Zasto ne ? To su dva razlicita svijeta. BMW 5-ca je prava krstarica, taj motor je super za nas, a moze i povuc bez problema do 220, kvalitet, pouzdanost, upravljivost, zadnji pogon... u svemu je duplo ispred citroena. Uzmi bmw i uzivaj.cupe22 wrote:Da li mijenjati Citroen C5,2010g. koji je presao 90000 km za BMW 520 d 2011g. koji presao 140000 km,naravno uz nadoplatu za BMW u iznosu oko 18000 km?
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#2376 Re: Citroen All About
- amar1994
#2377 Re: Citroen All About
Nisi ti dobar , sta ti je
, cuj krstarica , a sta je citroen karina jel
, ja ti kazem da je tisi unutra od bmw-a
jesam
dobro si ti , nakon mjesec dana quote baciscondy wrote:Kukavicoamar1994 wrote:Nisu ljudi dobro nikakako![]()
, misle bmw pa aman zaman , da je bolji od tog C5 jeste , al da je duplo bolji , e vala nije pogotovo ne sa 4 cilindra
![]()
Al dati auto o kojemu vjerovatno sve zna , sa 90 hiljada , za neko nepoznato sa skoro duplo vise je ludost , taman da ga je pravio svabo , japanac ili ne znam ti ko
A ta razlika u cijeni , 10 hiljada razlike , a onih 8 na ime i znacku![]()
![]()
Razlika je drasticna
jesam
-
Me_again
#2378 Re: Citroen All About
Ja mislim da je onaj tip u medjuvrenu zamijenio za BMW, istog vec izvozao i prodaje ga, koliko je vremena prosloamar1994 wrote:Nisi ti dobar , sta ti je![]()
, cuj krstarica , a sta je citroen karina jel
![]()
, ja ti kazem da je tisi unutra od bmw-a
![]()
dobro si ti , nakon mjesec dana quote baciscondy wrote:Kukavicoamar1994 wrote:Nisu ljudi dobro nikakako![]()
, misle bmw pa aman zaman , da je bolji od tog C5 jeste , al da je duplo bolji , e vala nije pogotovo ne sa 4 cilindra
![]()
Al dati auto o kojemu vjerovatno sve zna , sa 90 hiljada , za neko nepoznato sa skoro duplo vise je ludost , taman da ga je pravio svabo , japanac ili ne znam ti ko
A ta razlika u cijeni , 10 hiljada razlike , a onih 8 na ime i znacku![]()
![]()
Razlika je drasticna![]()
![]()
jesam
-
condy
#2379 Re: Citroen All About
Dva mjeseca haj ga znaj i ova tema zamrla ko ......
C5 je zamisljen kao krstarica ali na cesti je vise ko camac u nemirnom moru
-
Me_again
#2380 Re: Citroen All About
Da je to tako prijatelju moj, ne bih ja vec drugoga vozao. I vozam ga samo na duge relacije.condy wrote:Dva mjeseca haj ga znaj i ova tema zamrla ko ......![]()
Ali, o ukusima se ne raspravlja. I potrebama.
- amar1994
#2381 Re: Citroen All About
Me_again wrote:Da je to tako prijatelju moj, ne bih ja vec drugoga vozao. I vozam ga samo na duge relacije.condy wrote:Dva mjeseca haj ga znaj i ova tema zamrla ko ......![]()
svaki auto ima svoje prednosti , c5 je puno udobniji od bmw-a , to je cinjenica , jos ga mozes i podic ako ides po nekom makadamu
-
Me_again
#2382 Re: Citroen All About
Može, to je jedna prednost. Specijalno ako si prisiljen popeti se na neki visoki trotoar (što izbjegavam ali desi se).amar1994 wrote:Me_again wrote:Da je to tako prijatelju moj, ne bih ja vec drugoga vozao. I vozam ga samo na duge relacije.condy wrote:Dva mjeseca haj ga znaj i ova tema zamrla ko ......![]()
Ali, o ukusima se ne raspravlja. I potrebama.![]()
svaki auto ima svoje prednosti , c5 je puno udobniji od bmw-a , to je cinjenica , jos ga mozes i podic ako ides po nekom makadamu
Mene je jednom "spasilo" to podizanje, bila je neka poplava, visoka voda preko cijele ceste. Digoh auto do maksimuma i pređoh bez rizika od plavljenja auta.
