st. lousie npr. je pravo pasivan krajObjektivni navijac wrote:
Razlika izmedzu SSSR-a i US je da US zna puno ljepse zapakovati cokoladu. Cinjenica je da vecina Bosanaca i ostalih siromasnih doseljenika zivi u pasivnim krajevima ...
Ukrajina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2376 Re: Ukrajina
-
daddy-kool
#2377 Re: Ukrajina
To djeluje kao loše plasirana ruska dezinformacija.AleksoMKD wrote: Nego jeli istina da je u parlamentu u Kijevu ukinut sluzbeni status Ruskog jezika u oblastima sa Ruskom vecinom?
Jebote to je dolivanje benzina na vatru, ko da zele da bude sukoba i nemira. Retko glup potez novih vlasti ako je istina.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2378 Re: Ukrajina
na šta spade slavenska supersila
45-te ušli u berlin i srušili rajh posle toga godinama se pitali i intervenisali širom svijeta a sada spali na jednu malu jadnu čečeniju i gruziju
tako da če krim biti par exelance intervencija i akcija rusije nakon super jakih i moćnih čečena i gruzijaca ... naravno ako bude neke akcije
45-te ušli u berlin i srušili rajh posle toga godinama se pitali i intervenisali širom svijeta a sada spali na jednu malu jadnu čečeniju i gruziju
tako da če krim biti par exelance intervencija i akcija rusije nakon super jakih i moćnih čečena i gruzijaca ... naravno ako bude neke akcije
- madner
#2379 Re: Ukrajina
Nije samo rusima.daddy-kool wrote:To djeluje kao loše plasirana ruska dezinformacija.AleksoMKD wrote: Nego jeli istina da je u parlamentu u Kijevu ukinut sluzbeni status Ruskog jezika u oblastima sa Ruskom vecinom?
Jebote to je dolivanje benzina na vatru, ko da zele da bude sukoba i nemira. Retko glup potez novih vlasti ako je istina.
Zalili se i Madjari i Bugari.
-
daddy-kool
#2380 Re: Ukrajina
Gubitak Ukrajine bi istjerao Rusiju iz Evrope, i svrstao u rang drugorazredne/trećerazredne sile, iza Kine, sa ogromnim nuklearnim naoružanjem. To bi bio najveći strateški poraz od pada berlinskog zida i raspada SSSR-a.japin_mutapi wrote:na šta spade slavenska supersila
- AleksoMKD
#2381 Re: Ukrajina
Prvo mi je to palo na pamet, ali http://www.economist.com/news/briefing/ ... victoriousdaddy-kool wrote:To djeluje kao loše plasirana ruska dezinformacija.AleksoMKD wrote: Nego jeli istina da je u parlamentu u Kijevu ukinut sluzbeni status Ruskog jezika u oblastima sa Ruskom vecinom?
Rada’s decision, in its first days, to take Russian off the list of Ukraine’s official languages played provocatively and irresponsibly into the hands of people trying to stir up such feelings.
Ali izgleda da se jos diskutuje oko ovoga.
Madjarska manjina se isto tako zalila.
-
daddy-kool
#2382 Re: Ukrajina
Onda nepotreban, glup i nepromišljen potez.madner wrote:
Nije samo rusima.
Zalili se i Madjari i Bugari.
- madner
#2383 Re: Ukrajina
Pa ne mozes sa desnicom tikve saditi bez im nesto i ponudis. 
-
daddy-kool
#2384 Re: Ukrajina
Tajming je katastrofalan.
- nOrMaLaC
#2385 Re: Ukrajina
Za koji trenutak počinje press konferencija Janukovića iz Rostova u Rusiji.
- karanana
#2386 Re: Ukrajina
hehehe.Ebu Ubejde wrote:
Ovo su bivse islamske Imperije. Zato Turska treba imati nuklearno oruzje, Iran treba imati nuklearno oruzje i Pakistan i Indija trebaju biti ujedinjeni i predstavljati svjetsku silu. To je jedna pravda i to je jedna realnost.
Ove drzave trebaju biti u bloku sa Rusijom i KInom.
