hrvatska-more
- aveos
#2376 Re: hrvatska-more
Aje bgti reci di je parking 100 kuna
-
damirc_sa
#2377 Re: hrvatska-more
Pogledaj stranicu prije i imas objasnjenje gdje sam parkirao i cjelodnevni parking platio 100 Knaveos wrote:Aje bgti reci di je parking 100 kuna
- aveos
#2378 Re: hrvatska-more
hahaha..da su tebi rekli 1000 kuna platit ti bi platio,bolan sto se nisi okrenuo i otisao ja neki dan bio 40 kn
-
damirc_sa
#2379 Re: hrvatska-more
Zato sto sam tu parkirao i prije 15 dana kada sam bio u Tucepima, zato sto mi je tu najblize plazi jer kad imas dijete malo i kada moras za njega nositi bruku nekih stvari onda gledas da si sto blize autu. Znam ja da ima parkinga po dosta nizoj cijeni ali brate mili kada ti dijete nesto zatrazi a ti nisi sve ponio onda muke nastaju, jos ovako kada ides na jedan dan u posjetu prijateljima e to su muke. Oni koji imaju malu djecu i ljetuju znaju o cemu pricam
-
eroslav
#2380 Re: hrvatska-more
sjećam se jedne godine, bio sam kod kolege u tučepima....i da je nakav mamlaz izvjesio parking tablu pod sloganom '''rich only''!?damirc_sa wrote:Pogledaj stranicu prije i imas objasnjenje gdje sam parkirao i cjelodnevni parking platio 100 Knaveos wrote:Aje bgti reci di je parking 100 kuna
bem ti koji trol!
(naravno, cijena je bila cca 80kuna..a vidim da je budno oko turističke patrole taj detalj također ovjekovječilo ...
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... ogate.html
-
neki
#2381 Re: hrvatska-more
Ja ti necu reci da lazes jer znam da je parking koji pominjes prosle godine kostao 80 kn (i na ulazu pisalo "rich only"damirc_sa wrote:Zato sto sam tu parkirao i prije 15 dana kada sam bio u Tucepima, zato sto mi je tu najblize plazi jer kad imas dijete malo i kada moras za njega nositi bruku nekih stvari onda gledas da si sto blize autu. Znam ja da ima parkinga po dosta nizoj cijeni ali brate mili kada ti dijete nesto zatrazi a ti nisi sve ponio onda muke nastaju, jos ovako kada ides na jedan dan u posjetu prijateljima e to su muke. Oni koji imaju malu djecu i ljetuju znaju o cemu pricam
I reci da su plaze poluprazne je cisto pretjerivanje, ja bio u tucepima prosli vikend i ko dodje na plazu iza 12 hlad moze naci samo uz samo setaliste, pogotovo ispod afrodite gdje pises da si bio na plazi, definitivno je sve popunjeno.
A bosanci su u tucepima sve rjedji gosti vec godinama, vjerovatno zbog cijena, sto nikoga dole ne brine jer su im kapaciteti prilicno popunjeni
- ultima_palabra
#2382 Re: hrvatska-more
Čuj bogati u Tučepima 
-
AmirBaa
#2383 Re: hrvatska-more
I samo mi reci gdje jedes sladoled za 8 kuna? Imas prije onog mola slasticarnu, 6 kuna kugla sladoleda. I gdje ti vidje poluprazne plaze, hajd nam slikaj pa pokazi molim te.
- MedenoSrce
#2384 Re: hrvatska-more
nisu bogati, nego rich onlyultima_palabra wrote:Čuj bogati u Tučepima
-
Ne mogu
#2385 Re: hrvatska-more
Daj Bože da svaka sezona ovako propadne. Prvi apartman izdao 30.05., zadnji gosti odlaze 09.09. 
-
NNNN
#2386 Re: hrvatska-more
hajde, hajde, mani se šuplje.Ne mogu wrote:Daj Bože da svaka sezona ovako propadne. Prvi apartman izdao 30.05., zadnji gosti odlaze 09.09.
eto, i ja ti želim svake naredne godine sezonu uz zadržavanje ovogodišnjeg trenda.
- ultima_palabra
#2387 Re: hrvatska-more
Saint-Tropez bewareMedenoSrce wrote:nisu bogati, nego rich onlyultima_palabra wrote:Čuj bogati u Tučepima
Kakav sam ćumez prije 10tak godina iznajmljivao u Tučepima, mislim da mi je to bio najgori smještaj u životu
- DanteX
#2388 Re: hrvatska-more
Kakva je sada situacija sa granicom prema Hrvatskoj? Ako mi može neko objasniti?