Mada, treba znati i sljedeče: čim podigneš auto (dva stepena) ili ga spustiš (jedan stepen), nema više te udobnosti, auto je beton tvrdo i smiješ voziti samo malom brzinom. Ali, dobro dođe ponekad u svakom slučaju.
-
condy
#2383 Re: Citroen All About
Ma ja samo hocu da malo zahebajem @ amaraMe_again wrote:Da je to tako prijatelju moj, ne bih ja vec drugoga vozao. I vozam ga samo na duge relacije.condy wrote:Dva mjeseca haj ga znaj i ova tema zamrla ko ......![]()
Slazem se da je limuzina i da je veoma udobno vozilo kao i svaki Citroen. Ima savrsenu liniju i danas atraktivnu.
Bez obzira na to F10 je generacijski puno noviji, i tu nema dileme da je BMW bolje vozilo u svakom segmentu. A i nezahvalno ih je poredit, dvije su to razlicite filozofije i sklonosti vozaca odnosno razliciti su ukusi o cemu ti pises pa nisu bas ni uporedivi, i da ima usporedivi C5.
Al jedna objektivna zamjerka za C5 prema mojim iskustvima je nedostatak prostora, pogotovo pozadi, i neke druge stvar a koje su stvar ukusa, nekome ne znaci nista a nekome znace dosta.
-
Me_again
#2384 Re: Citroen All About
Budimo pošteni, C5 nije savršeno vozilo. Također, treba priznati da BMW ima nesumnjivo bolju kvalitetu. I Mercedes, i još neki auti.condy wrote:Ma ja samo hocu da malo zahebajem @ amaraMe_again wrote:Da je to tako prijatelju moj, ne bih ja vec drugoga vozao. I vozam ga samo na duge relacije.condy wrote:Dva mjeseca haj ga znaj i ova tema zamrla ko ......![]()
Ali, o ukusima se ne raspravlja. I potrebama.![]()
Slazem se da je limuzina i da je veoma udobno vozilo kao i svaki Citroen. Ima savrsenu liniju i danas atraktivnu.
Bez obzira na to F10 je generacijski puno noviji, i tu nema dileme da je BMW bolje vozilo u svakom segmentu. A i nezahvalno ih je poredit, dvije su to razlicite filozofije i sklonosti vozaca odnosno razliciti su ukusi o cemu ti pises pa nisu bas ni uporedivi, i da ima usporedivi C5.
Al jedna objektivna zamjerka za C5 prema mojim iskustvima je nedostatak prostora, pogotovo pozadi, i neke druge stvar a koje su stvar ukusa, nekome ne znaci nista a nekome znace dosta.
Ali, hajmo biti praktični - kada puno eksploatišeš auto onda sebi nemožeš dozvoliti "luksuz" da kupuješ neko polupregaženo sa 150.000 km na satu. Ideš ili na novo ili ako imaš sreče da te zapadne neko sa vrlo malo km pa da ga pojeftiniš. Obje varijante koštaju dosta novca. I onda dolaziš u situaciju da sa takvim BMW-om gubiš na vrijednosti godišnje 20 do 30 hiljada km, a sa C5 nekih desetak hiljada. A ipak se u C5 voziš vrlo luksuzno veliki broj kilometara, i objektivno nije poznat po nekim krupnijim kvarovima. Nije barem poznat po tome što ostavlja na cesti. Čini mi se da sam više novijih BMW-a vidio na šlepi nego C5. Zapravo, C5 nisam nikada. I meni se lično design puno više sviđa kod C5 nego kod BMW-a koji je dizajniran malo skupljom sjekirom, uglavnom.
Tu ti je manje više sva filozofija.