- nOrMaLaC
- Brkooo
#2388 Re: Ukrajina
Po toj logici... i Mongoli trebaju imati nuklearno oruzjeEbu Ubejde wrote:
Ovo su bivse islamske Imperije. Zato Turska treba imati nuklearno oruzje, Iran treba imati nuklearno oruzje i Pakistan i Indija trebaju biti ujedinjeni i predstavljati svjetsku silu. To je jedna pravda i to je jedna realnost.
Ove drzave trebaju biti u bloku sa Rusijom i KInom.
- AleksoMKD
#2389 Re: Ukrajina
Navodno eskadrila helikoptera Mi24 iz Rusije slece u Krim danas ujutru.

Druga slika, istovar RGP-a za vojnike (Ruske bez oznaka) u Simferopolu.
- nOrMaLaC
#2390 Re: Ukrajina
"Januković govori trenutno na konferenciji za štampi kako je ugrožen život njega i njegove familije. Nabraja koji su protiv njega, Njemačka Poljska i ostale zemlje.
Spominje isto da ovo je sve dobro organizovano sa vana. Ova kriza je nastala zbog neodgovornosti zapada Ukrajini.
Teško ćemo se izvući iz ove krize govori Januković.
Hoće izbore u skorije vrijeme.
Spominje isto da su trenutno fašisti na vlatsti u Kijevu."
Spominje isto da ovo je sve dobro organizovano sa vana. Ova kriza je nastala zbog neodgovornosti zapada Ukrajini.
Teško ćemo se izvući iz ove krize govori Januković.
Hoće izbore u skorije vrijeme.
Spominje isto da su trenutno fašisti na vlatsti u Kijevu."
- karanana
#2391 Re: Ukrajina
malo mi je nepoznanica sve ovo, ali bih da upitam kakva je moc ukrajinske vojske i gdje su oni uopste? vjerovatno bi ih rusija zgazila za par dana, ali ne mislim da su bezveze vojska ko gruzijska.
zasto ukrajinska vojska ne izađe na ulice i ne pokaze se. ja jos u svemu ovome nisam vidio ukrajinskog vojnika. moza je komplikovanije nego sta ja kontam, ne znam ni ciju je stranu vojska u svemu ovome zauzela od pocetka. nidje ih.
zasto ukrajinska vojska ne izađe na ulice i ne pokaze se. ja jos u svemu ovome nisam vidio ukrajinskog vojnika. moza je komplikovanije nego sta ja kontam, ne znam ni ciju je stranu vojska u svemu ovome zauzela od pocetka. nidje ih.
-
AntiFeminizirani
#2392 Re: Ukrajina
A ko je ovaj lola sto ovog kravatasa naruzi ko maksuma?
od zla oca od gore matere
od zla oca od gore matere
- video
#2393 Re: Ukrajina
Jedan od razloga(mada smatram da je i najveci) je taj da tom istom vojskom komanduju generali koji su se skolovali u rusiji po proruskoj doktrini a i nemalo njih je naklonjeno prema majcici.karanana wrote:malo mi je nepoznanica sve ovo, ali bih da upitam kakva je moc ukrajinske vojske i gdje su oni uopste? vjerovatno bi ih rusija zgazila za par dana, ali ne mislim da su bezveze vojska ko gruzijska.
- nOrMaLaC
#2394 Re: Ukrajina
" Reforme u zemlji bi se trebale održati do kraja godine a izbori predsjednički u decembru."
"Ja sam još uvijek predsjednik Ukrajine, a opozicija griješi"
"Fašisti su protiv mene"
"'Zajedno ćemo se izboriti iz ove krize"
"Jako mi je žao što policijske snage nisu uspostavile mir u zemlji"
"Napustio sam zemlju da nebi bio ubijen iz automatskog oružja"
"Nisam pobjegao već sam napustio privremeno zemlji, preko Harkiva"
"Ja sam još uvijek predsjednik Ukrajine, a opozicija griješi"
"Fašisti su protiv mene"
"'Zajedno ćemo se izboriti iz ove krize"
"Jako mi je žao što policijske snage nisu uspostavile mir u zemlji"
"Napustio sam zemlju da nebi bio ubijen iz automatskog oružja"
"Nisam pobjegao već sam napustio privremeno zemlji, preko Harkiva"
- Michio Kaku
#2395 Re: Ukrajina
cuj plasirana dezinformacija a to PRVA stvar koju su uradili po državnom udaru i to su sve vijesti svijeta objavile uključujući, cnn, bbc, al jazeera....daddy-kool wrote:
To djeluje kao loše plasirana ruska dezinformacija.
dolaziš ovde, praviš se pametan, a veze blage nemaš o osnovnim stvarima koje se dešavaju.
