - smiješno im - dovoljno smo mi sposobni - onesposobio bi nas (a zapošljavaju)....

u USAID - i kažu mi ma daj ba - isto dovoljno sposobni (a zapošljavaju).....

žalim se kada nisam primljen - neutemeljeno - potpuno nebitno koji je kadar ministar - SDP, SDA, SZABIH NEBITNO - žalba nema temelja jer ministar zna koji je kandidat najbolji !!!.....

na kraju zaposlim se ja nekako i radim i posmatram mlađe ljude koji traže posao - nisu kucali na vrata na koja sam ja kucao - nisu kucali na način na koji sam ja kucao - o kvalitetu i sposobnostima neću da raspravljam neka drugi procjenjuju - slušam njihove priče - i dođem do potvrde stava -

Narod zaista zaslužuje vlast kakav je i sam narod....

Potvrđeno vjerskim tekstom - Allah dž. š. neće uticati na promjenu stanja jednog naroda dok taj narod ne promjeni sebe....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Narod je izgleda počeo shvatati da ne ide - Narod želi promjene i vlast se mjenja -

SDA upravo pred tvojim očima doživljava transformaciju -

Narod na prošlim izborima nije glasao za SDA - a želi promjene -

neka glasa za SDA i eto promjena u kompletu - niti jedna druga stranka ne zaslužuje to osim SDA.....

Na SDA je navaljeno da je pokrala milijarde i da leže na računima pojedinaca (ni milijardi ni računa nigdje svi provjeravali - NEMA milijardi ima pokoji milion kod svakog ali milijardi NEMA - već godinama svi provjeravaju i NEMA - ti isti koji provjeravaju i dalje pucaju ublehe kako će oni naći nešto čim im damo glasove a VEĆ BILI NA POZICIJI VLASTI BUKVALNO SVI),

na SDA je navaljena krivica za sve tokom rata i poslje rata - a nisu uopšte odgovorni za sve (već su i Srebrenički genocid počeli SDA-u na teret stavljat - eto dokle ide pogan u stavovima - POGAN!!!)

- na SDA se navaljuje i ispunjavanje želja narodu (dajte demobilisanim borcima - što ste dali demobilisanim borcima - ZATO ŠTO SU DEMOBILISANI BORCI i KAPAK !).......

Sve to bacaju na leđa SDA svi oni koji su participirali u vlasti sve ove godine a bezobrazluk seže do toga da prebacuju vlastite terete na SDA putem novina ili medijskih obraćanja....

Za dobrom strankom prašina se digla, za provjerenim ljudima takođe - SDA je dokazana i provjerena snaga BIH !

Alternativa SDA-u je blago rečeno otpad .....

SDA je dovoljno snažna da ponudi rješenje i da ponudi odgovornost !

Otpad nema snage za to ......

Iz tih razloga SVI TREBAJU GLASATI SAMO ZA SDA - JER U JEDINSTVU JE SNAGA !

I kažeš poremećen ili plaćen -

O poremećenosti ili plaćenosti za eksperimente sa izborima ti sam sebi presudi - OVA DRŽAVA SEBI NE SMIJE PRIUŠTITI EKSPERIMENTISANJE NITI LUDE AVANTURE DOLMLJENJA NOVIH KADROVA -

SVI ZA SDA U JEDINSTVU JE SNAGA....

da te napomenem - termin u formalno pravnom smislu ne postoji -

u slučaju formalizacije tog termina dobijaš napad da si unitarista i da želiš cjepaš BiH i proizvedeš novi rat, da si fašista....

u suštini ne prepisujemo se od juče - mojne šuplje....

ali ti i dalje preporučujem BUDI DIO SNAGE BIH - GLASAJ ZA SDA !
ultima_palabra

#2396 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

bogoljub wrote:
ultima_palabra wrote:Šta sad ne valja sa Cerićem, pa zaklinjali ste se u njega do prije pola godine? :? I u FahrA prije 4-5...
Glupo je pitati šta ne valja kod njega! Ništa sve je uredu. Samo, neka se posveti onome što zna. A ne da vodi ovu državu. Misli ako je upisao kurs o državi da takav može voditi BiH, e pa nećeš Ceriću Bosna to ne zaslužuje!
A Radončić, taj došlo koji dođe sa kesama u Sarajevo sada ima stotine miliona i on i njegova žena. To pitanje niko ne postavlja, kako to da on ima stotine miliona a i njegova žena a pekao kahve u ratu?
Pa i kad je bio reis, više se bavio državom i politikom nego vjerom i IZ. Samo vam je to tad odgovaralo jer je puhao u SDA jedra...

Fahri SDA dala početni kapital, tržište, povlašteni tretman, osakatila Oslobođenje... kasnije on to širio kroz legalne i ilegalne transakcije.

Odakle Bakiru stotine miliona? Nikad se nije nikakvim biznisom bavio... ili još vjerujete da su one zgrade vlasništvo nekog arapskog hamala?
HM 2011

#2397 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

ultima_palabra wrote:
bogoljub wrote:
Pa i kad je bio reis, više se bavio državom i politikom nego vjerom i IZ. Samo vam je to tad odgovaralo jer je puhao u SDA jedra...

Fahri SDA dala početni kapital, tržište, povlašteni tretman, osakatila Oslobođenje... kasnije on to širio kroz legalne i ilegalne transakcije.

Odakle Bakiru stotine miliona? Nikad se nije nikakvim biznisom bavio... ili još vjerujete da su one zgrade vlasništvo nekog arapskog hamala?
Dođe običan arapin (porodičan čovjek srednji sloj) u turističku posjetu BiH i kupi kuću sa zemljištem gruhne 100.000 KM na stol bez da trepne.....

Al-Shidi - gigant od 1980-ih.....

Previše čitaš fahroooooooovvvvvEEEE ublehe....

A fahro je jedan od brojnih eksperimenata tranzicisjkih bogataša.....

Što umjesto fahre nije neko plemenit - JBGA - Kao narod nismo te sreće....
ultima_palabra

#2398 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Ne čitam te tvoje romane, džaba mi se obraćaš.
mirzet87sa

#2399 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mirzet87sa »

Vala ako te sda poslije ovih silnih ispiranja i trolanja ne zaposli ja se pisam na tu stranku.
HM 2011

#2400 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

Bakire DOLAZI - sa svojim vezama, sa izgrađnim međunarodnim ugledom, sa državničkim stavom...

BAKIRE DOLAZI !

U JEDINSTVU JE SNAGA !
Post Reply