Kad je nedavno ono nova generacija kadeta izasla (bla, bla) jedno 7 dana je po jedan mladi policajac cistio trotoar tu od auta, kao i stanicu, ali su brzo prestali sa tom praksom, nakon cega su ruzna Casperova dostavljacka auta opet okupirala sav trotoar, a papci nastavili parkirati na trolejbusko stajalistevješalica wrote:neezz ima li policije da šarne koji nalog kod casper kafančure i one trafičurine i ostalih fast foodova na longitudinali
jednom sam trehnula u autobusu jer kako smo krenuli sa stanice,nekakvi kreteni sa kolima su se ludački ubacili i samo upalili sva 4 i uredno izašli dok je autobus kočio...fuj gamad mafijaška
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- thekupus
#2376 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
al-em
#2377 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Niko nije vidio kako je golf kod stometarke isao u suprotnom smjeru, od jedne do druge tramvajske stranice? Prije nekih sat dva. Ludilo. 
- Nabucco
#2378 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
al-em wrote:Niko nije vidio kako je golf kod stometarke isao u suprotnom smjeru, od jedne do druge tramvajske stranice? Prije nekih sat dva. Ludilo.
Vjerovatno neka opklada u pitanju
-
Yapi Yapo
#2379 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vidio sam ja, stariji čovjek neki u dvici, nacugo se valjda il šta..al-em wrote:Niko nije vidio kako je golf kod stometarke isao u suprotnom smjeru, od jedne do druge tramvajske stranice? Prije nekih sat dva. Ludilo.
-
quarterback
#2380 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vozi Mujo autoputem i slusa radio, kad onoYapi Yapo wrote:vidio sam ja, stariji čovjek neki u dvici, nacugo se valjda il šta..al-em wrote:Niko nije vidio kako je golf kod stometarke isao u suprotnom smjeru, od jedne do druge tramvajske stranice? Prije nekih sat dva. Ludilo.
"paznja, paznja, ludak vozi autoputem u suprotnom smjeru !!!"
a Mujo pomisli - sta jedan, svi voze !
- problemnatravunu
- Nabucco
#2382 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
problemnatravunu wrote:
Ovako ljudi ginu, meni se jednom desila slicna situacija prema dobrinji tamo, i od tad vise nikad ne stojim na pješackom, bolje da saceka da se rascisti sve, nego da zagine neko.
-
nightvision
#2383 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sto je rezultat sveopste vozacke NEkulture. I ja izbjegavam stajati pjesacima na cestama s vise od jedne trake otkako sam tako ja stao a drugi nisu i kad ljudi ne zaginuse. Nisam cak siguran jesmo li kao vozaci obavezni stajati na pjesackom na putu bez semafora a s vise od jedne trake ali koliko to moze biti rizicno za pjesake sigurnije bi bilo zakonski zabraniti stajanje, sigurnije je da ljudi cekaju da se cesta rascisti, ili nek nadlezni postave semafore za pjesake, na dugme, da se moze aktivirati svako nekoliko minuta.Nabucco wrote:
Ovako ljudi ginu, meni se jednom desila slicna situacija prema dobrinji tamo, i od tad vise nikad ne stojim na pješackom, bolje da saceka da se rascisti sve, nego da zagine neko.
- hopi
#2384 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
petak navečer, 12-pola 1, stajem na crveno semafor kod marin dvora, prvi semafor poslije higijenskog. Radar, 3 policajca, 1 vozilo. Gledam usput hoće li neko se upecati, pali se meni zeleno, vidim u retrovizoru nailazi audi, vozi bez pretjerivanja min. 100km/h. Izljeću njih dvojica ispred njega s baterijama, ma ništa nije ni usporio, vratiše do radara i to je to.
- O'zone
- Globalni moderator
#2385 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ovo je Rexton od Mensura Peljte. Šampion vozi uvijek po svojim pravilimaazdralovic wrote:M87-A-781 - prebacis full screen i HDcalculator wrote:Imaš li tablicu snimljenu?problemnatravunu wrote:
- Nabucco
#2386 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nightvision wrote:Sto je rezultat sveopste vozacke NEkulture. I ja izbjegavam stajati pjesacima na cestama s vise od jedne trake otkako sam tako ja stao a drugi nisu i kad ljudi ne zaginuse. Nisam cak siguran jesmo li kao vozaci obavezni stajati na pjesackom na putu bez semafora a s vise od jedne trake ali koliko to moze biti rizicno za pjesake sigurnije bi bilo zakonski zabraniti stajanje, sigurnije je da ljudi cekaju da se cesta rascisti, ili nek nadlezni postave semafore za pjesake, na dugme, da se moze aktivirati svako nekoliko minuta.Nabucco wrote:
To i ja kažem, cak me jednom jedan levat zaobišao kad sam stao pjesaku i to na dvosmjernoj cesti gdje je po jedna treka. Doduše bio neki stari cica, pa mu trebalo dugo vremena da pređe.....Nakon par slicnih iskustava prestao sam stajati, bolje biti "stoka", nego gledati kako ti neko gine pred ocima, do kraja zivota bi se osjecao krivim zbog toga.....