- insomnia78
#2396 Re: Ukrajina
Evo gledam ovo na francuskoj tv, gadi mi se koja podla kampanja protiv Janukovica
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Michio Kaku
#2397 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:- Na stranu sve, geopolitičke igre, simpatije ili antipatije, ali pogledajte samo ovog debila iz zapadne Ukrajine, koga smo vidjeli da sa Kalašem ulazi na sjednicu oblasne vlade. Sada je upao kod javnog tužioca oblasti Rovno (zapadna Ukrajina) i isterorisao ga samo tako, zaprijetivši da će on lično "postaviti novog tužioca"! Još ga je i udario, a da prisutni pripadnik sudske policije nije smio ni da ga ružno pogleda.
Ovi iz "Desnog sektora" (bliski Svobodi) su najveća antireklama aktuelnoj "vlasti" u Kijevu.
pa ja. kod njih sad arkani i juke preuzimaju kontrolu. debilima se isto dešava ko i nama.
mi sad gledamo reprizu našeg rata 20 godina poslije.
- nOrMaLaC
#2398 Re: Ukrajina
"Iz Kijeva sam otišao u Donjeck."
"Iz Donjecka smo se vozilom prebacili na Krim"
"Kretali smo se noći, i život nam je bio ugrožen"
"Dok sam napuštao Kijev pucali su na nas automatskim oružjem"
"Boravio sam kod bliskog prijatelja nekoliko dana"
"Sve što se dešava na Krimu je opravdano prema banditima u Kijevu"
"Kao predsjednik Ukrajine tvrdim da Krim mora ostati unutar Ukrajine"
"Vratit ću se u Kijev onda kada se može garantovati moja sigurnosti"
"U Rusiju sam otišao uz pomoći vojske"
"Iz Donjecka smo se vozilom prebacili na Krim"
"Kretali smo se noći, i život nam je bio ugrožen"
"Dok sam napuštao Kijev pucali su na nas automatskim oružjem"
"Boravio sam kod bliskog prijatelja nekoliko dana"
"Sve što se dešava na Krimu je opravdano prema banditima u Kijevu"
"Kao predsjednik Ukrajine tvrdim da Krim mora ostati unutar Ukrajine"
"Vratit ću se u Kijev onda kada se može garantovati moja sigurnosti"
"U Rusiju sam otišao uz pomoći vojske"
- spreca
#2399 Re: Ukrajina
u cemu se to ogleda?insomnia78 wrote:Evo gledam ovo na francuskoj tv, gadi mi se koja podla kampanja protiv Janukovica
- AleksoMKD
#2400 Re: Ukrajina
A i vojska je mjesavina iz cjele Ukrajine, jos im fali da se pobiju izmedju sebe.video wrote:Jedan od razloga(mada smatram da je i najveci) je taj da tom istom vojskom komanduju generali koji su se skolovali u rusiji po proruskoj doktrini a i nemalo njih je naklonjeno prema majcici.karanana wrote:malo mi je nepoznanica sve ovo, ali bih da upitam kakva je moc ukrajinske vojske i gdje su oni uopste? vjerovatno bi ih rusija zgazila za par dana, ali ne mislim da su bezveze vojska ko gruzijska.
Navodno komandant Ukrajinske mornarice dao ostavku http://pressorg24.com/news?id=12386
Ruski brod pred lukom u Sevastopolu

Na nekim forumima sam naletio na informaciju da je lokalni komandant Ukrajinskih trupa na Krimu doziveo infarkt te je u bolnici, nije provjereno za sada je spekulacija.