Generalno, C5 je odlično auto za dugih tura. Ja sam puno po Evropi išao sa njim, par puta do Holandije u jednom danu itd itd. Nema puno auta koji to mogu a da ne crkneš od umora. Kada to sve iskombinuješ onda ja spremno opraštam mane koje si naveo i koje stoje.
- amar1994
#2385 Re: Citroen All About
Tek se razradi to na 150000km
Samo meni isto ne vrijedi taj bmw 40-50 hiljada polovan , a C5 nov ili star god dana za te pare se uzme
-
condy
#2386 Re: Citroen All About
Moze amare i Talisman se kupit pa skor nov za te pare
Meni broj 1 trenutno kod francuza
- amar1994
#2387 Re: Citroen All About
condy wrote:Moze amare i Talisman se kupit pa skor nov za te pare![]()
Meni opet 508 hybrid dizel najbolji od njihovih , ne volim tablete u autima
-
Me_again
#2388 Re: Citroen All About
C5 prvi koji sam kupio koštao me je 38.800 KM nov, 2.0 HDI sa hidraulikom. Nije naravno bio Exclusive paket, ali je imao svu opremu osim xenona i električnih polukožnih sjedišta. Ostalo je sve bilo isto. Pa sada skontaj šta se isplati a šta ne.amar1994 wrote:![]()
Tek se razradi to na 150000km![]()
![]()
![]()
Samo meni isto ne vrijedi taj bmw 40-50 hiljada polovan , a C5 nov ili star god dana za te pare se uzme,sportski auto sto je bmw ne moze nasilu kako ga vecina uzimaa , treba ti barem 60 hiljada sto se serije 5 tice da to bude onako na mjeru
Znaš kakvog BMW-a polovnog možeš uzeti za tu lovu ? Samo dobro izraubovanog.
-
condy
#2389 Re: Citroen All About
Meni ona svjetla kod Talismana i Megana su predobra i vanjska linija preljepa. Pa nije ni napadna kao na slikama. A tablet, da strsi iako je to novi trend, i Pug 508 je meni u unuta isto najljepsi.amar1994 wrote:condy wrote:Moze amare i Talisman se kupit pa skor nov za te pare![]()
Meni broj 1 trenutno kod francuza![]()
Spominjes hybrid. Reci imas kakvih iskustava sa ovim 120 kw + 27 elektro kw? Pouzdanost, potrosnja, kakav je automatik jeli trom ? U subotu sa prijateljem gledali jedan, pravo ocuvan mlado auto ali presao je puno. Drugi mu pobjegao za malo...
-
Me_again
#2390 Re: Citroen All About
Talisman dobar !condy wrote:Moze amare i Talisman se kupit pa skor nov za te pare![]()
I 508.
C5 više nije predmet diskusije, to auto je nastalo danas več daleke 2008 godine i više se ne proizvodi. U BiH je prije nekoliko dana stala njegova prodaja. Gotovo !
Dobro bi bilo nači neki domačinski Exclusive, sa malo kilometara pa se namiriti koju godinu ....
Valjda će ispasti nešto.
Last edited by Me_again on 05/06/2017 23:43, edited 1 time in total.