-
mahalas505
#2387 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno da se je obavezno, i nisu male kazne za ponasanje kao na snimku.nightvision wrote:Nisam cak siguran jesmo li kao vozaci obavezni stajati na pjesackom na putu bez semafora a s vise od jedne trake ali koliko to moze biti rizicno za pjesake sigurnije bi bilo zakonski zabraniti stajanje, sigurnije je da ljudi cekaju da se cesta rascisti, ili nek nadlezni postave semafore za pjesake, na dugme, da se moze aktivirati svako nekoliko minuta.
-
maxell_sarajevo
#2388 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cuvajte se ludjaka koji autobusku stanicu na Stupu u pravcu Ilidze koriste za trkanje i obilazak radara...
Sinoc me umalo neki levat sa golfom 7 nije udario dok sam se iskljucivao prema rampi za aerodrom...
Sinoc me umalo neki levat sa golfom 7 nije udario dok sam se iskljucivao prema rampi za aerodrom...
-
The BEN10
#2389 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Strašno! Zamisli da ovako staneš djetetu koje će naivno krenuti, a papak ga spuca!problemnatravunu wrote:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2390 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa koji ce klinac obiljezen pjesacki, ako se ne treba stajati?! Cuj sigurnije za pjesake, nije nego je kod nas najvise nekulturne stoke kojoj je merak dodati gas na pjesackommahalas505 wrote:Naravno da se je obavezno, i nisu male kazne za ponasanje kao na snimku.nightvision wrote:Nisam cak siguran jesmo li kao vozaci obavezni stajati na pjesackom na putu bez semafora a s vise od jedne trake ali koliko to moze biti rizicno za pjesake sigurnije bi bilo zakonski zabraniti stajanje, sigurnije je da ljudi cekaju da se cesta rascisti, ili nek nadlezni postave semafore za pjesake, na dugme, da se moze aktivirati svako nekoliko minuta.
Sta veli king, da se cesta rascisti....to neka Banglades pravila
Gledam jutros na pjesackom u Pofalicima (a ima i semafor, doduse), i neki nervozni lola galami na nekog dedicu koji prelazi pjesacki, ovaj samo odmahnu....kultura nam malo je reci....
-
condy
#2391 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jedan policajac je tako u Zenici prije tri četri godine poginuo. Lik je brzo vozio gradskom cestom, a policajac izašao isto tako pred njega na cestu sa baterijom da ga zaustavi. Kad je policajac vidio da neće stati uspaničio se i pokušao pretrčati cestu umjesto da se vrati ali je i vozač istovremeno kontao ga zaobići i iz svoje desne trake pređe u ljevu traku ne sluteći da će ovaj bježati baš u tu traku, i udari ga u punoj brzini. To je očigledan pokazatelj koliko nam je policija nesposobna.hopi wrote:petak navečer, 12-pola 1, stajem na crveno semafor kod marin dvora, prvi semafor poslije higijenskog. Radar, 3 policajca, 1 vozilo. Gledam usput hoće li neko se upecati, pali se meni zeleno, vidim u retrovizoru nailazi audi, vozi bez pretjerivanja min. 100km/h. Izljeću njih dvojica ispred njega s baterijama, ma ništa nije ni usporio, vratiše do radara i to je to.
Mene je ljetos u Njemačkoj preslela njemačka policija. Kad su me prešli, samo je pozadi počelo blinkati " follow me ". Izvedu te sa autoputa na odmaralište, zaustave i pregledaju. Tako se to radi, a ne sa svjetiljkom na cestu.
-
quarterback
#2392 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
majku majcinu seljackuThe BEN10 wrote:Strašno! Zamisli da ovako staneš djetetu koje će naivno krenuti, a papak ga spuca!problemnatravunu wrote:
-
The BEN10
#2393 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A meni se dešavalo da stanem djetetu nekoliko puta, doduše na cesti sa dvije trake, i papak iza obilazi! Stotinke su dijelile od nesreće, par puta. Zvao policiju da tu izađe. Ništa...
-
condy
#2394 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To se svakom dešava. Meni nekad bude krivo što stanem jer onda pješak krene prelaziti pješački, a drugi iza mene na drugoj traci uopće ne pokušava stati i samo gledaš hoćeli ga udariti 
-
quarterback
#2395 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma gledam slicne situacije svaki dan na vilsonovom tamo kod onog pjesackog mosta
...
neki dan stojim na pjesackom kod pekare zeljo, most elektroprivreda, i vidim da trepce zeleno za auta, pali se zuto, spremam se da predjem kad lola sa crnim pasatom malo trubnu tek toliko da javi pjesacima da mu ne pada na pamet da stane na crveno koje se upalilo i hladno prodje...
da sam kakav bosanski kim jong il ja bih uveo smrtnu kaznu za kretene po ovom gradu
...