Idem večeras sa autobusom na more sa rajom, privatni smještaj. Da li će gledati to za pare, namirnice (sendvič, grickalice i sl.), piće (voda, sokovi i sl.)? Da se spremim na svakakvu glupost
Btw, imam dvojno državljanstvo (hrvatsko i bosansko), pa da me ne gnjave zbog toga
Idem večeras sa autobusom na more sa rajom, privatni smještaj. Da li će gledati to za pare, namirnice (sendvič, grickalice i sl.), piće (voda, sokovi i sl.)? Da se spremim na svakakvu glupost
Btw, imam dvojno državljanstvo (hrvatsko i bosansko), pa da me ne gnjave zbog toga
- uglavnomja
#2389 Re: hrvatska-more
sakrij bosanskoDanteX wrote:Kakva je sada situacija sa granicom prema Hrvatskoj? Ako mi može neko objasniti?
Idem večeras sa autobusom na more sa rajom, privatni smještaj. Da li će gledati to za pare, namirnice (sendvič, grickalice i sl.), piće (voda, sokovi i sl.)? Da se spremim na svakakvu glupost![]()
-
Ne mogu
#2390 Re: hrvatska-more
I šta sad? Ja bih trebao tebe razuvjeriti? Ne vidim poentu u šupljoj. Pronađi podatke i vidi koliko je Poljaka ljetovalo u SD županiji u odnosu na prošlu godinu. Talijani će podbaciti, feragosto se skoro izgubio (kriza). Poljaci su zauzeli njihovo mjesto. Po zvanišnim podacima, gostiju je 3% manje nego prošle godine. Da vidim ko će proći plažom i reći ovdje je 3% manje gostiju nego lani. Na kraju i da padne za 5 posto, nije strašno. Ja sam više nego zadovoljan.NNNN wrote:hajde, hajde, mani se šuplje.Ne mogu wrote:Daj Bože da svaka sezona ovako propadne. Prvi apartman izdao 30.05., zadnji gosti odlaze 09.09.
eto, i ja ti želim svake naredne godine sezonu uz zadržavanje ovogodišnjeg trenda.
-
NNNN
#2391 Re: hrvatska-more
koliko računaš da ćeš ove sezone klepiti para, čistog profita?Ne mogu wrote:I šta sad? Ja bih trebao tebe razuvjeriti? Ne vidim poentu u šupljoj. Pronađi podatke i vidi koliko je Poljaka ljetovalo u SD županiji u odnosu na prošlu godinu. Talijani će podbaciti, feragosto se skoro izgubio (kriza). Poljaci su zauzeli njihovo mjesto. Po zvanišnim podacima, gostiju je 3% manje nego prošle godine. Da vidim ko će proći plažom i reći ovdje je 3% manje gostiju nego lani. Na kraju i da padne za 5 posto, nije strašno. Ja sam više nego zadovoljan.NNNN wrote:hajde, hajde, mani se šuplje.Ne mogu wrote:Daj Bože da svaka sezona ovako propadne. Prvi apartman izdao 30.05., zadnji gosti odlaze 09.09.
- JohnnyS
#2392 Re: hrvatska-more
DanteX wrote:Kakva je sada situacija sa granicom prema Hrvatskoj? Ako mi može neko objasniti?
Idem večeras sa autobusom na more sa rajom, privatni smještaj. Da li će gledati to za pare, namirnice (sendvič, grickalice i sl.), piće (voda, sokovi i sl.)? Da se spremim na svakakvu glupost![]()
Ako mu pokažeš hrvatsku putovnicu, mislim da te neće za pare pitati. A što se tiče sendviča i prehrambenih namirnica, tu ti državljanstvo nema nikakve veze, zna se što se smije i u kolikim količinama prenijeti preko granice, mislim da limite imaš na http://www.carina.hr
- angelo
#2393 Re: hrvatska-more
uglavnomja wrote:sakrij bosanskoDanteX wrote:Kakva je sada situacija sa granicom prema Hrvatskoj? Ako mi može neko objasniti?
-
oglo
#2394 Re: hrvatska-more
ima ljudi kojima je to na vrh glave pa kad idu na more hoce da pobjegnu od toga ,to imam ovdje ,i da to hocu ne bi ni isao na moreHavatar wrote:
Hajde nešto slično ovom dajte iz Makarske ?
mene na moru zanima gdje cu dobru ribu pojest,gdje vino pit,gdje necu slusat babo, tekta,amidza ,stani ne preko glave i slicno .To imam ovdje i na bazanu i na ulici.Nije mi primarno dal prodaje burek,ili kakva sirnica.