- amar1994
#2391 Re: Citroen All About
dzaba s obzirom na klasu , vjerujem da nisi imao nijedan defekt do sadaMe_again wrote:C5 prvi koji sam kupio koštao me je 38.800 KM nov, 2.0 HDI sa hidraulikom. Nije naravno bio Exclusive paket, ali je imao svu opremu osim xenona i električnih polukožnih sjedišta. Ostalo je sve bilo isto. Pa sada skontaj šta se isplati a šta ne.amar1994 wrote:![]()
![]()
![]()
Samo meni isto ne vrijedi taj bmw 40-50 hiljada polovan , a C5 nov ili star god dana za te pare se uzme,sportski auto sto je bmw ne moze nasilu kako ga vecina uzimaa , treba ti barem 60 hiljada sto se serije 5 tice da to bude onako na mjeru
ma vala i ne treba ta oprema , moze se i bez nje , kad skontam samo da je jedna xenon sijalica preko 100KM , a halogena kvalitetan 15-20KM sve je jasno
i to 518/520d
-
Me_again
#2392 Re: Citroen All About
To auto je izvozano i poodavno prodano. Danas je jedan Exclusive u ergeliamar1994 wrote:dzaba s obzirom na klasu , vjerujem da nisi imao nijedan defekt do sadaMe_again wrote:C5 prvi koji sam kupio koštao me je 38.800 KM nov, 2.0 HDI sa hidraulikom. Nije naravno bio Exclusive paket, ali je imao svu opremu osim xenona i električnih polukožnih sjedišta. Ostalo je sve bilo isto. Pa sada skontaj šta se isplati a šta ne.amar1994 wrote:![]()
![]()
![]()
Znaš kakvog BMW-a polovnog možeš uzeti za tu lovu ? Samo dobro izraubovanog.![]()
![]()
ma vala i ne treba ta oprema , moze se i bez nje , kad skontam samo da je jedna xenon sijalica preko 100KM , a halogena kvalitetan 15-20KM sve je jasno![]()
i to 518/520d
- amar1994
#2393 Re: Citroen All About
imam , vozio se na zadnjem sjedistucondy wrote:Meni ona svjetla kod Talismana i Megana su predobra i vanjska linija preljepa. Pa nije ni napadna kao na slikama. A tablet, da strsi iako je to novi trend, i Pug 508 je meni u unuta isto najljepsi.amar1994 wrote:condy wrote:Moze amare i Talisman se kupit pa skor nov za te pare![]()
Meni broj 1 trenutno kod francuza![]()
Spominjes hybrid. Reci imas kakvih iskustava sa ovim 120 kw + 27 elektro kw? Pouzdanost, potrosnja, kakav je automatik jeli trom ? U subotu sa prijateljem gledali jedan, pravo ocuvan mlado auto ali presao je puno. Drugi mu pobjegao za malo...
- amar1994
#2394 Re: Citroen All About
C4 garantMe_again wrote:
To auto je izvozano i poodavno prodano. Danas je jedan Exclusive u ergeliAli neče ni on dovijeka.
-
Me_again
#2395 Re: Citroen All About
amar1994 wrote:C4 garantMe_again wrote:
To auto je izvozano i poodavno prodano. Danas je jedan Exclusive u ergeliAli neče ni on dovijeka.
, samo nemoj reci da je neki MPV tipa picassa
![]()
Ma jok, isto C5.
Odoh spavati, imam sutra neki težak sastanak u 11 sati, moram se pripremiti
-
condy
#2396 Re: Citroen All About
Na kojeg BMW-a mislis? 5-cu je teze nac a da nije izvozan. Sad ako je na 150 kkm nemora znacit da je izraubovan. Ljudi vani sa njima nakucaju 300 kkm ko od sale uz redovno odrzavanje. Ali tricu ili keca pogotovo, mozes naci za te novce sa manjom kilometrazom. Ili x1 za te novce se moze naci vrlo ocuvan sa malom kilometrazom. Nisu to male pare pa ni za BMW polovan. Ko vozi puno, nov je bez obzira na ovo, isplativiji i tu nema polemike.Me_again wrote:C5 prvi koji sam kupio koštao me je 38.800 KM nov, 2.0 HDI sa hidraulikom. Nije naravno bio Exclusive paket, ali je imao svu opremu osim xenona i električnih polukožnih sjedišta. Ostalo je sve bilo isto. Pa sada skontaj šta se isplati a šta ne.amar1994 wrote:![]()
![]()
![]()
To je onaj prethodni C5? Sa njim imam najvise iskustva. Benzinac atmosferski od ne sjecam se sad tacno koliko oko 125-135 ks, mislim da je bio 2.2 motor, ljepo ide, vozen vani bez problema uhvati 180 km/h al onda trosi zestoko.
- amar1994
#2397 Re: Citroen All About
Me_again wrote:amar1994 wrote:C4 garantMe_again wrote:
, samo nemoj reci da je neki MPV tipa picassa
![]()
Ma jok, isto C5.