neki dan stojim na pjesackom kod pekare zeljo, most elektroprivreda, i vidim da trepce zeleno za auta, pali se zuto, spremam se da predjem kad lola sa crnim pasatom malo trubnu tek toliko da javi pjesacima da mu ne pada na pamet da stane na crveno koje se upalilo i hladno prodje...
da sam kakav bosanski kim jong il ja bih uveo smrtnu kaznu za kretene po ovom gradu
-
nightvision
#2396 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Halo bolan, citas li ti prije nego ista napises? Ukljuci se malo, prvo skoci pa reci hop. Da si bio u situaciji da zbog tebe ljudi zamalo zaginu jer si ti stao a drugi nisu i ti bi isto razmisljao.Tomahawk11 wrote:Pa koji ce klinac obiljezen pjesacki, ako se ne treba stajati?! Cuj sigurnije za pjesake, nije nego je kod nas najvise nekulturne stoke kojoj je merak dodati gas na pjesackommahalas505 wrote:Naravno da se je obavezno, i nisu male kazne za ponasanje kao na snimku.nightvision wrote:Nisam cak siguran jesmo li kao vozaci obavezni stajati na pjesackom na putu bez semafora a s vise od jedne trake ali koliko to moze biti rizicno za pjesake sigurnije bi bilo zakonski zabraniti stajanje, sigurnije je da ljudi cekaju da se cesta rascisti, ili nek nadlezni postave semafore za pjesake, na dugme, da se moze aktivirati svako nekoliko minuta.![]()
Sta veli king, da se cesta rascisti....to neka Banglades pravila![]()
Gledam jutros na pjesackom u Pofalicima (a ima i semafor, doduse), i neki nervozni lola galami na nekog dedicu koji prelazi pjesacki, ovaj samo odmahnu....kultura nam malo je reci....
Ja svijeta nabrijanog u pm. cccc...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2397 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
@nightvision, citao sam u rikverc. Nista se ne mijenja. To sto si ti savjestan, a 5 drugih iza tebe nije je i dalje vozacka nekultura.
Treba, ipak, krenuti od sebe. Nisam ja nabrijan, nego su nabrijani oni koji su bili iza tebe, kao i onaj jutros sto galami na pjesaka na pjesackom.
Nema rasprave o tome jesi li obavezan stati na pjesackom prelazu.
Treba, ipak, krenuti od sebe. Nisam ja nabrijan, nego su nabrijani oni koji su bili iza tebe, kao i onaj jutros sto galami na pjesaka na pjesackom.
Nema rasprave o tome jesi li obavezan stati na pjesackom prelazu.
-
nightvision
#2398 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
stanem ja kad vidim da nema nikoga iz mene. a da gatam hoce li pored mene stati onaj drugi ili ce satrati pjesake vala necu vise, pa taman bio i nekulturan.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2399 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svakom svoje. To je svakodnevnica da onaj iza mene nestrpljivo izviruje i prelazi u srednju traku i trazi rupu izmedju pjesaka...i onda smo na prvom sljedecem semaforu obojica jedan do drugog
Razumijem da se nekad zuri, pa ima nervoznih insana.....ali u ovom gradu je vecina nervozna, nije bitno je li 7:30 ili 1:30 ujutro.
Uvijek sam prije za vozacku kulturu Dubrovnika, nego za vozacku nekulturu Sarajeva ili Budve....
Razumijem da se nekad zuri, pa ima nervoznih insana.....ali u ovom gradu je vecina nervozna, nije bitno je li 7:30 ili 1:30 ujutro.
Uvijek sam prije za vozacku kulturu Dubrovnika, nego za vozacku nekulturu Sarajeva ili Budve....
-
azdralovic
#2400 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
samo sto ga ovaj nije zaustavljao na auto putu ...condy wrote:Jedan policajac je tako u Zenici prije tri četri godine poginuo. Lik je brzo vozio gradskom cestom, a policajac izašao isto tako pred njega na cestu sa baterijom da ga zaustavi. Kad je policajac vidio da neće stati uspaničio se i pokušao pretrčati cestu umjesto da se vrati ali je i vozač istovremeno kontao ga zaobići i iz svoje desne trake pređe u ljevu traku ne sluteći da će ovaj bježati baš u tu traku, i udari ga u punoj brzini. To je očigledan pokazatelj koliko nam je policija nesposobna.hopi wrote:petak navečer, 12-pola 1, stajem na crveno semafor kod marin dvora, prvi semafor poslije higijenskog. Radar, 3 policajca, 1 vozilo. Gledam usput hoće li neko se upecati, pali se meni zeleno, vidim u retrovizoru nailazi audi, vozi bez pretjerivanja min. 100km/h. Izljeću njih dvojica ispred njega s baterijama, ma ništa nije ni usporio, vratiše do radara i to je to.
Mene je ljetos u Njemačkoj preslela njemačka policija. Kad su me prešli, samo je pozadi počelo blinkati " follow me ". Izvedu te sa autoputa na odmaralište, zaustave i pregledaju. Tako se to radi, a ne sa svjetiljkom na cestu.