I svudgje ima onih koji ce te pokusat prevarit ,tako i kod nas na ulici na bascarisiji ima milion primjera,te naplatilo kafu skupo,otelo,ukralo, ali to nije tema.
al staces uvdje se vodi polemika o turizmu a vecna i ne kozumira turizam u tom smislu,isto da neko dodje i o gastonomskoj ponudi Bosne i Hercegovine prica a sve sto je pojeo u jednom fast foodu.
Last edited by oglo on 30/07/2013 15:25, edited 2 times in total.
- DanteX
#2395 Re: hrvatska-more
JohnnyS wrote:DanteX wrote:Kakva je sada situacija sa granicom prema Hrvatskoj? Ako mi može neko objasniti?
Ako mu pokažeš hrvatsku putovnicu, mislim da te neće za pare pitati. A što se tiče sendviča i prehrambenih namirnica, tu ti državljanstvo nema nikakve veze, zna se što se smije i u kolikim količinama prenijeti preko granice, mislim da limite imaš na http://www.carina.hr
Znači, to sa parama je više kako potrefi koju osobu. Eto, nadam se da neće biti nikakve gluposti oko toga.
- LunaLati
#2396 Re: hrvatska-more
Autobus Sarajevo-Pula, hrvatskim državljanima u busu pregledali dokumente i odmah vratili, državljanima BiH uzeli putovnice, pregledali, udarili pečat i to je bilo to. Niko nikoga nije pitao ni gdje ide, ni šta ima, ni koliko će biti, ni koliko para ima.DanteX wrote:Kakva je sada situacija sa granicom prema Hrvatskoj? Ako mi može neko objasniti?
-
Bodkin
#2397 Re: hrvatska-more
Jer ides na more u hr da bi sjedio u restoranu sarajevo ili fast food-u bosna. Nemoj ti maknuti iz ulcinja. Tj cuo sam da i na maldivima ima diskoteka bosnaHavatar wrote:
Hajde nešto slično ovom dajte iz Makarske ?
-
doktor78
#2398 Re: hrvatska-more
Evo malo guglam i poredim cijene hotelskog smjestaja u Hrvatskoj i Turskoj. 7 polupansiona u hotelu sa 3-4 zvjezdice u Brelama, Baskoj vodi, Tucepima i sl. se krece od 1200 do nevjerovatnih 2000 KM (Tucepi). Prijatelji mi u junu bili u Kemeru, hotel Fame Residence, 5 zvjezdica,all inc., cijena zajedno sa avionskom kartom po osobi 1400 KM...
-
oglo
#2399 Re: hrvatska-more
to je tacno cijena je povoljnija jer u turskoj postoji ogromna koknurencija,veliko trziste i daju ovakve ponude,e sad taj hotel ti je u jednom periodu toliko para u narednom duplo skuplji ,moras potrefit.
Sigurno da su povoljniji jer sam kemer ima hotela ko pola dalmacije a alanya,antalya i vise.Tesko je to proediti.
Sad ako je tebi cejf u tucepe imas npr samo jedan hotel 4 zvjezdice ostalo je nizeg ranga,pa tako i cijenu diktiraju.Nasem svijetu to nije bas zanimljivo jer je blizu,navikli na to,Ali strancu ko prvi put dolazi jest.Lupam primej ako hcoes hotel s 4 zvjezdice s tom ponudom u tucepima ,jedina opcija ti je Alga koja to zadovoljava i samo ti je ona ponudjena.Znaci ako bas hoces to mjesto
Opet niko nikog ne tjera ni nasta.
Sigurno da su povoljniji jer sam kemer ima hotela ko pola dalmacije a alanya,antalya i vise.Tesko je to proediti.
Sad ako je tebi cejf u tucepe imas npr samo jedan hotel 4 zvjezdice ostalo je nizeg ranga,pa tako i cijenu diktiraju.Nasem svijetu to nije bas zanimljivo jer je blizu,navikli na to,Ali strancu ko prvi put dolazi jest.Lupam primej ako hcoes hotel s 4 zvjezdice s tom ponudom u tucepima ,jedina opcija ti je Alga koja to zadovoljava i samo ti je ona ponudjena.Znaci ako bas hoces to mjesto
Opet niko nikog ne tjera ni nasta.
-
mrAdil
#2400 Re: hrvatska-more
Lijepo je vidjeti da postoje mjesta kojima Sarajevo i Bosna ( i Bosnjaci ) znace nesto vise od turizma.Bodkin wrote:
Jer ides na more u hr da bi sjedio u restoranu sarajevo ili fast food-u bosna. Nemoj ti maknuti iz ulcinja. Tj cuo sam da i na maldivima ima diskoteka bosna