Odoh spavati, imam sutra neki težak sastanak u 11 sati, moram se pripremiti![]()
![]()
-
Me_again
#2398 Re: Citroen All About
Nije prethodni, isto je bio ovaj zadnji model. Brzo ja to mijenjam, nabije se kilometraža a ne želim da se zavlačim.condy wrote:Na kojeg BMW-a mislis? 5-cu je teze nac a da nije izvozan. Sad ako je na 150 kkm nemora znacit da je izraubovan. Ljudi vani sa njima nakucaju 300 kkm ko od sale uz redovno odrzavanje. Ali tricu ili keca pogotovo, mozes naci za te novce sa manjom kilometrazom. Ili x1 za te novce se moze naci vrlo ocuvan sa malom kilometrazom. Nisu to male pare pa ni za BMW polovan. Ko vozi puno, nov je bez obzira na ovo, isplativiji i tu nema polemike.Me_again wrote:C5 prvi koji sam kupio koštao me je 38.800 KM nov, 2.0 HDI sa hidraulikom. Nije naravno bio Exclusive paket, ali je imao svu opremu osim xenona i električnih polukožnih sjedišta. Ostalo je sve bilo isto. Pa sada skontaj šta se isplati a šta ne.amar1994 wrote:![]()
![]()
![]()
To je onaj prethodni C5? Sa njim imam najvise iskustva. Benzinac atmosferski od ne sjecam se sad tacno koliko oko 125-135 ks, mislim da je bio 2.2 motor, ljepo ide, vozen vani bez problema uhvati 180 km/h al onda trosi zestoko.
Što se polovnog BMW-a tiče, nemože ni 1 ni X1 u istu rečenicu sa limuzinama tipa C5. Što se serije 3 tiče, nisam siguran za tu lovu može li se nači išta ispod predjenih 100.000 km.
Ali, ima još nešto što nisam spomenuo a to su troškovi održavanja. Mali servis za C5 u ovlaštenom je max 300 KM, a i nemoraš u ovlašteni. Pošto je za BMW ? Nesumnjivo mnogo skuplje. Da ne spominjem dijelove ako nedaj bože zatrebaju. To je baš žara.
- Dupli_skalp
#2399 Re: Citroen All About
gledam malo ponudu na abc 1968... pa jebemu tamo prije 3-4 godine si mogao uzeti ovaj c4 sa 1.6 hdi motorom za cijenu ovog baznog što sada nude, i tad ih se masa prodala po BiH...
ispada bolje uzeti novog c3 nego c4.
ispada bolje uzeti novog c3 nego c4.
-
condy
#2400 Re: Citroen All About
C4 aktuelni je na zalasku. Isplativ je kao nov ako su cijene povoljne. Mislim da je i dalje povoljniji dosta u odnosu na konkurenciju. Doduse, konkurencija je bolja i nudi novije modele ali su i skuplji.
Elem, vezano za ovu gore diskusiju, nije Citroen uporediv sa BMW-om, opet to kazem, Citroen i BMW su kruske i jabuke, al kad se vec porede on nije dominantan niti u odnosu na manje bmw-ove. I bmw 1 ima uzduzno postavljen motor, ima zadnji pogon, bolju motorizaciju, bolje mjenjace, drugacije vjesanje daleko upravljivije a sve to utice na komfor u voznji. Svi aduti Citroena su ovdje napisani al ove prednosti bmw-a svoditi na sitnicarenje, nije bas tako
Elem, vezano za ovu gore diskusiju, nije Citroen uporediv sa BMW-om, opet to kazem, Citroen i BMW su kruske i jabuke, al kad se vec porede on nije dominantan niti u odnosu na manje bmw-ove. I bmw 1 ima uzduzno postavljen motor, ima zadnji pogon, bolju motorizaciju, bolje mjenjace, drugacije vjesanje daleko upravljivije a sve to utice na komfor u voznji. Svi aduti Citroena su ovdje napisani al ove prednosti bmw-a svoditi na sitnicarenje, nije bas tako